Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)
Turbolya
Én kb 4 órát utaztam hazafelé,de nem volt semmi gond.Vigyél betétet magaddal!! Én simát vittem,nem tisztaságit,de nem bántam meg.
HHVV
Nagyon sajnálom((
Ölellek!
Turbolya
Szia))Üdv itt!
Mi is hozzá járunk))
Nekem is volt HSG a bMC ben,nekem saját kezűleg ő csinálta.Ált. az öreg doktorral szokták megcsináltatni,Újvári doktorral.Nekem egyáltalán nem fáájt!! Úgy nézett ki az egész,hogy be kellett menni a BMC be 10 re,és ott adtak egy gyógyszert.Azt bevettük,majd várni kellett egy fél órát.Én itthon egy cataflannal indítottam,de a csajszi ott valami mást adott,azt mondta ez a kombó így jó lesz.
Át kellett sétálni a másik épületbe,talán a radiológiára vagy hova. Egy nagyon lepukkant hely volt.Közben a csaj elmondta,hogy mi lesz egymás után.Mikor átértünk,akkor 2en bementünk az öltözőbe,majd akinek épp jött az orvosa(én voltam az első a Tanár úrral)azt hívták be.Na itt egy nagyon ókori asztalszerű valamire kellett feküdni.Nem tudták mozgatni,így nekem kellett csúszkálni alatta!
Mikor léptem fel,egy székre kellett először lépni,sikerült azt is eltörni))))magam alatt.
Le kellett feküdni,először beteszik a vizsgálóeszközt,mint egy sima nőgyogyis vizsgálatnál.Majd bekenik betadinnal a méhszájat,na ez egy mp ig csíp egy kicsit,de nem vészes.
Majd felhelyezik a katétert.Na én ebből semmit nem éreztem.Azt mondták,sok függ az orvos kezétől is,ez tuti így is van.
Ki kellett utána nyújtani a lábam,és becsúszni a gép alá.Na ekkor elromlott)) Ott feküdtem vagy jó 20 poercig,mert nem indult el a gép.Jöttek a szerelők,majd a másik orvos,én meg a dokival a lábam között...
Szerencsére kiderült,hogy csak valaki nem jól dugta be a gép csatlakozóját,így mehetett a móka.Na amikor nyomta be a kontrasztanyagot,akkor éreztem,hogy puffad a hasam,de nem fájt. Ez is kb 5 mp-ig tartott,majd hallottam,hogy szép,átjárható és ennyi volt.Kiszedett mindet,és mehettem is öltözni.Véreztem utána még másnap is,de ilyankor a kontrasztanyag is jön vissza.
Nekem egyáltalán nem volt görcsöm sem,lehet a lóadag gyógyszertől))
A csajszi,akivel voltam,neki a Z. doktor csinálta.Ő nevetve ment be,de könnyes szemmel jött ki.Neki akkor nyitotta meg a vezetékét a doki az egyik oldalon a kontrasztanyaggal.De azt mondta,egyszer érezte,mintha belenyilallt volna a hasába,és ennyi.
Szerintem nem kell félni,mindenkinek másképp viseli a szervezete. Gondolj közben arra,hogy mindjárt kész is vagy,és akkor hamar túlleszel rajta!!
Hajráá))
HHVV,
sajnálom, hogy nem sikerült. Tudom, hogy Téged most nem vígasztal semmi, de hidd el, pár nap és optimistán várod a következőt.
Virág és a punkció altatásban fog történni?
Katéter van inszem.-nél és lombiknál is, de nem igazán lehet érezni, kb. annyit, mint egy normál nőgyógyászati vizsgálaton.
A punkció neccesebb, nekem az fájt, mert ugye én nem akartam aludni.
Huh... A -10kg nagyon szép!!!
Köszönöm a drukkot! :-)
Jaj, dehogy 1 hó alatt! (De jó is volna!) 2,5hónap alatt sikerült (IR-diéta és1haviIR-gyogyó segítségével), de 1 hónapja nem megy lejjebb a mérleg.
Nálunk jó a férjem eredménye, nálam volt bibi (szept.-ben mondták meg nekem, hogy PCOS, elküldtek IR-re, azóta már megszüntettem a cisztáimat, beállítottam a menszeszemet, elkezdtem fogyni - ezt kéne tovább folytatni, csakhogy szorít kicsit az idő, 40előtt szeretnék -nem, akarok!- szülni). :-)
Te kihez jársz? Most miért kell várnotok?
hhvv nagyon nagyon sajnálom!!! Fel a fejjel, de sajnos tudom, hogy jópár hétnek el kell telnie mire visszatér az optimizmus. Nagy ölelés! :)
Turbolya, üdv minálunk! :)
Ahány ember annyi érzés, én is olvastam előtte olyanokat, hogy semmiség az egész, de nekem is rémesen fájt. A naplómban megtalálod a részleteket ha gondolod. De az tény, hogy nem tart sokáig. Vigyél tisztasági betétet, mert egy kis vérzés utána előfordulhat.
én nem tudom biztosra, nekem még nem volt inszem.-em, csak olvastam, hogy hogy csinálják. de aztán az is lehet, hogy vékonyabb a katéter, mint a HSG-nél fene tudja.
nekem is kb. februárban lesz, majd jan. 18-án derül ki, mit javasol a doki. volt egy jó, és egy nem olyan rossz spermaképünk, az utolsó nem sikeredett valami jól, de még nem tudom az eredményt.
így esélyes az inszem.
azért az egy hónap alatt 10 kg nagyon szép eredmény!!! én max. 4-et tudok ennyi idő alatt fogyni, koplalás mellett...
Foglalt volt a tologatós fickó, a dokim már 3x rájuk telefonált (ideges is volt miattuk, én meg csak ott ültem/hátradőltem).
Szóval inszemnél van katéterezés. Hm. Lassan el kell kezdjük az inszemet. De inkább még várok, hátha magától összejön. Meg még különben sem értem el a -15kilót, amit dr.Z.megjelölt (kb.-10-nél tartok már majd1hónapja), és még legalább egy éhomi inzulint akarok előtte nézetni (csak nem tudom magammal eldönteni, hogy idehaza, vagy ott), hogy javultam-e IR-ileg (merthogy talpmasszázzsal felhoztam a kezdeti 75-ről most 28napra a ciklusomat!!!) :-)
Hajrá, Virág, a beültire!
Szia Kr73!
Azért a Tiéd is durva történet :-(((
Jövő héten punkció, beülti után megírom, hogy volt-e katéter. Nekem is vannak félelmeim, de remélem, nem lesz gond.
Üdv. Virág
igen, ez jó ötlet, hogy a lakóhelyén csináltassa meg, a helyi sztk-s nőgyógyász tud rá beutalót adni.
úú, neked olyan sokat kellett várni? engem rögtön átraktak, nem is mászkálhattam volna egyedül, hiszen akkor kicsúszik a katéter.
valóban, a katéter a vizsgálat legrosszabb része, de én úgy vagyok vele, ha szülök, az sokkal jobban fog fájni, és nem csak fél óráig, egy óráig, hanem lehet hogy 15-ig is.
legalább edződtem egy kicsit :)
ettől függetlenül én se nagyon kívánkozom újra katéterezni, pedig az inszem.-nél majd az lesz, de legalább akkor nem fújnak fel levegővel, mint egy lufit :)
csak az ára fájdalmas egy kicsit :) (40-50e-t olvastam nemrégiben)
de ezt mindenki maga tudja, mit bír el, akár fizikailag, akár anyagilag.
Turbolya! Azt csináltasd meg, amit kérnek! A BMC a HSG-t kéri, ismerek olyat, akinek a másutt jópénzért elvégzett HyCoSy-t nem fogadták el, úgyhogy kétszer "szenvedett" (volna, ha nem jött volna össze közben magától a baba).
Én sem a BMC-ben csináltattam meg a HSG-t (sőt, akkor még nem is jelentkeztünk be a BMC-be, csak 3Clostis időszakon voltunk túl, a köv. Clostis időszakok előtt), hanem ahol lakom, vidéken, kórházban. Nálunk sem adtak semmi fájdalomcsillapítót, de a biztonság kedvéért bevettem egy algopirint - semmit sem ért. Nekem a katéter felhelyezése fájt piszkosul, utána vagy negyed órát várni kellett a betegszállító fickóra (igen, fickóra!), akkor kissé szédültem is, úgyhogy visszafeküdtem a nőgyogyis vizsgálószékre, s amikor átkászálódtam a gurulós ágyra, láttam, hogy már rengeteg vért vesztettem. Nekem nem adtak semmiféle injekciót. A röntgenben a kontrasztanyag befecskendezése már nem fájt annyira (én is majdnem teljesen jó voltam), de volt ott egy lány, aki teljesen el volt záródva, neki rohadtul fájt az is.
Ha teheted, odahaza csináltasd meg, ne utazz órákat utána! Lassan egy év távlatából azt mondom, kibírható. Ezt egyébként az orvos meg a nővérek is mondták, de ettől függetlenül nem kívánom még egyszer azt a katétert.
Aki túl volt inszemen/beültin: minden alkalommal katétert helyeznek fel? Ha oda kerülök, nem fogom túlélni. (Na jó, túlélem, de tök szar. Nem akarom!)
Szia!
A HyCoSy és a HSG csak "technikailag" tér el, ugyanazt a célt szolgálja, és a HyCoSy-nál nincs röntgenes terhelés. Csatlakozom Derya-hoz! Nekem is HyCoSy-m volt, konkrétan 10p volt, és nem fájt egyáltalán, egyáltalán nem volt rosszabb, mint egy ált. éves nőgyógy. vizsgálat. Mosolyogva jöttem ki, pedig remegtem, mikor bementem, mint a nyárfa levél. És egyáltalán nem fájt! Meg sem éreztem.
Üdv. Virág
vigyél akkor egy kispárnát, és döntsd hátra majd az ülést, úgy kényelmesebb lesz.
nekem rosszabb volt az úton, meg itthon kínlódni azzal, hogy hogy üljek, feküdjek, mint maga a vizsgálat.
de ez egyénfüggő, lehet, hogy neked lazább a méhszájad, nem fog utána már görcsölni.
kitartás!! :) majd írd meg, milyen volt!
szia!
nekem ez a vizsgálat amit leírtál teljesen ismeretlen. majd utánanézek. a dokimat nem ismerem még annyira, hogy megmondjam neki, hogy inkább ezt a vizsgálatot kérem. inkább megcsinálom amit mond,azért akarja ezt a vizsgálatot, hogy meglássa hova kell visszahelyezni az embriókat ha sor kerülne rá. majd meglátjuk.
Szia!
köszönöm a gyors válaszod , annyit mondtak , átkisérnek egy másik épületbe ott fogják megcsinálni, csütörtökön megyek majd megírom az "élményeimet" a rázós utakról jutott eszembe:jó lesz 3 órát utazni haza... /látom magam, ahogy kínlódok a Zsó/ férjem/ , meg vigyorog mellettem, persze tele szeretettel és próbál vigasztalni, elterelni a gondolataimat./ megpróbálok pozitívan hozzáállni sokat ki kell még bírnunk.
Sziasztok!
BUÉK mindenkinek.
Sajnos nem sikerült a dec.16.-i lombik:-(((((
Tanár úr azt mondta, hogy ne keseredjek el, márciusban találkozunk és áprilisban megpróbáljuk újra...
Annyira távolinak tűnik:-(
Akiknek sikerült, nagyon gratulálok!!!!
Szia!
én voltam már HSG vizsgálaton, igaz, nem a BMC-ben, hanem még korábban a nőgyógyászom utalt be a kórházba.
én is tartottam tőle, pláne, hogy előtte való nap találkoztam egy ismerősömmel, aki azt mondta, hogy rettenetes, rosszabb, mint a szülés meg hasonlók... na, gondolhatjátok, ezek után hogy indultam el másnap :)
akartam valami bódító injekciót kérni, de ott ilyesmivel nem foglalkoznak, de így utólag azt mondhatom, fölösleges lett volna.
még fájdalomcsillapítót se vettem be, mert rögtön a vizsgálat után már kezdett csillapodni a fájdalom.
tény, hogy fáj, mintha nagyon erős menstruációs fájdalmaid lennének (nekem sosem volt ennyire erős), de az egész pár perc, utána már enyhül. szóval ne parázz, túl fogod élni! ;)
meg hát végül is szülni akarunk, ennyit ki kell bírni.
technikailag úgy nézett ki a dolog, hogy befeküdtem a kórházba, papírmunka stb, azán nemsokára már szólítottak is, fel a szokásos ülőkére, na, ott már kezdtem nagyon odalenni, hogy most mi lesz...
de a doki nagyon rendes volt, nyugtatgatott.
az első mozzanat a katéter felhelyezése a méhszájba, na ez nekem nem nagyon akart sikeredni, mert hátrahajló méhem van, meg a méhszáj is nagyon zárt volt, vagy harmadjára sikerült eltalálni... ez volt a legfájdalmasabb része számomra, akkor kaptam egy injekciót, amit egyáltalán nem is éreztem.
ezután mondta az orvos, hogy most görcsölni fogok, mert a katéteren keresztül levegőt fújnak a méhembe. de tényleg csak pár mp volt az egész.
utána áttettek egy görgős ágyra, hogy levigyenek a röntgenre, gondolom, ez a BMC-ben jobb, mert nem kell tologatni az embert, a lógó katéterrel... :)
én korábban sosem voltam kórházban, elég kellemetlen volt, ahogy ott tologattak az emberek közt, szétterpesztett lábakkal :), még jó, hogy letakartak egy lepedővel.
ott egy kicsit várni kellett, hogy szabad legyen a röntgen, na, de akkor meg elfogyott a kontrasztanyag, másik osztályról kellett hozni. ekkor már kezdett elfogyni a türelmem, mondták, lélegezzek (mint egy szülésnél, legalább ezt is megtudtam, hogy tényleg enyhíti a fájdalmat :) )
a kontrasztanyag fecskendezésénél szinte semmit nem éreztem, mivel átjárható vagyok, csak a végén, mikor már tele lettem a folyadékkal, de akkor abba is hagyták. és akkor végre kivették a katétert, onnantól kezdve már sokkal jobb lett.
visszatoltak az osztályra, fél óra múlva már szinte egyáltalán nem görcsöltem, ki tudtam menni wc-re.
ne ijedj meg, ha vérzel, ez normális, vigyél betétet. másnapra nekem elmúlt.
újabb fél óra múlva meg is kaptam az eredményt, és jöhettünk haza :)
hát, a rázós utak nem tettek jót, megint görcsölni kezdtem, de aztán itthon ágyban fekve másnapra már semmi bajom se volt.
szóval nekem így, kissé kalandosra sikeredve sem volt annyira borzalmas, amit ne lehetne kibírni.
ha úgy érzed, vigyél fájdalomcsillapítót, de én nem vettem be.
remélem, segített, hogy részletesen elmeséltem, nekem az ismeretlentől való félelem volt a legnehezebb.
úgyhogy hajrá, nem fog sokkal jobban fájni, mint a menzesz, és még nem is tart olyan sokáig! :)
Sziasztok! Én is csatlakoznék hozzátok,ha befogadtok. novemberben jelentkeztünk be a BMC-ba , Konc Tanár úrhoz.Nekünk őt ajánlották.most mindenféle vizsgálatokra kel menni. HSG vizsgálat a következő és tartok tőle mert sokan azt mondták ,hogy fájdalmas. Valakinek van tapasztalata ez ügyben?? a doki azt mondta, hogy tűszúrás /persze neki mindegy nem rajta végzik a vizsgálatot./
Boldog Új Évet és gyermekáldást mindenkinek!!
Köszönöm, én sem vagyok babonás. Illetve inkább szerencsenapnak gondolnám.
Mindennek meg kell adni az esélyt szerintem, így az avivának, lombiknak, akupunktúrának, stb. Én pl. a Gynevac-ban hittem, de nagyon.
Kriste!
pedig gondoltam is Rád, mert írtad, hogy pénteken 13.án mész, nekünk akkor volt az esküvőnk:-) szóval egy szerencsés nap lesz!
Köszönöm a tapasztalatot remélem rajtunk is segít valamit még ha a végén lombik is lesz belőle megint...immár a 4.
Szia,
én Aviván voltam a betanuló órán és 1 begyakorlón is. A párom is, aztán otthon csinálgattuk a gyakorlatokat. Nekem nyilván pozitív tapasztalatom van.
Sziasztok Lányok!!!
mindenkinek boldog új évet és sok-sok kisbabát kívánok!
MOncsy:én a legutóbbi leszívásnál ne kértem altatást - legközelebb kérni fogok! Ne félj egy percet sem! Ha felébredsz ne igyál bármennyire is szomjas vagy mert hányingered lesz...persze ez az alkalmazott szertől is függ.
Na lányok, tudjátok, hogy most 3 hónapig parkolópályán vagyunk de adig is próbálkozunk más módszerekkel:-) Amit számon lehet majd kérni rajtam: bejelentkeztünk dr. Yu-hoz és avaiva tornára is ketten! Ha van tapasztalat vagy vélemény valamelyikkel kapcsolatban szívesen veszem! Dr. Yu-hoz már pénteken megyünk (akkupunktúrával lehet serkenteni a spermiumok termelődését csak az a baj, hogy lábba kell szúrni amivel ugye a páromnak gondjai vannak) az avivára meg várom az oktatóól a választ, mikor mehetünk ketten:-)
mindenkinek nagy ölelés!