Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Babát tervezünk (2022) fórum

Babát tervezünk (2022) (beszélgetés)

443. Maruton (válaszként erre: 431. - Ancsa1017)
2022. febr. 10. 15:58

Visszaolvasgattalak titeket. Üdv az új tagunk sk! (Én sem vagyok fiatal, betoltottem a 35-ot).

A cickafark-palástfű kombót kb. 5 éve használtam pár hónapon át. Akkor hagytam abba 6 év után a fogamzásgátlót, és először 40-50 napos ciklusaim voltak, vagyis nem volt peteérésem. Aztán helyreállt. Talán a teák is segítettek.

Pár nap és PÉm lesz és azon parázok, hogy tudunk-e jó időben együtt lenni, mert nagyon rohanó időszakban vagyunk. Minden határidő pont a peteérés idejére gyűlt. Mindig van min izgulni/stresszelni. Nem tudom, miért csinálom ezt magammal. Pedig úgy képzeltem, hogy csak szabad utat nyitunk a babának és majd meglepetésszerűen ér. De nem tudom így venni. Annyira szeretném minél hamarabb...

Jó látni, hogy ti is mennyire hasonló dolgokat éltek át. Segít nekem sokat. Köszönöm nektek!

442. Ashley94 (válaszként erre: 436. - Szantina)
2022. febr. 10. 13:49
Üdv köztünk! 🙂
441. Ashley94 (válaszként erre: 440. - Emmaaaa)
2022. febr. 10. 13:48
A metafolin az ugyanaz, mint a folát? Azt én is olvastam, hogy a folsavat nem mindenkinek a szervezete tudja hasznosítani, a folátot viszont igen, ezért direkt azt szedtem amióta kiderült a folsav hiány (és utána később már jó volt a folsav értékem). A netaminos pocaklakóban és a gal babaváróban is folát van, úgyhogy elvileg jól hasznosul. A gal termékek egyébként állítólag mindegyike olyan formában tartalmazza a vitaminokat, hogy a szervezet a lehető legjobban tudja hasznosítani (éppen ezért nem egyetlen tablettából áll pl. a babaváró, hanem 3 különböző kapszula).
440. Emmaaaa (válaszként erre: 435. - Ashley94)
2022. febr. 10. 13:25
Nem ismerem a Gal babavaro vitamint. Van benne metafolin? Azért kérdem, mert ha szervezet nem tudja jól hasznosítani a folsavat,akkor érdemes inkább metafolin tartalmú terhesvitamint szedni. Ezt a szervezetnek nem kell átalakítania, közvetlenül hasznosítható.A vérszegénység is csökkenti kicsit a folsav szintet.
439. Szantina (válaszként erre: 438. - Raccoon2623)
2022. febr. 10. 13:23

De jó :)

Beírtam magam a tábliba.

Nekem most volt PÉ-m, de már nem reménykedek mert eddig sem számított sokat hogy figyelem mikor van PÉ-m. Úgyhogy én egészen addig amíg állapotos nem leszek, úgy veszem hogy nem sikerült.

438. Raccoon2623 (válaszként erre: 436. - Szantina)
2022. febr. 10. 13:12

Szia, üdv itt 🙂

Sok sikert a babához ☺️ Hol tartasz a ciklusodban? Ashley94 profilján (napló menüpont alatt) van egy link egy Excel táblához, azt vezetgetjük, hogy tudjuk, kiért mikor izgulhatunk. Ha gondolod, írd bele magad :)

437. Raccoon2623 (válaszként erre: 434. - Ashley94)
2022. febr. 10. 13:09

Pont ezen gondolkoztam, hogy ez a mindenféle tünet akkor is volt vajon, amikor Bem próbálkoztunk, csak nem vettem észre, nem tulajdonítottam nekik jelentőséget, vagy tényleg csak most szórakozik velem a testem/szervezetem 🤔

Pizsi, kitartás, nekem is mindig van előtte és utána barna maszatolás (kivéve most utoljára, ezért is reménykedtem). De ismertek, amíg nem jön meg, addig én vallom, hogy bármi lehet, drukkolok! 🤞🏻❤️

Teát én nem iszom, nem tudok véleményt mondani. Femibiont is most kezdtem csak el szedni ezen a héten, illetve ma hozta a futár a Prefert hüvelygélt, kipróbáljuk ebben a ciklusban azt is. Hátha… 🙃

2022. febr. 10. 12:56

Én is beállok a sorba, én sem tudok már október óta teherbe esni.

Ittam teát az előző 2 ciklusban de nagyon fájt tőle a cicim úgyhogy most azt befejeztem.

Szedem a GAL babavárót, tesztelem az ovulációt és amúgy mindent megteszünk hogy legyen gyerkőc ;)

Szerintem ezek a dolgok mind lelki alapon működnek, még az is ha valakinek ez vagy az a laborértéke magas/alacsony, csak annyira sok idő míg minden lelki

gubancot az ember feltérképez...

+ én már sajna nem vagyok fiatal, de ennek ellenére nem hiszem hogy kor kérdése lenne a teherbeesés

435. Ashley94 (válaszként erre: 431. - Ancsa1017)
2022. febr. 10. 12:45
Én teákat nem iszom (sose szerettem), de vitamint szedek, most épp 2. hónapja GAL babavárót, előtte sokáig netamin pocaklakót. Nekem régen folsav hiányom volt, és ezekben a babavárókban abból van elég, aztán a többi vitamin se árthat mellé. Azt olvastam, hogy amúgy is érdemes valami ilyesmit szedni már a próbálkozástól.
434. Ashley94 (válaszként erre: 430. - Pizsi2)
2022. febr. 10. 12:42

Sajnálom, a sok napos barnázás menzesz előtt valóban nem túl ígéretes. 🥺 Majd írj, ha sikerült beszélni az orvossal! ❤️

Amúgy tényleg fura, hogy amíg az ember nem próbálkozik, addig nincsenek ilyen fura tünetek, aztán ilyenkor meg jön mindenféle...

433. Emmaaaa (válaszként erre: 430. - Pizsi2)
2022. febr. 10. 11:46
Átérzem Pizsi, nagyon bosszantó tud lenni. Utóbbi időben én is menstruacio előtt és utána is barnázok, pedig nem volt ilyen korábban. Nem tudom mi számit normálisnak ha mikor és hány napig megy ez. Nekem elvileg nincs baj a progessteronnal és mégis..
432. RozsaRami (válaszként erre: 431. - Ancsa1017)
2022. febr. 10. 11:39
Szia! A palástfű teát ajánlották nekem sokan... Most várom az ovut addig iszom a cickafarkot és utána a palástfűt :)
2022. febr. 10. 11:28
Csajok, ki milyen gyógyteát iszik PÉ-után hogy segítse a teherbeesést illetve a beágyazódást? Esetleg célzottan valami vitamint szedtek?
430. Pizsi2
2022. febr. 10. 11:26

Szerintem ebben a hónapban sem lesz meg a pici. Már négynapja barnázás van 😞 hétfőre nem vàrom. Olyan ilyenkor mintha megjönne, de mégsem. Várom az orvos visszahívását, aztán meglátjuk megérti mi a probléma, és segít. 🤞🏻

Kicsit azért nem értem mi történik velem, azért ilyen eddig nem volt! Az utóbbi időben kezdte el ezt. Ha barnáztam is egy két napig tartott. És nem volt ilyen görcsös érzésem a hasamban sem. A fájdalom nem erős, csak érzem, hogy olyan nem komfortos ha értitek. Fájdalomcsillapító se hat úgy, mert effektív nincs mire talán.

429. Raccoon2623 (válaszként erre: 424. - Zsofici23)
2022. febr. 9. 17:12
Szia, üdv itt ☺️ Hát ez biztatóan hangzik, nagyon drukkolok 🤞🏻 Micsoda jövő hetünk lesz, lesz izgulni való 🤩🙏🏻🥰
428. 8c6b41126c (válaszként erre: 424. - Zsofici23)
2022. febr. 9. 16:52

Szia!:)

Ezek bíztató jelek, reméljük, hogy baba van most a dologban.

Kíváncsi leszek, hogy én megfogom-e érezni a beágyazódást.

427. 8c6b41126c (válaszként erre: 421. - Pizsi2)
2022. febr. 9. 16:50

Velem van mikor igen, van mikor nem. Ha igen, mindig azt hiszem, hogy terhes vagyok. 😢

Nekem a legkellemetlenebb a patti, sőt még puffadok is. Hatalmas hasam lesz ilyenkor.

2022. febr. 9. 16:35
Juj de jó 🤞
425. Ashley94 (válaszként erre: 424. - Zsofici23)
2022. febr. 9. 16:32

Szia, üdv köztünk!

A profilomon egy napló bejegyzésben van egy Google táblázat link, oda gyűjtjük, hogy kiért mikor lehet izgulni, írd be magad ha gondolod. 🙂

Pizsi hétfőre nem várja, én keddre, úgyhogy hárman most egyszerre vagyunk. 🤞

2022. febr. 9. 16:29

Sziasztok Lányok!

Szeretnék én is csatlakozni :)

Az én történetem, hogy 8 hónapja próbálkozunk a férjemmel, és sajnos minden egyes hónap eddig csalódás volt....

Szedtem különféle vitaminokat, teákat, méhpempőt. Az utóbbi három hónapban szerencsére 28 naposak voltak a ciklusaim. Mivel olyan sok csalódás ért, azt mondtam, hogy na én ebben a hónapban a folsavon kívül nem fogok semmit szedni és nézni a peteérésemet, hogy mikor van. A héten elmentem a nőgyógyászhoz, mindent rendben talált és hogy kiderítse miért nem sikerült eddig elküld hormonpanel vizsgálatra + nézet vércukor terhelést és trombózis gyanút is. És természetesen a páromnak is mondta hogy menjen el egy andrológiai vizsgálatra. Ez volt hétfőn és a tegnapi nap folyamán olyan erős derék fájdalmam volt a jobb oldalamnál, közben enyhén görcsöltem, mivel a nem várt kedden lenne így elsőnek arra gondoltam, hogy lehet hogy hamarabb megjön, viszont az éjszakám nagyon rossz volt így inkább elmentem urulógushoz, mert arra gyanakodtam, hogy vesegörcsöm van. A meglepetés a dologban az volt, hogy az égvilágon semmit nem talált. Az anyukám egyből mondta, hogy lehet, hogy beágyazódás volt... Az érdekes, hogy már el is múlt a fájdalom, és nekem is a mellem mindig már előtte egy héttel szokott fájni és most egyáltalán nem érzem. Úgy hogy nagyon várom már a jövő hetet :)

423. Raccoon2623 (válaszként erre: 421. - Pizsi2)
2022. febr. 9. 15:02
Velem is mindig így van! Eszem valami édeset, akkor utána kell valami sós és fordítva 😅 pont most, mielőtt megjött, egyik este ettem kakaóscsigát, aztán téliszalámit 😬
422. Ashley94 (válaszként erre: 421. - Pizsi2)
2022. febr. 9. 14:57
6 nappal a nemvárt előtt vagyok, és tegnap óta olyan pattanásos mindenem, hogy az elképesztő... A mellkasom, a vállam, a hátam, az arcom. 😒 Illetve a mellem érzékeny már nem is tudom hány napja, ezeken kívül semmi.
421. Pizsi2
2022. febr. 9. 14:54
Hát 5nappal a nem várt elött màr jönnek a mensiféle jelek. Pattik, hasi görcs és a mindjárt megjön érzés. Meg borzasztó kívánóssàg 😅 veletek is így van? Én feltudnék zabálni egy egész hütőt, és az se lenne elég azt érzem. Hol az édes hol a sós kivánása.
420. Ashley94 (válaszként erre: 416. - 8c6b41126c)
2022. febr. 9. 13:52
Én 2-2 évig szedtem fogamzásgátlót(közte egy év kihagyással), de előtte se volt sose rendszeres ciklusom, és azóta is csak most tűnik végre úgy, hogy rendeződik, hála a gyógyszereknek. Így utólag azt érzem, hogy bár ne szedtem volna, mert szerintem csak rátett egy lapáttal az amúgy is fennálló hormon problémáimra, de ezt persze nem lehet tudni, csak én gondolom így.
419. Pizsi2 (válaszként erre: 416. - 8c6b41126c)
2022. febr. 9. 13:42
Szintén sokáig 10 en évig is. De már 2019 óta nem szedem. Megváltozott a ciklusom de kérdés azért az is ténylegesen csak emiatt. Hatni hatott rá valószinüleg. De hát ez is olyan kérdés amire sose lesz válasz.
418. Raccoon2623 (válaszként erre: 416. - 8c6b41126c)
2022. febr. 9. 13:33
Én nagyon sokáig szedtem, kicsivel több, mint 10 évig. De amint abbahagytam, rendesen meg is jött, nem volt semmi gondom, 14. Napon ovu, 28 napos ciklus. Viszont nagyon pattanásos az arcom, de találtam egy levendulavizet, ami úgy tűnik segít :)
417. Raccoon2623 (válaszként erre: 411. - 8c6b41126c)
2022. febr. 9. 13:32
Ooo el tudom képzelni, hogy reggel milyen izgatott lettél :( sajnálom, de tényleg jó hír, hogy olyan szabályos a ciklusod. Kitartás ❤️
2022. febr. 9. 13:21

Ti szedtetek gyógyszert?

Ha igen, akkor meddig?

Szerintetek nehezítheti a teherbeesést?

Én kb 1 évig szedtem, fél éve hagytam abba.

415. 8c6b41126c (válaszként erre: 414. - Ashley94)
2022. febr. 9. 13:20
Nagyon cuki vagy, viszont kívánom a pozi tesztet. 🥰
414. Ashley94 (válaszként erre: 413. - 8c6b41126c)
2022. febr. 9. 13:18
Na, ez még jobb hír, akkor dolgozik a szervezeted, hogy rendben legyenek a hormonok, szurkolok hogy következő ciklusban már pozitívat tesztelj!🤞

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook