Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Baba a pocakban vetélés/missed ab után! fórum

Baba a pocakban vetélés/missed ab után! (beszélgetés)

24301. zsanettiko (válaszként erre: 24278. - Andika'77)
2011. okt. 12. 16:51
Én is remélem. :)))
24300. 7b730ab858 (válaszként erre: 24271. - T.T.Jucc)
2011. okt. 12. 15:58

Szia!

Jártam intim tornára, és ezt az oktatómtól kaptam:

Remélem, segít :) Ha kell, megírom a nevét is!

Puszi!

Légzéstechnikák

A légzéstechnikák alkalmazásának jelentősége a vajúdási szakban leginkább a fájdalomcsillapításban és - vele egyenes arányban - a feszültségoldásban mutatkozik meg. Minél kevésbé félünk, az izmok annál lazábbak, könnyebben tud lefelé haladni a baba. Minél több oxigént szívsz be, annál több jut a babádnak. Fontos, hogy kontrollod legyen a saját tested felett. A légzéssel energiát gyűjtesz, amire szükséged lesz a kitolás során.

Tartsd az irányításod alatt az összes testrészedet! Ha jól lélegzel, jól mozogsz (séta, lépcsőzés, guggolás, csípőkörzés, székbe kapaszkodás, fitt-ball labda, stb.), aktívan töltöd el a szülési érzetek – fájások - alatt az időt, lerövidülhet a vajúdás.

A légzéstechnikát nem kell egyből a vajúdás kezdetén alkalmazni amikor még gyengébbek a méh kontrakciók, csak akkor, ha már olyan intenzívvé válnak az összehúzódások, hogy segítségre van szükséged.

Vajúdás-tágulási szak

1. légzéstechnika:

Egy méh kontrakció kb. 40-60 másodpercig tart, melyet három teljes jógalégzéssel le tudunk lélegezni.

Teljes jóga légzés:

Belégzés: orron keresztül has –mellkas – tüdő csúcs,

Kilégzés: szájon keresztül has – mellkas – tüdő csúcs.

Ezt a három teljes jóga légzést egy-egy ún. tisztító légzés foglal keretbe.

Mindig orron keresztül szívjuk be a levegőt két ütem alatt (amennyit csak bírunk) és szájon keresztül fújjuk ki szépen lassan hat számoláson keresztül. Fontos, hogy a kilégzés kb. 3x annyi ideig tartson mint a belégzés.

Vezénylése (mely az apukákra vár…!):

- sóhajtásszerű kilégzés (tisztító légzés)

- orron be kettő, …

szájon ki négy, öt, hat, hét, nyolc

(ezt 3x ismételjük)

- sóhajtásszerű kilégzés (tisztító légzés)

Fontos, hogy a méh kontrakciók alatt mindig a pihenést várd, a feltöltődést, és ne azzal foglalkozz, hogy a következő összehúzódás biztosan fájdalmasabb lesz. Örülj, hogy pihenhetsz és töltődj fel!

Vajúdás-tágulási szak

2. légzéstechnika

Ha a fájások közötti pihenő időben minden előzmény nélkül, váratlanul jön egy méhösszehúzódás, nem esünk kétségbe, hanem tudatos légzéssel le tudjuk vágni a fájdalom csúcsát.

Technikája:

A hirtelen jött méh kontrakciót érzékelve SZÁJON keresztül nagy belégzés (egyetlen légzéstechnika ahol szájon keresztül történik a belégzés ) és szép lassan, szakaszos kilégzéssel (kis visszaszívásokkal) u.úgy szájon keresztül kifújjuk a levegőt.

3. légzéstechnika

Amikor a méhösszehúzódások már egymást érik, úgy, hogy megszűnik a köztük lévő pihenő idő, erőteljes tolási ingert tapasztalhatsz (hasonlít a székletürítési érzethez). Ha az orvos viszont úgy ítéli meg, hogy korai a tolás, préselés – számodra valamilyen segítség szükséges: ez a mellkasi, pihegő, lihegő légzés. Ilyenkor a rekeszizmot próbáljuk meg ellazítani, ne mozogjon.

Technikája:

Orron keresztül vegyél egy nagy levegőt, majd a has prés kiiktatásával mellkasi - csak a nőkre jellemző- , pihegő légzéssel lassan, szakaszosan (visszaszívások nélkül) szájon keresztül fújd ki a levegőt!

4. Kitolási szak légzéstechnikája

A kitolási pozíciót a toló inger kezdetekor vesszük fel.

Ha szülőágyon, hanyattfekvő testhelyzetben hozod világra babádat és a párod is ott lesz veled, szükség lesz a lelki támogatáson túl az ő fizikai segítségére is.

A kispapa a párja feje alá a gerinc vonalába behelyezi az alkarját tenyérrel a két lapocka közé. A kismama lába behajlított térdekkel nagy terpeszben a lábtartón támaszkodik. Kézzel vagy a kengyelbe, vagy a saját combjába célszerű kapaszkodni. A hüvely körüli izmok ellazítása nagyon fontos!

Légzéstechnika:

A szülésznő vagy az orvos irányításával:

1.- orron keresztül nagy belégzés,

közben fej, váll - emelés, (kispapa segít emelni), szemek csukva, száj ellazítva, váll gömbölyű, áll leszorítva a mellkashoz.

- a levegő levezetése a hasba, bent tartása amíg csak lehet, préselés (otthoni gyakorlásnál ne préselj, csak legyen légzésszünet!!!)

- a bent tartott levegő szájon keresztüli kifújásával növelhető a préselés mértéke a hüvely irányába (otthoni gyakorlásnál csak kilégzés, ne préselj!!!)!

2.- a kismama hátra hajtja a fejét párja segítségével a következő belégzéshez de csak addig, hogy a légutak kiegyenlítődjenek (nem fekszik vissza teljesen),

-orron keresztül nagy belégzés….u.az mint 1.

3. u.az mint 2. és 1.

Egy toló fájásba 3 légvétel fér bele.

A szülésig fontos gyakorolni napi rendszerességgel 5-10 percben a légzéstechnikát, a csípőt, gerincet, vállakat, arcot, nyakat lazító, relaxációs gyakorlatokkal együtt.

„Ami rajtad múlik, megvalósítható!!!”

24299. Böbe071 (válaszként erre: 24298. - Kilitie)
2011. okt. 12. 14:37
Sajna nem sikerült..Az ellenfél a szavazóurna mellett ált végig.. Szabály nincs rá Ez van. A Buszos rész nagy többség A villamos nem sok. Jó lett volna Megérdemelte volna meg anyagiakban is. A kolak.hu oldalon a baba 4D videoja lessz fenn)
24298. kilitie
2011. okt. 12. 14:27

Sziasztok!

Andi! Ezer puszi neked és a nődögélő pöttömkének a pocidban!

Emőke! Én már megint csak a többieket tudnám ismételgetni, úgyhogy nem teszem! :-D

Rubi! Igen, mi is a kétnaponta együtt vagyunk mellett döntöttünk ebben a hónapban. Majd meglátjuk mennyi sikerrel. Jövőhét csütörtökre nem várom, és akkor fogok egy tesztet csinálni. Te mikor?

A tornával azért tényleg vigyázz, mert azon kívül, hogy Rubint Réka sem egyből lett izmos, a terhesség alatt elég visszafogott tornája volt. Nekem meg van a kismamatornál DVD és ha én végigtudom csinálni lihegés nélkül, akkor az nem megerőltető.

Böbe! Megértünk, hogy most nem vagy, és izgulok veletek!

Jucc! Nálunk Fehérváron, vannak szülésfelkészítő tanfolyamok, meg a szülészeten nyílt nap ahol mindent megkérdezhetsz.

24297. knana
2011. okt. 12. 14:27

Már alig van,de nem tudok tovább olvasni,mert mindjárt ébresztem Mátét és irány az ovi.Rubinál folytatom majd :) Puszi

3-ra szeretek ott lenni,akkor ébresztik őket.

24296. knana (válaszként erre: 24278. - Andika'77)
2011. okt. 12. 14:25

Feri ugye nem ment ki fuvarba a szülinapom miatt.A Srác hazaért.Hívtam a Csajt,h.jönnek a buliba vagy sem?Ha a srác nem ér haza egyedül el jön?Erre azt mondja,NEGYED 12-KOR,h. még nem beszélt a párjával,h.haza indult-e?Nem akarja zavarni bla-bla-bla.Délben ki derült,h.a srác már otthon van,Feri beszélt valakivel a cégtől és pont az vitte haza a csávót.

Tehát negyed 12-kor már az országban volt.

Csajnak mondtam,h.4-ig kérem a választ,h.jönnek vagy sem?3-kor jött az SMS a sráctól,h.HAZAÉRTEM,SAJNOS A BULIBA NEM TUDUNK MENNI,AZÉRT BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!

Ba...ák meg.Nem ezt vártam.Mi hoztuk őket össze,a házassági évfordulónkra is hívva voltak.Erre a telóba hazudnak.Akkor mondanák,h.le vagyunk tojva és kész.Azóta nem kerestük egymást.

A Csávó Fari alá tett a cégnél,nem kicsit.Ezért voltam ideg beteg vasárnap este.Most nyugi van,mindenki kussol.BOCSÁNAT,h.így írtam le!!!!!!!!!!!!!

24295. knana (válaszként erre: 24276. - Andika'77)
2011. okt. 12. 14:18
Nagyon szépet írtál Tinának!!!!!!!!!!!!!!!!!
24294. knana (válaszként erre: 24271. - T.T.Jucc)
2011. okt. 12. 14:16

Amikor Máté született velem a szülésznő lélegzett együtt :) IMÁDTAM!!!Jó lenne ha majd ő lenne ha lesz Babám ismét.

Milyen volt a csajos napod???

24293. knana (válaszként erre: 24269. - 0ddf69367a)
2011. okt. 12. 14:12
Jó pihit Neked mára :)
24292. knana (válaszként erre: 24268. - Pumukli83)
2011. okt. 12. 14:11

Pumikám nagyon telnek a hetek.Hamarosan fél idős leszel :) :) :)

Érdekes.Én nem vettem új kabátot.Bele fértem abba ami volt :)Igaz nekem nem ilyen derékban csinosítottak voltak.

Azért nem is olyanok,mint egy zsák.

Igazából mind a két Pocaklakómmal egyet hordtam :)

Ma vettem egyet a turiban.Vaj színű.Abba nem nagyon férne bele pl.8 hónapos pocak :)

Eleve arra gondoltam,h.1500-at adok érte.Erre vettem a fiúknak 3 pulcsit,Tesómnak egy márkás pulcsit és a kabit.1800-at kértek,mondtam,h.1600-at adok.Örültem ám :D :D :D

24291. knana (válaszként erre: 24267. - Andika'77)
2011. okt. 12. 14:04

Szia Andika!!!Nagyon vártalak.Örülök a híreidnek,szépen nő a Babóca.Olyan furi nem,h.milyen pici és a pocak nő,mindene szépen látszik stb.

Sajnálom viszont,h.nem mutatta meg magát :(

Kérdezd meg a védőnőt a vizsgálatról!!!!!!!!!!!!!!!!

Puszi

24290. knana (válaszként erre: 24266. - 5b73f4efa8)
2011. okt. 12. 14:02

De aranyos vagy,köszönöm szépen!!!!A fodrász csodákra képes :)

Gyere,gyere többet.Olyan jó lenne.Igaz olvastam,h.dolgozol.Puszillak

24289. knana (válaszként erre: 24258. - Kilitie)
2011. okt. 12. 13:59
SZiasztok!!!Remélem jelenésed lesz a dokinál,de azért,mert 2csíkod lesz :)
24288. Böbe071
2011. okt. 12. 13:49
Millióó puszi nem vesztem ám el ne örüljetek!! Csak most számolják a szavazatokat várjuk a telot........
24287. b811bb9973
2011. okt. 12. 11:49
Andika nagyon nagyot nőtt a pocid!!!Húhaaaa már alig várom h nekem is ilyen nagy legyen!!!
24286. 0ddf69367a (válaszként erre: 24283. - B811bb9973)
2011. okt. 12. 11:43

Köszönöm:)

Én nagyon drukkolok nektek is és biztosan sikerülni fog:))

A tornával azért vigyázz!!!Keress magadnak kevésbé megerőltető mozgást:)R.R sem 1-2 hónap alatt lett olyan amilyen:)

24285. b811bb9973 (válaszként erre: 24278. - Andika'77)
2011. okt. 12. 11:41
Köszönöm a drukkot aranyos vagy igyekszünk!!!2 naponta összebújunk remélem sikerülni fog :-))))
24284. b811bb9973
2011. okt. 12. 11:38
Jucc én is nyomom a Rékát Alakreform kb 1órát bírok az első alakalom után meg se bírtam mozdulni ...úgy mentem mint aki be van sz...va :-))))!!!De a babnak nem árt az erős mozgás, ha nekem sikerül lehet nem merek tornázni féltem -fogom!!!De biztos hülyeség mert ő is terhesen tornázott!!!
24283. b811bb9973
2011. okt. 12. 11:31

Szióka Lányok!

