Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mit lehet tenni ebben a helyzetben? fórum

Mit lehet tenni ebben a helyzetben? (beszélgetős fórum)


13. tamtamano (válaszként erre: 9. - Globus)
nov. 27. 09:14
Nem röhög! Együttérez!!😂
12. MTami01 (válaszként erre: 10. - Globus)
nov. 26. 22:42

Ezt én is így tudom, de nem mertem kiírni ide, mert ha még sem igaz, akkor félrevezetem a kérdezőt. Ezt pedig nem akartam.


Az viszont biztos, hogy a háziorvost mindenképpen jól tette, hogy értesítették, hisz a hivatalos menetet innentől neki kell intézze. Legkésőbb hétfőn minden megfog oldódni. A háziorvos pedig a másik gyereket visszamenőleg is táppénzre veheti. De ajánlatos, hogy ő se menjen sehova.

11. globus (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 26. 21:55
Mondja azt, hogy tünetei vannak :)
10. globus (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 26. 21:53

Elvileg nem vihette be a rendszerbe, csak tudomásul vette. Eü.személyzet végezhet hivatalos tesztet, elektronikusan rögzítheti a térben, ha ő bemondásra elhitte, rosszul tette.

Nem azt mondom, hogy nem igaz, amit mondasz, de mivel ez visszaélésre ad lehetőséget, így hoztak rá szabályt.

9. globus (válaszként erre: 4. - Tamtamano)
nov. 26. 21:50
:DDD
8. MTami01 (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 26. 20:56

Ahogy Tamtamano is írta, hogyha nincs oltva, akkor nem mehet sehova. Öcsémet annak ellenére nem engedjük most 10 napig sehova, hogy korábban át is esett a betegségen és egyébként be is van oltva.


Ha jól tudom, hogyha igazolt fertőzött volt az elmúlt 180 napban és ezáltal rendelkezik védettségi igazolvánnyal, akkor sem kerül karanténban.

7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Globus)
nov. 26. 20:46
Beteg lett ,gyógyszertári gyorstesztet csináltunk ami pozitív lett, ezt jelentettük a horvosnak aki bevitte a rendszerbe ,felírta a gyógyszert azóta jobban van
6. tamtamano (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 26. 20:45
Akkor kontaktként nem mehet melózni, söt sehova!
5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - MTami01)
nov. 26. 20:43
Nincs oltva
4. tamtamano (válaszként erre: 3. - Globus)
nov. 26. 20:42
A fenr tudja mi a menete. A fiamat tesztelték mentök jöttek, ők csinálták, de semmi papirt nem hagytak itt. Igaz mi elötte hétfőn este teszteltük,a dokinak kedden szóltunk, kedden kérte s hivatalos tesztet csütörtökön csinálták, az is pozitiv. Papir azóta se jött, pedig le is telt neki a 10nap + a 3 tünetmentes nap is.Én simán mehettem melózni merthogy " oltott kontakt nem kontakt" Igaz azóta a lányom is elkapta meg utána én is. Senki nem keresett minket. A legnagyobbik fiam 3 szoros kontaktként is jár dolgozni, ő valamiért nem kapta el igy se,( kopp-kopp) hogy 3 felöl adjuk neki.
3. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 26. 20:32

Miért nincs határozat?

Amikor tesztelnek valakit, gyorsteszt pozitív, adnak egy papírt az OMSZ-nál, amit ki kell tölteni és emailben beküldeni a hivatalnak. Vagy szájbarágósan elmondják, hogy jelentkezni kell haladéktalanul a tesztet rendelő orvosnál, jelen esetben háziorvos. Ő bejelenti az esetet erre szakosított járványügyi platformon, amit megkap az ÁNTSZ, és ők járnak el hivatalból karantén ügyében.

Az oltott kontaktnak nem lesz karantén, de gondolom arra célzol, hogy a covidosnak sincs még határozata.

Abban az esetben, ha a poz. tesztet munkahelyen csinálták, vagy magánúton, azaz EESZT-be nem lett feltöltve, nem fogadják el hivatalosnak, hatósági eljáráshoz meg kell ismételni OMSZ által.

2. MTami01 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 26. 20:23
Amennyiben a nagyobbik gyerek be van oltva, akkor nyugodtan mehet dolgozni, mert amúgy sem fog karanténba kerülni. Ez tapasztalat, mert az öcsém osztályában ketten lettek COVID+, majd anyám felhívta a hatóságokat és közölték vele, hogy az öcsém, mivel oltott, így hiába kontakt, nem kerül karanténba.
nov. 26. 19:29

Sziasztok

A kisebb fiam covid pozitív lett Hétfőn jelentettük az orvosnak ,azóta hivatalosan semmi nem történt adminisztráció terén.

A nagyobb gyereknek mennie kéne dolgozni de elvileg nem mehet mert kontakt személy ,a háziorvos nem hajlandó táppénzre felvenni , mivel határozat nincs. Az éves szabadsága

elfogyott.

Mit lehet tenni ilyen helyzetben?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook