Béres Alexandra: Súlykontroll program (beszélgetés)
Te már a második szakaszt nyomod, ugye?
Hm... Nehéz lesz ez az első, de menni fog :) Találtam tök jó sali recepteket :)
én most gyümölcsös túrót ettem, amiben narancs volt meg ananász.
Holnap a szokásos wasa kenyér, valami feltét rá, meg kefir. Ebédre lesz gombapöri barna rizzsel, estére meg én is levest főzök.
Addig tart, amíg Te akarod:-)))
Reggelizni nem szoktam, ott csak teát iszok. Ebéd az csirkehúsleves lesz tészta hús nélkül, csak zöldség.
Meg eszek joghurtot, meg még el kell menni vadászni almát, körtét. Szerintem elég lesz ez...
elvileg csak fehérjét...mondjuk egy tojás sárgája szerintem se nem oszt,se nem szoroz...
hajrá,hajrá! Megvan már mit fogsz holnap enni? írd fel, és tedd ki a hűtőre!
Hm, nyamm, gombapörit is lehet enni? Azt mivel etted?
Na hétfőn neki látok én ennek a dolognak, kíváncsi vagyok mennyire fog menni... Körtét meg almát még be kell szerezni!
Tojást azt első szakaszban nem lehet enni? Vagy én vagyok rosszul informált?
egyszer csináltam gombapörit is.
egyszer volt külön párolt karfiol is, mint főétek, savanyúsággal.
Figyi, egy hét az egész...addig biztosan kibírodmás gyümivel...a körte nekem bejött.
Reggelire nekem kefir volt mindig, plusz 1-2 wasa kenyér- általában körözöttel, és néha pakoltam rá paradicsomot, uborkát.
Vagy csak sajt, reszelve, paradicsom volt a tetején.
Vagy ugyanez plusz sonka.
Tízórai sokszor kimaradt, a suliban nincs időm enni, de általában egy alma volt(én imádom a zöld almát), meg korpás keksz. És vittem egy jó adag teát is, na az elfogyott.
Ebéd: fóliába csavartam csirkét, mellette volt hagyma,és /vagy gomba pici vaj alattuk. Köret vagy párolt karfiol, vagy savanyúkáposzta, vagy bármilyen savanyűság lehet.
uzsi szintén párszor kimaradt, de ha volt, akkor volt körte.
Vacsi vagy hideg és akkor wasa kenyér, valami feltéttel, ami még aznap nem volt, egyszer csináltam tojáskrémet is, megfőztem 1 tojást, sárgája ki, fehérje összevágva apróra, plusz egy kiskanál kefír, meg mustár, só,bors. Ez is nyami volt.
Még teljesen nem alakult ki. Holnap válogatom össze a dolgokat. Joghurt az mindennapos, nekem a gyümölccsel van gondom. Vagyis nagyon rászoktam az utóbbi időben a narancsra és a mandarinra, azt meg az első szakaszban nem engedi... Az alma nekem nem olyan igazi gyümölcs, főleg télen. Na de lehet körtét beszerzek...
Ha megkérlek rá leírnád miket ettél az első napokban?
én almát és körtét ettem...nekem nem esett nehezemre...mondjuk mondom, az első napokban még 1-1 szaloncukor is belefért...az utóbbi 3 napban viszont már azt sem kívánom...
Mivel segítselek? Megvan hogy mit fogsz enni? legalább egy napra? Merthogy akkor nehezebb elcsábulni.
Na akkor ezért nem találtam :) Köszi a harmadik adagot is :) Vannak benne jó receptek... :)
Huhh, a hétfőre készülök. Nehéz átvészelni az első szakaszt? Ha narancsot eszek az nagyon nagy gáz?
Neked nem küldtem még recepteket?
Szólj és küldök!
20 kiló. De inkább 30. A 20-al is elégedett lennék, ha lemenne...
Leila, micsoda receptjeid vannak. Hm, nyamm.... Még kérünk, még...
Én hétfőn kezdek bele, addig ismerkedek a dolgokkal.. Neked mennyi felesleged van?
Holnap ezt fogok ebédre enni:
Gombával, paradicsommal rakott csirkemell, párolt karfiollal
Hozzávalók:
100 g csirkemell
1 db paradicsom
75 g gomba
2 szelet csibesonka
50 g mozzarella
250 g karfiol
1 evőkanál Floriol Trio olaj
só, bors ízlés szerint tápérték 1 adagra számolva:
energia: 510 kcal
fehérje: 52,6 g
szénhidrát: 19,6 g
zsír: 24,2 g
A recept minden szakaszban fogyasztható.
Csak 30-as Súlykontroll Index alatti összetevőt tartalmaz!
Elkészítés: Vágd fel vékony szeletekre a csirkemelleket, klopfoló segítségével klopfold ki. A serpenyőbe önts egy kis olajat, és süsd elő 1-1 percig. Végy egy sütőtálat és kend ki azzal az olajjal, amit használtál az elősütésnél, és rakd ki az alját csirkemellekkel. Mielőtt elkezdenéd az ételt felépíteni, fűszerezd meg. Terítsd rá a csirkemellre a sonkaszeleteket, ezután tedd rá a vékony szeletekre a karikára vágott paradicsomot és az apróra vágott gombát. Melegítsd a sütőt 180 fokra, a sütőrácsot tedd középre, és süsd 30 percig. Miután kivettük a sütőből, szórjuk meg az apróra vágott mozzarellával, hogy ráolvadjon. Köretként párolt karfolt adunk hozzá.
Ma megértem a súlyom, 3 kilóval kevesebb vagyok!!!Tudom nem sok, de legalább elindult lefelé!!!
Holnap reggel úszni megyek, végre megint nyitva van az uszoda errefelé...
Hú, ma nagyon finomat ettem: jénaiban csirkecomb, plusz 4 pici gomba, plusz 10 dkg körül a karfiol. Pici vaj volt alattuk, meg grillfűszer rajtuk. Isssteni lett.
Hogy bírjátok?
Sziasztok!
Én is igyekszem... Ettem ma levest, halat, párolt zöldséggel, meg egy narancsot. Aztán itthon a párom melegszendviccsel várt:( Hát ettem belőle. Bűnöztem, de a holnapi napot ugyanúgy folytatom tovább, nem lesz az, hogy ma csaltam, akkor már mindegy. De még jól is esett:)
Marcipán, te még az első szakaszban vagy? Csak azért kérdem, mert ha jól emlékszem, az első szakaszban nem lehet narancsot enni. Vagy nem tartod olyan szigorúan?
baloghany, gratula az első 3 kg-hoz mínuszban. Ha víz is volt, akkor is tök szuper, hogy ennyi lement ilyen kevés idő alatt.
A tisztítókúrád titkát elárulod?
Ebben a progiban van lé nap is? Mert ha igen akkor én nem csinálom még, mert szoptatok. Ahhoz meg kell még kaja. Most egyébként kalóriaszámlálást csinálok és alacsony GI kajákat próbálok enni. Szombaton kezdtem és ma reggelre eltűnt 3 kg-m. De hogy hovááá ? Valszeg víz lehetett vagy nem tudom :)
Amúgy nekem van egy nagyon jó tisztító kúrám amit természetgyógyász ajánlott. Sajnos szintén a szopi miatt nem csinálhatom még.
Na hát hogy el fogytunk:(
Leves, hal, saláta, narancs, joghurt. Ez volt a mai kajám, de már jó lesz ha összeszűkül a gyomrom, mert korog a pocim rendesen:(
Ügyi vagy, a leves is jó lénapra, ha nincs benne semmi :)
Jó éjszakát, holnapra kitartás!
Marcipán, hogy bírtad a folyadéknapot? Én szerintem nem bírnám télen ki.. Nyáron megy, de ilyenkor???????
Én még a héten átböngészem a könyvet, készülök rá, aztán valószínű belekezdek.
Sziasztok!
Na hát holnap kezdem, annyi változással, hogy holnap tartok egy folyadék napot teákkal, vízzel, facsart narancslével. Kell egy kitisztítás, de ezt a napot is bele számítom az első szakaszba. Holnap állítok össze a hétre egy étrendet, meg átfutom a könyvet, sokat felejtettem, csak hétvégén dolgoztam nem volt időm, de holnap szabadnapos vagyok, csak takarítok itthon, így könnyebben megy majd a folyadék nap.
További ajánlott fórumok:
- Béres Alexandra rajongók ide!
- Béres Alexandra dvd-i közül szerinted melyik a legjobb/ leghatásosabb?
- Béres Alexandra Súlykontroll táblázat 1.
- Mik a tapasztalatok Béres Alexandra Nyerj időt című programjával/dvd-jével kapcsolatban?
- Béres Alexandra- Súlykontroll programja
- Receptek Béres Alexandra súlykontroll programjához