Állatokat nevelünk?! Az oviban hogyan viselkednek szeretett gyerekeink? (beszélgetés)
Igen,szerintem is a túlzott liberializmus vezetett ide.A gyereknek csak személyiségi jogai vannak,de a kötelességük szigorú betartatása lehetetlenség.(ezt iskolai élményeim alaján mondom)
Valóban a jól nevelt,rendes gyerekek vannak hátrányban.Sajnálom őket ls szüleiket is.Örülök,h már nagyok a gyerekeim,..ők még normálisabb körülmények között nőttek fel!
1 óvónő, 1 dadus, 10-15 gyermek...
Működik itt a csordaszellem erősen.
A szülő meg azzal az 1-2-vel nem bír...
És elég egy renitens ahhoz, hogy boruljon minden.
Az a legszomorúbb, hogy sajnos az óvónők sem állnak a helyzet magaslatán fegyelmezés ügyileg.
Nem kell csodálkozni azon, hogy hogyan viselkednek az oviban a gyerekek ha az óvónő nem tudja kezelni őket, holott ő a szakképzett pedagógus...
Nálunk a csoportban van egy elég problémás kislány. Mindenkivel kötekedik, fellök, rúgdal, harap, csíp, összerombolja mások játékát... Ez teszi ki az egész napját, játszani nem tud. Az óvónők meg ahelyett, hogy megfegyelmeznék, inkább a többinek mondják, hogy kerüljék ki őt. Nem viccelek, a saját fülemmel hallottam nem egyszer! Ugyanez a kislány pl addig hisztizett az óvónőknek az egyik kislány fogkeféjért, amíg meg nem kapta. Kiderült, hogy rendszeresen odaadták neki másnak a fogkeféjét rágcsálni mert addig is csendben volt...
Vagy amikor beszoktattam a lányomat az udvaron az óvónő így kiabált vissza a szófogadatlan, visszafeleselő fiúhoz: "Nekem te ne pofázzál vissza, majd a jó édes anyádnak otthon, ha az hagyja!". Mindezt ordítva...
Értem én, hogy fegyelmezni kell, na de így?! Vagy a másik két esetet látva, sehogy... Ez a két véglet van sajnos.
Leírtam egyszer valahol. Ha valaki olvasta már, elnézést. 5 éves fiú - apja világhírű lovas volt, előzőleg jött haza az angol királyi udvartól...
Közölte az óvónővel, hogy "kapd be a f....mat..."
és kapott egy hatalmas pofont, eleredt az orra. Természetesen este anyuka ment érte... A vezető magából kikelve mondta el a történteket... Hogy mi történt később, nem tudtuk meg, de soha többé nem beszélt így a kölyök.
Elkeserítő:(
Az oviban nálunk meg ez volt:
Lányom középső csoportban jött haza kék-zöld lábszárral. Kérdezem, mi ez, hát a Ferike az asztal alatt rugdossa, evéskor, és ő hiába szól rá.
Kicsit vártam, nem javult a helyzet, szóltam az óvónőnek, hogy mi van (és hogy csúnyák a lányom lábán a foltok, fájnak is, és másrészt hogy lehet úgy ebédelni, ha rugdossa valaki a lábát.
Erre az óvónő mit csinál? Elülteti az én lányomat másik asztalhoz.
Tehát nem a renitenskedőt ülteti át máshova, ááá, nem, hanem a jót.
Férjemmel baromira felháborodtunk ezen, mert oké, a probléma megoldódott, soha nem volt a lányom lába utána kék-zöld-lila, de mi ez, ha nem egy elbaltázott felfogás, hogy a jót kvázi "büntetjük", neki kell elmenni új asztalhoz, ő van bolygatva, és nem az összeférhetetlen gyerek.
Az a baj, hogy az óvónéniknek így már elfogy a türelme a jó gyerekek irányába is, és láttam olyat, hogy a rossz gyerek anyukája, le..ja, ha panaszkodik ezért a jó gyereket, egy évben egyszer rosszat csinál, megmondja, és úgy hogy hatszor eltúlozza, mert annak az anyját érdekli!
