Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Ti aztán termékenyek voltatok, bár sokkal szívesebben olvastam volna pozitívabb híreket!
Mesélek egy kicsit... Én teljes mértékben átültettem magamra, pedig "csak egy kutyáról" szól. Egy kutyáról aki borzalmas körülmények között élt, boldogtalan, és beteg volt, mostmár csak sovány.
Kaptunk egy fehér boxer kölyköt, Angelt. Nagyon félénk, és halálosan nyugodt volt amikor hozzánkkerült. A srácok mondták hogy milyen jó hogy Angie egy nyugis kutya, de én szakértő szemmel "láttam" (alap vizsgálatok) hogy nagyon nincsenek rendben a dolgok, és ezért annyira punnyadt. És igazam lett. Az éheztetés miatt nagyon legyengült a szervezete, az orra hegyétől a farka végéig mindene be volt gyulladva, és annak ellenére hogy holnap lesz 5 hónapja hogy a világra jött, az állatorvos azt mondta hogy iszonyatosan alulfejlett. Sosem lesz akkora mint egy jól tartott boxer, és sosem lesz egészséges. Ahogy elkezdtem etetni rendszeresen, minőségi, finom táppal, elkezdett kinyílni. Néhány hete a blogomon azt írtam hogy szeretném végignézni ahogy kinyílik egy virág. Hát most láthatom. 3 hét alatt ugyan még nem hízott sokat, de energikus, vidám, hihetetlenül tud örülni, és szeretni. Imádom hallgatni amikor Rumival játszannak. Míg Rumi egy egy ugrása földrengéssel jár, Angel mancsai épp hogy koppannat, de pörög, pörög, pörög, és pörög.
Értitek az összefüggést? Rendszeresen, normális adagot eszik, és ennek köszönhetően vidám, boldog és energikus lett! Amíg nem erősödött meg eléggé a játékhoz, a bolondozáshoz, és a sétához addig nem volt boldog. Addig a szeretettel ismertettem meg.
Sovány kutya=szomorú, zárkózott, beteg kutya.
Normális testalkatú kutya=boldog, nyitott, egészséges kutya.
És még az álmom is teljesült! Láttam kinyílni egy virágot! Egy csodaszép hófehér virágot!
Ahogy észrevettem hogy a rendszeres étkezés mennyire pozitívan és gyorsan változtatja, elkezdtem vele enni. Reggeli, ebéd, vacsora. Korábban naponta 1x tudtam enni, vagy egyszer sem.
Sokkal jobban érzem magam! Anélkül fel tudok sepregetni, hogy utána ne kelljen bedőlnöm az ágyba! Többet tudok lentlenni a kutyákkal, járhatok edzésre (fullra ki tudom húzni a 45fontos íjat!!!:)), nem érzem úgy hogy meghalok egy vásrlás vagy séta után.
De nem csak a rendszeres, normális evésre szoktatott rá, hanem pszichésen is változtatott! Ahogy ő kinyílt a világ felé, én elkezdtem kilépni a fényre.
Angel előtt max autóval mozdultam ki valahová, de csak ha nagyon nagy muszáj volt, mert nem mertem. Persze még mindig félek, de már kevésbé, és sokkal több időt tudok kint tölteni.
Szóval én Angelt követem... Velünk tart még valaki? :)
hali!:)
hát...sztem nekem is majd elmúlik(remélem!!!) csak ugye ott új bőr nőtt,és kifehéredett énmeg még nem koptam le a nyári barnaságotxD szal nagyon látszik...
ööö...nemtudm h hogy bírom. van amikor ilyenem van és megszáll az agybaj xD amikor már elegem vana a hülye pofámból,meg abból ahogy tömöm és kiakadok... fura...pár napig megy aztán elkezdek enni...
anyáék is kiakadnak ilyenkor,merthát látják h mit művelek-.-"...
ezért nem is fogyok.van h nem eszek(lásd:most) akk lemegy 1-4kg,aztán eszek és visszajön :@ rohadtéletXD dehát...csak anyni látszik-sztem-h kifehéredik az arcom és nagyon karikás lesz a szemem...és fáááradok,meg koncentrációm egyenlő a nullával kbXD...mostanában fejfájás...ilyesmik O_O
nah puszXD nem fárasztok tovább senkitXD megyek szenvedek egy kicsit angol meg matek hf-vel:))
cupp jo8!!
Ja, értem. Én még vagy 2 éve vágtam kicsit a lábszáramon, de nem is mélyet mégis látszik- igaz csak közelről XD. Szóval úgy voltam vele, hogy mivel ott sokkal fájdalmasabb, mint csuklón, meg a bőr is vastagabb ugyebár inkább nem.
Örülök, hogy te sem csinlod többé. Remélem ez nem csak a lábadra igaz!
Hogy bírod ezt? Úgy értem nem vagy nagyon éhes? :S Fáradt? AZ úszás azért elég leterhelő -így főleg. Nehogy rosszul legyél :/...
