Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Szia Helena - bocs, valahol lemaradtam, mik a méreteid?
Ez nagyjából baromság, hogy fogynod kell, hacsak nincs vagy harminc kiló plusz rajtad. Nekem is volt gerincferdülésem. Nem kellett fogyóznom, bár akkor rám fért volna (még szexi tokám is volt, hehe). Tornázni kell vele, meg gyógytornára járni, igaz, vagy két - három év, de elmúlik. Keress meg egy gyógytornászt, az ért hozzá, segíteni is tud - akár a fogyásban is, ha arról lenne szó. Ezek profik, hidd el (5 évig nyomultam gyógytesin).
Dancegirl, ne marháskodj már! Mi ez a baromság???Voltál suliban? Minek??? Nem vagy még ahhoz egy kicsit gyenge? Meg kellene erősödnöd, mindenek előtt lelkileg, aztán majd el lehetne azon gondolkozni, hogy mehetsz - e társaságba. Addig is engedd el a füled mellett a buta libák beszólásait, de ha lehet, Te se szólj be nekik.
Ha így folytatod, tényleg baromi nagy baj lesz - de azt Te már nem fogod felgogni. Vedd úgy, hogy most kaptál két virtuális pofont, hogy térj magadhoz, aztán irány vissza az orvoshoz!!!!!!!! Értsd meg, hogy egy értékes ember vagy. Ha meg akarod mutatni ezt a világnak, akkor kapd össze magad nagyon gyorsan, és ints be mindenkinek, és lássuk, hogy mit tudsz!!!!!!!!
hello
ma voltam először itt suliban mindenki megbámult...nem értem...
vannak itt is barátaim de ha meg tudják mi van nagyon mérgesek lesznek rám mindenki meg kérdezte hogy télleg eszek-e?én azt mondtam igen igazából nem eszem...csak annyit amennyit előttük kell a reggelit mindennap vmi nagyon pici féle gyümi...és úgy megnéznek te ennyit eszel egy nap?olyan hányingerem van...egyik óran még jobban volt...hánytam egy nagyon kicsit mert kimentem wc-re nem tud róla senki...a tanár meg megkérdezte tőlem mint egy hülyétől te jól vagy...
mag itt is vannak nagy képű kurvák...volt pár beszólásuk...mint pl:hogy szerintük nem is voltam modell,meg hogy ugy sem engednek be oDA...Meg le szólták az alakomat egyik szünetben még le soványgirnyózott amásikban meg már de dagadtozott ..hülye nagy seggű kurva...mindenki utálja -.-jajj az osztályban van egy olyan magas fiu...az meg le törpézet xD a gyerek vagy 220 cm magas...xd...MEG A BARÁTNŐM AZT MONDTA hogy tetszem az egyik fiúnak:D
csillag20 nekem az ilyen őrület 1-2hétig tartott msot meg nézhetnég hogy nézek ki..am meg akkor kerültem kórházba is...most meg a 165cm hőz vmi 30akárhány kg vok...szerencsére még nem találtam meg a mérleget xd...A TÜKÖRBE MEG BELE SEM NÉZEK..
nyuszihopp igazad van ők normálisak értelmesen kezelik a helyzetted de én nem:(nem leszek soha felnőtt...15 ÉVES VAGYOK ÉS MÁR CSAK PÁR ÉVET ÉLHETEK....és ezt borzalmas felfgoni nekem belegondolni...
vmielyikőtöknek mondták már hogy megfog halni???
mert aki 40akárhánykg val még fogni akarok lehet hogy talál észheztéritené hopgy oda menne egy orvos ha ezt most tul éled akkor is csak pár évet élsz...
én utálom magam mindent elcseszek...de mindent...
na én megyek ...és meg is érdemlem...
pápá cejjikkkx
Csillag, most finoman szólva nem leszek finom ... És nem kérek érte bocsánatot.
Nem vagy normális! Ez egyenes út az öngyilkosságba, ugye tudod??????? Igazi jó felfogás: Nullkalória, meg torna. Ha komolyan gondolod, csináld nyugodtan. Hamar eljön majd az idő, hogy csövek lógnak ki belőled, és fehérköpenyesek vesznek körül, úgy kezelnek, mint egy idiótát. De akkor meg is érdemled. Mondom, ha ezt szeretnéd, csináld. Csak gondolkozz el ezen. Ha rájössz, hogy mégsem akarod ezt, akkor hajítsd ki a pasidat a pi***ba, kezdj új életet, és egyél. Nem kell arra gondolni, hogy annyit kell enni, mint egy jól fejlett malacnak, csak ésszel, nem megterhelően. ÉSSZEL, ÉRTED????????????
Sziasztok, tegnap olyan büszke voltam magamra, mert képes voltam megállni, hogy sokat egyek, így csak kb.5 kanálnyi levest (de csak a levét) + 2 kanál főzeléket ettem, de erre ma reggel nagyon rosszul éreztem magam, alapból van baj a vércukor szintemmel, mert mindig leesik és akkor elájulok, de nem akarok elájulni, mert akkor mindenki rájön, hogy valami nincs rendben, és biztos, hogy bedugnának valahova, de én nem akarom, csak fogyni szeretnék még. Ti is mindig nagyon fáradtnak érzitek magatokat? Régen, ha tornáztam, az mindig felpörgetett, most viszont teljesen kimerültem... de talán csak hozzá kell szoknia a szervezetemnek, hogy ennyi étel is lég ahhoz, hogy életben maradjak. Van egy nagyon jó barátom, akivel szinte mindent tök jól meg tudok beszélni, de erről vele sem tudok, pedig mindig sokkal jobb, ha beszélek egy kicsit a dolgokról, ő próbál megérteni, de ezt szerintem talán még ő sem tudná ˝elfogadni˝. A párommal pedig egyáltalán nem tudok már semmit sem megbeszélni, mert mindig azt mondja, hogy: ˝jaj, már megint hülye vagy˝. És (ő azt mondja, hogy viccből) megjegyzéseket tesz az alakomra, persze negatív értelemben, de teljesen komolyan mondja és mikor látja rajtam, hogy mennyire fáj, és rosszul esik, hozzá teszi, hogy ˝á, nem, csak vicceltem˝, de nekem akkor már mindegy, mert kimondta.
Kezdem azt érezni, hogy zuhanok magamba, de nagyon valahogy, már nem érdekel semmi, az sem, hogy boldog legyek, nem tudom mi lesz...
Sajnálom, hogy mindig a problémáimmal traktállak titeket, de valahogy könnyebb, ha leírom, vagy elmondom valakinek, és mivel elmondani ezt nem tudom, így leírom ... és kicsit jobb lesz...:(
Sziasztok lányok!
Szoktalak titeket olvasni néha. Én nem vagyok és nem is voltam anás, meg bulimiás sem (sőt folyamatosan enyhe túlsúllyal küzdök) de kíváncsi voltam, vajon mi játszódik le bennetek amikor nem akartok enni. Ezért olvastam először bele a fórumba, de aztán elkezdtem aggódni értetek, és drukkolni nektek. Lányok - különösen Every, browning, helena - olyan fiatalok vagytok, most lesz még belőletek felnőtt nő, megnéztem az adatlapotokat, és a fényképeteket. Olyan szép arca van mindhármótoknak. Szeressétek magatokat kicsit jobban, élhettek vagy 80 évig boldogan ha szerencsétek van, és bizony ebben a testben kell, ne tegyétek tönkre. Most és az elkövetkező pár évben lesztek a legszebbek - aztán már sokkal többet kell tenni azért hogy jól nézzetek ki. Vigyázzatok magatokra. Egyetek mert az finom, egyetek mert azzal jót tesztek magatoknak. A fiúk többsége nem a kiálló csontokat, és nem a hatalmas hájhurkákat szereti, hanem az arányos, nőies, kicsit izmos, kicsit husi lányokat, akihez hozzá lehet nyúlni anélkül, hogy eltörnének.
