Az ecet lúgosít vagy savasít? (tudásbázis)
Mit? Szét marja.... Tapasztalat..
Majd megbolondultam mikor ez volt mint nálad. Önts savat nyilt sebre.. (véletlenül se csak példának mondom) Ugyanaz történik belül
Bármilyen sav kerülendő. Az áltudományos hülyeség miszerint a sav lúgosít felejtsd el.
Én mint gyakorlott gyomor problémás állítom minden ami sav az bánt. Nekem mint refluxosnak nem ajánlott a citrom. Ha lúgosítana ( ami azt jelenti hogy a gyomrsavat semlegesítő hatású kéne legyen. Akkor miért érzem azt hogy jön fel a sav?
Ez a mítosz cáfolva. :)
Ha jót akarsz sebes gyomorra semmilyen savat nem engedsz. Ami nem savanyú az többnyire nem savas. De kerüld a cukrot és a szenSAVASdolgokat valamint a nehéz fűszeres kajákat és valami gyomorvédő (protonpumpa gátló) szedése jól jön
H
Jobbulást
Orvosod mit mond?
Józan paraszt ésszel úgy gondolom, hogy ez felmaródás a fekély előtti állapot, így szerintem a fekélyesek diétája jó lehet ilyenkor.:
"Az almaecet hatása - Az almaecet savasít vagy lúgosít?
Érdekes kérdés, hogy vajon az almaecet, melynek már a nevében is benne van, hogy 'ecet', vagyis csak savas lehet, valójában hogyan befolyásolja sav-bázis egyensúlyunkat, és milyen hatást vált ki az emésztést követően?
Az almaecet - ahogy a citrom is - savas kémhatású. Fogyasztásuk mégis lúgosítja a szervezetet, mert a bennük lévő kémiai elemek segítik a lúgok termelődését, vagy másik oldalról nézve fokozzák a savak lebomlását."
Én kerülném.
Ennek a lúgosító okosságnak meg utánaolvasnék mondjuk az orvosi megközelítés felől, nem olyan oldalakon, ahol el akarják adni a legújabb eltitkolt csodaszereket.
További ajánlott fórumok:
- Melyek a lúgosító ételek, zöldségek, gyümölcsök?
- Hogyan érdemes lúgosítani?
- Paleolit, lúgosítás vagy "csak" gyógyszer refluxra?
- A mandarin lúgosító, vagy savasító hatású déligyümölcs?
- A mogyoró savasít, vagy lúgosít? Daganatos betegeknek szabad enni?
- La Festa Cappuccino lugosítás szempontjából savas, lúgos vagy semleges?