AVIVA módszer (beszélgetés)
szia anita!
igen, az túl sok. heti 2x szabad csinálni csak!!!
hogy van a miómád? mekkora? nőtt az elmúlt időkben vagy csökkent a mérete?
kedves Timcsi!
Anita vagyok. Miómám van, megtanultam még tavaly ezt a tornát, jártam tanfolyamra, csinálom is rendszeresen: 2 naponta. Ez túl sok? Ez lenne a kérdésem?
Még egy kérdésem lenne :) lehet menni akkor is tornára hozzád, ha pont "női napok" vannak?????
Nem gond??????
sziasztok lányok! BUÉK!!!
visszatértem, szabadságoltam magam az ünnepekre, rengeteg dolgom volt, ezért tűntem el egy kis időre. próbálok felzárkózni a témákban, ha van kérdés, küldhetitek...
probléma esetén valóban az első fél évben a 18 gyakorlat ajánlott heti 2x, és ha nem jön semmi eredmény, akkor lehet megtanulni az ovulációs gyakorlatokat. (már az is eredménynek számít, ha rendeződik a ms, ez jelzi, hogy reagál a szervezeted, így szép lassan jön a peteérés rendszeressége, majd a baba is!)NEM SZABAD kétnaponta csinálni, max. heti 2x, mert a torna a hormonháztartást befolyásolja, ami a torna hatására megemelkedik, majd lecseng, és újra emelkedik, stb. Ha kétnaponta csinálod, pl a prolaktin szint megemelkedése mellett tartósan magas lehet a tesztoszteron szint is, ami nem jó...
pusz mindenkinek
Szia pannama!:)
Nekem is azt mondták,hogy a 18-ast kell minél többet beiktatni!Legalább kétnaponta.Mi páran összeálltunk egy héten egyszer eggyütt csináljuk.És olyankor pár ovulációsat is csinálunk.Hozzáteszem,hogy közülünk csak egy emberke volt pesten a Líviánál.
Én ugy gondolom ártani nem ártasz vele,ha azt is csinálgatod.
Sok szerencsét!
És üdv itt a körünkben:)
Szia Leonee!
Ok, nagyon köszönöm. Akkor próbálkozom a 18 gyakorlattal. :-)))
Szia Pannama! Itt a fórumon Timcsi a szakértő, ő tud ebben leginkább segíteni, csak mostanában nem jár erre sajnos. Gondolom elfoglalt.
Nekem Lívia azt mondta a tornán, hogy kb. fél év rendszeres torna után kell az ovulációs gyakorlatokat elkezdeni, mert előszőr a 18 gyakorlattal kell a mensit beállítani. Én még csak nézegettem az ovulációs gyakorlatokat, szóval nem tudok konkrét tanácsot adni.
Sziasztok!
Párommal mi is babát szeretnénk. 9 hónapja nem szedek gyógyszert. Az elején 4-7 napot késett a mn-em, de az utolsó 2 esetben 6 ill. 7 hétre jött meg... :-( Megvettem mind a két Aviva kötetet. Már egyszer végigcsináltam a 18 gyakorlatot. Az lenne a kérdésem, hogy az Egyszerű gyakorlatok mellett, segíti-e a peteérést, ha az Ovulációs gyakorlatokat is csinálom az aktuális időpontban- amit ugyebár eddig sosem tudtam kiszámolni- vagy az elején teljesen felesleges? Remélem tud valaki segíteni, mert még nagyon kezdő vagyok Aviva témában.
Azóta semmi sajnos.Nem jött meg.Bár most az ünnepek miatt nemigen volt időm semmire.De majd most nekiállok intenzíven csinálni!Álltalában torna után elkezdek görcsölgetni,de nem jön meg.Azt érzem hogy beindul valami ,de sajna a mensi elmarad.5.-én lessz két hónapja hogy megvolt.:(Hát majd talán idővel.Bízom benne.
Szerintem nem árt ha azt is csinálgatja az ember!főleg ha van rá idő!:)
Bízzunk benne hogy idén már jön majd az "áldás":)
Közben megtaláltam a jegyezteimet, és abban az van, hogy fél év eredménytelen torna után érdemes elkezdeni a kettes kötet ovulációs gyakorlatait, szóval bocsi, de nem jó infót adtam korábban. :)
Rájöttem, hogy én már fél éve csinálom, egyenlőre a babát nézve eredménytelenül, viszont a ciklusomt tényleg segíti beállítani, ha rendszeresen tornázok. szóval nekikezdek az ovulációs gyakorlatok elsajátításának is, meglátjuk milyen eredménnyel. :) Nálad mi újság egyébként? Mensi?
Sziasztok!
BOLDOG ÚJ ÉVET MINDEBKINEK!!!!!!!!:)
Sziasztok!
Boldog új évet kívánok Mindenkinek! aki ma bulizni megy, annak meg jó szórakozást! :)
Szia!
Értelek.:)
Csak próbálgatjuk amikor egy héten egyszer összejövünk.:)a 18gyakorlat után!:)
BOLDOG KARÁCSONYT NEKTEK IS!
Szia ZSu! Én azokat a gyakorlatokat még nem csinálom, mert Lívia azt mondta a tornán, hogy kb. 1 évig a 18 gyakorlatot érdemes csinálni, és, ha nem lesz baba, akkor az ovulációsat. Szóval nem tudom egyenlőre, hogy mit, hol kell érezni. :)Ennek ellenére, gondolom ártani nem árt, ha csinálod. :)
Boldog karácsonyt!
mozdulatsorral
Kicsit össze-vissza írtam,de reméllem azért érthető voltam:)
Sziasztok lányok!
Ezt a Timcsitől kérdezném,(mint mindenki:))de ha valaki más is tudja nyugodtan reagáljon!:)
Szóval!az ovulációs gyakorlatoknál a 2.LEBEGŐ gyakorlatok közül a z F G H mozdulatsorra van egy kis gondom.Nemtudom hogy hol kell valamit is érezni a gyakorlatnál,vagy mi a lényege.Hiába olvasom el újra és újra,maga a mozdulat mikor lekell csúszni hátra.:(
Biztos ez is gyakorlás,de ezt mi nehezeben silabizáljuk ki mint a többi gyakorlatot.:)
Amugy sajnos nem jött meg a ms-m 5.én volt meg mult hónapban.Mondjuk,nemtudom annyiszor megcsinálni a gyakorlatokat hetente mint szeretném,de a péntek egy óra gyakorlás az mindíg megvan!De ugylátszik kevés.:(Talán most az ünnepek alatt több alkalmam lessz rá.:)
Mindenkinek előre is Kellemes Ünnepeket!:)
Kedves b.timcsi!
Köszönöm a tanácsot, megfogadom: Anita
szia!
eredetileg úgy tanítják, hogy a torna után 36 órával ne zuhanyozz, csak "frotírozz", azaz simítsd át magad nedves törölközővel. ez manapság elég nehezen kivitelezhető, ezért én bp-en úgy tanítom a tornát, hogy utána a minimum 8 órát tartsd be, azalatt az idő alatt dolgozzon az a belső energia, amit elértél a mozdulatokkal. mellesleg hozzáteszem, hogy ha nincs tele a szervezeted méreganyagokkal, akkor az izzadtságnak nincs szaga! ha picit kitisztítod a szervezeted (ilyenkor nem szabad tisztítókúrát csinálni!!), akkor elhagyhatod az izzadásgátló szereket, azok úgyis nagyon károsak...
csinálhatod az ms alatt is a tornát, akkor rövidebb lesz, egyszerre nagyobb ms vér fog távozni.
ha van még kérdés, csak nyugodtan és örülök, hogy jól érezted magad az órán és várjuk az eredményről a beszámolót!!!
sziasztok!
Részt vettem szombaton Győrben az aviva tanfolyamon, nagyon jó volt, tetszett , de néhány kérdésem lenne még, esetleg, ha tudnátok segíteni? Szóval a torna utáni fürdés v. zuhanyzás lenne - a könyv szerint csak áttörölni szabad magunkat törülközővel. Ezt mennyire kell betartani. Aztán menzesz alatt szabad-e tornászni. Köszönöm előre is válaszotokat: Anita
szia!
sajnos debreceni oktatónk nincs. neked is nyíregyháza van a legközelebb. fogamzásgátlásra is tudod használni a módszert, akkor természetesen máshogy kell csinálni a gyakorlatokat. ahhoz viszont, hogy megbízhass benne, mindenképpen javaslom, hogy vegyél részt egy oktatáson, mert a részletekben rejlik a torna hatása, és a könyvben valóban nincs minden tökéletesen érthetően, hétköznapi nyelven leírva, aztán nehogy kimaradjon valami fontos momentum. ha konkrét kérdésed vanm írd meg nyugodtan, egyébként pedig neked is elküldöm az én priv. elérhetőségem
kellemes hétvégét mindenkinek!!!
Sziasztok!
Kedves Timcsi!
Beszereztem az 1. könyvet, bár nekem nem minden érthető. Debrecenben lehet tornára jelentkezni? Illetve érdeklődnék, uis engem főleg a fogamzásgátló hatása érdekelne, h mennyire megbízható, vagy kell még mellé más módszert is alkalmazni? (egy darabig még biztosan nem szeretnék babát!!) Kb. 1 éve hagytam abba a fg-t, mert elegem lett a hormonokból, ms nagyjából beállt, 30-33 naponta.
Szia!
Köszönöm gyors válaszodat, de a délután folyamán el kellett mennem egy időre, most érkeztem haza.
Sajnos ez az állapot, a várakozás hogy történjen valami, nagyon elhatalmasodott rajtam.
Úgy érzem szeretném megtalálni azt a lehetőséget, amivel segítenék magamon.
Az orvosomhoz januárba készülök, de szerintem gyógyszert írna fel, azt meg nagyon szeretném elkerülni ha lehet.
Nyíregyházán élek, és itt sajnos olyan sok minden nincs.
Gondolkozok hogy talán fel fogok utazni egy foglalkozásra Pestre, mert kis szervezéssel de meg tudnám oldani.
Örömmel olvasom hogy te oktatod ezt a módszert, kérdésem hogy egy ilyen foglalkozásra mennyivel előtte kell bejelentkezni, és milyen gyakorisággal tartjátok?
Válaszodat előre is köszönöm:)
szia!
minden második lánynak fog.gátló szedése után ilyen problémája van. amíg szedted a gyógyszert, megkaptad kívülről a hormont, és a saját szervezetednek idő kell, amíg újra beindítja a saját hormonjaid termelését a gyógyszer elhagyása után. az orvos is csak külső hormonnal tud ms-t csinálni, azzal pedig megint nem mész semmire. nekem 1 évig nem jött meg, amikor elkezdtem tornázni. azután 3 hónap múlva megjött. a tornával nagyon jól be tudod állítani a menstruációdat. hol élsz? van pár vidéki oktatónk is. én bp-en a nyugati térnél tanítok...