Ápoló, és dietetikus szakma előnyei-hátrányai érdekelnének őszintén, olyanoktól akiknek ez a hivatása! (beszélgetés)
Én nővérként dolgozom és nagyon szeretem a hivatásom!
A segíteni akarás, az empátia, az emberek szeretete vitt erre a pályára. Nincs annál nagyobb öröm, amikor valaki gyógyultan távozik a kórházból...és te ebben segítettél így, vagy úgy.
Persze az már más kérdés, h mennyire le vagyunk terhelve, és valóban nevetséges a megbecsülés anyagi és társadalmi szinten.
De igazság szerint én bízom a javulásban mindenféle szempontból. Néha az az érzésem, h ettől már nincs lejjebb, tehát csakis a felemelkedés jöhet!!! :)
A dietetikusok munkája talán nem annyira hálás, kevés az olyan beteg, aki valóban belátja, h mennyire fontos a diétáját betartania. Viszont több a szabadidejük, kiszámítható a napjuk. Persze ezt csak "látomásból" gondolom így.
Ápolókat mindenfelé keresnek, külföldön pedig nagyon jó a fizu...
ha vki ezt a pályát választja (bmit ami eü-s), tisztában kell lennie azzal, hogy milyen személyiség, hogy alá tudja-e rendelni magát másoknak, hogy tud-e másokért dolgozni, stb Egyszóval, hogy valóban alkalmas-e a pályára.
Hatalmas nagy türelemre van szükség ahhoz, hogy vkiből jó ápoló, vagy dietetikus legyen! A segítő beszélgetés minden fortélyávat ismerni kell, és ehhez jó emberismeret szükséges, hogy tudd, kire hogyan tudsz hatni.
Szerencsés az, aki ezt a páylát választotta, és elmondhatja, hogy jó kollektívában dolgozik, a magyar egészségügyi viszonyokhoz képest jó körülmények között.
További ajánlott fórumok:
- Elveink, no meg a tetteink... Érdekelne minél több vélemény
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Alternatív gyógymódok minden testi, lelki bajra. Akit érdekelnek a hasonló dolgok jöjjenek beszéljünk erről...
- Mindent egybevetve érdekelne a véleményeket, hogy melyik minden idők legjelentősebb magyar együttese?
- Elmennétek hajóra dolgozni? Csak wellness munkák. Tapasztalatok is érdekelnek
- Enyhe oxigénhiány, beszédkésés tapasztalatok érdekelnének olyanoktól, akik hasonló cipőben járnak