Aki nem ismerte meg az igazi anyai szeretetet az tud élni anélkül? (beszélgetés)
Bizonyára tud nélküle élni.
A szeretet hiánya mindig megkeseríti az életet az én véleményem szerint, de szerintem az anyai szeretet is kiváltható máshonnan érkező szeretettel.
A fiúkat is anyák szülik.
Pusztán arra gondoltam, hogy ez az anyai-szeretet-hiány a férfiakat, az apákat is érinti, nem csak az asszonyokat.
Bocsánat ha rosszul értem; de arra gondolsz, hogy férfit/fiút nem puszilgat, ölel az anyja?
Szerintem amúgy abban sincs semmi rossz. :D Ha mértékkel csinálja.
De megy,de ilyet nem ìrt. Az hogy valaki nem tudja kimutatni a szeretet az nem azt jelenti,hogy ìgy vagy úgy bántja.
Az azt jelenti,hogy mindent megtesz èrtünk,de pl. nem simogatja,puszilgatja,ölelgeti stb őket....
Beleálltam volna?
...Ezek szerint ideje bocsánatot kérnem...
Kérlek, bocsásd meg, hogy más véleményen vagyok ebben a kérdésbe!.
(Hallgatólagos reakciót is elfogadok!)
Nem is tudnék Veled ebben egyetérteni.
(Az is tilos, hogy a saját véleményemnek hangot adjak?)
Gondolod?
(Szerintem nincs igazad. No persze, ha TÉNYLEG így gondolod, AKKOR igazad van.)
Ez a megfelelési kényszernek nevezett segítés, stb., amúgy is lehet, ha nincs anyai szeretet hiányod.
Engem szerettek a szüleim, ahogy a testvéreimet is, de ettől függetlenül (gondolom így neveltek), én is igyekszem jót tenni mindenkinek és segítek is, ha tudok.
Nem azért mert meg akarok felelni, hanem azért, hogy könnyítsem a másik életét.
Tud. csak azt nem igazán lehet életnek nevezni.
Én, mint nem kívánt gyerekként született, és engem hibáztatva, ütve-verve amiért vagyok, igen, hiányzott nagyon az anyai szeretet. Folyamatosan meg akartam felelni, ezért mindent elkövettem, de hiába. Elképzelhető hogy talán azért nem züllöttem el, nem lettem se drogos se k, mert teljes erőmből a legjobb akartam lenni minden téren ahogy csak tudok, annyira vágytam a szeretetre. Lett belőlem egy megfelelési kényszeres, cseléd típusú ember aki folyamatosan jót tesz mindenkivel, azt lesi hol tudna segíteni. Erről szól az életem, nem tudtam 70 év alatt se levetkőzni ezt.
Mindig is nagyon vágytam arra arra hogy szeretet kapjak a szüleimtől.
Igen, lehet élni anyai szeretet nélkül. Még a derűt is lehet mutatni közben. Hisz ha belül van a seb, nem látszik.
Pl. azt értem, amit felsoroltál.
Mi, négyen voltunk testvérek, láttam, éreztem az anyai "szeretet" különbségeit.
Honnan tudja, hogy milyennek kell lennie, ha nem volt benne része?
Miért lenne sokszor keserves az élete?
Ha valakinek van egy szerető anyja, és azt elveszti, mert meghal, akkor lehet hiányérzete, kesereghet a hiánya miatt, de egy ismeretlen miatt keseregni felesleges...
Nem tudják kimutatni alatt mit értesz? Nem puszilgatja, ölelgeti, nem mondja, hogy szeretlek?
Mert az nem feltétlenül gáz. Szerintem. Tettekkel is kimutatható a szeretet.
Lehet.
Viszont a lényeget leírtad: "sokszor lesz probléma, ami ehhez vezet majd vissza".
(Már ha gyereket vállal. Ha nem lesz gyereke, bármilyen okból, akkor sokkal kisebb az esélye annak, hogy "problémás" lesz az élete.)