És igen minden anyát bevinnék, hogy lesse meg a gyereket, én volt, olyan, hogy leskelődtem, nem az óvónénik miatt, hanem a gyerek miatt, hogy hogy viselkedik, de én rendszeresen kérdezem, hogy viselkedett és mondtam, hogy nincs aranyból, nálunk is van otthon büntiszék, és ma is mondtam, nyugodtan, ha ott vagyok is szóljon rá!Nekünk tényleg imádnivalóak az óvónénik, azért szigorúak is amennyire lehet, de komolyan, nemsokára ballagás, a szívem szakadt meg az egyikért, amikor nem bírt a sérült gyerekkel és még a másik büdös :) kölyök is úgy beszélt vele!Komolyan gondolkodtam, most megy a ballagás miatt a kör e-mail, hogy megírjam pár szülőnek, de sztem felesleges, meg az ő dolguk, közöm nincs hozzá!
Basszus:( (15 éve jártam főiskolára, akkor ott is kussban ültünk)
Hát, akkor ezeknek a félrenevelt, elcseszetteknek marad az első munkahely, mint bazi nagy pofonok sorozata.
Félelmetes, hogy mit megengednek a szülők a gyerekeiknek. Egy jó barátom kislánya nagyon csúnyán beszél, és az anyjától tanulta el. Olyanokat mond, mikor ott vagyok, hogy: hülye f..zkalapok, apját meg lelúzerezi, kva anyázik, meg ilyenek. Ennek tetejében még az anyja megengedi, hogy sminkelje magát a kislánya az ő rúzsával, alapozójával, körömlakkjaival, és miután kikente magát, anyja magassarkú cipőjében tipeg.
Amikor a gyerek oviba kezdett járni, már mindjárt második nap behívták az anyját, hogy a gyerek nagyon fegyelmezetlen, és akaratos stb.
A mai napig lex.rják, hogy hogy viselkedik a kislány otthon.
Most kb. úgy nézett ki, hogy a jól nevelt gyerekek háttérbe szorulnak, egyrészről mert az óvónéni egész nap kénytelen a rosszakkal foglalkozni, mi következik, legyél te is rossz, ha ki akarod vívni a figyelmet.
A másik, hogy kötekszik a rossz gyerek a jóval, a jónak meghúzza a copfját, az visszaadja valahogy, az óvónő persze akkor néz oda és a jóra veszekszik, hogy minek csinál ilyet, a jó sír, nem védi meg magát, hogy nem ő kezdte mert árulkodni is csúnya dolog, és hát a másik ordítva állítja, hogy nem is!Fél nap alatt kb 90%, amikor az óvónő azt vette észre hogy a gyerek visszaadja, mert persze a rossz, torka szakadtából ordít!Szóval a jókat el fogják taposni. Eddig jóra neveltem a kisfiamat, és most arra kell elsősorban, hogyan védje meg magát, és ha valamit nem ő kezdett, ne hallgasson, hanem addig mondja, amíg el nem hiszik. Ez gáz!!!
Az anyukák vannak felháborodva. Minden szülőt be kellene vinni, hogy láthassa titokban, hogyan viselkednek a gyerekek. Akkor talán soknak nem lenne akkora a mellénye... Vagy min. egy tanévet ledolgoztatni velük az intézményben.
Kívülről könnyű kritizálni...
További ajánlott fórumok:
- Milyen állatokat láttál ma?
- Mindenkit, aki a János kórházban fog szülni, szeretettel várok ide!
- Mondjatok 5betűs állatokat
- Akik nem szeretik az állatokat
- Ti mit tennétek a helyemben, ha a párotok nagymamája így viselkedne veletek?
- Egyik napról a másikra 16 év után elhagyott a párom úgy, hogy a 3. babát várom, akit ő szeretett volna...