Császárral szülő és tápszeres babát nevelő szülők írjatok! (beszélgetés)
Az a jó, ami a babának jó..
Ha az anyuka stresszel, az nem oké..
Engedd el a füled mellett a gonosz megjegyzéseket...!!
Én sokáig szoptattam..Én látok ebben semmi rosszat..Mondjuk nemtom kinek mit jelent az, hogy "sokáig szoptatni", hány éves kort gondol már nem okénak..
Magától elhagyta a fiam a cicit 2 éves kora után...
Mondjuk láttam én már tv-ben olyan anyukát, aki 6 éves gyerekét is még szoptatta, na, az már beteges..:P
Azért nem mindenkinél van így..Én is ugye szoptattam, s 1 éves kora után volt először beteg, addig semmi...És utána is szinte semmi...Fiam most 2 és fél éves, s a védőnő csodálkozik is, hogyhogy szinte soha nem beteg ez a gyerek...De nem az anyatejnek mondok hálát, hanem hogy most már egészségesen étkezik jobbára a fiam...(persze, azért egyéb más is becsúszik..;DDD), meg valszeg erős az immunrendszere..Aztán hogy oviban mi lesz, a jövő titka..;D
Az is számít szoptatásnál, milyen az anyatej minősége..
Meghát van-e tesója a gyereknek, milyen közösségbe viszik...Bárhol elkaphat bármit...
Én inkább tápszeres babákról hallom, hogy gyakrabban betegek, a családban legalábbis így van, de az sem azért van, mert nem anyatej.
Én úgy gondolom, nem mindig az anyatej a legjobb..Akkor jó, ha az anyukának nincs káros szenvedélye, s egészségesen étkezik, s nem beteges, akkor tényleg jó az anyatej....
Nálunk is császár volt, de a tej témában nem vagyok sorstárs.
Részemről akár az anyatejes akár a tápszeres akár a hüvelyi akár a császáros "oldal" leszólása feleleges és szánalmas.
Egyébként meg bármit csinálsz mindig lesznek okostojások, akik szerint amit csinálsz nem helyes, nem jó, rossz anya vagy - de ha az ellenkezőjét csinálnád akkor meg azért lennél rossz anya - mintha nem lenne magunktól elég frusztrációnk:)
Így visszagondolva nem is tartottam a szüléstől - körülöttem a terhespatológián mindenki félt tőle - én meg mintha tudtam volna, hogy "megúszom". Pedig homeóbogyóztam, lépcsőztem, hogy beinduljon, de végül vágni kellett. Egyébként egyáltalán nem bánom.
Sziasztok!
Én is császárral szültem (sajna), persze ez volt a legjobb a babának és mondjuk, hogy nekem is. Én 27 órát vajúdtam mire megcsászároztak. Viszont én majdnem 8 hónapos koráig szoptattam a lányom és én nem ítélek el senkit azért mert csak kis ideig tudott szoptatni! Hozzáteszem, hogy én 7 hónapig adtam le tejet, mert annyi volt, hogy Dunát lehetett volna rekeszteni vele. Aztán egyszer csak nem cicizett többet a lányom, kicsit rosszul esett, de elfogadtam, így most tápszert kap reggel és este. Semmivel sem kövérebb mint azok a babák akik még mindig szopiznak, sőt! Szóval, aki olyanokat mond, hogy az rossz anya aki nem szoptat, az szerintem nem normális!
Aztán kiderült ám, hogy miért is nem szopizott tovább a lányom...:D
Környezetembe sok baba született az elmúlt 1 évben. Sok féle anyukával... De egyik sem akar sokáig szoptatni.
Én is 4 hósan elkezdtem az almát sütőtököt répát krumplit. 6 hósan már mást is kapott, 7 hósan elkezdtem a husit, 8 hósan a sajt, joghurt, túró, tejfől. 1 hét múlva 1 éves... már kapott rendes tésztát, pörköltet, húslevest, és sok mindnet abból, amit magunknak főztem.
Igen, de mégis váltig állítják, hogy csupa jó dolgot szív magába az anyatejjel a gyerek.
Múltkor azt olvastam, hogy egy nő annyira rágörcsölt a szoptatásra, hogy a baba már úgy szétharapdálta a bimbóját, hogy véres lett, aztán már a baba is véreset bukott. Ettől persze tiszta depis lett. Hát megéri???
Lehet...
Anyatejes babáknál, egyfolytában: "hasmenése van" "oltás után lázas lett" "8 hónapos és semmit nem akar enni csak cicizik" stb... ezeket hallgatom a környezetemben.
Lehet, hogy csak a foga jött akkor!
Nálunk szerencsére fogzáskor sem volt baj, csak egy pici sirdogálás.
Én is császározva lettem...Mert muszáj volt...
De első a gyerek, meg az én életem..
És én is vajúdtam eleget, szóval az sem maradt ki...
Ha a másodiknál is császároznának (bár nincs terveben még 1 gyerek), én annak is örülnék...
Aki azt írja, hogy felesleges rossz a császár, az egy idióta...
Ha muszáj, igenis, ki kell venni a picit az anya hasából..
Anyatej: aki nem tud szoptatni, az nem tud...Sztem a szervezettől függ, s hát nem is értem, minek kell leszólni vkit, ha tápszerezi a babát, mikor a legtöbb nem tud szoptatni..S hát a babának akkor a tápszer a legjobb...
Én mondjuk több, mint 2 évig szoptattam a fiam, de ha nem tudtam volna, akkor sem lett volna gond, hiszen ami nem megy, az nem megy..
De így meg engem szóltak többen meg a családból: minek szoptatom annyit(igény szerint szoptattam), s minek szoptatom még 2 évesen..Kvázi rossz anyának tituláltak...
Úgyhogy mindegy ki hogy szül, ki szoptat vagy sem, mindig lesz vki, aki bármibe bele tud kötni, hogy az anyuka rosszul érezze magát...Sajnos..:P
Anyatej: amikor egyre fogyott a tej, elmentem a gyerekorvoshoz, írjon tápot. Nehezen írt, de írt.
Késöbb megtudtam: mivel a fiam kicsi súllyal született és korábban, kaphatott volna az állomásról anyatejet. És ezt a dokinak kellett volna szintén felírnia. Szóval ne pofázzon senki, hogy 6 hóig csak anyatej. Amíg a gyerekorvos és a védőnő nem képes felvilágosítani az embert, addig kussoljon mindenki.
Szia. Engem is császározni kellett. 25.hétig minden rendben volt. Majd elkezdett egyre kevesebbeket hízni, nőni. Nem tudta a doki, hogy miért. Semmi bajom nem volt, a baba is teljesen egészséges... 34. héten azt mondta, kevés a magzat víz. Befeküdtem, kaptam infúziót. Azt is mondta a doki, jó lenne még 2-3 hétig bent tartani.
Aztán 36.-héten UH, CTG, és nem volt jó a szívhang. Azt mondta a doki: baj van, kivesszük. Teljesen érett egészséges baba, nem kell megijedni és aggódni, minden rendben lesz. És úgy is volt :) Majd amikor varrt össze, azt mondta, nem tágult a méhem, ezért nem nőtt. 1990gr és 45 cm volt. Utolsó pillanatban volt a műtét. Nekem nincs több lehetőségem babára, 42 vagyok, a fiam 2010. okt 1-én született.
Tejci pár hétig volt, aztán tápszer. Nincs és nem is volt lelkifurdalásom ez miatt. Örülök, hogy van babukám és hogy egészséges gyönyörű :)
Sziasztok!
Azért hoztam létre ezt a témát, mert nagyon fel tud idegesíteni az, amikor minden egyes kismama újságban és könyvben azt olvasom, hogy a császár felesleges rossz, meg hogy aki nem szoptatja legalább fél évig a gyerekét, az nem is "igazi" anya.
Én mindkét témában "benne vagyok", ugyanis két éve kb. 9 óra vajúdás után meg kellett császározni, mert a pici lányom homlok tartásban akart világra jönni, ezért nem sikerült kitolnom. A tejcsi a kórházban nagyon klasszul beindult, csak sajnos nem tudott rendesen szopizni, ezért fejnem kellett, de 2 és fél hét után elapadtam, így maradt a tápszer.
Felháborító, amikor azt állítják, hogy a tápszeres gyerekek kövérek és nincsenek olyan egészségesek, mint szoptatott társaik! Jelen pillanatban a kislányom két évesen 12 kg és a két éve alatt csak egyszer volt megfázva, úgy, hogy még láza sem volt! Mivel szinte a cumis kajálást szokta meg, sokkal önállóbb, mintha még mindig a cicimen lógna egész nap. És nem egy anyukától hallottam, hogy a szopizós babája nagyon hasfájós, sírós. Nem csodálkozom: a tápszerrel csak vitamint kap a szervezete, a szopizással meg az anya idegállapotát is "megkapja", arról nem beszélve, ha az anyuci még cigizik is. Akkor aztán tényleg csupa jót szív magába az a gyerek! :)
Jelenleg második babámat várom, és nem ugrom a Dunába, ha megint meg kell császározni, mert ha azzal a babám és a saját egészségemet "mentem meg", az nem lehet felesleges beavatkozás!
Erről jut eszembe, az otthonszülés is egy számomra felháborító téma, de erről majd talán később.
Várom véleményeteket, hozzászólásotokat a témámmal kapcsolatban!!
További ajánlott fórumok:
- Tervezett császárral szülés
- Aki epidurálisan szült császárral, le tudná irni milyen volt?
- Bűn 4 hónapos kor előtt (minőségi!) bébiitallal kínálni a gyereket, mert sokat akar enni?(nem szopik, tápszeres)
- Január elején 2. császárral szültem, most újra terhes vagyok...gáz?
- Lehet választani, ha mondjuk én császárral szeretnék szülni?
- A tápszeres csecsemők később gyakran kövérek lesznek