Sajnálom Narancsika ami történt ha jók voltak a megérzéseid akkor szomorú h elment a bab,de miért???Olyan idegtépő ez....

Kilitie igazad van h nem szabad rágörcsölni de mégis ott a de,hogyan lehetne másképp ha már egyszer vmi nem sikerült ....csakis jobban akarva v h is fogalmazzam :-SSSS

Remélem sikerül nekünk ebben a hónapban a bab olyan jó lenne persze figyelük arra h olyan 2 naponta összebújjunk mert ezt is olvastam vhol :-) h ennyi kell a kis spermáknak :-))))) h ügyesek és gyorsak legyenek!!!!Képzeljétek akkorát tornáztam a Rubint Rékára olyan jól esett...olyan kemény a csaj én is szeretnék kicsit izmosodni,meg fogyni is!Meg úgy gondolom ez is eltereli kicsit a figyelmem a gyerek ügyről hátha igy könnyebben becsúszik :-)!Amúgy sem árt a mozgás....lehet ez is kell hozzá és megfogan a drága!!!!

Puszilok Mindenkit!! Emőke Üdvözöllek itt köztünk:-)

24282. 0ddf69367a (válaszként erre: 24277. - Andika'77)
2011. okt. 12. 11:28
Én azért nem igy gondolom szerintem azért meg van az ok amiért nem kerülhettem be és hoihetőbb azt,hogy csalódtak valakiben minthogy nem tudok beilleszkedni,elég nagy probléma lenne igy 35 tájékán:)
24281. 0ddf69367a (válaszként erre: 24276. - Andika'77)
2011. okt. 12. 11:27
Andi megnéztem képed egyem is meg:)))
24280. 0ddf69367a
2011. okt. 12. 11:25
Nah vissza értem:)
24279. T.T.Jucc (válaszként erre: 24278. - Andika'77)
2011. okt. 12. 11:07

Mi is szeretünk Téged Csajszi!!! :)

A sütike isteni lett, egy napig sem tartott, pedig dupla adagot csináltam. Na persze, nem én ettem meg :)

Rubint Réka mára pipa, indulok barátnőzni :)

Szép napot Kedveskék!

24278. Andika'77
2011. okt. 12. 10:44

Felhőlány és Pumika,Böbe benne vagytok a táblázatban:-))!!Ki jön még?Írjatok!!!!:-)))

Zsani pénteken szeretném ha csatlakoznál Te is!!!

Juccom milyen lett a sütikéd?Nem is írtad,én meg mindig elfelejtem megkérdezni!

Tyúkanyócska drága itt vagyok,köszönöm,hogy vártál Te is:-)!

Narancsika lehet pont most jött össze,még ne add fel,várunk a jó hírekkel!!!!!!!+++++++++

Nana igenigen arra gondoltam!!!;-)Nagyon szép vagy baccus,nem a kilók számítanak,szép családod van és lesz még egy kis Hercegnőtök is!!!!!!!

Mi volt az a keverés múltkor a barátokkal,hogy mérges voltál?Én lemaradtam kicsit...

Napzuhi eltűnt kicsit,mi lehet vele?

Zsu,Eszti,Rubika megy a drukk ezerrel!

Többi csajszinkkal mi újság?

Nálunk enyhe idő van,fűtést lekapcsolták,a ruhák megint nehezen száradnak.

Puszi mindenkinek!

Szeretlek benneteket ez van Csajok!!!!!♥♥♥♥

24277. Andika'77
2011. okt. 12. 10:35

Jajj Lányok már én is bőgök,nem igazság,hogy mindig van valami rossz.:-((((!Én már azt vártam,hogy Tina a jövőhéten + teszttel tér vissza hozzánk...megmondom őszintén még bizakodom,hátha a Kisbab is segítené Őket!!!!!!

Emőke ne törődj a zárt klubbokkal,akik ilyen p..rasztok,azok közé nem is érdemes bekerülni!

amúgy meg elég nagy szegénységi bizonyítvány tőlük,mert egyszer valahogy ők is odakerültek,nem mindenki egyszerre és sztem ez abszolút diszkrimináció és kapják be,innen is üzenem nekik!

hozzánk bárki jöhet,tárt karokkal várjuk,ahogy a lányok is írták,egyszer mindenki volt ÚJ,aztán régi lett belőle.

