Béres Alexandra: Súlykontroll program (beszélgetés)
Nem kell ezt ennyire komolyan venni...
Ja, amúgy hétfőn 54,7 kg voltam, ma reggel pedig 53,6 kg :-) és már két hete nem bűnöztem, félek is, hogy elszakad a cérna, edzek heti 3x és már most nagy a változás magamhoz képest, derék-has-csípő tájékon.
Nem ész nélkül akarok Norbizni se, csak mondjuk ha már annyira kívánom a mézet (pl.), mint most, akkor megehessek belőle kicsit legalább délelőtt, mert B. A. szerint súlytartáskor 3 naponta 1 adag magas SKI-ű kaját lehet enni...nahát ezt nem.
Mindig a túrós táskás példát hozod fel, pedig az nem is annyira finom. :( Viszont a kakós csiga már hatással lenne rám :D
Mondtam, hogy kölcsönadom a könyvet. Egyébként állati sokféle kaja van fenn. A Norbi módszere attól függ, hogy jó lesz-e, hogy mely kajákat fogod enni. Ha reggel megeszel 3 túróstáskát, mert akkor még lehet, akkor nem valószínű. Viszont ha jól szelektálsz akkor ugye fogyhatnál is vele... Egyébként hol tartasz?
Gondolom igen. Ezért nem egy szabály szerint, hanem ésszel kéne enni,és akkor ehetnél este tökmagot :o)
Egy dolog miatt nem csípem ezt a rendszert (de azért csinálom lelkesen, mert hatásosnak tűnik), és az az, hogy a honlapon olyan kevés fajta étel van, hogy az nem igaz. És amit nem soroltak be, azt nem merem enni, mert fene tudja lehet-e.
Ebből a szempontból Norbi jobb (júúúj biztos eretnekség ezt itt leírni), mert terméke is több van, meg szinte minden kaját besorolt már vhova.
Villers, szted súlytartásra már Norbi módszere is jó lesz, ugye?
A tökmag ugye közepes SKI-ű? Csak mert a listában ugyan nem szerepel, de ahogy nézem a többi olajos mag (kesudió, pisztácia, mandula, mogyoró, napraforgómag) is közepes, tehát ugye ez is? Már nagyon hiányzik az életemből :-D
Akkor leírom mégegyszerűbben. Eszem előtte. Bármikor is megyek. Persze nem zabálok be, de eszem valamit. Éhesen hülyeség menni...
Ha reggel megyek, akkor megreggelizem, beülök a kocsiba, odamegyek, és edzek :o)
Na de közvetlenül utána szoktál? Mert ugye kb. fél órát tudok utána várni és indulnom kell, mert bezár a terem mire leedzek :-D
Bármit. Én tuti, hogy ennék pár szelet Wasa-t, paradicsommal, vagy túrókrémmel, vagy joghurttal.De ez ugye attól függ, hogy mit szeretsz. Én nem teszek különbséget a reggeliben akkor sem, ha utána edzek. A reggeli állandó nálam :DDD
Jó reggelt! Villers! Légyszi adj tanácsot, hogy mit érdemes enni/inni reggeli edzés előtt! (1. szakaszos) Csak mert ha éhgyomorra megyek (majdnem) ájulás a vége, ez szinte biztos, de nem akarok teli gyomorral se, azt meg pláne, hogy a fogyásban / zsírégetésben gátoljon. Ez mindig tök nagy dilemmám, ezért soha nem merek enni edzés előtt, és mindig rosszul leszek, meg kimaradnak étkezések. Pl. reggeli edzés esetén reggeli és tízórai marad ki, estinél meg minium az uzsi, de néha a vacsora is.
Persze, 20 alatt kell maradni, azt vágom...
Hát mostanáig a 21 naposat csináltam, előtte pár napig a 30 alattit, akkor 20 alatt volt a pontom
És akkor így vacsi nélkül hány pontot eszel?
Hát csajok én bizony aerobik után nem tudok enni, mert akkor kidobnák mindent, előttem meg azért, mert akkor közben dobnám ki. Ha edzés van akkor aznap 5-kor eszek utoljára, 6-tól torna fél 8-ig, utána kifújom magam, fürdés, fekvés.
Én se vagyok mindig éhes, de múlt héten kétszer is lefeküdtem evés nélkül edzés után és reggel nagyon rosszul voltam (naná, kb. 15 óra nemevés után), szédültem, hányinger, alig éltem.
Én pl mikor este 11-kor hazaérek az edzésről egyáltalán nem azért eszem, mert éhes vagyok, hanem mert az vallom, hogy kell, és nem szabad üres gyomorral lefeküdni...
Na, akkor jó. Csak mert edzés után nem enni az olyan sz@r :-S
Én nem vagyok ennek a 3 órával lefekvés előtt nem evésnek a híve. Én eszem akkor is, ha utána rögtön lefekszem, és soha nem értettem ezt az egészet, hogy miért is ne lehetne enni. Még a diétázó testépítők is esznek...
Villers, ugye azt mondtad, az nem gáz, ha zöldségeket lefekvés előtt kb. 1 órával eszem? Mert B.A. azt írja mindenhol, hogy 3-3,5 órával lefekvés előtt ne együnk, de akkor ez azt jelentené, hogy én heti 3x délután 3 körül eszem utoljára...tegnap is fél 8-kor volt a vacsi, 9-kor már alvás. Almát is kívántam, de azt meghagytam ma tízóraira, csak zöldséget ettem.
Drukkolunk :D
Szerintem kár általánosítani, mindenkinek másmennyi megy le...
Na én holnap kezdem a súlykontroll programot, most már tényleg.
Hihetetlen számomra is. Mondjuk én a Wasa-t fekete Fitness-Delight Kenyérre cserélem.
174 cm vagyok és 68 kg vagyok, s max 10 kilót szeretnék fogyni.
Drukkoljatok.
Az első szakaszban mennyi megy le?
Szerintem nem, de akkor délután/este már ne egyél...
Köszi! :-) akkor tán mégsem halok éhen :-D
Ha nagyon éhes vagy, szerintem egyél több egységet, ami még belefér, aztán, max. ha lassabban fogysz, és nem vagy elégedett, akkor majd visszaveszel, vagy kompenzálod a vacsinál...
azért mondom, hogy nézz meg 1 heti étrendet, a honlapon több ilyen is van, étkezésenként lebontva, vagy a könyvében is találhatsz ilyen heti mintaétrendet, mindegyik szakaszra.
Nincs megszabva.A mintaétrendjében is van 1, 2, és 3 egység is...
Értem én, hogy mennyi az ajánlott adag, meg hogy korpás kekszből is 4 db egy adag és max. napi 2x érdemes azt enni, csak azt nem tudom, hogy van-e ilyen szabály, hogy tízóraira meg uzsonnára csak 1 db. alacsony SKI-ű élelmiszert lehet fogyasztani...mert a 2. szakaszban is azt írja, hogy ezek a kis étkezések csak alacsony indexűek legyenek...oké. De csak egy, vagy lehet 2 alacsony is?
További ajánlott fórumok: