Az ecet lúgosít vagy savasít? (tudásbázis)
Látom sok katyvasz van fogalmi téren még nálad..
Persze hogy a reggeli koncentráltabb hiszen hány órát us nem veszel magadhoz folyadékot? Minimum 8 de inkább 10 órán keresztül .. Most nézd meg hogy nappal milyen időközönként történik folyadékbevitel (étel ital formában)
Érted már?n
Azért kell a reggeli mert az a legtöményebb. Ennyire egyszerű. Csak GONDOLKOZNI kéne . :)
persze nem állnak, de akkor miért mondják? úgy tudom a szervezet éjszaka méregtelenít, ezért este kellene enni zöldséget, reggel meg gyümölcsöt mert az épít. az biztos, h éjszaka pihen a szervezet, és reggeli vizelet is más,orvoshoz is ha megyünk reggeli vizeletet kell vinni...én vesegondozott vagyok
még terhesség megállapításához is reggeli vizelet kell, úgyhogy biztosan más, de még a szine is...koncentráltabb
A szervezet egész nap dolgozik.
Ez iy egy elég elrugaszkodott állítás miszerint éjszaka méregtelenít.. Szerinted nappal állnak a veséid?
Csak a józan paraszti eszem használom. Nem ez a foglalkozáson. De a személyes tapasztalataim ia segítenek.
A 7-es az lúgos mit akarsz rajta lúgosítani?
Az ecetsav, más néven etánsav szerves vegyület, képlete CH3COOH. Könnyen felismerhető, mert ez adja az ecet savanyú ízét és átható szagát.
A tiszta, vízmentes ecetsav (a jégecet) színtelen folyadék, amely vizet köt meg a környezetéből (higroszkópos), 16,7 °C alatt megfagy, és színtelen kristályt képez. Az ecetsav maró hatású, gőzei ingerlik a szemet, az orr- és a toroknyálkahártyát, a tüdőt, annak ellenére, hogy vizes oldatban kevésbé disszociál, mivel gyenge sav.
Az ecetsav az egyik legegyszerűbb karbonsav (a második legegyszerűbb a hangyasav után).
Fontos kémiai reagens és ipari nyersanyag. Főként a polietilén-tereftalát (szénsavas italok palackjai), cellulóz-acetát (fényképészeti film), polivinil-acetát (ragasztó) valamint mesterséges szálasanyagok (acetátszál) gyártásában, a textiliparban mint kikészítési segédanyagot (pl. pH-beállításra) használják.
A háztartásban főként vízkőoldónak használják (valamint a híg ecetet ételek ízesítő anyagaként).
Az élelmiszeriparban az ecetsavat E260-nal jelölik, és a savanyúság szabályozására használják. A világ ecetsavigénye mintegy 6,5 millió tonna évente (6,5 Mt/a); ebből kb. 1,5 Mt/a újrahasznosításból származik, a többit a kőolajipar állítja elő, illetve biológiai forrásokból nyerik.
Ha sebes a gyomrod az rohadtul fájdalmas.. Azt érezned. Tudom. Volt benne részem. Nem sok híja volt a fekélynek mire elmentem dokihoz.
Én is gyűlölöm a gyógyszert. Viszont ez megmentett szó szerint!!!
Ő még igen.
Aztán nagy mellénnyel majd azt mondja 26 évesen, hogy nem volt értelme a kémia óráknak. Így mondjuk tényleg nem volt, hogy mindent elfelejtenek az emberek.
Szóval jobban hiszel egy áltudományos hülyeségnek Marika nénitől mint egy olyan embernek aki évtizedeket szánt ennek tanulmányozására? A biokémikus nem orvos. És tudományosan igazolt tapasztalataik vannak...
Ezt úgy mondom hogy szkeptikus vagyok. Viszont ez a lúgosító cucc az általános iskolai tanulmányoknak is ellentmond... XD
Nem lúgosít a citrom. Áltudományos blabla. Ha a citrom lúgosít de a narancs meg savasít akkor szerintem érted, hogy ez az elmélet instant megdőlt.
Nem húzza össze a sebet.. Hanem még jobban szétmarja... Sőt újabb sebfelulet képződik körülötte.pláne egy állandóan nedves környezetben.
A gyógyszer ellen voltam én is. De seb esetén ez már nwm játék.
Én Controloc-ot kaptam. Fél évig szedtem. Utána még kétszer egy ilyen kúra pár hónapig. Rendbejött. Ne húzd sokáig. A fekély és a gyomor perforáció nem poén
További ajánlott fórumok:
- Melyek a lúgosító ételek, zöldségek, gyümölcsök?
- Hogyan érdemes lúgosítani?
- Paleolit, lúgosítás vagy "csak" gyógyszer refluxra?
- A mandarin lúgosító, vagy savasító hatású déligyümölcs?
- A mogyoró savasít, vagy lúgosít? Daganatos betegeknek szabad enni?
- La Festa Cappuccino lugosítás szempontjából savas, lúgos vagy semleges?