Mi is gondolkoztunk klubbon,végül nem lett belőle semmi,de mi akkor sem fogunk kizárni olyan embert,akiről meg sem győződtünk,hogy tényleg nem odavaló..

Véleményem megvan az ilyen idióta p..csákról!

Mikor én elvetéltem,az augusztusi babásokkal voltam ugye,ők kérték direkt,hogy ne tűnjek el!!

Zárt klub lettek,mégis visszavártak és a mai napig is írok nekik,mert kíváncsiak mi van velem.

Ilyen is van szerencsére!

Mikor idetaláltam,TINA ♥és egy páran akkor engem tárt karokkal vártak,nagyon jólesett a megértés,a vigasztalás,soha nem felejtem el,hogy én mit kaptam tőlük,ezt szeretném én is továbbadni!!!!!!

24276. Andika'77
2011. okt. 12. 10:26

Kép feltöltve és közben vissza is olvastam..

Hááát mit mondjak nagyon megdöbbentett vagy inkább letaglózott a rossz híred Édes drága Tinám!!!!!!♥

Nagyon pozitív ember vagy tudom és azt is,hogy nem lesz baj és meggyógyul a férjecskéd,így kell lennie!!!!!!!!

Talán megvan a válasz,hogy miért nem jött eddig a kis pocaklkaótok,most Atti a LEGFONTOSABB,hogy minden rendben legyen és aztán megkapjátok a Gondviseléstől a legszebb ajándékot is,egy kis életet a Tiétek mellé és még a dédunokáitokat is megéritek!!!!!!!Az élet tényleg nagyon keményen odatesz elénk dolgokat,feladatokat és az egész életünk egy nagy próbatétel.Mindenki másképpen éli meg,van,akinek bizonyára könnyebb,de DE Lányok én már többedszerre jövök rá,hogy MI itt mindannyian nem véletlenül vagyunk itt és találkoztunk!!!!Együtt minden kicsit könnyebb és hidd el drága Tina,maximálisan Veletek vagyunk lélekben!!!!!!!!Szeretném ha majd úgy érzed lesz erőd,akkor visszajönnél,mi várni fogunk !!!

Drága férjednek kitartást,sok erőt és ++++++ energiát küldünk,Te pedig csak szeresd úgy,ahogy eddig is,dupla erővel Ti fogtok győzni!!!!!!!

Ahogy Jucc is írta,én is NAGYON SZERETLEK és bármikor megtalálsz ha tudok bármiben segíteni!!!!

Bár tudnék!!!!!!!!!!!!!

Hatalmas ölelést küldök,puszillak és várunk vissza!!!!!

24275. Andika'77
2011. okt. 12. 10:09

Jó reggelt kívánok!!!

Csajok hajnal 3-ig sikerült az éjjel fent lennem,1-kor ébredtem,nagyon sok volt a savam,meg idegesített is,hogy az este már nem jöttem.Aztán 9-ig aludtam,párom elájulva alszik a hálóban.

üres kiflit felét ettem most meg egy túrórudit.

ma is pedig vadast fogok enni,majd beveszek egy mezymet utána.

Most teszem fel a képet a Kisbabaról,remélem láttok majd valamit,de tényleg nagyon sötét lett vmi miatt..

24274. 0ddf69367a (válaszként erre: 24273. - T.T.Jucc)
2011. okt. 12. 09:23
Igen megtalálod:)
24273. T.T.Jucc (válaszként erre: 24272. - 0ddf69367a)
2011. okt. 12. 09:13

:) Igazad van.

Na, mi a neve a fórumnak? Adatlapodon megtalálom, gondolom...

24272. 0ddf69367a (válaszként erre: 24271. - T.T.Jucc)
2011. okt. 12. 09:10

Hagyd a fenébe írj ide pár napos tapasztalatom azt mutatja itt jó fej emberek vannak.

Megkaptam én is,hogy sorry nem mert nem tudnék beilleszkedni:D

Ha nem segítenek tényleg nem.:)

Nem kell foglalkozni velük ,szerintem egy klubnak is kell a friss hús úgymond.De ezt döntsék el az okosok miszerint szelektálnak mert az ugye viccesnek tűnik,hogy a regisztrálás időpontja alapján:D De tudod mit legyen:)A témában nyitottam egy fórumot ha gondolod olvass bele ez nem az a fórum itt babásodni szeretne mindenki:))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook