Aliexpress tapasztalatok (beszélgetés)
a sikertelen kézbesítés az az, hogy vitték, de nem voltál otthon, nem vetted át. de nézd meg a magyar posta nyomkövető oldalán is. bemész, megmondod a ragszámot, odaadják. ennyi.
jártam én is így karácsonyi ajándékkal, hogy csak vártam, vártam... aztán kiderült, hogy hozták, csak a papírt luxus volt róla bedobni :/ azóta inkább ellenőrzöm többször, hogy merre jár a cucc, mert x idő után visszaküldik.
Sziasztok, remélem tud nekem valaki segíteni!
Jó egy hónapja rendeltem egy cipőt, irtam az eladónak hogy mikor várható, rá 3 napra válaszolt hogy a termék megérkezett, vegyem fel a kapcsolatot a helyi postával.. Megnéztem a követőszámot és ezt irja
2014 Arrival at delivery office HU 2014 05 15 0706
2014 Unsuccessful delivery HU HU 20140515 1659
mit takarhat ez a sikertelen kézbesítés? Valamint most mégis hova telefonáljak? Győrbe rendeltem, akkor a Győri postát hívjam? Légyszi segítsetek, mert nem volt olcsó, ráadásul nem is nekem lesz! Ha esetlen nem érkezik meg és a postán se tudnak segíteni van okom/indokom vitát nyitni?
Sziasztok!
Esetleg megírnátok kik azok az eladók, akik biztos küldik az árut? Akiktől már rendeltetek.
azért ne várd meg, hogy leteljen az idő... 1 nappal előtte -ha nem érkezik meg- reklamálj és indíts vitát... vagy hosszabbítsatok szállítási határidőt.
amúgy a csomag ragszám alapján követhető?
a rendelt termék adatlapján mi volt? lehet, nem 15-60 napos határidős a szállításuk. lehet, hogy nem a china air post szállít nekik. elvileg létezhet, hogy az a szállítási határidő.
a csomagfelvétel változó. nekem volt, hogy még aznap 8szinte pár órán belül a fizetés után), de megesett, hogy 3 hét múlva történt.
amúgy nem vagyok annyira otthon benne, mindig csak filléres dolgokat rendelek, nehogy nagyot bukjak :D
szerintem itt a 13 nap az a határidő, amíg a csájna er poszt rendszerében meg kell hogy jelenjen a ragszám.
de egyébiránt meg kell nézni, hogy rendelted, van aki 8 napra vállalja a szállítást! még az ingyenesek között is.
Sziasztok! :)
Én a feldolgozási idő(k)ről kèrdeznék, remélem tudtok segíteni mert valahogy nem tudom megérteni.
Jelenleg 3 csomagom van úton (eddig egyet rendeltem, az 35 nappal az idő lejárása előtt ideért). Ebből kettőnél a feldolgozási idő 7 nap volt, miután kifizettem a termékeket a kis visszaszámláló 13 naptól kezdett visszaszámlálni. Ez mit jelent? Hogy 13 napon belül nálam kell lennie a csomagnak? A harmadik csomag feldolgozási ideje 30 nap. Ez mit is takar pontosan? Olyan soknak tűnik az előző két csomagnàl lévő 7 naphoz képest. :( Remélem érthetően írtam le, és tudtok segíteni. :) Előre is köszönöm!
ha nem reagál, akkor vita (fotókkal), és részleges visszatérítés kérése.
nem tudom, mennyiért vetted a cipőt, de sztem visszaküldeni mocsok drága játék!
olyat már hallottam, hogy megegyeztek, hogy a következő váésárlásnál vmi nagy kedvezményt adott a kici kínai... persze ettől még nem lesz jó a cipő mérete, de esetleg jobban járnál, ha kapnál vissza vmennyi pénzt, vagy olcsóbban a helyes méretet, ezt meg megpróbálnád eladni.
Sziasztok!
Nem saját részre, hanem másnak rendeltem egy cipőt az aliról, de rossz méretet küldtek. Írtam az eladónak, de nem reagál. Mi ilyenkor a teendő? Vita?
Meg egyébként küldött már valaki vissza valamit cserére? Vagy ez hogy működik?
Köszi!
nem, nem volt. ha nem követhető, akkor nem adta fel, hibás vagy nem léátező ragszámot adott meg.
én meg szoktam írni, hogy ha holnapra/x napon belül nem kapok valós követési számot, akkor vitát nyitok.
Sziasztok, régóta vásárolok az Alin, de ilyen még nem volt..
Február 27-én rendeltem egy cipőt, kb 15 nap volt a feldolgozási idő, aztán kaptam egy Követési számot, amihez nincs információ.... az eladóval tartom a kapcsolatot, kedves, nyugtat, türelmemet kéri. De már nagyon idegesít. Az oldal már rég nem elérhető. Volt már ilyen veletek, hogy követhetetlen csomag mégis megérkezett? Mit csináljak? Volt már nagyon lassú szállítás, de tudtam ellenőrizni az útját...
Sziasztok!
Én már többször rendeltem az Aliexpress-ről, de most nem tudom, hogy ilyenkor mi van. Márc. 13-án rendeltem egy telefont 111,77 dollárért. A múlt héten ápr. 10-én megjött a nyomonkövetésben, hogy a teló a vám előtt van. (Idáig a szokásos.) Ma nézem a nyomkövetést a posta.hu-n és ezt látom:
ápr. 14. 13:35 - Postai vámkezelés alatt
ápr. 15. 10:56 - Betárolás a Posta import raktárába
ápr. 15. 10:56 - Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől.
Most akkor mi van, hogyan tovább? Engem nem keresett meg még senki. Illetve mire ma haza jöttem kaptam egy postai értesítőt, miszerint levélküldeményem érkezett a feladóhoz MPL van írva. Lehet, hogy nincs összefüggés, lehet, hogy van. Nem tudom. A levélért leghamarabb holnap tudok menni.
Ha tudtok segítsetek!
A vita igen pár napon belül lezajlott az én esetemben is, teljes összeg visszautalásban egyeztünk meg, de a pénz sehol, pedig MasterCard kártyám van, és erről is fizetek, ha vásárolok vmit.
..Vagy esetleg van olyan, hogy a kártyám nem fogad külföldről érkező utalást? Valamit be kell állítani a netbankon? Én ezt tényleg nem értem... :(
:D
örülök, hogy megoldódott. amikor nekem ilyen problémám volt (hibás termék) nem reklamáltam, hanem üzenetet küldtem az eladónak azzal, hogy fotót csak vitanyitással tudok feltölteni. adott egy mail-címet, elküldtem a képeket... kici kínai másnap írt, hogy küld másikat, 3 nappal később már megadta az új ragszámot. most várok :) ha rendben ideér, nagyon 5csillagos értékelést kap :D
esetleg próbálj másik böngészőt!
(amúgy nem nyitja azonnal a vitát, először csak "megvizsgálja" hogy jogos-e)
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni? Vitát szeretnék nyitni, mivel rendeltem a fiamnak egy pulcsit 140-es méretben, a ruha csomagolásán ez szerepel, de maga pulcsi nem nagyobb 120-asnál. :-(
Addig eljutok, hogy bejelölöm a problámám, leírást is írtam (gugli fordító barátom segítségével), de valamiért nem küldi el soha a reklamációt, ráklikkelek a végén a submit ikonra és nem történik semmi. Még van 45 napom, hogy vitát nyissak, mert le a kalappal a kínai posta előtt 1,5 hét alatt ingyen ideért a csomag.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Sikeres a megrendelés Aliexpressen?
- Az Aliexpresses csomagok utan hány 20% vámot kell fizetni?
- Vajon kétszer is vont a bank vagy csak dupla SMS, bank vagy aliexpress a hibás?
- Ha most rendelek az aliexpress-ről, még biztosan ideér karácsonyra?
- Az AliExpressen lehet fizetni PayPallal is?