Béres Alexandra: Súlykontroll program (beszélgetés)
Én még nem láttam sehol és nem is hallottam róla.
Barna kenyér, olyan töményebb fajta... Pont most láttam a piacon, és állati jól nézett ki :o)
Szerintem nem! Ha betartod a 30 alatti számokat, akkor szerintem jó! Bár ebbe vannak 30-60-ok is, gondolom ezért kisebbek a mennyiségek valamivel! Kitartás! Én egyébként nem szeretem az ilyen előírt diétákat, de ez változatos, talán azért jön be. Ha letelik akkor én 60-ig fogok enni, úgy ahogy elő van írva. A vasárnapi ebéd már ugrik, mert a dédiékhez megyünk, bár megpróbálok majd 30-ig enni.
Nagyon ügyi vagy! Én is elkezdtem a 21 napost, de félsikerrel megy. Ma nekem ugyanez a napom van (lenne), de se csirkém, se spenótom. Tegnap este nekem is grillcsirke lett volna, de már nem kaptam, 2 szelet pulykamellsonkával+egy darabka sovány sajttal váltottam ki, a koviubit, pedig kígyóubival és némi zöldhagymával. A mai ebédre Alexandra-féle készételt hoztam, ami 29-es kódú.
Vagyis igyekszem az SK 1. szakasza szerint enni, de az előírt ételfajtákat még az egyszerű változat szerint sem tudom mindig tartani. Az uzsit és vacsit viszont igyekszem egy az egyben betartani! Szerinted így nagyon gáz?
Mi az az orosz fekete kenyér?
Jó reggelt! Tegnap megvolt a torna 1ór 20 perc aerobik /nagyon kemény volt/, reggel már fél órát jógáztam, este megint aerobik. Tegnapi vacsi: fél csirkecomb, koviubival.
R: 2 tojás, uborka, 3 szelet korpovit
E: spenót csirkecombbal
U: banános natúrjoghurt édesítőve
V: csirkemellsonkás saláta
Holnap kemény lesz, mert csak gyümi és zöldsi lesz.
Jó, hát amilyen kis soványka vagy, persze, hogy elég :-P különben a wasa kenyér mozzarellával vagy cs.mellsonkával, az még elmegy, az első 10 nap a legdurvább úgyis, annyit meg evés nélkül is kibírok :-D Jövő hétre már nem rendeltem kaját, majd hétvégén alaposan átnézem miket tudok majd enni és még a hétvégére azért megcsinálom az U1 túrógombócot ;-)
Most egy darabig nem diétáztam,úgyhogy kenyeret,felvágottat,ilyesmit:))
Mostantól meg főleg párolt zöldség lesz este.
Dobok rá egy kis sajtot,oszt csá.
Vagy husival.
Miért Rosa, Te miket szoktál vacsorázni?
Én ma teljesekiörlésű tésztát ettem, és kiváncsiságból lemértem az 1 adagot (50g) és elég volt. A 3 szelet wasa kenyér is elég, ha mellé eszel zöldségeket, húsfélét, tejterméket.
Jó, nem egy marcipán, de hát szegény ember vízzel főz :DDD
Akkor esik le a vércukorszinted, ha nem rendszeresen kajálsz. Ha ötször eszel egy nap, és jól használod az összetett szénhidrátokat, akkor nem fog leesni,hanem egyenletes marad. Tehát ha rendszeresen fogyasztod a zabpelyhet, zabkorpát, wasa kenyeret, akkor ez a gond megoldódik. Ezeket Alexandra is engedélyezi :o)
Köszi a tippeket.
Valahogy rá kell állnom az ilyen vacsikra.
Szoktam light cottagecheeset (lidl)fűszerezni és ezzel megtölteni a csirkemellsonkát + paradicsom. Aztán saláták (a pikáns vacsorasaláta isteni), grillcsirke kovászos uborkával/savanyú káposztával. Párolt zöldség (alacsony SI) magában vagy sovány hússal, hallal.
Én csak a vacsorával vagyok gondba,mert imádok vacsira kenyeret enni...
Ma túrót ettem joghurtosan paprikával.
Holnapra meg párolt zöldséget tervezek vacsira.
Ötlet?
