Császárral szülő és tápszeres babát nevelő szülők írjatok! (beszélgetés)
A glicerines kúpot mi is használjuk, igaz nem tud felszívódni, mert már jön is kifelé:) Mi nem szoktunk ennél többet várni, mert tudjuk, hogy ha elkezd fájni a hasa akkor egész nap csak sír. Meg én mindig attól félek, hogy annyira kemény lesz a kakija ha sokáig nem kakil hogy inkább elősegítjük......de eddig ilyen nem volt szerencsére. De ez én vagyok!
Várj még egy napot, vagy amint látod, hogy nyűgös irány a kúp...szerintem...
HELP!!!!!!!!!!!!!!!
Hozzátáplálással kapcsoltban kérnék tippeket, ötleteket! Kislányomnál elkezdtem, mégpedig krumpli-sütőtök formában.
Azt mondta a dokinő csináljak egy heti adagot, méz állagú legyen és fagyasszak le egy egy adagot.
Okés, így tettem. DE!
Mikor kiveszem és forró víz segítségével felmelegítem a kajáját, tiszta darabos.
Hiába teszek bele még felforrasztott lehűtött vizet, hogy hígítsam, darabos MARAD és persze löki ki a nyelvével.Ő még nagyon keveset, néhány kanállal ehet.
Így most csináljak neki minden nap egy iciri piciri adagot és turmixoljam méz állagúra vagy amit kiolvasztottam turmixoljam?? Olyan lesz-e úgy egyáltalán?? Ti hogy csináltátok, csináljátok???? Köszi a segítséget!!
Tudom, hogy nektek sem könnyebb, sőt van akinek nehezebb, főleg ha több gyerek van. Le a kalappal előttetek!
Anyum a mikor itt volt lipton teával itatta a gyereket!!!
Hiába mondtam neki, hogy a gyereket NEM SZABAD RÁSZOKTATNI A TEÁRA. . . nem hitte el.
Mindig azt hajtogatta, hogy mert mikor mi kicsik voltunk folyton ittuk a teát.
Igen de bakker arra nem gondol hogy ha én teával tömném a gyereket, akkor ennyit sem enne??
És a fogai?? Nem véletlen hiányzik már 28 éves koromra 4-5 fogam. . . és persze ezeket kicsiként húzták ki.
Szóval ő megetetné sem tudná a gyereket. Mikor itt volt ki is éhezett a gyerek.
Nem bántani akarom, mert totál jó szándékú, de ő teljesen másképp csinált anno mindent, ami természetes mert akkor minden más volt. .
Az én egyik barinőmről csak annyit, hogy amikor nagy szarban volt én magamhoz fogadtam ingyen hetekre. Na 3, 5 hós a kislányom és el sem jött megnézni.
Mindig csak ígérgeti meg kérdezgeti, hogy mikor jöhet. Na alig várom, hogy újra megkérdezze. Közlöm vele majd hogy nem kell eljönni. Utálom mikor hülyítenek. Ha eddig nem érdekelte a csajszim akkor ezután se érdekelje!!!!!
Köszi csajok!!!!
Jó volt végre kimondani amit érzek és gondolok. De minden nap egy új nap és talán hoz jobbat mint az előző.
Barátnőimről annyit, hogy mióta megszületett Iza rám sem nyitják az ajtót. Én így anyaként már nem tartozom a klubba. Szar de ezt érzem. . . . . ezt mutatja az, hogy nem is keresnek. Ilyen barátokból meg nem kérek.
Egy csajszi van aki néha eljön segíteni, rendes csaj, csak most szegény is beteg. Régóta ismerem, sosem voltam oda érte és lám ki segít néha?? Ő!! Akiről azt gondoltam, hogy majd le sem lehet vakarni az sz. . . . a fejemre. . . .
Jó anyámmal a viszonyom, csak sokat veszekszem vele, mert hát kin vezessem le a feszkót?? Aki itt van. És inkább ezt nem akarom.
Na lépek puszi nektek!!!
Nekem 1 év után volt nagy kiborulásom.Pedig édesanyám hetente 2-3-szor jön.Mégis besokalltam.A párom dolgozik,tanul,késő este jön,sokszor a hétvégéje is foglalt.
Ne szégyelld,kérj segítséget!Anyukádtól,párodtól.Mozdulj ki,akár annyira,hogy egyedül mész le a boltba,sétálsz egy fél órát.Persze,hogy ettől még imádod a kislányod,de magaddal is törődj!Sokáig harcoltam én is magammal,meg a gyerek minden gondolatom,de mégis jó volt,mikor 2 óra hosszára elmentem nemrég két barátnőmmel beszélgetni.Talán havonta egyszer jár egy ilyen nekünk is.Hétvégén néha csak tud a párod vigyázni a picire.
Kitartás!!!
Ma voltunk kardion, persze egyedül vittem oda is a gyereket, mert a páromnak már nincs szabija. 4 órán keresztül voltunk ott.
Tömeg, ideges emberek, ordítozó gyerekek.
Persze az én lánykám úgy sírt ekg közben hogy nem sikerült a felvétel.
Mondja a csaj, hogy biztos éhes. . . . biztos!
Vigyem ki és etessem meg, majd csinálunk új ekg-t. Na evett kemény 50ml-t!
De persze nem csinált még egy ekg-t aminek örülök, mert akkor is ordított volna, mivel rátesznek sok szir-szart. . na mindegy. Az uh-on ügyes volt, szívzörej megvan még, erecske záródóban.
Hazajövünk, etetés. 45 perc alatt 70 ml evett. Nagyon elegem van abból, hogy mindent egyedül kell csináljak.
Persze arról nem is beszélve, hogy a kórházban is cipelhettem elég sokat a popsikáját, mert sírt. . . . .
Én sem enni, inni de még ügye wc-re sem tudok elmenni mert mivel anya vagyok első a gyerek, ami természetes.
De!
Elegem van, hogy nincs segítségem. Én megszűntem létezni??? Nem vagyok más mint egy robot??? Kielégítem a lányom igényeit, fejlesztem ahogy tudom, csinálom amit tudok, de mindezekért egy elismerő szót sem kapok senkitől!
Anyám is a 3. 5 hónap alatt 6 napot volt itt hogy segítsen. Bírom baromira, hogy megkérdezi: elmenjek segíteni??? Nem nem kell, ez rá a válaszom.
Bakker nem megkérdezni kell, hanem felülni arra az átkozott buszra és eljönni. De nem.
Semminek nem érzem már magam. Elegem van abból, hogy minden etetés egy rémálom, hogy egymagam vagyok a gyerekkel egyedül, nincs kihez szóljak.
A szüleimmel mikor beszélek skypon : csak Izabelláról kérdeznek. És én?? Na jól leosztottam őket is, azóta nagy kegyesen azért megkérdezik: te hogy vagy? Baromi jól, köszi.
Kiakadtam. . teljesen.
Semminek nem látom a végét.
Bocsi lányok, de muszáj volt kiadnom magamból.
És nem értsetek félre. imádom a lányom. De elfáradtam már most. Egyedül , egymagam. . . . . nehéz. Akinek van segítsége, az nagyon legyen érte hálás!
Mi is éjjel kétszer keltjük, nem örömünkben az tuti. Éjfélkor és 4-kor. Az éjféli etetés az enyém, mert akkor apa nem tud felkelni a 4 órai az apáé mert akkor meg én nem tok felkelni:)))
Sajnos muszáj felkelteni pedig tuti átaludná az éccakát ( mi is!!!!!!!!!!!) de amíg ennyire nem eszik és nem gyarapszik addig muszáj.....Most is beállítottam éjjel az órát, és csak egy órával később tudtam felkelni mondjuk a fejés miatt is fel kellett kelnem, mert még van kevéske tejem amit fejni kell, mert csomósodik a mellem.ű Persze a tejemet sem adhatom neki, mert valszeg tejcukor érzékeny....de ezt nem lehet tutira tudni de én inkább nem kísérletezem vele. Nem adom és kész. Apasztom ez az igazság, nem sok sikerrel. Az tuti, hogy amióta a speckós tápszert kapja tej nélkül megszűnt a hasfájás.....
További ajánlott fórumok:
- Tervezett császárral szülés
- Aki epidurálisan szült császárral, le tudná irni milyen volt?
- Bűn 4 hónapos kor előtt (minőségi!) bébiitallal kínálni a gyereket, mert sokat akar enni?(nem szopik, tápszeres)
- Január elején 2. császárral szültem, most újra terhes vagyok...gáz?
- Lehet választani, ha mondjuk én császárral szeretnék szülni?
- A tápszeres csecsemők később gyakran kövérek lesznek