Békéscsaba és környéke. Akik itt laknak. (beszélgetés)
Sziasztok! Szép napot!
Akymo, te tudsz valamit? Csak délelőtt lesz jó idő?
Bocsi, nem az adatlapomon van, hanem a naplómba, ami így hangzik:
"Leszáll az est és a csillagok,
az egyikben most Te ragyogsz.
Nem búcsúztál csak itt hagytál,
most az égből figyelsz ránk.
Hol jársz, vajon merre vagy?
Szívünkben mindig itt maradsz..."
Szia Anita!
Nagyon szép és igaz az idézet. Én is szeretem a szép idézeteket. Én a Hoxán találtam az egyik csajszi adatlapján egyet, amelyet én Andikám halálával kapcsolatban tettem fel. Meg is írtam neki, hogy "elloptam" az idézetét és Ő beleegyezését adta. Az az érdekes a dologban, hogy a mai napig levelezek vele és a leginkább az, hogy neki is meghalt a kisbabája, akit szintén Andikának hívtak. És nagyon szép az idézet. Most fejből nem tudom, de megnézhetitek, akit esetleg érdekel.
Puszi mindenkinek!
Jó reggelt és szép napot kívánok mindenkinek!
Ahogy elnézem mindenki nagyon nagy munkában van mostanság. Nekünk nagyjából kész a garázs, már csak rendet kell csinálni benne, meg lefesteni. A plafon csudaszép lett, ahogy leszigetelték. A legutolsó dolog a garázzsal kapcsolatban majd az ajtó lefestése lesz, de ezt akkor fogják csinálni, amikor a ház külső szigetelését. Egyszínűre az összes garázst.
Jó idő lesz ma is, legalábbis délelőtt. Szép napot és jó munkát kívánok mindenkinek: ki-ki a munkahelyén, illetve az otthonában!
Elnézést, hogy csak most van időm válaszolni.Nos a fúrás manapság úgy megy, hogy kijön a "szakember" valami szerkezettel és addig fúr lefelé, míg vizet nem talál. Az ára felénk 1000 Ft/méter.A kútásó adja hozzá a szükséges csöveket, nektek csak a kút ásás árát és a szivattyút kell majd szponzorálnotok. X ideig a fúrónak ingyenesen vissza kell jönni garanciában.Ha pl. nem kapná fel a vizet a szivattyú. A szivattyút is olyat kell venni ami legalább 3 évig garanciás és fekvő.
Elég hamar vissza hozza az árát.Bővebb infóért Ica és Lacihoz fordulj, ők fúrattak kutat mostanában, én csak most fogok a nyáron, mert nagy szükségem van rá, 1900 nm kert locsolás, halastó, medence, stb. Nekem biztos gazdaságosabb a kútfúrás. :-)
Az iwiwen az egyik ismerosom adatlapjan talatam ra erre az idezetre.Gondoltam megosztom veletek!
" Amikor a boldogság egyik ajtaja bezárul, egy másik kinyílik. De gyakran oly sokáig tekintünk vissza a zárt ajtóra, hogy nem vesszük észre, amelyik megnyílt előttünk. "
Szep estet!
Ezen a helyen vannak képek a kútásásról, bár közel sem érzem teljesnek. Naná, félti a kenyerét az illető. Nem értem, hogy az úgynevezett nyerskútban nincs kútgyűrű? Akkor hogyhogy nem omlik be? Na mindegy, amit az előbb leírtam azt nekem nagyapám mesélte el kb 40 évvel ezelőtt.
Vannak kútásók az országban a Google szereint.
Sziasztok!
Szép estét mindenkinek!
Szilvike priviben válaszolok a kérdésedre, mert nem akarom a többieket ilyen dolgokkal terhelni.
Jó éjszakát mindenkinek!
Sokat nem. Csak sejtem, hogy ameddig le tud az ember ásni, addig le kell ásni. Símán. Ezután be kell tenni az első kútgyűrűt, ez manapság betonból van. Aztán betenni a következőt. Ezután a kótgyűrű alatt kell faragni, illetve kitermelni a földet és a kútgyűrűk szépen sűlyednek és a helyzettől függően lehet mindíg a következő gyűrűt betenni. Amikor már a vízmiatt nem tud ember ásni akkor (nagyapám így mondta:) angolkapát használnak a további mélyítésre. 5-6-7 m mélyre szoktak egy ásott kutat ásni. Az előttem rejtély, hogyan ásták a téglával bélelt kutakat. Lehet, hogy legalul volt valami gyűrűféle, hogy együtt sűlyedjenek a téglák?
Megnézem mit találok a googleban a kútásás címszó alatt. Régen az volt a férfi, aki felépített egy házat, ásott egy kutat, és nemzett három gyermeket. Te a 11-gyel szerintem fölényben vagy az említett követelményekkel szmben, mégha nem is ástál kutat soha. :)
Szép napot!
Ma ugy gondoltam eper napot tartok,itt ülök és majszolom a szebbnél szebb eper szemeket.Nekem most ez a boldogság hormon.
Csajok nálunk a békák a fán vannak ,és elég magasan ,tehát onnan nem lesz nehéz kimászni.
Marcsi milyen lesz a sír ha meglehet kérdezni????Kivel csináltatjátok????????
Akymo tessék haladni nem lébecolni és összeomolni ,APA hipp -hopp itthon lesz,.
Mindenkinek legyen szép a délután .
nagyon aranyos a babád...borzasztó rosz napunk volt tegnap ma már csak jobb lehet...
van nekem is egy csikós nevű lányom... a naplómban a fekete... nem csak a haja szine a ...
Szép napot!
Mindenkinek jó munkát kívánok! Azt hiszem, az idő már nem is lehetne ennél jobb. Már csak a béka.... alól kellene kimászni! Mindenkinek köszönöm a biztató szavakat!
Jó reggelt mindenkinek!
Szia Anita!
Tegnap kicsit magam alatt voltam, de ma megrázom magam és folytatom azt amit kitűztem magam elé.Köszönöm neked is és mindenkinek, hogy velem voltatok a depimben :-)
Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek és szép napot!
Hellosztok!
Kedves Akymo!
Tudom en is ,hogy milyen rossz mikor a csalad kulon van.Mi is eltunk "ugy" regen.Azert vagyok most en is kulfoldon,hogy egyutt tudjunk lenni.Gondolj bele milyen rossz lehetett a ferjemnek mikor hazajott hozzank es a kislanya felt tole mert nem ismerte meg!Nem tudta ki o!De en sokszor azzal vigasztalom magam,hogy "eso utan a nap is kisut!"Kitartas!Egyszer eljon a "ti idotok is"!
En szivesen koccintanek veled a hazassagi evforulotokra!En is szeretettel koszontelek titeket!
Szep estet!
Elhiszem és ismerem ezt az érzést. Én is voltam egyedül a gyerekkel augusztustól decemberig, majd decembertől áprilisig. Tudom milyen érzés és milyen rossz. Mert az ember szívesen van a gyerekkel, de azért jó lenne egy felnőttel, a férjjel megosztani a mindennapokat.
Azért fel a fejjel, itt vagyunk Neked mi, tudom azt gondolod: kösz, sovány vigasz!
További ajánlott fórumok:
- Nyíregyháza és környéke, akik itt laknak
- Akik Zalaegerszegen ill.a környékén laknak tudnátok Nekem bővebben írni róla, hogy milyen ott az élet?
- Tud valaki jó gasztroenteorológust Békéscsaba, Szeged vagy Orosháza környékén?
- Tud valaki egy jó nőgyógyászt(lehetőleg nőt) Békéscsaba/Gyula környékén?
- Ismertek jó csontkovácsot Fót és Békéscsaba környékén?
- Mozgássérültek akik Szegeden vagy környékén laknak beszélgessünk!