Itt van a táblázat:
[link]
Ezt mondod kevésnek?
Igy van,minden először fejben dől el!
Aztán már megy,csak akarni kell.
Igazad van,én is vettem a DM-ben zabpelyhet,hántolt árpát,zabkorpát fele annyiért,mint máshol.
Igen,a Tescoban is van,meg állitólag a Lidlben is.
Én a márkákkal nem törődtem. Zabpehelyből is olyat vettem ami 150 Ft/fél kg. Meg aztán a paradicsom az paradicsom és kész. Húsnak csak csirkemellet ettem, de ez a változtatás engedélyezett. Gyümölcsnél barack helyett kisebb SI gyümölcsöt választottam (meggy/alma/körte). Spárgát is kiváltottam, talán brokkolival. Avokádót éppen nem kaptam így helyette paradicsommal készítettem el a reggelit. Szóval mindent meg lehet oldani. És szerintem mivel alacsonyabb indexűvel helyettesítettem, de nem változtattam a mennyiségen, így nem nagyon lőhettem mellé. Sok jó recept van és tényleg gyorsan össze lehet dobni őket. A gyümölcs, zöldség nap nekem is durvának tűnt, de simán bírtam. Sőt, utána is csináltam már, és szerintem heti 1 ilyen napot fogok is tartani. Nekem nagyon bevált, továbbra is csinálom. Szerintem kezdjetek bele, egy próbát megér!
Szerintem az elhatározás a fontos, és akkor nem lesz ennyi igen, de... Legalábbis nálam így volt. Eldöntöttem, h megcsinálom a 3 hetet, bármi lesz is. Igen, minden nap főztem. De mi ez a 3 hét ahhoz a 3 évhez képest, amit úgy töltöttem, h rosszul éreztem magam a bőrömben? Bár aztjavasolta, h 5x mozogjunk is, én heti 2 spinninget tudtam bevállalni. Biztos úgy még sikeresebb lett volna a dolog, de én így is elégedett vagyok.
Aldiban is van finom ropogós kenyér.
Nem vagyok egy nagy bevásárló központos. utálom a tömeg miatt.
Ezeket megtalálom a Lidl-ben, vagy az Aldi, max Tesco-ban???Azok közel is vannak hozzám.
ROSA,
Ott néztem. Én egy kicsike táblázatot találtam, de abban alig van valami.
Ebben igazad lehet.Én a wasa kenyérről azt olvastam,meg Villers is mondta,hogy az Abonettel nem jó helyettesiteni.Viszont Te.coban és Lidlben lehet kapni ropogós kenyeret az jó,és nem drága.
A wasa helyett lehet enni abonettet, én mondjuk korpovit kekszet eszek, de ma is elfelejtettem. Ha rendesen betartod az étkezéseket, nem fog leesni a cukrod! Pont azért kell 5x enni!
Hol nézted?Alexandra oldalán rajta van minden,a mennyiségek is.
Erre Villers tudna neked válaszolni.
Nézegetem a táblázatot, de valakinek nincs meg EGY TELJESEBB. Itt leír 1-2 dolgot minden csoportba és ennyi.
Engem érdekelne a többi étel is, hogy vohá tartozik.
szia,igen,ez nekem sem tetszik,és már tudom,hogy pl. a ropogós kenyérnek(wasa),a zabkorpának is van olcsóbb fajtája,csak épp nincs rajta B.A.képe.
Hajrá lányok, én is aztmondom! :D
Nekem lenne egy gondom, átolvastam. Én fogyi idején egy dologgal szenvedek, mindig a cukor rontja el. leesik a cukorszintem, erős hányingerem lesz, rosszúl érzem magam, és mindig eszek, ezzel rontottam el.
Rájöttem, ha ilyen lép fel, pótolom 2-3 szem szőlőcukorral, és semmi gond. Azóta rendesen fogyizom, és 3 kg le is ment.
A Béres oldalon az van, hogy a szőlőcukor tabu, mert magas kategória. Viszont nekem délután ,vagy este kell 2-3 szem az említett dolgok miatt, mert előjön olyankor gyakran.
Most mit csináljak? Segítsetek, kérlek. Van valakinek hasonló gondja?
További ajánlott fórumok: