Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)
Off. Ez számomra jó hír (a fiam később született), mert beleolvasva a topikotokba, elmerengtem azon, hogy vajon az én gyerekemre hogyan hatnak ezek az anyagok. Ugye elvileg senkiről nem lehet tudni előre, hogy mennyi terhelést bír el a szervezete. Amikor meg már tünetei vannak, már szinte késő...
A másik, ami elgondolkodtatott, hogy mennyire összetett a tünetegyüttes és milyen nehéz lehet diagnosztizálni, hisz ezek a "jelenségek" minden átlagos gyereknél megfigyelhetőek, hol erősebben, hol kevésbé. Nem lehet egyszerű meghúzni a határt a még elfogadható és a már autista között.
Szia Zsálya!!Ha nem diagnisztizálták a kisfiadat,honnan tudjátok,hogy "jó eséllyel nagyon enyhe aspergeres".A mi kisfiunk 5,5 éves és komoly kivizsgálás után mondták ki ezt rá.Hogyan tudtátok kitornázni a tünetek nagy részét?
Nálunk állandóan megy a harc és minden olyan dologért ,ami nem volt előre betervezve vagy váratlanul éri,dühkitöréssel reagál.A legújabb,hogy nekem jön.Én vagyok az állandó "támadási felület",mert persze én hozom a szabályokat és én nem engedek meg neki dolgokat!!!Próbálom nagyon higgadtan kezelni és türelmesen,de voltak már kellemetlen perceim az utcán vagy nagy áruházban is!!!Bár kaptunk a Vadaskertben "bocs kártyát",még nem használtam!!!
Zsálya.Egyébként a kérdésedre a válasz(bocs,de egy kicsit elbeszéltem mellette)Nálunk ikertesó van és ő probléma mentes.Nem tudom sajnos a statisztikát!!További szép napot!
2006 januárja óta a 6 éven aluli gyermekek vakcinája nem tartalmaz timerosal/thiomersal/higany tartósítószert.
Főleg a DiPerTe illetve a HIB oltásokban volt.
A DiftériaPertusisTetanusz 3 alkotó elemből áll, mely 3szorosan csökkenti az immunrendszert. Ezt 3X adták. A HIB-et 2X. egy éves korig.
13 hónaposan volt egy HIB, és egy MMR, mely szintén 3 alkotó elemes.
sziasztok
új vagyok még itt, köszöntök mindenkit.:) Van egy 4,5 éves kisnagyfiam, aki jó eséllyel nagyon enyhe aspergeres. A dolog sokkal súlyosabbnak tűnt, de végig csináltunk fél év intenzív tsgm tornát, és "kitornáztuk" belőle a tünetek nagy részét:) abban maradtunk a gyógypeddel, hogy nem kéne elvinni sehová diagnosztizálni, mert ha rá is mondható esetleg, hogy auti, akkor is nagyon enyhe, és inkább csak ártana a skatulya, mint használna. Van egy kishúga is, vele semmi ilyen probléma nincs. De talán szeretnénk még gyereket, és úgy olvastam, hogy a tesóknál 50% az esélye, hogy a kicsi is auti lesz, erről tudtok valamit? így, hogy a kislányunknál nincs szó ilyenről, nem tudom, hogy ekkora valószínűség mellett be merjünk-e vállalni egy harmadikat, akin esetleg tényleg súlyosan kijönnek a tünetek. Mit gondoltok?
Zsálya
Szia Kristof555!
Köszönöm! Én eddig a kerületek honlapjait böngésztem, kevés sikerrel.
Én most találtam egy olyan fejlesztő helyet Óbudán, ahol kicsikkel és nagyokkal is foglalkoznak, és mellette vállalnak ovisokra felvigyázást is, tehát elméletileg jó, csak az a baj, hogy ma például összesen 1 gyerek volt, igaz, az is sokkal több a semminél. És a gyógypedagógus is nagyon profi, fiatal kora ellenére. Igaz, ő is azt akarta, hogy inkább menjek ki a fejlesztés alatt és kintről nézzem, de nem hagytam magam. Jobb is, mert az elejét a fiam végigbőgte. Aztán belejött.
Nem tudom, ti hol kerestek iskolát, én megnéztem a zuglói Benedek Elek általános iskola honlapját, és tök jónak tűnik.
Kedves Szanya!
Az én listám innen származik:
Ezek problémás gyerekekkel foglalkozó iskolák, óvodák.
Személyes tapasztalatom Pesten nincs, a Gekko és még néhány hasonló fejlesztő játszóház megengedi a szülők jelenlétét, amíg szükséges. Ezek jó drágák,de sokszor nincs más.
Vagy még ajánlom a Közoktatási Információs Iroda [link] weblapot, ahol kattints a szülő menüre és a sajátos nevelésű gyerekek befogadó intézményeknél vagy az Óvodáknál találhatsz hasznos infókat.Sok sikert!
Köszi a gyors választ!
És használjátok is? Milyen sikerrel?
Sziasztok!
Azoktól kérdezném -főleg- akik végigjárták már a Vadarkertben a szülőtréninget, hogy a Kommunikáció címszó alatt a P.E.C.S.-ről volt szó? Esetleg holnap jön valaki a szülőtréningre?
A 2143-as hsz-ben Röpcsike berakott egy linket: érdemes végignézni, az oltásokról és a higanyról is van benne szó.(Egyébként 1-2 éve még lazán a higanyossal oltottak! Úgy, hogy a suliorvosunk NEM TUDTA, hogy van-e benne, mert meg sem értette az összetevők listáját!)
Kiszámolta valaki rajtam kívül, hány oltást kapnak a gyerkőceink? 14 éves korig minimum(!) 38-at!(Nem azt jelenti, hogy ennyiszer szúrják meg őket, de valójában ennyi oltóanyag kerül a szervezetükben - ha elsőre megered, aminek meg kell.)
[link] itt: Tinus Smits
Megjelentettek 2 könyvet is (2000 és 1500,-ft/db---én megvettem és mindenkinek ajánlom!), amiben részletesen leírja a módszerét, és több esetet is bemutat, ezt itt lehet megrendelni:
kiadványok:
[link] homeopatia_smits_autizmus.html
[link] homeopatia_smits_vedooltas.html
A Homeokult honlapján az orvosok is megtalálhatók, akik részt vettek a képzésben, de rajtuk kívül is egyre több homeopata orvos foglalkozik a témával és alkalmazzák a Tinus Smits által leírt módszert.
Biztosan nem mindegyikben, de amiket eredetileg adtak, azokból egy éves korig 3-ban:
(Már amennyiben lehet alapozni erre a forrásra)
Tudna esetleg valaki segíteni főzés ügyben? A fiam allergiás a tejre, sárgarépára és a zellerre. Gyümölcsöt kizárólag bébiétel formájában hajlandó fogyasztani. (Abba Cebiont szoktam csöpögtetni.)
Ezenkívül nem rág, de ha nagyon éhes, akkor a turmixolt hús mellé elfogadja a villával összetört zöldséget, krumplit. Piros és narancssárga ételt nem eszik meg. Mivel a tésztát, rizst nem jól lehet turmixolni, azt nem adok neki. Bár lehet, hogy szétnyomkodva már megenné. Nem vagyok egy konyhatündér, szegény gyerek folyton csirkét kap krumplival és zöldséggel ebédre. Valahogy meg kellene variálni. Ötlet? Ja és a fűszerezés nálam kimerül a só-petrezselyem-bazsalikom hármasban...
Küldd el légyszi, lehet, hogy azt is megpróbáljuk. Bár őszintén szólva szerintem az oltáshoz a mi esetünknek nincs köze. Már pici korában (1 éves kor körül) is voltak tünetek, pl homokfóbia és pörgetés. És rettegett a gyerekektől.
Mindamellett nyilván nem jó, ha higannyal van tele a gyerek.
Hát más problémákra nekünk se mindig jött be. Szóval a vérprofik se mindig vérprofik:-), de azok a kezelők akik konkrétan az autizmus témakörben foglalkoznak oltás-kivezetésekkel egy több évtizedes gyakorlatot vehettek át. És ami külön tetszik nekem benne, hogy aktív részvételt igényel a szülőtől. Végre partner vagy a gyógyításban, meghallgatnak és konzultálnak és adott esetben vitatkoznak veled.
Szóval csak azért mert nincs jó tapasztalatod ne vedd el a lehetőséget se magadtól, se a gyermekedtől. Csak keress olyan kezelőt aki csinálja már. Ha érdekel tudok adni honlap címet ahol van lista.
Szóval ne öntsd ki a fürdő vízzel együtt a gyereket!
Az utolsó mondatodat én újra gondolnám, ha időlegesen romlik, akkor hat, ha hat javulni fog. Az a 2-3 év megéri, hidd el.
Szia Kristof555!
Nekem listám sincs...! El tudnád küldeni?
(Nekünk most inkább ovi-játszócsoport vagy hasonló kellene, ha valaki tud jót Pesten (lehetőleg), akkor azt is szívesen fogadnám. Olyan lenne, ahol a szülő is maradhat!)
Felhívtam ez ügyben az AOSZ-t, semmit nem tudtak javasolni.
Szia Frodó,
igazad van, rosszul fogalmaztam, nem hit kérdése a homeopátia (sem), viszont már kismillió dologra próbáltuk használni korábban (betegségek, elsősorban köhögés, stb.) és egyik sem használt, pedig bevásároltam nem kevés félét a gyerekorvosunk tanácsára, aki ebben vérprofi. Nekünk nem vált be. (Azokra a problémákra.) Kísérletezni meg nem akarok, mivel többen írták itt, hogy időlegesen romlott a gyerekek állapota. Én időlegesen sem szeretném, ha romlana... Épp elég a mostani helyzet. :(
Sziasztok!
Most fedeztem fel a topikot, végigböngésztem és úgy érzem itt a helyem. 6 éves kezdetben autistaként kezelt kisfiam van (papírunk van róla) de ez mára kikopott a szakvéleményeinkből, mert szépen kommunikál, és sok autisztikus tulajdonságát kinőtte. Utólag nézve a beszéd, szobatisztaság, evés problémák megoldásában nem is tudom, hogy a sok erőfeszítés, a sok csodaszer, vagy egyszerűen csak az idő segített. Azért maradt probléma elég , bár az IQ-ját nem nagyon tudták megmérni, mert nem csinálta végig a szerintem dögunalmas tesztet, a vizsgálat vezető szerint épértelműnek tűnik azokból, amit hajlandó volt megcsinálni.(szerintünk is az)
Szociális viselkedésben és finommotorikában fényévekkel vagyunk a hasonló korúaktól.
A szakvélemény szerint tanulási zavarra veszélyeztett a sok részképesség hiányosság miatt, de már nem autizmus a diagnózis.
Nem tudom ez most jó vagy nem?
Gondolom, hogy a következő kérdéssel többször fordultak már hozzátok, de én ismét felteszem.
Tudtok-e olyan iskolákat Budapesten (mi nem itt lakunk, de tervben a költözés ), ahol ép értelmű, vagy majdnem ép értelmű, de tanulási és viselkedési zavarral küzdő gyerekeket tanítanak kis csoportban szeretettel, fejlesztési lehetőségekkel?
Minden érdekel, alapítványi, fizetős, állami iskola egyaránt.
Listám nekem is van az ilyen iskolákról, engem a személyes tapasztalatok érdekelnének leginkább.
Én is szívesen válaszolok olyan gyerekek szüleinek, akiknél nem egyértelműek a tünetek, és fejlődés, javulás várható minden területen.
Előre is köszönöm a segítséget.
nagyon régen jártam ezen az oldalon, még valamikor 1000 körül. Azóta újra regisztrálnom kellett, mert már elfelejtettem a kódot:-)
A fiam 9 éves. Szerintem nem nagyon van olyan fejlesztés, terápia és kezelés, amit nem próbáltunk ki.
Volt ami segített, volt ami nem.
De soha nem volt olyan, hogy azt mondtam volna valamire, hogy nem próbálom ki, mert nem hiszek benne.
Nézz utána (üzenem itt minden érintett szülőnek, aki még nem csinálja vagy csinálta ezeket) a kelációnak és a homeopátiának is. Ismerek olyat, aki sejtbiológust kért meg erre.
Aztán nézd meg, mibe kerül kipróbálni (pénz, idő, szenvedés vonatkozásában).
Nálunk semmi sem hozott akkora eredményeket mint a keláció, a táplálékkiegészítők, de a legnagyobbat a homeopátia.
(Persze emellett mi is fejlesztünk, hisz "nem érdemes kiengedni az autón a féket, ha nincs üzemanyag, ami hajtja", de mire mész az üzemanyaggal, ha be van húzva a fék?
Egyre több az orvos főleg nyugatabbra (bár még mindig kevés) aki azt mondja: hogy az asztma, az allergia, az adhd és az autizmus védőoltás során kialakult rendellenesség.
Nem szabad ezt figyelmen kívül hagyni, hisz gondoljunk csak bele, nem volt az olyan rég, amikor egy ember azt mondta, hogy mossatok kezet és nem halnak meg a szülő nők gyermekágyi lázban.
Szóval én csak javasolni tudom mindenkinek, hogy keresse meg ezeket a módszereket és próbálja ki. Nem kell hinni benne, mint ahogy nem kell hinni az antibiotikumban sem.
Bocsi a fiam belenyomott!
Szóval régen voltam itt sajna gép elé nem nagyon jutok mostanság már vagy egy éve!
Hol Tamás hol a férjem ül itt!
A kálváriánk:
Az idén februárban adta be az ovodánk a megyei biz-nak a papírjainak, szeptember 3-ra kaptunk is időpontot. Örültünk végre kaphatok családit és gyes-tis nemsokára.
(Tamás aszthmás volt 2 évesen így azzal vettem igénybe a tartós gyes-t illetve az emelt összegü családit, hála az égnek ebből kigyógyult így az idén nyáron lejárt minden, az első konkrét diagnózist pedig 2008. novemberében kaptuk Tamásról hogy autizmus spektrum zavar, ezek után már el is kezdtük intézni mindent hogy mire lejárna a gyes addigra meglegyen minden)
A megyei bizottságba közlik velem azok után hogy 7 hónapig ültek a papírokon, hogy menjek vissza a korai fejlesztőbe vagy a heim pálba mert azt hogy autizmus csak gyermekpszihiáter mondhatja ki és ők gyer pszihológusok. Erre közlöm velük, hogy 1 a korai fejlesztővel beszéltem mert esedékes lett volna az évi státusz vizsg. ott is közlik velem hogy mivel Tamás elmúlt 4 éves így nem tudják már fogadni őt (uj szabály), illetve kódokat nem adhatnak ki, akkor menjek a HP-ba.
OK, adtak egy papírt ami az ovinak kell amin az ő kódjuk volt. Tegnap voltunk hp-ba ott sem lettünk okosabbak, elolvasta a papírokat aztán kész, a kérdése az volt:
-Most akkor mi is kell nekünk?
Elmondtam hogy a gyeshez való igazolás.
Jó akkor vigyem be én a nyomtatványt (arra nem képesek hogy két lapot kinyomtassanak) és menjek vissza érte jövőhéten (tőlünk két óra az ut és min 3000 ft üzemanyag)
Ezeket a papírokat amit majd ott adnak küldejm el a bizottságnak majd amit ezek után a bizottság küld ki az ovinak azt meg a hp-ba.
Sőt még a bizottsaág csak az ovit jelőlte ki és leírta hogy integrálható de hogy mennyi fejlesztés jár neki elfelejtették leirni így még azok után is mászkálnom kell.
Sajon nem lettem okosabb semivel pedig szerettem volna ha a koraiban elmondják mennyit fejlődött a gyerek, ez sem jött össze, tudom sokat hiszen 1,5 éve egy szót sem beszélt és nem értett semmit amit mondtam neki.
Most az autizmus alapítványt kerestem fel mert ugy néz ki ők tudnak segíteni az étkezési problémánkban is és minden egyéb aprósággal kapcsolatban is.
Ugyhogy ezt nem hiszem el hogy innen oda onnan ide tologatnak minket és most csak nagy vonalakban írtam le mert még a korai is a bizottsághoz küldött minket. és a többi és a többi....
Amugy Tamás jól van mert van ovi végre és végre tudok naki fejlesztést fizetni mert spóroltam mert gyes nélkül nehéz ezt a havi 20-30 ft fizetgetni.
Még egy eeg lesz októberben, aztán meglátjuk....
Na az ovi!! Integráló csoprtban 4 SNI-s gyerekkel kb 35 m2-en 35 gyerek van!!!!!!!!!!!!!
elborzasztó és szörnyűűűűűűű.
Ez így nem lesz jó annyi gyerek van...... ja és ebből 25 6-7 éves a maradék 4 éves vagy még annyi sem.
Végre hivatalosan vihetem be Tamásnak a kaját van igazolsáunk és engedélyünk is ugyhogy ezért sem fognak bántani s zülők többet!
Na sziasztok telefonálnom kell!
Köszönöm a hozzászólásokat!
Akkor az Eskimo KIds jó szerintetek is?! Mivel Ádám még nincs 3 éves, ezt találtam neki a legmegfelelőbbnek, és nem utolsósorban el is fogadja!
További ajánlott fórumok:
- MMR oltás - autizmus. Lehet összefüggés?
- Ti megmondanátok egy ismerősnek ha a 3 éves fián az autizmus több tünetét észlelnétek?
- Láttok autizmus jelet az alábbiakból?
- Ezek az autizmus jelei lehetnek?
- Lehet autizmusom vagy Asperger-szindrómám ez alapján?
- Szerintetek lehetséges, hogy autizmusom van vagy mire gondolnátok?