Ja én is annak akarok véget vetni, hogy amint hazaértem elkezdtem zabálni, mivel egész nap nem eszek ált.ban. Otthon meg...na ebből lett elegem...meg a húsvéti sütikből, mindenből...így kaja téren. Próbálom betartani a listám- mit nem eszek SOHA többé- egy ideig megy, aztán borul az egész, nos most erős leszek...bár mindig ezt mondom...
Nekem am. mindig megjött, még amikor vagy 2 hónapig 173/49 voltam akkor is, csak kevesebb, meg rövidebb ideig, de ilyen problémám nem is volt.
Athie:ömm jó ötletnek tűnt télen h a gatya eltakarja...őszéntén szólva nagyon nem hittem h megérem a nyarat-.-" nekem igazából egy lett(amikor elhatároztam h ennyi vt.nemcsinálom többé) ami rohadtronda.kb több mint egy hónapja gyártottam,de még mindig látszik:( az alapozó jó rá:P most néztem énis...
vtam úszáson.és nem kaja..kóla lett-.-" szal ma semmi kaja:( rettegek h megint falni fogok.elegem van már abból h hazajövök és zabálok órákon át...legalábbis nekem úgy tűnik:S
Every:azért késik mert az egészséges súlyod alatt vagy és ráadásul nem is eszel eleget...:s nekem is vt...most is zavaros még...dehát na... enni kell,lehetőleg rendeszeresen:) és akk jó lessz:)
és NEM VAGY KÖVÉR!!!max hülle vagy <3 miért lennél kövér?!márbocsXDegyélegyél:)
érezdjólmagad:))
pusz
Hello!
bocs hogy nem írtam de tiszta ideg vagyok- jesszus most úgy beszélek mint az anyám
és kövér :( :( :( - most meg mint a nővérem :S
Késik 3 hetet 3 nap és megyek angliába és késik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ÁÁÁÁÁ... :S :S :S :( :(
Browing: enni kicsim enni! :D
Dancegirl: Szerintem marhaságot csinálsz de ezt te is tudod, még mindig nem túl tiszta a kép de nem faggatlak tovább vegyük úgy hogy elhiszem...
pusz
Szia! Nem akarok tolakodó lenni vagy ilyesmi, de hogyhogy a lábadat vagdostad? Régebben én is csináltam ezt a penge dolgot...jobban mondva 5 évig, de már vagy egy hónapja nem, és elhatároztam, hogy többé nem is fogom :)Igaz a csuklómon nekem ilyen sötétebb rózsaszín vagy milyen árnyalatúak a hegek, de ez van...gondolom még túl frissek, meg a meleg hatására...mindegy. A sok karkötő eltakarja, de nálam a kőpúder sokat segített.
Kb. én is úgy állok most, mint te...ma egy alma, 2 kávé. Ennyi. Ma már nem tudnék enni. Holnap meg nem tudom még mi lesz még.
Hali!
Helena:sztem jókép:)) mondd meg h azért fekete-fehért mert úgy művészibb v mert az jobban néz ki:D mármint...olyan komolyabb hatása van XD v nemtom:) nehogy vagdosd magad!! én most pont azon agyalok h hogy retekbe fogok bikiniben flangálni egész nyáron,hogyha szarrá van vagdosva a lábam(megmaradtak szépfehér csíkok-.-")csodás.alapozót is próbáltam.semmiértelme:( énis azthittem van.dehát... kicsit nyugodja meg,pihizz,olvass,vagy beszélgess anyuddal h miért hiszi.de csakis HIGGADTAN.:)
Borsa:okés.majd eszek.vagy majd iszok coke-zero-t :)am a sráccal kb annyi esély van h találkozzak mégegyszer mint ömm...szal kb semmi:D de azért jó élmény vt ^.^
nahpusz,mamár asszem nem írok...
Hi, Browning!!!!!!! Hé, Te tetszettél annak a srácnak, és ez jó!!! Remélem nem ájultál azért az éhségtől a karjai közé ;)
Egyél valamit, mert tényleg bedugnak a kórházba, aztán lesheted azt a dögös srácot ... Van rá esély, hogy lásd még valaha? Suli, busz, mitttomén? Vagy randiztok??? Mesélj :)
Úszáshoz meg főleg kell enni - elsüllyedsz, mint a nyeletlen balta, ha nem eszel sürgősen valamit. Hallod?????????
