Aliexpress tapasztalatok (beszélgetés)
ha vitát nyitsz, ott kérdezgeti, hogy miért, amit csak be kell jelölnöd. nem kaptad meg, hibásat kaptál, nem azt kaptad, stb... és igen, lehet üzenetet is írni hozzá.
ha ezt megtetted, akkor vissza kellene kapni a pénzedet.
Sziasztok,
Az Ali-n láttam mezeket és az egyik eladóval való konzultáció után arra gondoltam rendelek is egyet. Nem tudom van e valakinek tapasztalata az oldalon kínált márkás cuccok terén.
--Ma meg nem akar betölteni normálisan az oldaluk. Mintha iszonyatosan le lenne terhelve a server. Vagy csak nálam van probléma?
Köszi
Tibi
nem tudom... ha lejárt az idő, akkor már nem lehet vitát nyitni róla [open dispute]... illetve max ha meghosszabította a szállítási időt.
én fgigyelni szoktam, és 5-6 nappal előtte mindig rájuk írok, hogy nem érkezett meg. utolsó nap (vagy ha ugyan meghosszabította, de nekem határidőre, alkalomra kellene) pedig vitát nyitok. eddig 1x volt ilyen, kb 3-4 nap múlva visszakaptam a pénzemet.
Sziasztok! Először szeretnék boldog új évet kívánni Nektek. Mi van olyankor, hogyha nem kaptam meg időre a megrendelt órát, sem a pénzt. Ráírtam az Eladóra. Most ezt a választ küldte Nekem: please open a case i will give you refund.
Thank you for your patience.
best regards
yours sincerely, john
Mit kell megnyitnom és hol? Ti jártatok már így, mint én? Idáig hála az égnek minden megjött időre.
én sem tudok angolul... de az ali beállítható magyarra... és ott a rendeléseidnél minden termékhez/csomaghoz adnak egy követési számot, rendszerinr RB*********CN formátunban, ahol a *ok számokat jelölnek. ez alapján akár a magyar posta nyomkövetőjében is rá lehet keresni. ha fel lett adva, akkor van róla infó.
megvan ez a szám, vagy tegyek képet, hogy hol találod?
Ha tudnék angolul, akkor tudnám:) Egyébként ezt írja: Your order No. 60245857878342 has been shipped.
If you have received your full order in satisfactory condition, please Confirm Order Received.
If you haven´t received your items or are not satisfied with the items you received, please contact the seller to extend your product receipt time or resolve the issue.Otherwise, you can Open Dispute before 2013.11.22 10:08. If you do not open a dispute within this time AliExpress will consider the order to be satisfactory and will finalize the order process.
vigyázz, mert ha letelik a 60 nap, akkor az ali automatikusan kézbesítettnek minősíti és megkapja az eladó a pénzét. szóval még a lejárat előtt nyiss vitát...
az eladó mit mond, mi van a cuccal? ragszám szerint merre jár?
én okt. végén rendeltem, biztos, ami biztos. van, ami 2 hét alatt itt volt belőle, van ami még csak "célországba küldve"... vagyis elvileg az országot elhagyta, és most bolyong valahol. szóval van remény, hogy ideér.
amikor nekem egyik tranzakciómat így befagyasztották, mert "gyanús" volt az eladó, akkor talán 1 héten belül kaptam vissza a pénzt... de tuti, hogy rövid idő volt.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Sikeres a megrendelés Aliexpressen?
- Az Aliexpresses csomagok utan hány 20% vámot kell fizetni?
- Vajon kétszer is vont a bank vagy csak dupla SMS, bank vagy aliexpress a hibás?
- Ha most rendelek az aliexpress-ről, még biztosan ideér karácsonyra?
- Az AliExpressen lehet fizetni PayPallal is?