Nagyon drukkolok nektek! Meg tudtok gyógyulni, bármilyen nehéz is az elején.
Sziasztok!
Én végzős főiskolás lány vagyok, és a szakdolgozatomhoz szeretnék elvégezni egy kutatást (teljes mértékben anonim), aminek a lényege az lenne, hogy az anorexiás lányok is megoszthassák a világgal hogyan gondolkodnak. Olvastam néhány honlapon, és gyakran találkoztam én magam is olyan ellenséges megnyilvánulásokkal, amik az anorexiások ellen irányulnak. Na nekem nem ez a célom. A kutatás neten elvégezhető, nem vesz igénybe sok időt, egyszeri alkalom!,mindössze egy-két feladatot kéne megoldani,az adataitok természetesen nem kerülnek nyilvánosságra.
És hogy miért érdekel annyira ez a téma?Nekem is van egy anorexiás barátnőm, szeretném ha tudnék neki segíteni (ehhez azonban meg is kell értenem őt).
Kérlek segíts, ha tudsz. Nem igényelne sok időt, nekem viszont nekem hatalmas segítséget jelentene!
Előre is köszi!
e-mailcímem: adriangie@freemail.hu
Adri
ja: am én csak olyan srácot láttam-kézilabdameccsen- akinek szarrá vt vagdosva a balkarja...mostmár tudjuk h jobbkezes xD....szegény :S
meg olyan csajt az utcán akinek a nemtom melyik karja...
Every:mondtam h am levagyok tiltva a gépről:D nyugi.csak akkor tudok fellógni ha nincs itthon senki(kivéve malacot és engem:D) vagy anyu tévét néz vagy valami lefoglalja naon meg aput is...vagy nincs itthon...bonyolult:D
am apu=anyukám barátja(pár hónapja új férje:P) jóarc.vicces. haverok vagyunk:D
Hotdog:bocsi:$ annyian lettünk már h soha nem tudom h kit hagyok ki:$ de a lényeget tudjátok (L)és kaja és don't worry,be happy:D (meg peace xD)
eszek,iszok,és gyártottam egy naplót:P megint.tavaly ijentájt dobtam ki(cafatokra téptem és kidobtam^^)mert elolvasták:@ >_<"...
Evike:olyanvagy akk mint én:) jó tudni h más is van olyan "apró"(alacsony:D) mint én:P
Dance:merrejársz?mitcsinálsz?hogyvagy?eszel ugye barátosném??:D :P :)))
Borsa:jó h van aki bíztat minket:))
jókedvjókedv:)) hnaptól megint sulii a doga az szar,de a haverok;) meg a bóklászás a városban:D juppi
Tannah:én mondtam h nagyon vékony vagy:)) kipróbáltad a csibés "atrakciót"?:D le fog rólad esni a bikini xS
am. ahogy nézem a thinspo-kat (girnyócsajok :D) akk ámuldozok h "aztadeszép ahogy kiáll ez meg az a csontja"a csajnak... aztánn tegnap gondolkodtam tovább:van olyan srác aki hozzá mer érni ezekhez a lányokhoz??komolyan.félnék h összetörnek O_Ovagy nemtom...szal ugye ha tényleg ezekre a "bögyösmacákra" vannak ráindulva...akk most mi a fene van ijenkor??!!XDXD
hasazni kell nekem egy kicsit aztán cső:D deszka vok dehát akinek nemtetszik az mehet a francbaXD...pusup meg szivacs:D:D:D XD
oké.meghülyültem.ezvan.bocsi.jókedv:D:D túltengek...
mindenkinek soksok pussssz
malac nem engedte a fotót :( :D
Evikém, legyél sikeres másban, nem az önrombolásban!!!! Példának itt van az okos éned keresése. Ez nem vicc. A súlyod pont jónak tűnik a magasságodhoz képest. Szurkolok nagyon a jobbik énednek, hátha felébred téli álmából. Olvass vissza, ha van időd, vagy 20 oldalt, és máris kimegy a fejedből a fogyás gondolata! Ajánlom figyelmedbe Dancegirl történetét.
Ha formásodni akarsz, és nem fogyni, mert ugye ez van, tornázz, mozogj, és olyan tuti lapos hasad lesz, mint a csuda.
Mondom, hogy hajítsd ki a mérleget a frnacba.
Hello!
Evike: Tévedsz. Igenis is közel állsz az anorexiához nagyon is! Sajnos. 162/ 53 jó
És igen, jön a nyár! Sportolj és egyél!!!!
Az élet olyan rövid, ( mi már páran megtapasztaltuk) élvezd ki! :D Légy ügyes. Te döntöd el hogy ki győzzön. A jó vagy a rossz? Am ha néha meg eszel az még veszélyesebb. Mert ettől kaphatsz egy kis "drága" gyomorfekélyt, ami baromira fáj.
Borsa: :D lehet :) Csak a rossz korszaknál, talán rossz tanácsokat adnék :)
Nem, nem ismerek, egy másik fórumon, van. de oda nem járok olyan nagy rendszerességel.
Browing: Ugye jól vagy??? Kezdesz megijeszteni, ha vagy írj a másikhoz is. PuszI!!%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Drága, Drága Hotdog: Imádunk amiért öntöd belénk a leleket és amiért vígasztalsz minket. Jó tudni hogy van olyan ember aki mindig mögötted áll és elkap ha el akarsz esni. Hát kapj el minket és köszönjük. Nem is tudjuk értékelni hogy néha egy jó szó is mi mindenen át segít minket! :)
Szia Evike, üdv itt. Válts át gyorsan az okosabbik énedre!!!!!!!! Mint már mondtam, nem szépek a csontos csajok, akár nyár van, akár tél. Itt egy bizonyos szint után az egészséged a tét, és ez mindenek előtt való. Ne rombold magadat, nem éri meg. Ha mégis fogyni kell, ésszel csináld! Mik a méreteid, ha szabad kérdeznem:
Ha nem is maga a koplalás, hanem a gondolatok, ami oda vezet, okozhat szerintem fura, rossz álmokat.
Gyere nyugodtan, itt mindíg van segítő kéz, hallgató fül.
Sziasztok! Én új vagyok itt, igazából a fóbia topic "vonzott" ide. Távol állok az anorexiától, viszont a koplalástól nem. Néha bekattanok és akkor úgy gondolom, hogy nem kell enni, mert ilyen és ilyen vagyok... Máskor, amikor az okos énemmel gondolkozom, akkor normálisan eszek. Most az alig evős korszakomat élem, hisz jön a nyár :(. És talán egyéb dolgokat akarok ezzel pótolni. Lenne egy fura kérdésem. Szerintetek a koplalás okozhat hülye, rossz álmokat?
Remélem, nem zavartam. Olvasgattam a topicot, de nem vagyok sajnos tisztában mindenkinek a gondjaival. De most már, ha tudok, akkor jövök. :) Szép napot mindenkinek!
Tök jó, hogy javul a kapcsolat az anyukáddal és a barátjával. Nehéz lehet Neked így elviselni a pasast, hogy sokat voltál gyakorlatilag miatta egyedül. Viszont megmutattad, hogy okosabb vagy, és így javul a dolog.
Neked kellene itt pszicho tanácsokat osztogatni, de komolyan!!!!
Sokat olvastam vissza, de nem láttam itt pasit. Kíváncsi lennék, ők hogy látják a dolgokat. Te ismersz ilyet?
Egy hete láttam egy srácot, ha az nem volt ana, akkor senki sem. Rossz volt nézni.
Hello!
Borsa: Hát az enyémmel aztán elbeszélhetnél, bár már kezd "javulni" régebben napokig egyedül hagyott otthon hogy a barátjával legyen. Ma már a barátja jön hozzánk akit kedvelek, tényleg aranyos. Húsvétkor meglocsolt minket szódával :D. Visszalocsoltunk. Szóval már majdnem jó :D
Vivien: Hány centi vagy?
A mérleg nem jelent semmit se! Még 43 is messze van. és a 44 se 45 :D
Browing: Mizujs? hol vagy már ???????? BROWIIIING :( :( :(
Ugye jól vagy? Jól vagy? Ugye jól vagy????
csajok írjatok!
Am azon gondolkoztm volt e már itt a fórumon olyan férfi aki szintén anorexiás?
Visszaolvastam ám! Nem volt könnyű ...
Lányok, a reményt ne adjátok fel soha. Tessék tudatosítani, hogy igenis, fontosak vagytok, igenis értékesek vagytok! Azzal, hogy ártatok magatoknak, nem segítetek egy cseppet sem a világnak.
Egyes szülőkkel nagyon szívesen elbeszélgetnék - na, de ez az én dolgom. Pfffffffff
Tükör -> öltözködésre használni, másra nem
Mérleg -> kihajítani a francba
Próbállak én megfertőzni benneteket az evés szeretetével ;) Jóhogy fáj a gyomrotok akkor, amikor hosszú nemevés után kap relatív sok táplálékot. FOKOZATOSSÁG a kulcs. Lassan visszaszokni az evésre, és lassan hozzászokni az új testképhez. Már mondtam, a pasik nem a kilógó kulcscsontot keresik a póló alatt ... egyáltalán ... nem keresgélni akarnak.
Dance, ugye tudod, hogy mekkora baromságba mentél most bele?????????
Evry, hogy vagy? Mikor is indulsz Angliába?
Browning, merre csavarogsz? Ugye eszel, és nem a bikinidet nézegeted?????? Ha nincs mit beletenni, akkor minek, hmmmmm? Ha formásodni akarsz, az egészen más, mint a csontosodás, ugye vágod?
Tannah, nagyon sovány vagy, de a legfontosabb, hogy tudod, és küzdesz!!!
Csillag, ne add fel!
Szija!
Oké, nem lesz könnyű hosszú menet :D
Tannah: Amíg ezt tudod, és amíg írányítani is tudod a dolgokat és képes vagy a saját kezdben tartani addig nincs baj. DE: Ha egyszer meginogsz és képtelen vagy felállni, amit az elszántságodból ítélve kétlek. De azért mi mindig itt vagyunk :)
Browing: Hol vagy már? Eszel ugye? Ne csinálj nekem hülyeséget, még 1 nap és suli :S
Dancegirl: ?
Egyetek gyerekek!!! :D
Sziasztok, itt vagyok!
Igyekszem visszaolvasni :)
Hello!
Tannah: 43 kg?????????????? 170-hez????????????????
Drága, hát egyél már!!!!! én 49-el kerültem kórházba (szintén 170) hát hogy hogy élsz még???
Egyél!! kérlek!!! ez nagyon kevés! ha nősz pár centit összesel és annyi, jársz pszihopicsához?
Browing: :D
Neked is!
Csak nyugodtan :D
Boldog húsvétot ok csokinyuszit egyetek!
Nekem a mérleg rosszabb, nem bírok nem ráállni =(
Nem tudok javulni, mikor megláttam, hogy 43 kg-t mutat bepánikoltam, most is alatta vagyok és nem bírom, ha felmegy annyira, szörnyű és tudom, hogy iszonyat alacsony ez a súly 169-170 cmhez és észben tudom, hogy ez nem oké, de lelkileg be vagyok zárva...Muszáj kijönnöm ebből...
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?