tyű én tegnap frásztkaptam totál...ahogy kivert a víz meg szédültem-mintha nem is ezen a földön lettem vna O_O rohadtul félek a kórháztól :s megettem 1 szem almát.tegnap.ma még semmit-.-" de kéne,mert úszásom lesz:))
óó ma(most értem haza szal kb 15 perce:D) ülök a buszon.erre felszáll egy srác-nemmondom atomcukli vt ^.^ nem szoktam lefolyni ülésről...dehát:D-mondom(3as ülésen dekkoltam) hát ő még jöhetne is xD csak a büdöscsövesbácsi ne:D(azis felszállt xD) azt odeült kb mellém O.O (napszemcsiben vt...de aztán levette)figyumár.olyan hülye vtam XD ott vigyorogtam mint a tejbetök-bár elnyomtam:D tökvicces vtXD megkérdezte a nevemet ^^ komolyan hülyevokXD elsemhiszem h egy nemgyökérfejű srác megszólított:D:D...meghülyülök:D:D (lehet h halucináltam az éhségtől?:DXD)
Every,Dance:ííííírni:))
Tannah:egyélcsajos:) csoda h eddig nem hullott a hajad...szedj vitamint meg hajerősítő(és köröm..) tablettát meg egyél:)
am suliban vtunk.igen xD:))
nah cupp:)
Lehet, hogy ez is a rossz táplálkozás egyik "mellékhatása"? Tényleg kérdezem, nem tudom! Próbálj meg élesztőtablettát szedni. Az nem puffaszt, mint az igazi élesztő, és vannak benne még extra vitaminok is. Nekem is segített, bár ennyire azért nem hullott a hajam.
Tessék csak folytatni a pogievést! Ez már tetszik nekem is!
sziasztok!
olyan jó,hogy hullik a hajam o.O tegnap hajat mostam,és két marék haj jött ki a fésűből.ez így megy vagy 3-4 hete.ma én is rosszul voltam,de eszek most egy pogácsát,mert én is eléggé rosszul vagyok.egyik órán azt hittem,elszédülök :S.amúgy semmi különös nincsen velem :)
Sziasztok, ki hogy van?
Browning, ne marháskodj máááááár! A múlt héten már egészen jól ment ez az eszegetés dolog! Csak egy kicsit ... naaaaaaaaaaaaaaa!
Evry, merre vagy? Vagy már megint nyersz valami versenyt????
Dancegirl?
Csillag?
Helena?
hali!
kibaszottul szédülök,remegek,olyan fura...földöntúli...nemigaz.nemeszek egy hülye napig aztán cső már itt szenvedek...kiver a víz meg minden-.-" asszem eszek egy almát...vagy fél liter szörpötXD(vízzel:Dnyugi.úgy fél l)
Dance:mérmészmég suliba?o.o a hülyepicsák mindenütt laknak.lekellszarni mind... irigy köcsög ribi:D miért hánytál?ugye nem direkt?o.o egyél nyugodtan:) ha elájulsz akk visszadugnaka kórgházba.nincs kecmec :(...
mennemkell majd folytköv.
Basszus, dance!
Térj már észhez! Az hogy eszel-e a te döntésed! Ha akarsz egy hosszú boldog életet, ha nem akarsz újra kórházba kerülni, akkor el kell döntened hogy eszel!
Persze, nem lesz könnyű először, elhiszem. De csak te tudod megváltoztatni a helyzeted. Ne sajnáld magad, mások is elrontottak sokmindent. Nem késő észheztérni. Ne azzal foglalkozz, hogy mások miket mondanak az alakodról. Felét se gondolják komolyan- de mindig lesznek emberek akik bántani akarnak, és keresik a szavakat, amivel megtehetik. Nyilván könnyen rájöttek, hogy neked ez a súlyod. Ha azt gondolnák, hogy a hajad színe, akkor arra tennék a megjegyzéseket. Nem azért, mert az csúnya, hanem mert rosszindulatúak. Te csak a saját harcoddal foglalkozz. Akarnod kell meggyógyulni, csak úgy lehet. Nem adhatod föl!
Csillag, ne légy buta! Enni kell.
A pasik úgy általában idióták. Olyan dolgokkal tudnak viccelődni, amitől mi legszívesebben felkötnénk magunkat. Az én barátom is mindig azt mondogatta, hogy milyen nagy a seggem (pedig akkor nem is volt nagy). Engem ez nagoyn bántott, de ő folyton ezen poénkodott. Aztán amikor nagoyn kiborultam, akkor kiderült, hogy úgy gondolta valamiféle fordított pedagógiából kiindulva, hogy ha sokat baszogat a fenekem méretével, akkor majd egy idő után immunis leszek a megjegyzésekre, és nem fog érdekelni, hogy mit mondanak az alakomra. Vagyis tökre tetszett neki a fenekem, és úgy gondolta ez annyira nyilvánvaló hogy viccelődhet ezzel, és a végül ez majd segít nekem elfogadni magam.
hát mondanom se kell, hogy nem segített, és folyton azt hittem hogy kövérnek tart. Ő meg nem értette, hogy miért nincs nekem humorom...
Szóval ezek miatt igazán nem érdemes sanyargatni magad. És a nemevés nem megoldás semmire. A szervezeted sínyli meg, látod te is hogy milyen kimerült vagy. Ez nem véletlen - vészjelzéseket küldd, hogy éhezik, hogy egyél.
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?