Akik a debreceni Kenézyben szültetek! Tapasztalatok? (beszélgetés)
Újabb kérdés jutott eszembe. Igaz még odébb van,de...
Csajok, volt szülésznőtök fogadva? Vagy a Kenézyben nem kell külön fogadni? Hogy megy ez?
5 hetes:-)
(amúgy nem értem,mert ahogy én számoltam,és itt a neten is, június 3. a szülés várható ideje,a dokinál június 4.-ét mondtak. miért?)
Itt van olvasd el:
Szia!
Hát úgy tűnik akkor én indítom az ellentábort eben a topicban. :-)
Nekem két kisfiam van és én mind a kettőt a Kenézyben szültem. Pétert természetes úton, Zsombort sajnos császárral, de így is életem legszebb élményei maradnak.
Amikor mérlegelnem kellett, / már ha egyáltalán kellett /hamar sikerült döntenem.
Elsőre a Kenézy mellett tettem le a voksomat, mert a Klinikán már a legelején az ultrahangok során éreztették velem, hogy bizony az a nyerő akinek vastagabb a pénztárcája. Finoman utaltak rá, hogy az orvosoknak bizony van magánbetegük, akik természetesen annak ellenére, hogy jóval az én előre kért időpontom után érkeztek, mégis elsőbbséget élveznek velem szemben.
A Klinikán ráadásul mind a két uh-on félrediagnosztizáltak, hagytak kétségek között örlődni, amíg az anyukám és a sógornőm / aki szintén a Kenézyben szült /el nem cipelt a Kenézybe, ahol pénteken 17 óra után/ ez már a rendelési idő után van jóval / nagyon kedvesen és készségesen megvizsgáltak, elmagyaráztak mindent és megnyugtattak, hogy minden rendben van, velem és a babával is.
Ezek után döntöttem úgy, hogy inkább passzolom a Klinikát és ide fogok tovább járni.
Minden rendben ment. Lelkiismeretesen bántak velem a terhesgondozás alatt végig és a szülésnél is nagyon rendesek voltak, megkönnyítették a dolgomat, mindent elmagyaráztak, semmit nem erőltettek. Apás szülés volt és babás szobába kerültem, mert a szülőszobán megkérdezik még az elején, hogy room-in vagy sima szobát kérek.
Éjszakára ugyan elviszik a picit, de ha nagyon éhes, akkor bizony nem megitatják, hanem anyatejjel kínálják, amit Te fejsz le.
Kedvesek a nővérek is , ha valamit nem tudsz, segítenek, elmagyarázzák, megmutatják. / volt olyan lány az osztályon, akinek nem ment a fejés, és egészen addig, amíg rá nem érzett, végig segítettek neki fejni kézzel, mert nem kért gépet, mivel otthon nem volt neki és azt mondta, hogy szeretné megtanulni a kézi fejést /.
Még a takarítónő is rendes volt, pedig általában zsörtik szoktak lenni.
Ha úgy érzed, hogy mégsem tudod magad kipihenni és inkább vigyék be a babát a közös szobába, akkor is nagyon szívesen hang és nyávogás nélkül elviszik a kicsit.
Amikor kiderült, hogy a 2. babánkkal vagyok terhes, csakis a Kenézy jöhetett szóba. A helyzetet csak erősítette az hogy a szomszédunkba költözött egy csaj aki szülésznő a Kenézyben.
Sajnos a Klinikával kapcsolatban van tragikus tapasztalatom is egyébként.
Barátnőm aki végig a Klinikára járt terhesgondozás alatt, és ott is szült / 32. hétre /, a szülés után 1 héttel elvesztette a kis Árminkát.
Jelenleg perben állnak az őt kezelő orvossal, szonográfusssal / uh-os /és a Klinikával, mert az igzaságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a gyermeknek egy olyan szívrendellenessége volt, amit lehetett volna kezelni, csak sajnos az uh során nem vették észre, így amikor megszületett, nem kaphatta meg egyből a célzott kezelést és mire rájöttek a betegségre sajnos már késő volt.
A történethez az is hozzátartozik, hogy az orvos kíméletlenül csak ennyit fűzött hozzá, hogy :" A természet szelektálja a selejtet "
Az én uncsitesóm, a klinikán dolgozik és mind a két gyermekét a Kenézyben szülte / sőt amikor jött az új kórház törvény és úgy volt, hogy a vidékiek a Kenézyben, a debreceniek pedig a Klinikán szülhetnek akkor bizony bejelentkezett hozzánk ideiglenesen, hogy ne kelljen a Klinikán szülnie /
És a bnőm esetét még le se írtam.Bocsi akinek ezt az üziét másoltam,de a klinika sem különb.
Gratulálok a gyerkőchöz.
Ma voltam első uh-án, 8mm-es szabályos petezsák, 5hetes terhesség! :-)
Ja,és nagyon arik voltak velem ma a Kenézy-ben! (remélem így is marad)
További ajánlott fórumok:
- Kismamák, akik a debreceni klinikán szültek vagy szülnek
- Debreceniek ide, vagy azok akik Budapesten élenek, de Debreceniek
- Debreceni kismamák akik 2010-ben szülnek
- Anyukák, akik betöltött 41. hét után szültetek, minden rendben volt a babával és a szüléssel?
- Akik többágyas szülőszobában szültetek, milyen tapasztalataitok vannak?
- Szerintetek kinél szüljek a debreceni Kenézyben?