Milyen volt a 90-es évek? (beszélgetés)
Neked is Skoda?! 😃
A Lada, Zsiguli azért jobb vóóót!
"Hallgattuk a gyerekkel Majka dalát a 90-es évekből."
Majka dalát biztos nem hallgattad, mert akkor még nem is létezett a közéletben! A 2002-es Való Világban tudtuk meg hogy őt is anya szülte a világra!
Hmm.. azok a skodálatos évek.
Sok oldalú, változatos volt! Így 50+ visszagondolva jó volt!
Milyen volt a 90-es évek?
nem tudom, én akkor még nem éltem..-))
Mindenki máshogy emlékszik.
1990-ben 23 éves voltam, de nem akkor kezdtem színes lenni;) És jókedvű voltam ez előtt is;)
Már a 80-as években is voltak nyugati termékek (dezodorok, levis farmer, stb.), már a 80-as években volt hamburger, csak nem a mekiben, hanem kis bodékban árulták.
Az első meki is a 80-as években nyílt;) Na, ekkor romlott el a kis bodékban árult hamburgerek minősége.
Már a 80-as években voltak discók, mi jártunk sokba a KEK, SOTE, Ezres klub, Hotel ifjúság és egyéb kisebb klubok. Voltak nyugati cigaretták mentolos Dunhill, Marlboro, Camel, Cartier és még sorolhatnám.
Utazhattunk is, ráadásul volt is miből, nem úgy, mint a rendszerváltás után. Utazhattunk, de nem volt rá pénze senkinek.
A trapéz nadrág 2000-ben lett újra divat, előtte a 70-es években volt, mert a 80-as évek elején a szűk szárú nadrág volt a divat és kb. 81-től a 90-es évek végéig inkább a répa fazon és az egyenes szárú. .
A 80-as évek még jók voltak, a 90-es években már nem volt olyan jó a közbiztonság, már nem engedtük el a gyerekeinket egyedül az iskolába, max. felsős korában.
Drágák voltak a gyerek ruhák, de a felnőtt ruhák, nem annyira.
A 90-es években, elkezdtek emelkedni az árak. Egyre drágább lett a kenyér, tej, Cukor és a liszt és minden is.
90-ben egy 53 cm-es színes TV-t 53 eFt-ért lehettet kapni, a fizetés, a jó fizetés 5-6 eFt volt (nettó), így közel 1 éves kereset kellett, hogy venni tudjon valaki.
Csak összehasonlításként: 2006-ban, szintén 53 cm-es színes TV ára Kb. 25 eFt volt;), egy jó fizetés kb. 250 eFt volt (nettó), azaz kb. a fizetés 10%-ból megvolt az új TV.
A 90-es években még nem voltak várólisták, ha elmentem orvoshoz, azonnal behívtak, megvizsgáltak és küldtek tovább műtétre, ha kellett.
A várólisták kb. 2010. körül alakultak ki, addig viszont az orvosok értünk voltak.
A 90-es években, olcsó volt vonatozni, bár már sokkal drágább, mint a 80-as években.
Stb.
90es évek, vicceltek? Nem volt akkor már semmi
A 60-80-a évek azok igen. Haverok buli Fanta motor Radics Béla hangolt az Ifjúsági Parkban és a fogával pengette a gitárját, jobban mint Jimmy Hendrix
Dettó.
5 állandó diszkó volt a városban, minden héten telthàzzal... ma egy sincs.
Imádtam vidotékába járni. Emlkészem "Ha eljön Joe Black" c. filmre két hetet kellett várnom mire sorra kerültem.
Sokkal nagyobb szabadságunk volt tinédzsernek. Egész nyári szünet alatt a szüleink azt sem tudták mit csinálunk, csak annyi kellett mindig, hogy előbb érjünk haza, mint ők a munkából.
További ajánlott fórumok:
- Azok a jó 90-es évek..., mi jut eszetekbe először?!
- Milyen műsorok voltak a 90-es években?
- Lehetséges az, hogy az 1990-es években 12-15%-os nyugdíjemelések voltak?
- Létezik, hogy ennyi volt a minimálbér régen a 90-es években?
- Aki magánnyugdíjpénztári tag volt 1990-es években és fizette a 1,5%-2%-ot az az összeg is beleszámít a nyugdíjba?
- Milyen régi (90-es évek előtti) bábfilmeket ismersz?