Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed. (beszélgetés)
Mi van Csevisek? Még mindenki alszik? Pedig úgy tudom, hogy ma keményen dolgozni kell aug.20. miatt.
Szép napot, megyek a dolgomra tovább.
Lássuk csak...itt 5 férfiember gyerek van..4et én szültem,1et anyósom.."Bírnak" enni...És én is szeretem..Asszem nekem úgy 5kiló krumpli kezdetnek megteszi...:D:D
Jóéjt nektek,szép álmokat!:D
Kb. 4-5 kilót tudtam felszedni az első nap, abból egy 4 literes fazék háromnegyedéig lett nyersen. Kb. 3-4 cm-t főtt el a lé - addigra lett jó.
Azt elfelejtettem, hogy mivel az ecet az alján van, ezért nem fog leégni és NEM is szabad kevergetni,csak úgy rázogatni,mint a bográcsot szokták.
9 gombóchoz 3 nagy krumplit szoktam megfőzni héjában. Ha kész, leöblítem hideg vízzel, és átnyomom krumplinyomón. Szétterítem, hogy hüljön meg egy kicsit, addig felteszem a kifőző vizet a gázra.
Ekkora mennyiséghez (a külön tálba felnyitott) 1 db egész tojást teszem, majd kb. 2 maroknyi, átszitált finomlisztet és sót. Laza lesz, de már nem esik szét. Gyúrok rajta néhányat lazán, majd belisztezem a deszkát, és fél cm-es vastagra nyújtom ki a tésztát. Nem kell sokat tökölni, nem foglalkozom, hogy apró legyen - mindenkinél van villa, szét tudja vágni, és van foga is, hogy meg tudja rágcsálni. :D
Én már most ennék belőle. Nekem megkeményedett a gombócom legtöbbször, így kiiktattam.
Köszi a lekvár recipét.
Tettem el már sokmindent. Kaptam egy fél dinnyét, és a héját, valamint a piros belsejét is levágtam, majd egy ecetes lével leöntve eltettem savanyúságnak.
Sok kicsi sokra megy.
Ok, fog jutni mindenkinek gombóc. :)
Az egyik nap sétám közben vettem észre, hogy tapossák a lepotyogott szilvát. Láttam, hogy sok van, ezért felszedtem és Bálint gazda módjára meg is főztem. Nem magvaváló, ezért kicsit sok volt a meló vele, de megérte. Állítólag nagyon finom lett.
A recept: az edény aljára egy deci ecetet kell önteni, majd rá a kimagozott szilvát, és több lángelosztót is alátenni, hogy lassú tűzön, épp hogy csak forrjon. Több órát vesz igénybe, de így olyan lesz, mint a régi, amelyiket üstben főztek. Akkor kész, ha egy cseppet egy kistányérba cseppentsz, és ha az ujjadat belenyomod, akkor nem lecsöpög, hanem egy kicsit ruganyos szál képződik a tányér és az ujjad közt.