Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Béres Alexandra: Súlykontroll program fórum

Béres Alexandra: Súlykontroll program (beszélgetés)

❮❮ ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... ❯❯
2944. veres
2009. ápr. 14. 15:15
hát evészet volt ezerrel! Bár én próbáltam betartani,nem is jött fel csak 0,5kg. A wasa kenyér helyett tökéletes a Lidl-ben kapható és szerintem finom is, ja és olcsóbb mint a wasa. Én már egyáltalán nem eszem rizst és tészta helyett is gerslit csinálok. Ma tarhonyás marhapörköltet csinálok és a férjem kifejezetten kérte, hogy gerslivel csináljam, annyira ízlik neki. Ő semmit sem változtat, csak úgy eszik mint én és már ő is fogyott 3kg-ot. Ez tök jó. Próbáljátok ki a gerslit!! Csak ajánlani tudom, a következő tesztem a kuszkusz lesz. Tudom,hogy drágák, de nagyon sok van belőle. Be kell áztatni, és legalább annyi van belőle,mintha rizzsel csinálom, vagy még több.
2009. ápr. 13. 23:25

Sziasztok!

Hogy telt a húsvét? Tudtátok tartani a diétát?

Én sajnos össze vissza bűnöztem a sok vendégség miatt. Mamáéknál meg sem szabad mondani, hogy diétázom mert kitör a pánik, hogy anorexiában meg fogok halni. (igen, ezt akkor is amikor +10 kg fölösleg van kb rajtam) Szóval nagyon sok rosszat ettem, kb egy évig kompenzálhatom, annyit. :(

2942. d26dcc4363 (válaszként erre: 2941. - Nyuszihopp)
2009. ápr. 10. 09:10
Köszönöm szépen a válaszaidat. Biztosan fogk még jönni, ha jobban ráállok a dologra. Összegyűjtöttem a kódokat, nézegettem, hogy mit is lehet enni, végülis egész tűrhető, olyan mint más diétam, mindent módjával, a tiltott ételek a szokásos: rizs, burgonya, tészta, liszt, cukor.
2941. nyuszihopp (válaszként erre: 2939. - D26dcc4363)
2009. ápr. 10. 00:29

Szia!

Napi 5-ször ajánlott enni kisebb adagokat, minél változatosabb alapanyagokból állítod össze az étrended, annál jobb. Egy nap kb. 15-20 adagot ehetsz (pl. ha reggelire wasa kenyér sonkával, sajttal, paradicsommal, tejeskávéval az már 5 adag alacsony indexű étel lesz), és legjobb ha egy napon belül nem ismétled a dolgokat, de ha igen akkor se egyél ugyanabból 2 adagnál többet. Sztem az adagok számolási módja pont egy kicsit gyenge pontja a programnak, szóval próbáld ésszerűen csinálni. Ne edd túl magad, de ne legyél éhes, és ha valamiből többet eszel szerintem jobb ha az valami zöldség vagy ilyesmi :)

Rizst nem lehet enni az első szakaszban - a honlapon lévő összes mintaétrend a 2. szakaszba tartozik, talán a 21 napos diéta nem, de azt én nem néztem. Az első szakaszban gabonaféléből wasa kenyeret, korpás hamletet, zabpelyhet, zabkorpát lehet csak enni, meg talán korpovit kekszet, de ebben nem vagyok biztos. Ezek is közepes indexűek, de kivételt képeznek :)

A 2. szakasztól ehetsz barnarizst.

A wasa kenyér a hamletthez hasonlít, de annál keményebb, és jobban laktat. Én dm-ben találtam. A szezámmagos sajnos nem jó, csak a fibre, az original és a delikates (többféle ízesítéssel és összetétellel lehet kapni, és csak ezek a teljes kiőrlésű lisztből készültek). A második szakaszban amúgy már ehetsz teljes kiőrlésű kenyeret is.

Egyébként a honlapon lehet írni a dietetikusának, nekem válaszolt a kérdésemre, úgyhogy neked is ajánlom. De persze itt is kérdezhetsz, segítünk ha tudunk.

2009. ápr. 9. 19:08
3. Mi az a wasa kenyér és honnan lehet beszerezni?
2009. ápr. 9. 17:27

Sziasztok!

Jövőhéttől szeretném kipróbálni a súlykontroll programot, lenne néhány kérdésem, de nem bírnám végigolvasni a topicot.

Az első, hogy alapszakaszban lehet e rizst fogyasztani? Nincs benne a felsorolt ételek között, de néztem Alexandra honlapján a mintaétrendet, és az első heti menüben is vannak rizses ételek.

A második: hány adagot lehet enni egy nap? Azt nem találom sehol. Pl feta sajtnál fel van tüntetve h egy adag 4-5dkg..de az nincs h naponta hány adag ételt ehetek. Ha mondjuk reggel délben este eszek sajtot, az már 3 adag, de egy étkezéskor csak egy. Vagy ha mindegyik felsorolt ételből eszek egy adagot, akkor összeségében egy csomót ennék.

2938. veres
2009. ápr. 6. 07:55
szívesen! Hétvégi menü: szombaton csülkös bableves volt/ zabliszttel rántottam! Vasárnap: sült csirkecombok, tejszínes gombás raguval összesütve. Nagyon szuper lett!Kicsit elszaladt velem a ló, de hétvégén mindig így van, ugyanis sütöttem krémest /túl jó lett/.
2937. nyuszihopp (válaszként erre: 2936. - Okina)
2009. ápr. 5. 23:17

Megcsináltam a rakott káposztát bulgurral, és nagyon finom lett :)

Nem vagyok egy nagy rizs-rajongó, úgyhogy nem igazán esik nehezemre bulgurral csinálni az ilyesmit azt hiszem. Tök jó az ilyen töltött kajákba. Köszi a tippet.

2936. okina
2009. ápr. 5. 21:15
Úgy emlékszem, hogy volt, aki zabpehellyel helyetesítette a rizst a rakott káposztában.
2935. nyuszihopp (válaszként erre: 2934. - Veres)
2009. ápr. 4. 11:56

Köszi a tippet!

Én savanyú káposztából fogom csinálni, mert azt sokkal jobban szeretem. Viszont akkor kipróbálom a bulgurral - nagyon kíváncsi vagyok sosem kóstoltam még. És a tojással kikevert joghurtot is - ez nekem nem jutott eszembe. Majd beszámolok az eredményről este vagy holnap.

Tegnap nagyon rámtört a fagyi utáni vágy, úgyhogy vettem súlykontrollos jégkrémet. Vaníliás-epreset. Hááááát... Kicsit csalódtam, az íze nem az igazi, de azért a célnak megfelelt. :)

Nálatok mi lesz a szombati menü? Én "egyedül élek" kolis vagyok, szóval nem kell egy egész családot etetni, ennyivel könnyebb az étkezést megoldani. (így több napra szoktam főzni egyszerre ) Viszont a főzési körülmények is sokkal rosszabbak. Most pl csak reménykedem hogy találok valami megfelelő méretű tűzálló tálat a káposztámhoz.

2934. veres
2009. ápr. 4. 05:56

Közepes indexű. Én be szoktam áztatni, egy fél órára, és utána amennyi a bulgur, mégegyszer annyi vízben megfőzni, úgy mint a rizst.

Rakott káposzta/ attól függ mennyit akarsz csinálni. Én hármunknak egy közepes fejet szoktam venni, ehhez kb fél kg darálthús /ha lehet pulyka, Lidl-ben szokott lenni/, és egy 1,5 dl bulgur /nagyon megdagad/. Káposzta, bulgur hús, bulgur, káposzta,tetejére natúr joghurt/ ki szoktam keverni 1 tojással/. Sütőbe kb 50 perc, én az utolsó 10 percben szoktam még sajtot is tenni a tetejére.

2009. ápr. 3. 12:52

A bulgur közepes indexű? Hogy kell elkészíteni?

És szerintetek milyen soványabb darálthúsból érdemes csinálni a rakott káposztát? Sose csináltam még hasonlót sem, szóval azt sem tudom milyen arányban kéne csinálni. Néztem a recepteket, de elég változó ki hogy csinálja :) Szóval ha van tippetek, akkor szívesen várom :)

2932. veres
2009. ápr. 3. 09:18
ha a rizs miatt nem fogyós, akkor tudom ajánlani a bulgurt, rizs és tészta helyett is tök jó. Én ma töltött paprikát csináltam bulgurral, édesítővel, zabliszttel rántva, tehát teljesen fogyis. Ja és nagyon finom!!!
2009. ápr. 2. 14:58

sziasztok!

Tegnap este nem volt már időm jelentkezni, szörnyű hosszú napom volt.

Este úgy döntöttem hogy lassan áttérek a kettes szakaszra. Úgy tervezem, hogy először csak napi 1-2 adag közepes SKI-jű ételt fogyasztok, de majd meglátjuk hogy fog menni.

Én is zabpelyhet szoktam többnyire reggelizni, egy kis tejjel (pont hogy ellepje, és kicsit megduzzadjanak a szemek) és gyümölccsel - eddig főleg almával.

Ma még a rakott zöldségem utolsó adagját ebédeltem. A párom közben rakott káposztát evett. Hát mit mondjak, nagyon megkívántam, egy falatot meg is kóstoltam. Úgyhogy majd próbálok keresni egy súlykontrollos light receptet. A savanyú káposztát lehet enni már az egyesben is, szóval a fő alapanyag az biztos jó lesz :)

Egyébként nem nagyon tudok főzni, úgyhogy ez a fogyókúra most ilyen szempontból is nagy kaland. A végére szerintem sok mindent megtanulok :) Legalább a megszokással nem kell megküzdenem, de azért nem könnyű a nulláról kezdeni :)

2930. veres
2009. ápr. 2. 07:52
Jó reggelt! Én is általában zabkását eszem reggelire. 2ek zabpehely, 1 natúr joghurt, édesítő/ de ezt már el szoktam hagyni/, gyümölcs. Activiát szoktam venni, mert annak nincsen savanyú íze. Ma aszalt áfonyát raktam bele, most éppen áznak.
2929. okina (válaszként erre: 2926. - Veres)
2009. ápr. 1. 21:30
Gratulálok az eredményhez! Én is vettem zablisztet, de nem mindenhez használom, erre még nem is gondoltam. Reggelire pedig gyakran eszem zabkását, nagyon szeretem.
2928. veres
2009. ápr. 1. 13:43
Hát én este nem biztos, hogy ideérek, mert 5-re érek haza, 6-fél8-ig torna, utána meg gyereket kell fürdetni, stb...
2009. ápr. 1. 12:25

Hú, ez nagyon szép eredmény. Gratulálok!

Én jövök majd este. Beszámolok a napi teljesítményemről :) De most sajnos menni kell dolgozni.

2926. veres
2009. ápr. 1. 11:24
Hát ha járna ide valaki akkor én is visszatérnék! Február 1-től Alexandrázom, kisebb-nagyobb bűnökkel. Teljesen áttértem a zab termékekre, és semmi különbség nincs a rendes és a zabliszt között. jan 1 óta 86,9-ről olyan 79-re mentem le. Ez változó, de 81 fölé már nem megyek.
2925. okina (válaszként erre: 2924. - Nyuszihopp)
2009. márc. 31. 21:53

Szerintem nagyon jó ez a módszer. Ha betartom teljesen, akkor hamar látható az erdmény. Persze én is néha bűnözök. Nekem könnyebb volt a 21 napos, mert ha elő van írva, hogy mit kell enni, akkor azt biztosan betartom. Persze azt azért nem szeretném, ha minden nap főznöm kellene.

Ami az adagot illeti, azt nem vettem annyira komolyan, pont azért nekem sincs mérlegem. Biztosan voltolyan nap, amikor többet ettem, de olyan is amikor alullőttem. A kilengésekről meg azt gondolom,hogy többet árt a hozzá kapcsolódó rossz érzés, mint az, hogy megetted. Ilyenkor csinálok egy gyümölcs-zöldség napot és kész.Már nagyon várom, hogy legyenek végre zöldségek, gyümölcsök.

Most a Steinberger fél léböjtöt csinálom. 5 nap, minden napra meg van határozva, hogy milyen levet kell inni. Mivel még kezdőnek számítok a témában, ezért "étkezésenként" 1-2 szelet rozsos kenyeret is eszem, ami engedett is. És mellette 3 liter folyadékot iszom. Már a 4. napon vagyok és jól érzem magam. Tegnap spinning után szaunáztam egyet, amitől testileg-lelkileg felfrissülem:-)

2924. nyuszihopp (válaszként erre: 2923. - Okina)
2009. márc. 30. 00:44

Szia!

Örülök, hogy nem vagyok egyedül. :)

A normál változatot csinálom. A 21 naposat nem tudnám megoldani. Sajnos nem először fogyókúrázom, eddig mindig a saját fejem után mentem, nem követtem semmilyen diétát. Alexandra sdiétája nagoyn közel áll ahhoz, amit magamtól is csináltam, ezért választottam ezt.

Jól érzem magam, próbálom az egyes szakaszt betartani, de sajnos ez nem sikerült maradéktalanul (pl. bele esett a főnököm és a barátnőm szülinapja is és mindkétszer ennem kellett egy kicsit a tortából - legalább jelképeset). Most próbálok naplót vezetni, hátha az jó hatással lesz a fegyelmemre. (Bár az ilyen muszáj-tortákat kikerülni nem lehet, de nincs túl gyakran ilyen :)

Kicsit bajban vagyok az adagokkal, mert semmilyen mérlegem nincs, nehogy olyan ami grammra pontosan mérne.

Te milyen méregtelenítést csinálsz? Valami léböjtöt?

2923. okina (válaszként erre: 2922. - Nyuszihopp)
2009. márc. 29. 20:48

Szia!

Én be szoktam nézni, de mostanában tényleg kevés a hozzászólás. Jelenleg 5 napos méregtelenítő kúrát tartok, de utána jövök és folytatom a súlykontrollt. A normál változatot csinálod vagy a 21 naposat? És hogy érzed magad?

2009. márc. 28. 21:26

Jár ide még valaki?

Most kezdtem a súlykontroll programot, és szívesen beszélgetnék azokkal, akik hasonló cipőben járnak, vagy már túl vannak a nehezén :)

2921. okina
2009. márc. 12. 19:00

Sziasztok!

A Súlykontroll könyv most az Alexandrában 600Ft-ba kerül, Szandra receptes könyve pedig 1600Ft.

2920. csiliviri (válaszként erre: 2919. - 2577cdcc12)
2009. febr. 20. 12:31
A joghurtos zöldborsót csak a 21 naposnál ajánlja az első héten. Én egyébként megkóstoltam, nekem a zöldbabos pulykája v. csirke már nem emlékszem, jobban ízlik, kifejezetten ízlik. (mondjuk a zöldbabot jobban is szeretem, mint a zöldborsót)Ráadásul a zöldbabos alacsony SKI-ű!
2919. 2577cdcc12 (válaszként erre: 2918. - Szepijuci)
2009. febr. 20. 10:51
"Joghurtos zöldborsó pulykafalatokkal "-erre gondolsz? Mert ez az ő konzerve, és gondolom nem dominál benne a borsó, mert az amúgy nem alacsony indexű...
2918. szepijuci (válaszként erre: 2902. - 2577cdcc12)
2009. febr. 19. 23:12
A 21naposban van ebédnél az első héten. abból gondoltam
2917. 2577cdcc12 (válaszként erre: 2916. - Veres)
2009. febr. 19. 15:40
Nyugi, mindenkinek vannak holtpontjai :o)
2916. veres
2009. febr. 19. 13:02
ok! Nem a 6kg a kevés, hanem az, hogy már kb 2 hete meg se mozdult a mérleg!
2915. 2577cdcc12 (válaszként erre: 2914. - Veres)
2009. febr. 19. 12:48
Sajnos a mennyiség sem mindegy, nem csak a minőség. Egyébként 1,5 hónap alatt 6 kiló szép eredmény :o). Amúgy én spciel nem fogyózom...
❮❮ ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook