Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Milyen volt a 90-es évek? fórum

Milyen volt a 90-es évek? (beszélgetés)

17. T🔥z van, babám! (válaszként erre: 14. - Csak úgy...)
tegnap 23:29
Nálunk '92 nyarán üvöltött a tévé, én a Skodából hallgattam az olimpiát! 😁
16. T🔥z van, babám! (válaszként erre: 14. - Csak úgy...)
tegnap 23:28

Neked is Skoda?! 😃

A Lada, Zsiguli azért jobb vóóót!

15. T🔥z van, babám! (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
tegnap 23:26

"Hallgattuk a gyerekkel Majka dalát a 90-es évekből."

Majka dalát biztos nem hallgattad, mert akkor még nem is létezett a közéletben! A 2002-es Való Világban tudtuk meg hogy őt is anya szülte a világra!

tegnap 23:25

Hmm.. azok a skodálatos évek.

Sok oldalú, változatos volt! Így 50+ visszagondolva jó volt!

13. T🔥z van, babám! (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
tegnap 23:24
Vagesz Pro volt, csak nem teljesen!
tegnap 22:54

Milyen volt a 90-es évek?

nem tudom, én akkor még nem éltem..-))

11. globus (válaszként erre: 10. - Channa*)
tegnap 22:38
Valamikor volt a rózsaszínű valutalap, nekem valahol van elfekvőben. X összegű pénzt lehetett váltani. Azt nem tudom, hogy ellenőrizték-e, mennyi van nálad. Osztrák schilling 5 Ft körül volt, cseh korona 2 Ft?
10. Channa* (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
tegnap 22:19

Mindenki máshogy emlékszik.

1990-ben 23 éves voltam, de nem akkor kezdtem színes lenni;) És jókedvű voltam ez előtt is;)

Már a 80-as években is voltak nyugati termékek (dezodorok, levis farmer, stb.), már a 80-as években volt hamburger, csak nem a mekiben, hanem kis bodékban árulták.

Az első meki is a 80-as években nyílt;) Na, ekkor romlott el a kis bodékban árult hamburgerek minősége.

Már a 80-as években voltak discók, mi jártunk sokba a KEK, SOTE, Ezres klub, Hotel ifjúság és egyéb kisebb klubok. Voltak nyugati cigaretták mentolos Dunhill, Marlboro, Camel, Cartier és még sorolhatnám.

Utazhattunk is, ráadásul volt is miből, nem úgy, mint a rendszerváltás után. Utazhattunk, de nem volt rá pénze senkinek.

A trapéz nadrág 2000-ben lett újra divat, előtte a 70-es években volt, mert a 80-as évek elején a szűk szárú nadrág volt a divat és kb. 81-től a 90-es évek végéig inkább a répa fazon és az egyenes szárú. .

A 80-as évek még jók voltak, a 90-es években már nem volt olyan jó a közbiztonság, már nem engedtük el a gyerekeinket egyedül az iskolába, max. felsős korában.

Drágák voltak a gyerek ruhák, de a felnőtt ruhák, nem annyira.

A 90-es években, elkezdtek emelkedni az árak. Egyre drágább lett a kenyér, tej, Cukor és a liszt és minden is.

90-ben egy 53 cm-es színes TV-t 53 eFt-ért lehettet kapni, a fizetés, a jó fizetés 5-6 eFt volt (nettó), így közel 1 éves kereset kellett, hogy venni tudjon valaki.

Csak összehasonlításként: 2006-ban, szintén 53 cm-es színes TV ára Kb. 25 eFt volt;), egy jó fizetés kb. 250 eFt volt (nettó), azaz kb. a fizetés 10%-ból megvolt az új TV.

A 90-es években még nem voltak várólisták, ha elmentem orvoshoz, azonnal behívtak, megvizsgáltak és küldtek tovább műtétre, ha kellett.

A várólisták kb. 2010. körül alakultak ki, addig viszont az orvosok értünk voltak.

A 90-es években, olcsó volt vonatozni, bár már sokkal drágább, mint a 80-as években.

Stb.

tegnap 22:17
nagyon jó
tegnap 22:08

90es évek, vicceltek? Nem volt akkor már semmi

A 60-80-a évek azok igen. Haverok buli Fanta motor Radics Béla hangolt az Ifjúsági Parkban és a fogával pengette a gitárját, jobban mint Jimmy Hendrix

7. timycat (válaszként erre: 4. - Csillagszem38)
tegnap 21:49

Dettó.

5 állandó diszkó volt a városban, minden héten telthàzzal... ma egy sincs.

6. timycat (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
tegnap 21:48
Nem volt ilyen esztelen különbség emberek között. Vagy legalábbis nem tűnt fel, mindenki egyformán csóró volt, mégis jutott mindenre.
tegnap 21:40

Imádtam vidotékába járni. Emlkészem "Ha eljön Joe Black" c. filmre két hetet kellett várnom mire sorra kerültem.

Sokkal nagyobb szabadságunk volt tinédzsernek. Egész nyári szünet alatt a szüleink azt sem tudták mit csinálunk, csak annyi kellett mindig, hogy előbb érjünk haza, mint ők a munkából.

4. Csillagszem38 (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
tegnap 21:31
En akkor voltam 7-17 kozott.. a rendszervaltas utan voltunk mar, en imadtam ezt a korszakot. 💞 Trapeznadrag, zold pall mall, tinidiszkok, majd az elektronikus dolgok robbanasszeru fejlodese, elso mobiltelefonok stb.
tegnap 21:28
Jó kis rajzfilmeket néztünk a Cartoon Networkon. 🙂
2. Kaliforniai tornádó (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
tegnap 21:25
Én csak 4 évet éltem abba, úgyhogy nem nagyon emlékszem, csak foszlányokba
tegnap 21:22
Hallgattuk a gyerekkel Majka dalát a 90-es évekből. Meséltem neki az MTV csatornáról, hogy mennyire megváltoztatta a világlátásom, amikor végre nézhettük. Hogy bejöttek végre nyugati termékek, dezodorok, kaják, az első McDonalds, lehetett utazni. Színesek voltunk és jókedvűek. Mit mesélnél még?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook