Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Béres Alexandra: Súlykontroll program fórum

Béres Alexandra: Súlykontroll program (beszélgetés)

❮❮ ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... ❯❯
2314. Zebka
2008. ápr. 4. 23:42

Sziasztok !

Január óta diétázom súlykontrollal, 8 kg fogytam eddig. Van egy két receptem ha valakit érdekel:

[link]

Az utóbbi időben idő hiányában nem kerültek fel az újabb ötletek, de előbb-utóbb igyexem pótolni !

Kellemes fogyózást mindenkinek !

2313. 2577cdcc12 (válaszként erre: 2312. - Solyacska5)
2008. ápr. 4. 10:34
Itt nem pontokat ehetsz, hanem azokból az élelmiszerekből, amik a lehető legkevesebb pontot kapták, már ha fogyni akarsz...
2008. ápr. 4. 10:26
Sziasztok! Érdekesnek hangzik ez a diéta...csak azt nem értem még, hogy egy nap hány pontot ehetek? És ti mennyit fogytatok 1 hónap alatt?
2311. kismazsi
2008. ápr. 4. 08:25
Bocs, elírtam: gondoltok
2310. kismazsi
2008. ápr. 4. 08:24

Ma van az ötödik napom,s egész jól bírom! Nem is rossz ez a Wasa kenyér.Általában reggelire 2 szeletet fogyasztok, hozzá pulykaszelet és sajt. A tízóraim ma kefír, az ebéd székelykáposzta, ami csirkemellből készült, uzsira alma van betervezve, s vacsira pedig fűszeres túrót fogog fogyasztani, ropogós kenyérrel. Mit gondolzok, jó ez így?

Ti holnap mit főztök? Mert engem már ez is foglalkoztat?! Jó lenne olyat kitalálni, amit a család is fogyaszt, s én is ehetnék!! Segítsük egymást!: Mit főzzünk holnap??

2309. HViki (válaszként erre: 2308. - Agoca)
2008. ápr. 3. 11:39

Agoca! Nem találom a mail címedet. Ha megadod küldöm a javított recepteket ez már mindenkinek átment.

Szerintem amit Te mozogsz az elég. Szerintem nem szükséges kifejezetten tornázni, a lényeg a mozgáson van és fontos, hogy jól érezd magad közben (vagy utána, hogy végre túl vagy rajta). :)

2308. agoca
2008. ápr. 3. 08:52
Sziasztok! Nekem se jött át jól a recept! Elküldenéd nekem is újra? Előre is nagyon köszönöm!!! Torna alatt mit értek? Heti egy vagy 2 fallabda, egy kondi, és heti egy vagy 2 torna otthon dvd-re. És ha jó az idő heti egy nagy túra bicóval (múlt héten 30 km). Ezek közül a tornát szeretem legkevésbé :)
2307. HViki (válaszként erre: 2305. - Szama3)
2008. ápr. 3. 00:47
Szama3! Mennyit eszel? Megvan a szükséges kalória? Mert, ha túl keveset eszel a szervezet lecsökkenti az anyagcserét és nem érsz el semmit sem, csak felborítod az anyagcseréd. Ílyenkor nem megy a fogyás.
2306. HViki (válaszként erre: 2303. - Kismazsi)
2008. ápr. 3. 00:45

Kismazsi!

Elküldtem újra, kicsit átalakítva. Volt néhány fájl, amit én is mail-en kaptam. Most mind sima World dokumentum. Remélem, így átmegy. Dinadinnél is gond volt az első verzióval. Remélem így már minden rendben lesz.

2305. Szama3
2008. ápr. 2. 20:40
Sziasztok! Régen jártam itt, de most muszáj, mert nálam valami nem stimmel. Elég régóta csinálom a súlykontrollt és az igazat mondva,az első szakasz óta nem fogytam semmit!! Akkor lement kb, 2-3 kiló és azóta semmi.Nem értem mi lehet a baj. Úgy érzem, hogy ez sem jött be nálam fogyás céljából. Ha valakinek van tippje, hogy mi lehet a baj, az írjon. Köszi
2304. kismazsi
2008. ápr. 2. 19:55
Érdekelne, hogy ti magatok találjátok ki a recepteket, vagy ollóztok valahonnan? Engem egy kicsit gyötör, hogy változatos és mégis ehető ételeket fogyasszak. Remélem hamar belejövök ebbe az egészbe!!
2303. kismazsi (válaszként erre: 2273. - HViki)
2008. ápr. 2. 19:52
HViki! Valami nem sikerült az elküldött receptekkel,Nagyon sok betű jött csak át, recept nélkül, s egy figyelmeztetés READ ERROR.
2302. kismazsi
2008. ápr. 2. 19:15
Nálatok az I.szakaszban mennyi idő után indult el a fogyás? Tudom,hogy 3 nap után nem várhatok eredményt,de olyan jó lenne....Lehet,hogy nem kellett volna a fogyi előtt léböjtöt tartanom, mert lelassult az anyagcserém?? Mindenesetre a méregtelenítés használt a hangulatomnak,mert jókedvű és energikus vagyok! HURRÁ!!!
2301. Dinadin
2008. ápr. 2. 13:45

Agoca:)

Ügyes vagy, és mennyi ideig tartott az 1. szakasz? Sikeresen lelkiismeretesen betartottad? Torna alatt mit értesz?

Kismazsi :)

Én szinte az elejétől tornázom, és nagyon bejött! Eleinte nagyon nehéz volt,mert ami a dvd-n könnyűnek bizonyult, hát azt igen csak nem bírtam megcsinálni! De most már elég jól megy, sőt tegnap egyedül tornáztam dvd nélkül, lehet hogy 1-2 mozdulatot kihagytam de sikerült! És én erre is büszke vagyok! Sőt a párom is, hogy ilyen elszánt vagyok!

2300. kismazsi (válaszként erre: 2299. - Agoca)
2008. ápr. 2. 09:33
Szia ! Irigyellek,hogy ilyen elszántan képes vagy tornázni.Rögtön a fogyi kezdetén, elkezdted a tornát? Igz én még csak a 3.napomnál vagyok, de sajna a torna még nem megy.Mire mozogsz? Mivel érdemes kezdeni? Arra gondoltam, 2-3 kg fogyás után, én is beállok a mozgók táborába.
2299. agoca
2008. ápr. 2. 09:23
Sziasztok! Jó régen írtam. A fogyókúra megyeget. Már a 2. szakaszban vagyok... Heti 4x mozgok (torna fallabda bicó kondi). De a kilók meg se mozdulnak.De igazából annyira nem lep meg, mert sajna van hogy csalok. De akkor is, lényegesen kevesebbet eszem, mint valaha, mozgok, mint soha, és semmi. Gondolom a zsír alakul izommá, ami ugye nehezebb. Legalábbis remélem. De tulajdonképpen mindegy, úgyis beindul ez, tudom... És egészségesebben élek, ami a lényeg :)
2298. kismazsi (válaszként erre: 2292. - 2577cdcc12)
2008. ápr. 2. 09:03
Villers! Úgy látom, Te nagyon otthon vagy ebben a témában. Szeretném a segítségedet kérni, ha nem gond, írok privátban!
2297. kismazsi (válaszként erre: 2278. - Dinadin)
2008. ápr. 2. 08:56

Tzaziki:

Kígyóuborkát lereszelem, besózom, rövid ideig állni hagyom.Egy kis idő múlva kinyomkodom.Tejfölbe / én natúr jochurtot használtam,de előtte szűrőn lecsöpögtettem/ fokhagymát préselek, egy kis őrölt bors, s összekeverem az ubival.Hűtőbe téve egy kicsit érleljük, majd jóízűen elfogyasztjuk!

2296. 2577cdcc12 (válaszként erre: 2294. - E004ab8014)
2008. ápr. 2. 08:15
Na ugye, hogy lehet többet enni :o)
2295. Dinadin (válaszként erre: 2292. - 2577cdcc12)
2008. ápr. 1. 21:04
Köszi szépen! Írok privit is, ha nem baj!
2294. e004ab8014 (válaszként erre: 2289. - 2577cdcc12)
2008. ápr. 1. 19:03
Köszi szépen :) Bár általában alapból is ilyeneket eszem, kivéve a felvágottakat, azokat valahogy nem szeretem. Talán kicsit többet fogok "nasizni", pl. a mai uzsonnám is csak 2 kivi volt eredetileg, aztán miután konzultáltunk és megijedtem, megettem egy pohár kefirt 2 finn kenyérrel. Egyáltalán nem telített el, mert könnyű, de mégis plusz 150 kalória :)
2293. e004ab8014 (válaszként erre: 2291. - Dinadin)
2008. ápr. 1. 19:01

Fogyizás miatt. Nagyon jól ment (bár az első szakaszt nehezen bírtam), és viszonylag jó tempóban, de nem túl gyorsan szinte csak úgy leröppent rólam az első 7 kiló. Sokan észrevették, és tök jól esett. Aztán annyira megörültem a sikernek, hogy lazábbra vettem a dolgot, és a fogyás megállt. Ráadásul sok időt töltöttem a szüleimnél is, és anyukám kerek-perec kijelentette, hogy az ő házában nincs diéta. Nem mondom, hogy nagyon egészségtelenül főz, mert pl. nem úszik az étel a zsírban, vagy ilyesmi. De ragaszkodik a megszokott dolgaihoz, fehér kenyeret süt, tejtermékekből a nagyobb zsírtartalmút veszi, mert az ízlik neki, és durumtésztát sem hajlandó főzni. Most már nem vagyok otthon gyakran, de eddig is kb. 2 kiló ingadozással simán tartottam a súlyom. Aztán nemrégiben megint elkezdtem szigorúbban venni, mert azért bőven van még miből faragni :)

Igazság szerint nekem a mozgásra volt nagyon nehéz rávenni magam. De az utóbbi időben, mióta nagyon komoly az elhatározásom, annyira megszerettem, hogy tiszta lelkibeteg lettem, mikor múlt héten csak 3x tudtam tornázni :)

2292. 2577cdcc12 (válaszként erre: 2290. - Dinadin)
2008. ápr. 1. 17:52

Itt van egy kalkulátor, ami megmutatja, hogy mennyi az alapanyagcseréd. Ezt még fel kell szorozni a napi aktivitással, és ez a normál. Ha fogyni akarsz, akkor ezt szokták maximum 500 kalóriával csökkenteni. Ha megírod, hogy mivel foglalkozol napközben, meg mennyit sportolsz, akkor megírom,hogy mennyivel kell még felszoroznod az alapanyagcserét. Már ha akarod számolni, mert én pl sosem számolom.

[link]

2291. Dinadin
2008. ápr. 1. 17:51

Krena!

Tök jó dolog hgoy ilyen régóta csinálod, fogyizás miatt kezdted el, vagy csak úgy? Ha fogyi miatt, akkor mennyit fogytál már tőle?

2290. Dinadin
2008. ápr. 1. 17:49
Az alapanyagcserémet hogyan lehet kiszámítani? Erre még nem is gondoltam, és mennyi a bevihető kal egy nap? Nem mintha eddig is számoltam volna őket!
2289. 2577cdcc12 (válaszként erre: 2288. - E004ab8014)
2008. ápr. 1. 17:25

Eszemben sem volt rádijeszteni.

De ha mást nem is néhány gyümölcsöt, zöldséget, sovány felvágottat, túrót, húst tegyél még hozzá.

2288. e004ab8014 (válaszként erre: 2287. - 2577cdcc12)
2008. ápr. 1. 17:17
Hú.. köszi a választ, kicsit rámijesztett! Igazából nekem fogalmam sem volt, hogy ilyen kevés kalóriát viszek be a szervezetembe. De szerencsére nem lett semmi bajom eddig, sőt, virulok az egészségtől. Most majd igyekszem valamit kitalálni, hogy azért kicsit több legyen... köszi mégegyszer :)
2287. 2577cdcc12 (válaszként erre: 2286. - E004ab8014)
2008. ápr. 1. 17:09

Igen, az, ha nem eszel annyit, mint az alapanyagcseréd, az nem jó. Ez annyi energiát jelent, ami ahhoz kell, hogy a különböző szerveid egészségesen működni tudjanak. Ha még napi 300 kalóriát letornázol, akkor azt még hozzá kell adni. Normál diétát az ember nem tervezhetne ez alá, mert a szervezetét tönkreteszi. És akkor még a napi aktivitásodat nem is vettük figyelembe. Mert az alapanyagcsere, az akkor érvényes, ha egész nap fekszel, tehát nem csinálsz semmit.

Magyarul hosszú távon baromi egészségtelen napi 700, sőt azalatti kalórián élni.

2008. ápr. 1. 16:54

Sziasztok! Lenne egy kérdésem :) Én a súlykontroll szerint étkezem lassan egy éve. Egy ideje kíváncsoságból elkezdtem kiszámítgatni, hogy egy nap hány kalóriát fogyasztok. Az nagyon gáz, ha az alapanyagcserémet meg sem közelíti? Ha a 700-at elérem, az már egy dúskáló nap. Pedig 4-5 alkalommal eszem naponta, és egyáltalán nem éhezek. Ha 2x ennyit kéne megennem (akkor érném el kb az alapanyagcserémet), bele is halnék :)

Másrészt, ha mondjuk tornázom is, és elégetek 300 kalóriát, akkor annyival többet kell aznap ennem, hogy az alapanyagcsere meglegyen? Vagy ha abból lejön a mozgás, az mindegy, csak a kaja számít? Bocs ha kicsit értetlen vagyok :)

2285. 2577cdcc12 (válaszként erre: 2284. - Icus)
2008. ápr. 1. 13:53
Itt nincs pontszámítás. Ő különböző pontokkal illeti a termékeket, és a szakaszoknak megfelelően van meghatározva, hogy hány pontos fér még bele, hány meg már nem. Minél magasabb a pontszám, anál rosszabb. Az, hogy az adott termékből mennyi mehet egy adagban, azt is leírja.
❮❮ ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook