Mikor szabad füvet nyírni? (tudásbázis)
Teljesen megértelek, hogy zavar. Én is azt javasolnám, hogy próbáld ezt vele, lehetőleg békésen rendezni. Egy haragos szomszéd sose jó. ;) Ügyesen, nyugodtan.
Egyébként - ha jól tudom - általános szabály, hogy reggel, este, és vasárnap, ünnepnap nem szabad zajos tevékenységet végezni (és ilyen a fűnyírás is). Már nem csendháborításnak hívják ennek megsértését, hanem a pihenéshez való jogra hivatkoznak.
A településnek, ahol laksz, van erre szabályzata. Általában vasárnap nem szabad zajos kerti tevékenységet folytatni, de azért nincs mindenhol ez kőbe vésve.
Szóljál neki, hogy vasárnap te pihennél, legyen kedves vagy későbbi időpontot, vagy másik napot választani.
Ha bunkózik, akkor keresd meg a településed honlapján az idevágó szabályokat és nyomd az orra alá. Jegyzőnél tehetsz panaszt, ha érdemes.
Vagy... nem mész bele ilyen vitába, fejedre húzod a párnát és alszol. Azért csak nem vág minden vasárnap füvet ebben az aszályos időben...
További ajánlott fórumok:
- Gyümölcsöt/gyümölcslevet mikor ajánlott/szabad adni hat hetes babának?
- Mivel Töltöd azt a szabadidőd mikor egyedül vagy, épp nincs ott a párod vagy családod vagy társaságod, és tennivalód sincs?
- Átlagosan hány éves korára éri el az ember a stabil egzisztenciát és a teljes függetlenséget? Mikorra válik szabaddá?
- Mikor szabad felvágni a bejglit? Én majd most fogom kisütni, ha a család megkívánja, lehet belõle vágni?
- Szeptember 1-én lesz a fiam 3 éves! Mikor mehetek utána dolgozni? Mi lesz a szabadsággal?
- Mikor lehet kitenni a szabadba a leandereket, hibiszkuszokat?