Az ecet lúgosít vagy savasít? (tudásbázis)
Jó csináld ahogy jól esik.
Ha annyit mondok hogy a növényevő állatok húsa se lúgos (pedig semmi savasat nem esznek) akkor ez az elmélet az ember esetében indokolatlan..
Egy vegánt kéne megnézni.
Mellesleg lúgos a vizeleted ami nem indokolja a lúgosítást. De te tudod. A te tested. Nekem ez a beszélgetés kezd olyan lenni, mint galammbal sakkozni
Lakmusz nélkül nem tudtad hogy az lúgos? :)
Ihatod DE nagy mennyiségben nagyon nagyon bajos.
Mesélek valamit a lúgról
Egy srácot megtréfálták a kollégai és valami lúgos dolgot kevertek az üdítőjébe. Kicsit többet mint kéne. A srác majdnem belehalt..
Így erőltesd a lúgos baromságokat...
Mivel a sav-bázis háztartás zavarának súlyos következményei lehetnek (pl. szívinfarktus, trombózis, gyulladások, kopásos ízületi betegségek, daganat, gombásodás, fertőzések), érdemes időben felmérni, hogyan is áll a szervezet. Az elmúlt évtizedekben több próbálkozás is volt a szöveti pH korrekt mérésére, egyes módszerek bonyolultabbak és kevésbé megbízhatóbbak (lakmuszpapírral történő vizelet- vagy vérvizsgálat), míg mások precízebb és biztonságos eredményt adnak.
Sajnos, a rutin laborvizsgálatok nem tükrözik a sav-bázis háztartást, ráadásul a még panaszt nem okozó, rejtett "túlsavasodás" (acidózis) legtöbbször az orvosok számára is felderítetlen, és így kezeletlen marad. A savak állandó túlsúlya azonban nem marad konzekvenciák nélkül, ezért érdemes résen lenni"-ezt találtam
Ha magasabb az nem gyó.. Jelenthet gyulladást (asszem) de ezt ORVOS mondja meg tenyésztéssel. Mi ehhez nem sokban tudunk hozzájárulni.
Ha nagyon savas tehát 4 vagy kevesebb az a ko9 képződést segítheti. Na az megint nemfrankó
orvos?
Nézze meg a laboreredményed és mondja meg,mi a teendő
de egy hámsérült sebes gyomorfalnál úgy gondolom erősen indokolt a gyógyszer...
mert amikor ezen állapotban voltam, minden szart megettem (salvus víz, teák, gyógynövényes biszbasz, biolófütty, búzafű.. sorolhatnám..
mi lett az eredmény? sokkal rosszabbul lettem, és mikor már enni sem tudtam beadtam a derekam...
mi lenne ha a veséidet is magad kezelnéd kuruzslással?? valószínűleg már nem beszélgetnénk itt...
ezért mondom.. ésszerűség..
ésszerűség párti :D
ha elegendő, akkor természetes gyógymód, ha nem akkor gyógyszer...
Teljesen egyetértek. Ha kell, kell.Ha nem kell, nem szedem.
Nagyon fontosnak tartom a megelőzést, az tudatosabb étkezést, életmódot. Viszont van, ami esetén elkerülhetetlenek.
A gyógyteák sokkal se sokkal kevesebb hatóanyagot tartalmaznak mint a gyógyszerek. Sőt sok esetben olyan hatóanyagot tartalmaz ami nincs meg a növényekben hanem máshonnan nyerhető ki. Sokkal koncentráltabb. Természetes hogy sokkal szélsőségesebb a használata.
De ez is egy nyilvánvaló dolog...
én a gyógyteákra gondolok,és arra, h ha megfelelően használják, nincs mellékhatásuk, nem úgy mint a gyógyszereknek, amiknek akkor is durva mellékhatásuk lehet, ha megfelelő adagban szedjük őket, sajan, tapasztalat
vagy a tudatos táplálkozás is nagyon fontos...nem eszem ecetet továbbra sem
Van egy egyszerű gyógynövény a kamilla. Túladagolva hányingert okoz.
Vagy a fagyöngy. Nagy mennyiségben mérgező.
Ne kiserletezz vele!Apu hala utan gyomorfekelyem volt ,kemeny honapokba tellett mire rendbe jottem.Iszonyat fajdalom, neha vert kohogtem fel.Azota sem iszom citromos dolgokat,max 1 pohar tea tobbnel mar visszaszol a gyomrom hogy barom mit muvelsz.21 ev telt el. Akkortájt két évig nem is ittam kávét
Nem iszom szensavasat,nem iszom napi 2 kavenal tobbet.Hala minden aron almaecettel akarsz fogyni. Vegyél almaecet kapszulát.
További ajánlott fórumok:
- Melyek a lúgosító ételek, zöldségek, gyümölcsök?
- Hogyan érdemes lúgosítani?
- Paleolit, lúgosítás vagy "csak" gyógyszer refluxra?
- A mandarin lúgosító, vagy savasító hatású déligyümölcs?
- A mogyoró savasít, vagy lúgosít? Daganatos betegeknek szabad enni?
- La Festa Cappuccino lugosítás szempontjából savas, lúgos vagy semleges?