Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Aki nem ismerte meg az igazi anyai szeretetet az tud élni anélkül? fórum

Aki nem ismerte meg az igazi anyai szeretetet az tud élni anélkül? (beszélgetés)

1 2
34. Ildi (válaszként erre: 2. - Ghost👻)
tegnap 17:43
Igy van
33. Ildi
tegnap 17:35
Tud
tegnap 17:29

Bizonyára tud nélküle élni.

A szeretet hiánya mindig megkeseríti az életet az én véleményem szerint, de szerintem az anyai szeretet is kiváltható máshonnan érkező szeretettel.

31. Egy lány 789900 (válaszként erre: 26. - Ghost👻)
tegnap 17:20
De nem megy🤣🤣🤣 hát ez a lényeg hogy ilyen nem történt ha ilyeneket csinál amiket én soroltam az nem a szeretet jele. Jesszus értelmezd már.
30. michelle.r (válaszként erre: 26. - Ghost👻)
tegnap 16:52
Amennyiben nem mártírkodásból, egy szerepnek való megfelelésből teszi.
29. csemár (válaszként erre: 23. - Srcrss)
tegnap 16:10
Nincs mit megbeszélnem Veled. (Ezek után.)
28. csemár (válaszként erre: 27. - Görögtánc)
tegnap 16:09

A fiúkat is anyák szülik.

Pusztán arra gondoltam, hogy ez az anyai-szeretet-hiány a férfiakat, az apákat is érinti, nem csak az asszonyokat.

27. Görögtánc (válaszként erre: 11. - Csemár)
tegnap 14:39

Bocsánat ha rosszul értem; de arra gondolsz, hogy férfit/fiút nem puszilgat, ölel az anyja?

Szerintem amúgy abban sincs semmi rossz. :D Ha mértékkel csinálja.

26. Ghost👻 (válaszként erre: 25. - Egy lány 789900)
tegnap 14:37

De megy,de ilyet nem ìrt. Az hogy valaki nem tudja kimutatni a szeretet az nem azt jelenti,hogy ìgy vagy úgy bántja.

Az azt jelenti,hogy mindent megtesz èrtünk,de pl. nem simogatja,puszilgatja,ölelgeti stb őket....

25. Egy lány 789900 (válaszként erre: 18. - Ghost👻)
tegnap 14:31
Szövegértés látom nem megy.
24. Ghost👻 (válaszként erre: 22. - Csemár)
tegnap 13:54
Neked mi bajod van???
23. srcrss (válaszként erre: 20. - Csemár)
tegnap 13:53
Hol adtál hangot a véleményednek? Az vélemény, hogy "nincs igazad, nem értek egyet"? 😄 Legalább fejtsd ki.
22. csemár (válaszként erre: 21. - Ghost👻)
tegnap 13:48

Beleálltam volna?

...Ezek szerint ideje bocsánatot kérnem...

Kérlek, bocsásd meg, hogy más véleményen vagyok ebben a kérdésbe!.

(Hallgatólagos reakciót is elfogadok!)

21. Ghost👻 (válaszként erre: 20. - Csemár)
tegnap 13:37
Ezt pont te kèrdezed,hisz te álltál bele az èn vèlemènyembe! 🤣🤣
20. csemár (válaszként erre: 19. - Ghost👻)
tegnap 12:39

Nem is tudnék Veled ebben egyetérteni.

(Az is tilos, hogy a saját véleményemnek hangot adjak?)

19. Ghost👻 (válaszként erre: 16. - Csemár)
tegnap 12:32
Nem kell velem egyetèrteni.
18. Ghost👻 (válaszként erre: 17. - Egy lány 789900)
tegnap 12:31
Hol ìrt ilyet??????
17. Egy lány 789900 (válaszként erre: 4. - Bnedora)
tegnap 12:27
Szerintem ha valaki szeret és valaki gyűlöl aközött érzel különbséget, vagy a szeretet nálad azt jelenti, hogy bántod a gyereked, vagy irigy vagy rá, mert neked jobban megy valami, vagy esetleg ha nem akkor kárörvendőn kineveted esetleg még furkálódsz is benne? Vagy ha bármit mesél milyen napja volt levegőnek veszed? kicsit gondolkozz már mert ha neked ez a szeretet jele akkor nálad is gondok vannak.
16. csemár (válaszként erre: 2. - Ghost👻)
tegnap 11:20

Gondolod?

(Szerintem nincs igazad. No persze, ha TÉNYLEG így gondolod, AKKOR igazad van.)

15. csemár (válaszként erre: 14. - Channa*)
tegnap 11:18
Igazad van!
14. Channa* (válaszként erre: 13. - 55Judit)
tegnap 10:17

Ez a megfelelési kényszernek nevezett segítés, stb., amúgy is lehet, ha nincs anyai szeretet hiányod.

Engem szerettek a szüleim, ahogy a testvéreimet is, de ettől függetlenül (gondolom így neveltek), én is igyekszem jót tenni mindenkinek és segítek is, ha tudok.

Nem azért mert meg akarok felelni, hanem azért, hogy könnyítsem a másik életét.

tegnap 09:34

Tud. csak azt nem igazán lehet életnek nevezni.

Én, mint nem kívánt gyerekként született, és engem hibáztatva, ütve-verve amiért vagyok, igen, hiányzott nagyon az anyai szeretet. Folyamatosan meg akartam felelni, ezért mindent elkövettem, de hiába. Elképzelhető hogy talán azért nem züllöttem el, nem lettem se drogos se k, mert teljes erőmből a legjobb akartam lenni minden téren ahogy csak tudok, annyira vágytam a szeretetre. Lett belőlem egy megfelelési kényszeres, cseléd típusú ember aki folyamatosan jót tesz mindenkivel, azt lesi hol tudna segíteni. Erről szól az életem, nem tudtam 70 év alatt se levetkőzni ezt.

Mindig is nagyon vágytam arra arra hogy szeretet kapjak a szüleimtől.

Igen, lehet élni anyai szeretet nélkül. Még a derűt is lehet mutatni közben. Hisz ha belül van a seb, nem látszik.

12. bnedora (válaszként erre: 7. - Görögtánc)
tegnap 08:45

Pl. azt értem, amit felsoroltál.

Mi, négyen voltunk testvérek, láttam, éreztem az anyai "szeretet" különbségeit.

11. csemár (válaszként erre: 7. - Görögtánc)
tegnap 08:44
Annál is inkább, mert lehetséges, hogy kisfiúról (férfiről) van szó, és ebben az esetben szóba se jöhet az ún. "anyai ösztön", amely - esetleg - "elirányítja" a szülői szerepbe kerülő felnőttet.
10. Channa* (válaszként erre: 3. - ~ Luna ~)
tegnap 08:43

Honnan tudja, hogy milyennek kell lennie, ha nem volt benne része?

Miért lenne sokszor keserves az élete?

Ha valakinek van egy szerető anyja, és azt elveszti, mert meghal, akkor lehet hiányérzete, kesereghet a hiánya miatt, de egy ismeretlen miatt keseregni felesleges...

9. srcrss (válaszként erre: 2. - Ghost👻)
tegnap 08:28
Pontosan.
tegnap 08:25
A szeretet egyik legfőbb formája abban mutatkozik meg, hogy átgondoljuk, hogy a tetteink hogyan esnének a másiknak. F
7. Görögtánc (válaszként erre: 4. - Bnedora)
tegnap 08:24

Nem tudják kimutatni alatt mit értesz? Nem puszilgatja, ölelgeti, nem mondja, hogy szeretlek?

Mert az nem feltétlenül gáz. Szerintem. Tettekkel is kimutatható a szeretet.

6. Görögtánc (válaszként erre: 2. - Ghost👻)
tegnap 08:23
Nem tudja pontosan mi hiányzik neki, de szerintem van hiányérzet bennük vágyhat a szeretetre attól, hogy nem tapasztalta meg.
5. csemár (válaszként erre: 1. - Egy lány 789900)
tegnap 08:06

Lehet.

Viszont a lényeget leírtad: "sokszor lesz probléma, ami ehhez vezet majd vissza".

(Már ha gyereket vállal. Ha nem lesz gyereke, bármilyen okból, akkor sokkal kisebb az esélye annak, hogy "problémás" lesz az élete.)

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook