Akik a debreceni Kenézyben szültetek! Tapasztalatok? (beszélgetés)
jé ma vagyok 14 hetes :)
Az elején nem volt labor, azt mondták ráér. Az első volt most, de a körzeti nődoki mondta hogy pár dolgot nem néztek meg a Kenézyben, ezért még 1x. Jan-ban pedig az afp jön. Azután nagyon várom hogy legyen egy kis nyugi :D
Miért kell ennyi vizsgálat most neked? Hányadik hétben jársz most?
Neked is szép hétvégét!
sziasztok csajok!
lemaradtam kicsit, a 7en minden nap kellett valahova mennem. védőnő labor stb. Vettek vért, a jövő 7en is fognak meg jan 2án is. Ez milyen már? Elveszik az összeset :D
Amúgy végre már vagy 4 napja nem nagyon vannak rosszulléteim! Annyira jobb így.
Az elmex gélt én használom, de még nem kérdeztem a fogdokit. Kedden megyek hozzá, trassolok ezerrel. Majd megkérdezem. Remélem jól vagytok!
jó 7végét
ambroxol? ne is mond, nekem is elegem van már belőle!
képzeld, találtam szemészt. jövő héten hívom is időpontért.
Hello. Hányadik hétben is jártok? Mi a 15.-ben. Remélem jól vagytok! Nekem úgy hiányzik a fürdés... mióta pozi lett a teszt, csak zuhanyozok. Én úgy tudtam, nem lehet fürdeni.
Nekem a védőnő szó szerint megtiltotta a kerékpározást.
Sziasztok
Voltm benn a kórházban megkérdeztem már lehet-e saját hálóinget vnni,azt mondták egyet vihetek míg meg nem szülök addig lehet rajtam,de aztán a kórházit kell használni,nah ez nem is baj úgy is napi több kell majd...
fürdés:lehet fürödni csak ne forró vízben,én még most is sokat fürdök ha van időm:),persze kimászni már nehézkes a kádból:)
Igen nekem is mondták a kávét, egy kicsit tartottam tőle, mert nekem a reggeli kávé nagyon kell :-)) de hálistennek nincs vele gond, és a védőnő is mondta, hogy egy-kettőt meg lehet inni :-))
Nekem inkább főtt kaja undorom volt :-) nem mindig kívántam, olyankor inkább szalámis kenyeret, vajas kenyeret almával stb. kívántam :-)
Egy féle kaja ami nekem nem megy a sült csirke, vagyis a sültek...
Na, a colával én is így vagyok, néha megkívánom:-)
A kávétól én sem voltam rosszul, pedig annyira mondták, hogy tuti nem fogom bírni az illatát!
Én is leálltam a szénsavas üdítőkről, nagy ritkán mikor kívánom a coca colát akkor egy pohárral iszok, inkább gyümölcslevek, most a szörpre álltam rá, vagy pedig limonádé édesítőszerrel.
Én kávés vagyok, így a reggeli kávét meghagytam, rosszul nem voltam tőle egyáltalán.
Én nem hánytam, ritkán fordult elő rosszullét, de nagyon jó viseltem.
Biciklizni nekem se ajánlotta a védőnő, sőt a méhlepényem miatt tiltotta, mert 12 hetesen nem jó helyen helyezkedett, de már minden rendben van.
Én is kerülöm a fűszeres kajákat. Sokat pihenek!
Én nem ítéllek el, és nem mondom,hogy fiatal vagy még! Ezt mindenki maga érzi!
Na a kerékpározás éppen egy tiltott dolog!!! Nekem védőnő mondta, hogy nem szabad!
A só? Én úgy tudom, hogy nem igazán szabad túlzásba vinni a sózást!(nekem is nehéz megállni) Inkább a zöld fűszereket kell előnyben részesíteni.
Nekem szerencsére nem igazán voltak rosszulléteim. Kb. 2szer hánytam össz-vissz, émelygés volt egy kicsit, ennyi. Inkább csak fáradtabb voltam/vagyok.
(terhesseg.com én ezt szoktam olvasgatni)
Igen, sok mindent. Leálltam a szénsavas üdítőkről, á.víz, rostos gyümölcslevek azóta. Felhagytam a fürdéssel, csak zuhany. Sokkal melegebben, rétegesebben öltözöm azóta. Sok gyümölcsöt eszek, és zöldséget. Nem eszem túl fűszeres, füstölt ételeket. Nem tudom, hogy szedsz-e valamilyen vitamint? Én már jó régen szedtem az Elevitet. Mellé még c vitamint(most így a téli időszakban főleg) és magnéziumot. (de ezt a doki,védőnő úgy is mondja majd)
Kávét csak egy-két kortyot iszom, vérnyomásom miatt kell is.
Én előtte nem sportoltam aktívan, bár az első 12 hétben nem ajánlják a kismama tornát, úgy tudom, inkább csak sétálj naponta.
Hirtelen ennyi, de írok még, ha eszembe jut valami!
Első baba amúgy? Hány éves vagy? (persze,csak ha akarod, akkor áruld el:-)
szia. mi jól vagyunk, türelmetlenül várjuk a jövő hetet(16.heti vérvétel) aztán, hogy végre visszamenjünk uh-ra.
Nemsoká remélem már én is érezhetem hogy mozog a kis lakó odabenn! :-)
Kismamák jól vagytok? Minden rendben van?
Én nagyon jól vagyok :-) pici lányunk nagyon sokat mozog, nagyon jó érzés :-)
28 napos ciklusaid voltak? ha nem, lehet azért jött ki neked kevesebb, 2-3 hét.
Én is azért mentem 5hetesen a dokihoz, a táppénz miatt, mert nekem is nehéz a munkám. (szombaton teszteltem, hétfőn mentem a dokihoz és már táppénzen is voltam)
Így mindenképpen menj el szombaton, az első 12hétben nagyon oda kell figyelni, emelés, stb.
Én nem magánhoz járok, a Kenézybe Szomolya doktorhoz. Nekünk is első baba:-)
Szia. Először is gratulálok!
Ha pontosan tudod az utolsó mensid első napját, akkor tutira ki lehet számolni a szülést. Bár nekem is egy nappal későbbet számoltak a kórházban.
Hát,ha magánrendelőbe mész, szerintem ott meg vannak az árak. Én régen magán nődokihoz jártam, a vizsgálat végén megkérdeztem mivel tartozom, és mondta az árat. Szerintem ez most sincs másképp.
Én 5hetesen voltam először a dokimnál, de akkor még semmit nem csinált, a 6.héten volt először uh, de akkor még csak a petezsákot látták. Szóval mindenképp várni kell még néhány hetet, hogy szívhangot is halljanak.
További ajánlott fórumok:
- Kismamák, akik a debreceni klinikán szültek vagy szülnek
- Debreceniek ide, vagy azok akik Budapesten élenek, de Debreceniek
- Debreceni kismamák akik 2010-ben szülnek
- Anyukák, akik betöltött 41. hét után szültetek, minden rendben volt a babával és a szüléssel?
- Akik többágyas szülőszobában szültetek, milyen tapasztalataitok vannak?
- Szerintetek kinél szüljek a debreceni Kenézyben?