Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Felelőtlen vagy.
"Amúgy meg valahogy ezeknek a teáknak megvan az a jó tulajdonságuk(legalábbis nálam így működnek),hogyha elérte a célját,utánna nem is kívánja az ember." - érdekes dolog egy gyógyszer (mert ami növényben van, az is lehet az!) esetében ilyen bizonytalan dolgokra alapozni...
Szerintem lehet,ilyen jellegűeket.
Amúgy meg valahogy ezeknek a teáknak megvan az a jó tulajdonságuk(legalábbis nálam így működnek),hogyha elérte a célját,utánna nem is kívánja az ember.
Azért nem okos dolog fórumon keresztül egészségügyi tanácsokat adni;-)
Igen, nem durva, de ha nagyobb mennyiségben iszod, akkor lehet durva is.
Nem tudom,nem vagyok orvos.Csak azt tudom,hogy ezek a teák,nem durva gyógyszerek,hanem vértisztító,méregtelenítő ,(ősrégi megfigyeléseken alapuló ),gyógyhatású növények.
Nincs bennük sem szintetikus hordozó anyagok ,meg nem kutyulmányok egyszerű teák.
Honnan tudod, hogy hat?
Karboanhidráz-bénító, csúcshatású, tiazid, aldoszteronantagonista, ADH-csökkentő, ozmotikus vízhajtó?
Honnan tudod?
Lehet, hogy a vízvisszatartás valójában nem is vízvisszatartás, hanem hypoalbuminaemia (a vérben kórosan alacsony az albumin nevű fehérje) - amit okozhat hosszú távú éhezés, májkárosodás (amit szintén okozhat az éhezés) stb. -, ami miatt a szövetnedv felhígul, kihajtod a vizet, éhezésben amúgy is gond lehet a véralvadással (zsírsavhiány), és kész is a baj.
Miért gondolod ,hogy vízhajtóra lenne szükséged?
Bár ezek a teák,többféle dologra is jók,ártani nem ártanak,ha nem vagy vizes akkor sem.
Tulajdonképp a méregtelenítő hatásuk mellett jelenik meg plusszként az is,hogy a felgyűlt vizet is kihajtja
Te vagy felvizesedve,vagy csak fogyni szeretnél?
Lehet ízesíteni,persze,méz ,citrom,bármelyik elviselhető.
Mellesleg méregtelenítő hatásuk is nagyon jó,a mate pedig ad egy kis plussz energiát is.
Az ilyen természetes vízhajtók a diuretikumoknak (vízhajtó gyógyszerek) a nyomukba sem érnek.
Ráadásul a vízhajtók hatásmechanizmusa is sokféle lehet, és elég csúnyán rá lehet fázni, ha az ember nem tudja, hogyan hat az adott tea. Pl. bizonyos esetekben ha az ember orrba-szájba elkezdi inni a vízhajtókat, és "kap" egy trombózist...
Nem szabad ezzel viccelni és felelőtlenül ajánlgatni, amikor egyrészt azt sem tudjuk, mire kell, másrészt nem vagyunk orvosok, harmadrészt egy orvos sem ír föl semmit és nem diagnosztizál az interneten keresztül.
Ezek a teák mennyire hajtják meg a vizet? Rohangálni kell majd a mosdóba, vagy csak a fölös vízből kicsi távozik rólunk?
A csalán, vagy az aranyvesszőfűnek van jobb íze? Ugye lehet őket édesíteni?
Szia, Mónika!
Nem ok nélkül írtam az előző hozzászólásomban, amit írtam. Nem jó ötlet felellősség nélkül ilyen tanácsokat osztogatni.
Kérlek, titeket, vegyétel figyelembe, hogy nem hétköznapi esetről van szó!
Szia!
Mire kellene az neked?
------
Tisztelettel megkérnék mindenkit, hogy amíg nem tudjuk, mi célból kell Riának, ne ajánlgassunk SEMMIT!
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?