Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Hali!
Nagy kérdésem lenne!
Nem tud valaki valami nagyon jó,hatásos recept nélküli vízhajtót?
Visszatérve Druidára ezzel kapcsolatban fanatikusnak tartom.Nem hinném ,hogy az élet csak abból állna,hogy mindenáron hosszabbá akarjuk tenni,annak a rovására,hogy mellette kihagyunk számos jó dolgot,mert épp egészségtelen.Szerintem semmi nem egészségtelen,ha örömet okoz az embernek.Csak a mértéktartás számít.
És az egyensúly.
Látod ez a baj!Ha nem eszel,azért kell nem enni,mert nem vagy éhes.Ha eszel,akkor azt azért kell ,mert éhes vagy.Nincs örömszerzés,meg bünti,meg hasonlók.Az étel, az étel.Azért van szüksékünk rá,hogy éljünk.Helyre kellene tenni mindenkinek magában az ételt,mint fogalmat.
A kaja létfenntartás eszköze,semmi több.
Fontos,de nem fontosabb ,mint az érzelmek,a kapcsolatok stb.Sőt!Sokkal fontosabb dolgok vannak az életben,mint az étel maga,de sok embernek ez az élete.Mit eszik,hogyan mennyit ,egészséges e,vagy sem....ááááhülyeség az egész.
"A sok-sok elvárás okozta,amikből azt szűrtem le annó,hogy nem vagyok jó semmire,én bolond vagyok,én nem így érzem, én nem így tennék,....stb.stb "
Ismerős érzések...
Jó olvasni, hogy gyógyulóban vagy. :)
A sok-sok elvárás okozta,amikből azt szűrtem le annó,hogy nem vagyok jó semmire,én bolond vagyok,én nem így érzem, én nem így tennék,....stb.stb
Míg végül rájöttem,hogy annak kell lennem aki vagyok.Azt kell megélnem amit akarok,azt érzem amit érzek.
Egyszóval,nem voltam olyan amilyen igazán voltam.
Még nem értem a végére,de "keresem önmagam",hogy olyan lehessek,amilyennek születtem.Mindenféle befolyás,elvárás ,megfelelési kényszer nélkül.
Én,Mili
Szerintem meg pont ilyen helyen lehet "gyógyulni"
Teret enged az őszinteségnek,a nyíltságnak.
A többi rajtad múlik.
Nem akarlak sem untatni, sem a nyakadba zúdítani. Tudom, hogy a jószándék vezérel, de mint mondtam, nem ilyen nyílt fórum a helyes eszköz a gyógyulásra. Szerintem.
Mindenesetre nagyon köszönöm.
Igen!Mindenkié az!
Hát,mielőbbi kilábalást neked a sérelmeidből!
Üdv
Látom OSHO nagy hatással volt rád!Az jó,ha tisztában vagy magaddal,és azzal,h hekyre kell tenned dolgokat!Hát Sikeres ébredést neked!
Üdv
Hívják annak,felőlem.:)
Számomra nem betegség ,inkább ébredés!
Nagyon sok betegségnek ez az alapja,a kiinduló pontja,hogy képtelenek elfogadni magukat az emberek úgy ,ahogy lettek,vannak.Aztán jönnek a feltételes módok,meg a "HA"-k.
Majd akkor leszek boldog ,ha lefogyok 8 kilót ,majd akkor leszek boldog,ha nagyobb lesz a mellem,majd akkor leszek boldog,ha.....
Igazán nincs mit!
A sírás pedig,arra utal,h sok elfojtott lelki problémád van,amit jó lenne rendbe tenni!Hozzáteszem nagyon jó,ha kisírod magad!
Ő az!!
Segít!Hidd el!Higgyétek el!Egy csomó mindenre rádöbbent,-főleg aki nem jártas a lélek dolgaiban-és sok mindent átértékelsz a hatására!
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?