Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Állatokat nevelünk?! Az oviban hogyan viselkednek szeretett gyerekeink? fórum

Állatokat nevelünk?! Az oviban hogyan viselkednek szeretett gyerekeink? (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7
2012. ápr. 24. 16:09
Az a baj, hogy az óvónők nem tehetnek semmit.. régen ez nem így volt.. ha én vagy bárki így mert volna beszélni valakivel, vagy bántani a másikat, akkor egy hatalmas pofon lett volna a minimum az óvónő vagy a szülő részéről.. most meg mivan? Ha a "szent" gyermeket bármilyen sérelem éri a pedagógus felől, akkor megy a szülő, és jól megveri..nem a gyereket, hanem az óvónőt.. ezért sem mernek már fegyelmezni, mert félnek.. olyan sok ilyen esetet lehet hallani, hogy rászólt a tanár a diákra, és a diák szülei másnap agyonverték a tanárt.. szörnyű, hogy milyen világban élünk.. :(
2012. ápr. 24. 16:08

Igen,szerintem is a túlzott liberializmus vezetett ide.A gyereknek csak személyiségi jogai vannak,de a kötelességük szigorú betartatása lehetetlenség.(ezt iskolai élményeim alaján mondom)

Valóban a jól nevelt,rendes gyerekek vannak hátrányban.Sajnálom őket ls szüleiket is.Örülök,h már nagyok a gyerekeim,..ők még normálisabb körülmények között nőttek fel!

41. a31cf0fa6a (válaszként erre: 1. - 474687f420)
2012. ápr. 24. 16:07
A gyerek utánozva tanul. A felnőtteket utánozza.
40. bmwkraft (válaszként erre: 28. - Mosolyka1111)
2012. ápr. 24. 16:04
Akkor úgy látszik ez egy bevett szokás hogy a jókat büntetik mert nálunk a kisfiamra rá van szállva ez az Atila gyerek és már nem egyszer szóltam hogy ennek rossz vége lesz anyukának is meg az ovónőknek is aztán amikor csak úgy minden előzmény nélkül vagyis bocs volt előzmény, a fiam bűne annyi volt hogy az Attila megkérdezte tőle, hogy miért nem játszik vele a fiam azt mondta,hogy olyannal nem játszik aki bántja erre a fiam fejét megfogta és bele verte a fogasba és felhasadt a szemöldöke:(( Az ovónő ezt mind látta) Erre másnap mikor megyünk oviba akkor látom ám hogy az én fiam van az Attila, mellől elköltöztetve és a cuccai a másik szekrénynél vannak a túl oldalon. Erre megkérdeztem hogy miért nem Atika költözött, hát a válasz csak annyi volt, hogy nem jól viseli a változást. Kösz
39. a14deb9047 (válaszként erre: 37. - 4fbd4b2862)
2012. ápr. 24. 16:03
Olvastam...
38. mosolyka1111 (válaszként erre: 37. - 4fbd4b2862)
2012. ápr. 24. 16:03
:(
2012. ápr. 24. 16:02
Egészen véletlenül nem láttátok(nem emlékszem,valamelyik híradóban)hogy az orvos kiírta az ajtóra,hogy anyukák a gyerek nem fosik hanem megy a hasa,nem segge van hanem feneke, stb stb mert az anyukák olyan stílusban beszéltek hogy az már elviselhetetlen!
2012. ápr. 24. 16:02

1 óvónő, 1 dadus, 10-15 gyermek...

Működik itt a csordaszellem erősen.

A szülő meg azzal az 1-2-vel nem bír...

És elég egy renitens ahhoz, hogy boruljon minden.

2012. ápr. 24. 15:58
a mai gyerekeket gén kezelik, és klónozzak senki nem ér rá felnevelni a gyermekének nevezett egyént csak kipottyantják aztán jól van majd el él valahogy
2012. ápr. 24. 15:58
Másrészt meg honnan tanulják a csúnya beszédet? Itt a hoxán egy naplóban olvastam: ez a lányom, azért pucér, mert behugyozott!
2012. ápr. 24. 15:57

Az a legszomorúbb, hogy sajnos az óvónők sem állnak a helyzet magaslatán fegyelmezés ügyileg.

Nem kell csodálkozni azon, hogy hogyan viselkednek az oviban a gyerekek ha az óvónő nem tudja kezelni őket, holott ő a szakképzett pedagógus...

Nálunk a csoportban van egy elég problémás kislány. Mindenkivel kötekedik, fellök, rúgdal, harap, csíp, összerombolja mások játékát... Ez teszi ki az egész napját, játszani nem tud. Az óvónők meg ahelyett, hogy megfegyelmeznék, inkább a többinek mondják, hogy kerüljék ki őt. Nem viccelek, a saját fülemmel hallottam nem egyszer! Ugyanez a kislány pl addig hisztizett az óvónőknek az egyik kislány fogkeféjért, amíg meg nem kapta. Kiderült, hogy rendszeresen odaadták neki másnak a fogkeféjét rágcsálni mert addig is csendben volt...

Vagy amikor beszoktattam a lányomat az udvaron az óvónő így kiabált vissza a szófogadatlan, visszafeleselő fiúhoz: "Nekem te ne pofázzál vissza, majd a jó édes anyádnak otthon, ha az hagyja!". Mindezt ordítva...

Értem én, hogy fegyelmezni kell, na de így?! Vagy a másik két esetet látva, sehogy... Ez a két véglet van sajnos.

32. 4fbd4b2862 (válaszként erre: 27. - Mazsinka)
2012. ápr. 24. 15:57
Na igen,a fa..book is tele van 12-14 éves kislányokkal,akik kifestve enyhén alul öltözve pózolnak.
31. e57e061615 (válaszként erre: 19. - M.Edina)
2012. ápr. 24. 15:56
Így még egy moziban is bunkóság viselkedni.
2012. ápr. 24. 15:56

Leírtam egyszer valahol. Ha valaki olvasta már, elnézést. 5 éves fiú - apja világhírű lovas volt, előzőleg jött haza az angol királyi udvartól...

Közölte az óvónővel, hogy "kapd be a f....mat..."

és kapott egy hatalmas pofont, eleredt az orra. Természetesen este anyuka ment érte... A vezető magából kikelve mondta el a történteket... Hogy mi történt később, nem tudtuk meg, de soha többé nem beszélt így a kölyök.

29. 17edc27aec (válaszként erre: 24. - E57e061615)
2012. ápr. 24. 15:55
Ismerek olyan szülőket, akik füveznek otthon, nem is egyet, simán megcsavarja a gyereke előtt a spanglit. Meg gondolom vannak olyan szülők is akik piázgatnak hétköznap is.
28. mosolyka1111 (válaszként erre: 17. - 474687f420)
2012. ápr. 24. 15:54

Elkeserítő:(

Az oviban nálunk meg ez volt:

Lányom középső csoportban jött haza kék-zöld lábszárral. Kérdezem, mi ez, hát a Ferike az asztal alatt rugdossa, evéskor, és ő hiába szól rá.

Kicsit vártam, nem javult a helyzet, szóltam az óvónőnek, hogy mi van (és hogy csúnyák a lányom lábán a foltok, fájnak is, és másrészt hogy lehet úgy ebédelni, ha rugdossa valaki a lábát.

Erre az óvónő mit csinál? Elülteti az én lányomat másik asztalhoz.

Tehát nem a renitenskedőt ülteti át máshova, ááá, nem, hanem a jót.

Férjemmel baromira felháborodtunk ezen, mert oké, a probléma megoldódott, soha nem volt a lányom lába utána kék-zöld-lila, de mi ez, ha nem egy elbaltázott felfogás, hogy a jót kvázi "büntetjük", neki kell elmenni új asztalhoz, ő van bolygatva, és nem az összeférhetetlen gyerek.

27. Mazsinka (válaszként erre: 18. - 17edc27aec)
2012. ápr. 24. 15:52
Ez még hagyján, nekem egyik tanítónő ismerősöm meséli a suliban a többieknek, hogy az ő lánya azt szokta csinálni, hogy táncol a tükör előtt, majd meztelenre vetkőzik, nézegeti, illegei magát, dülleszkedik nyolc évesen, persze a rúzs, lakk mellett. Az anyja meg pedagógus létére meséli mindenkinek nagy mosollyal az arcán. Baromira nevetséges mondhatom!
26. 17edc27aec (válaszként erre: 19. - M.Edina)
2012. ápr. 24. 15:47
Az egyetemek padjait már nem az értelmiségiek foglalnak helyet. Majdnem mindet apuci meg anyuci az igazgatót lefizetve juttatják be. Szerintem a felének nem lenne ott keresnivalója, főleg ha a korábbi tanulmányainak az eredményeit néznénk. De sajnos ma már inkább csak a tehetős emberek tudják kifizetni a tandíjat.
nem ritka az oviban az óvónőt káanyázó és rugdaló gyerek....de nyilván az a feladat hogy szocializáljuk, talán van rá esély
24. e57e061615 (válaszként erre: 1. - 474687f420)
Én nem csodálom, hogy sok gyerek nullába veszi az óvónőket. Itt is sokszor lehet olvasni, hogy bármi történik, fel sem merül, hogy esetleg a gyerek tett valamit, amit nem kellene. Egyenesen rossz anyának, szülőnek kiáltják ki sokszor, aki csak feltételezni meri, hogy a gyereke képes rosszat tenni, viszont egyből ugrani kell, leüvölteni meg lerúgni a szomszéd, az óvónő, a tanár fejét, mert ez jelenti a gyerek védelmét. Ilyen példa mellett nincs semmi meglepő, ha a gyerek is egy nagy szájú állat.
23. bmwkraft (válaszként erre: 17. - 474687f420)
2012. ápr. 24. 15:46
A lányom se bírta már tovább pedig én is mindig arra tanítom, hogy inkább hagyja ott a rossz gyereket de most nála is elszakadt a cérna( kicsit büszke is vagyok rá:)) Katolikus suliba jár 5.-es és egy fiú tesi órán azt mondta a lányokra hogy r.bancok és a lányom meg lekevert neki egy pofont, szerencsére a tanárunk rendes és igazságos, ő adta a második pofont a gyereknek. A másodikos fiam már nincs ilyen jó helyzetben mert ott nálunk is mindig azt büntetik meg aki épp vissza adja:(
2012. ápr. 24. 15:45

Az a baj, hogy az óvónéniknek így már elfogy a türelme a jó gyerekek irányába is, és láttam olyat, hogy a rossz gyerek anyukája, le..ja, ha panaszkodik ezért a jó gyereket, egy évben egyszer rosszat csinál, megmondja, és úgy hogy hatszor eltúlozza, mert annak az anyját érdekli!

És igen minden anyát bevinnék, hogy lesse meg a gyereket, én volt, olyan, hogy leskelődtem, nem az óvónénik miatt, hanem a gyerek miatt, hogy hogy viselkedik, de én rendszeresen kérdezem, hogy viselkedett és mondtam, hogy nincs aranyból, nálunk is van otthon büntiszék, és ma is mondtam, nyugodtan, ha ott vagyok is szóljon rá!Nekünk tényleg imádnivalóak az óvónénik, azért szigorúak is amennyire lehet, de komolyan, nemsokára ballagás, a szívem szakadt meg az egyikért, amikor nem bírt a sérült gyerekkel és még a másik büdös :) kölyök is úgy beszélt vele!Komolyan gondolkodtam, most megy a ballagás miatt a kör e-mail, hogy megírjam pár szülőnek, de sztem felesleges, meg az ő dolguk, közöm nincs hozzá!

21. mosolyka1111 (válaszként erre: 15. - 4fbd4b2862)
2012. ápr. 24. 15:45
Akkor az órán zabálós figura ehhez képest még...:(
20. mosolyka1111 (válaszként erre: 19. - M.Edina)
2012. ápr. 24. 15:44

Basszus:( (15 éve jártam főiskolára, akkor ott is kussban ültünk)

Hát, akkor ezeknek a félrenevelt, elcseszetteknek marad az első munkahely, mint bazi nagy pofonok sorozata.

19. M.Edina (válaszként erre: 11. - Mosolyka1111)
2012. ápr. 24. 15:41
Egyetem? Hát.. inkább ne akard tudni.. sokszor már én szégyellem magam egy-két csoport társam miatt.. akik az órán vihorásznak, rejtvényt fejtenek, telefonálnak, dobálják a telefont és azt tartják szórakoztatónak, hogy mennyire tudják összetörni... legutóbb pizzát rendeltek, óra közepén kivonultak átvenni, majd egész órán a csámcsogásukat lehetett hallani.. mintha nem is egyetemen lennének, hanem moziban... visszapofázás??? Na az meg a másik.. amiket egyesek beszólnak a tanároknak.. azon csodálkozom, hogy a tanár nem vágta ki őket egyből.. de egy se ment át a vizsgán.. és őket nevezik felnőtteknek.... hát no komment..
18. 17edc27aec (válaszként erre: 12. - 474687f420)
2012. ápr. 24. 15:40

Félelmetes, hogy mit megengednek a szülők a gyerekeiknek. Egy jó barátom kislánya nagyon csúnyán beszél, és az anyjától tanulta el. Olyanokat mond, mikor ott vagyok, hogy: hülye f..zkalapok, apját meg lelúzerezi, kva anyázik, meg ilyenek. Ennek tetejében még az anyja megengedi, hogy sminkelje magát a kislánya az ő rúzsával, alapozójával, körömlakkjaival, és miután kikente magát, anyja magassarkú cipőjében tipeg.

Amikor a gyerek oviba kezdett járni, már mindjárt második nap behívták az anyját, hogy a gyerek nagyon fegyelmezetlen, és akaratos stb.

A mai napig lex.rják, hogy hogy viselkedik a kislány otthon.

17. 474687f420 (válaszként erre: 9. - Mosolyka1111)
2012. ápr. 24. 15:40

Most kb. úgy nézett ki, hogy a jól nevelt gyerekek háttérbe szorulnak, egyrészről mert az óvónéni egész nap kénytelen a rosszakkal foglalkozni, mi következik, legyél te is rossz, ha ki akarod vívni a figyelmet.

A másik, hogy kötekszik a rossz gyerek a jóval, a jónak meghúzza a copfját, az visszaadja valahogy, az óvónő persze akkor néz oda és a jóra veszekszik, hogy minek csinál ilyet, a jó sír, nem védi meg magát, hogy nem ő kezdte mert árulkodni is csúnya dolog, és hát a másik ordítva állítja, hogy nem is!Fél nap alatt kb 90%, amikor az óvónő azt vette észre hogy a gyerek visszaadja, mert persze a rossz, torka szakadtából ordít!Szóval a jókat el fogják taposni. Eddig jóra neveltem a kisfiamat, és most arra kell elsősorban, hogyan védje meg magát, és ha valamit nem ő kezdett, ne hallgasson, hanem addig mondja, amíg el nem hiszik. Ez gáz!!!

16. a14deb9047 (válaszként erre: 1. - 474687f420)
2012. ápr. 24. 15:37

Az anyukák vannak felháborodva. Minden szülőt be kellene vinni, hogy láthassa titokban, hogyan viselkednek a gyerekek. Akkor talán soknak nem lenne akkora a mellénye... Vagy min. egy tanévet ledolgoztatni velük az intézményben.

Kívülről könnyű kritizálni...

15. 4fbd4b2862 (válaszként erre: 11. - Mosolyka1111)
2012. ápr. 24. 15:37
Óó,mosolyka, a szomszédom tanár,a múltkor mesélte,hogy a"gyerek"rágyújtott az órán és még őt is megkínálta!
14. bmwkraft (válaszként erre: 9. - Mosolyka1111)
2012. ápr. 24. 15:36
Én is így vagyok ezzel sajnálom hogy a gyerekeim illem tudóak jól neveltek mert ilyen helyzetben mindig ők húzzák a rövidebbet. A kicsi fiam pont tegnap mondta, hogy az Attila tegnap megverte az udvaron de ő nem ütött vissza mert verekedni nem szabad:(
1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook