Akik a pécsi szülészeti klinikára járnak (beszélgetés)
Sziasztok!
Na, végre megvolt a 4D-s uh! Nagyon szuper volt. A doki is nagyon rendes volt. Sajnos eltakarta a kicsi az arcocskáját, szinte végig, úgyhogy csak kicsit láttuk. De végre megtudtuk hogy egy teljesen egészséges kislányunk lesz. Nagyon örültünk.
És hogy ne legyen minden olyan szuper:
az a fránya "murphy" nem hazudtolta meg magát. A végén kiderült, hogy nem jó a dvd amire megírta a több mint 1 órás nézelődést (valószínűleg gyári hibás), így nem lett semmi felvételünk a kicsiről. Csak a négy kép. De a doki felajánlotta hogy menjünk le máskor és csinál még egy felvételt. Bár megint üzemanyagköltség, de valószínűleg elmegyünk, mert most így nincs semmi videónk a kicsiről (a 10 ezret meg csak kifizettük).
Hát ennyi.
Ja, mindenkinek ajánlom a mohácsi 4D-s uh-t.
Ne is mond... De hát a pénz az nagy úr... Bár örülhetek, hogy bírom, ez azt jelenti hogy nincs semmi bajom.
És te, meddig dolgozol?
31. hetesen nem megyek először. Akkor kezdődik a bölcsiben a szünet. Kiveszem a 25 nap szabadságomat, akkor már augusztus eleje lesz. Akkor megyek betegszabadságra (ami 15 munkanap), utána táppénzre a szülésig. Szeptember 6-ra vagyok kiírva.
Ez van tervezve. Ha nem jön közbe semmi. (Ja, és szeptemberben még ovis beszoktatás is. Ha épp nem szülök. Akkor a mamának kell intézni.)
Amúgy viszonylag nyugis helyen dolgozom, irodában. Csak annyi hogy emeleten vagyunk (lapostető), és hát klíma az nincs. Nyáron kb.36-37 fok van benn. Na, az nem jó így egész nap ülve, terhesen. Remélem nem kezdek el dagadni nagyon.
Mohácsra megyünk. Ahogy már írtam, nagyon izgulok hogy ne jöjjön most már közbe senkinek semmi. Már csak ezen tudok agyalni.
Pedig ez a hét elég mozgalmas. Kedden volt a kislányom névnapja, ma meg a házassági évfordulónk. Remélem a hetet megkoronázzuk egy jó kis uh-val. Ja, vasárnap meg gyereknap.
Amúgy köszi mindenkinek a biztatást!
Akkor leszek a legpozitívabb, amikor a kezemben lesz már a kis fényképe és a DVD! :-)
Hát, azért én sem vagyok teljesen nyugodt, amíg nem látom most már végre a kisbabánkat 4D-n.
(De majd szombaton már remélem többet tudunk!)
Mondjuk én kifizettem inkább az integrált tesztet, abban is volt AFP és ez így kicsit megnyugtatóbb volt a számomra.
Meg genetikára is kellett mennem sajna, a korom miatt, de ott semmi különöset nem csináltak, csak órákat várattak:-(
Ez nálunk is alapelv volt, hogy rokonok, ismerősök nevét nem akartuk, a kellemetlen emlékűeket meg pláne. Így első körben fogtam egy naptárat és ezeket kihúztam belőle. Nem is maradt túl sok a listán:-)
Szerintem a Lévai Vivien nagyon szép név!
Ne hallgass senkire, ami nektek tetszik, az legyen!
Nekünk is sokan magyaráztak, hogy ne szúrjunk már ennyire ki vele, mert Viktória december 23-án van és akkor egymás hegyén-hátán lesz a névnapja, karácsony, születésnapja. Szerencsére nem jött előbb, így a szülinapja csak január 11-én van. Névnapot meg lehet tartani november 17-én is, ami nincs a naptárban. De nem hiszem, hogy az lesz, inkább maradunk a naptáras változatnál, mert úgyis mindenki akkor köszöntené meg.
Hú, de hosszú lettem, bocsi!
:-)
Hidd el, nagyon sok anyuka nevelt már fel kisfiút:-)
Nekem anyósom hajtogatta ezt, hogy ezért akar kislányt, mert nem tud autókat tologatni.
Én fiúnak is ugyanúgy örültem volna, de azért 1-2%-al jobban szerettem volna kislányt, és lám, azt is kaptunk:-)
Én úgy tudom, hogy minden vizsgálatnál a betöltött hét számít. Én is paráztam ezen, mert pont azon a napon akartam menni, de megnyugtatott a dokim, hogy betöltött hét kell.
Ne aggódj, biztosan jó eredményed lesz!
Fő a pozitív hozzáállás!
Szia! Én 15+6 naposan voltam a vérvételen. De az eddigi uh-k alapján eleve 3 nappal fiatalabb a terhességem, mint a menstruáció alapján számoltak szerint. Tehát aznap csak 15+3 napos voltam kb. Pont aznap voltam dokinál is és Ő mondta, hogy nyugodtan menjek, mert meg lehet csinálni ilyenkor is. Azt mondta nem számít pár nap. (gondolom Ők már tudnak mihez viszonyítani) Természetesen alacsony is lett egy kicsit az eredmény (alsó határ fölött volt egy picivel), de csak pont annyira, amennyivel korábban mentem. Ezért nem is aggódott senki az eredmény miatt. Nem is hívtak be miatta sehova. Ha nem jó az eredmény, úgyis azonnal behívnak.
A 18. hetes uh-t meg pont az AFP függvényében végzik el. Oda kell is vinni magaddal az eredményt. Ott meg azt mondták, hogy minden rendben.
Egyébként meg már sok helyen olvastam, hogy az AFP nagyon pontatlan. Állítólag külföldön sok helyen már pont ezért nem is csinálják.
Úgyhogy ne aggódj! (könnyű ezt mondani, mi?!)
Mi nem mondtuk meg, csak a végleges nevet most hogy kiderült, kislány. Mi is kapunk hideget meleget érte, de mindenkinek nem lehet megfelelni! Az a lényeg, hogy nektek tetsszen. :) A Lévai Vivien nekem kifejezetten tetszik, jó hangzása és nagyon szép dallama van! :)
AFP: én 16+3 voltam, jó lett. Szerintem a betöltött 16. hét körül érdemes (?) menni, előbb semmiképp!
További ajánlott fórumok:
- Pécsi Megyei Kórház szülészete - tapasztalatok
- Pécsi Szülészeti Klinika-mennyi a hálapénz?
- Pécsi szülészet - Szülnétek ügyeletben? Milyen szülészt ajánlanátok?
- Van tapasztalatotok a pécsi szülészeti klinikáról?
- A pécsi szülészeti klinikára hány órára kell menni terhességi diabétesz gondozásra?
- I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati klinikára szükséges beutaló, ha járó beteg rendelésre mennék?