Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! fórum

Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)

9511. Derya (válaszként erre: 9508. - Pimpa81)
2011. dec. 9. 10:42

ha tényleg ilyenek lennének az orvosok, akkor azt kéne mondanunk, hogy gonoszok és dilettánsak....

de nem hiszem, hogy gonoszok lennének, az ebben a szakmában elég nehezen elképzelhető... (szerintem)

én már elmondtam itt, hogy engem igenis elküldtek endokrinológushoz, a 4,99-es TSH-mmal.

nem értem, hogy miért kell folyamatosan rosszat mondani olyan emberekről, akik pedig azért vannak, hogy segítsenek nekünk....

és feltételezem, hogy a tudásuk és lehetőségük szerint szükségesnek ítélt, illetve a szakmai protokoll által előírt vizsgálatokat el is végeztetik a páciensekkel....

bocs, ha valakit bánt a vélemyényem, ez kiszakadt most belőlem, mert zavar egy kicsit ez a dolog... :-(

9510. Níra74 (válaszként erre: 9508. - Pimpa81)
2011. dec. 9. 10:33
ÁÁÁ bakker ez iszonyat gáz :(( És sajnos valószínűsíthető, hogy van benne igazság.
9509. Derya (válaszként erre: 9505. - Bogica977)
2011. dec. 9. 10:20

Bogica!

Akkor te sem vagy autoimmun, ugye?

9508. Pimpa81 (válaszként erre: 9507. - Níra74)
2011. dec. 9. 10:20
Én erre csak egy magyarázatot tudok elképzelni. Megeggyezés a gyógyszergy-kal hogy minél több gyógyszer fogyjon,minél több stimuláció történjen + annyira mégsem lelkiismeretesek az orvosok.
9507. Níra74
2011. dec. 9. 10:14
Köszi Bogica. Az jó dolog, hogy már sokan tudják ezt és el is ismerik, hogy babához más értékek kellenek. Mondjuk azt még mindig nem értem, hogy bmc-ben erre miért nem figyelnek oda, vagy küldik az embert tovább. Lehet több példa volt már, hogy normál értékekkel is bebabásodtak és ezért nem tulajdonítanak neki nagy jelentőséget? hmm..passz
9506. virág1234 (válaszként erre: 9501. - Bogica977)
2011. dec. 9. 09:49
Én is mindig azt mondom, hogy cukros vagyok. Így sokkal egyszerűbb. :-)
9505. Bogica977
2011. dec. 9. 09:05

Hajna

Szerintem már megvan,csak ma nem tudom,hogy mikor tudok beszaladni érte(( Ha sikerülne délelőtt,akkor megyrom estefelé.Ha nem sikerül,akkor csak hétfőn fogom megtudni.

Épp leesett az ékszíj a buszról,így megyek megcsinálni mert mindjárt indulnom kell a csoporttal.

De nagyon kíváncsi vagyok én is!!! Remélem ki tudom kérni még ma a papírokat!!!

Níra

Először nekem volt tavaly 3.3. Arra kaptam alga tablettát meg calcium-magnéziumot meg halolajat.Ezt kellett szednem és így ment le 2.4 re.

Ez még mindig nem tetszett a dikonőnek,így adott rá euthyroxot,50 mikrogrammosta,ebből kellett az első héten felet szedni ,a második héttől pedig egy szemet/nap. Szeptember végén voltam,onnantól november közepére lement 1.05 re.

Debrecenbe járok Dr Valicskó Viktóriához.

9504. Pimpa81
2011. dec. 9. 09:03

Szép jó reggelt,

A vérvétel eredményeit mikor kell megismételni?

pl.LH, TSH...stb

Az én TSH eredményem 1,9 volt anno.Akkor ez most rossz?Főleg ha még stimulálnak is...

2011. dec. 9. 08:37

Níra, én is mindig azt mondom, amit Bogi, hogy cukros vagyok. Van egy nagyon régi fórum, ahová írok, ott nem nagyon tudják mi ez, az egyik lány valamelyik nap megdicsért, hogy tök jó, hogy ilyen jól megy nekem a "fogyókúra". Meg az a halálom, mikor elmész vendégségbe, és na, csak egy szeletet, az nem árt, na csak ebből is egy kicsit, na egy pohár üdítőt, annyi nem árt, az nem olyan sok stb. Wááááá!

Bogikám, neked nincs még meg az IR eredményed?

9502. Níra74
2011. dec. 9. 07:22
Bogica, Neked is köszönöm a megerősítést. Te mennyi gyogyót kaptál rá? Kihez jársz?
9501. Bogica977
2011. dec. 8. 18:10

Ez az inzulinos dolog..

Én most már meguntam a magyarázkodást,és egyszerűen ha kínálgatnak és nem veszek,megkérdezik,hogy miért?? Akkor azt mondom,mert diétázom.Ha tovább faggatnak,akkor azt mondom,hogy cukros vagyok.Így nem faggatnak tovább)Nekem így egyszerűbb.Aki a közelemben van,úgyis tudja,hogy mi van,aki meg csak ritkán lát,az úgyis elfelejti..

9500. Bogica977 (válaszként erre: 9488. - Níra74)
2011. dec. 8. 18:08

Níra

Szia. Nekem is 2.4 volt a TSh,viszont a T! most néztem,hogy 12.5. Erre kaptam euthyroxint. Most .mióta szedem,azóta lement 1.05re a TSH, a T4 17. 4 lett.Majd most megyek vissza hétfőn a doktornőhöz.Kíváncsi vagyok,mit mond majd rá?

Lombikhoz egyébként igen,az egy körüli értéket szeretik,mert stimulálás alatt emelkedik.

Hajrá)))

9499. Derya (válaszként erre: 9496. - Níra74)
2011. dec. 8. 15:12
a babához 1 és 2 között az ideális állítólag.
9498. Níra74
2011. dec. 8. 15:10
Pimpa, igazad van :-)))
9497. Pimpa81 (válaszként erre: 9496. - Níra74)
2011. dec. 8. 15:09
Na ezzel én is gy vagyok,tök hülyének néznek, de lesz*rom :)
9496. Níra74
2011. dec. 8. 14:54

Kr73 köszi a jótanácsot!!

Hajna, ez nálam is hasonlóan van :(

A másik meg, mennyire frankó, ha elmegy az ember vendégségbe és visszautasítja az édességet, és azt mondom hogy jaj, hát sajnos nem ehetek. Na erre a válasz, hogy dehát nem kell neked vigyáznod az alakodra, blabla. És akkor mondom, hogy inzulinproblémám van. Erre: "cukros vagy?? " Nna, és ha erre azt válaszolom, hogy nem nem vagyok cukros..akkor már 100% hogy teljesen hülyének néznek. Hátha még elmesélném, hogy a jó TSH-mra gyógyszert szedek :-))

9495. 8f3c54052d (válaszként erre: 9493. - Níra74)
2011. dec. 8. 14:42
Ne is mondd, én is olyan vagyok mint egy nyugdíjas. Több gyógyszet szedek egy nap, mint anyámék együtt ketten. Borzasztó.
9494. kr73
2011. dec. 8. 14:42
Níra! Még inni se ihatsz előtte/utána! És csak egy pici vízzel veheted be a gyogyót, vagy esetleg szétrághatod (ezt azoknak szokták ajánlani, akiknek valami miatt nem szívódik fel megfelelő mértékben).
9493. Níra74
2011. dec. 8. 14:33

Köszi Hajna, igen mondta, hogy reggel vegyem, csak azt nem hogy utána ne egyek azonnal.Így ma utána már 5 perc múlva ettem is. Később olvastam a papíron, hogy fél órát nem szabad még utána enni.:(

Hát komolyan mondom én mindaddig amíg el nem kezdtük a "lombikozást" azt gondoltam magamról hogy hiperegészséges vagyok. Erre reggel most kezdem ezzel a tsh-s gyogyóval, aztán meforal napi 3, este bromocriptin. Ha végre megszületnek majd a gyerkőceim, akkor tuti leállok mindennel és csak alternatív gyógymódok lesznek, de addig már nem akarok csak azzal kísérletezgetni.

Tigrisné szeded a meforalt? HOgy vagy tőle? Én amúgy továbbra sem értem miért adott neked gyógyszert, amikor amúgy is olyan alacsony volt a cukrod. Ha a logikát követjük, akkor szerintem így még alacsonyabb lesz a cukrod, az inzulin meg magasabb, több felesleges inzulinod lesz szerintem, mert nem lesz milyen cukort ledolgoznia. RR mivel magyarázta, hogy adja neked a gyógyszert?

9492. 8f3c54052d (válaszként erre: 9491. - Níra74)
2011. dec. 8. 14:14
Én is 50-est szedek, úgyhogy neked sem fog ártani. Azt biztos mondták, hogy reggel éhgyomorra kell és utána fél órát nem szabad se enni, se inni. Egyébként ha terhes lesz az ember, akkor növelni is kell az adagot.
9491. Níra74
2011. dec. 8. 14:05

Csajok, Tündérek vagytok a hipergyors válasszal.És meg is nyugtattatok, köszönöm!!!!

Kr73 ellenőriztetni fogom a tsh-t, sztem január legelején megyek is, mert a köv. beültetés január végére fog esni. Igen, 50est írt fel, azt mondta most napi 1-et szedjek, és 1 hét után a felére csökkentjük, merthogy visszafelé könnyebb szabályozni és hogy az 50 mg az nem egy nagy adag, abból nem lesz baj, de úgyis hívnom kell, hogy hogy vagyok. Azt beszéltük a dokkerrel, ha már lennének gyerekeim, a fene foglalkozna az amúgy jó tsh értékemmel.

Hajna ez azért mennyire durva, hogy le sem sz..-ták a 4,6-os értékedet...tényleg no comment.Az meg viszont megnyugtató, hogy 2,4-es értékkel is szedetik a gyógyszert, tehát akkor az én 2,7-esemre is szedetnék ők is az tuti. Az ugrálást és sokkal nagyobbnak gondoltam, szerintem ennyi még biztos beleférhet, és egy idő után bizti beáll.

Ja, igen, amúgy járok talpmasszázsra, majd ott is kérem, hogy segítsünk rá, és hogy mutassa meg hogy melyik az a terület, mert most lesz egy min. 3 hetes kihagyásom. Köszi a tippet

9490. 8f3c54052d (válaszként erre: 9488. - Níra74)
2011. dec. 8. 13:55

Níra, én 4,6-tal mentem a BMC-be és azt mondták az jó. (No comment.) Aztán elkerültem a MM-be és ott meg elájultak, hogy hogyhogy erre nem kaptam eddig semmit. Mikor legutóbb nézték, akkor volt 2,4 és erre még mindig szednem kell a gyógyszert. Nálam is volt ugrálás, mert ősszel lement 2-re és októberre felugrott erre a 2,4-re. Nem tudom, tudtam-e ezzel segíteni.

Ezt találtam a T4-ről: Alacsony szintje pajzsmirigy-betegségre utal vagy az agyalapi mirigy betegségére, amennyiben az nem termel elég TSH-t a megfelelő T4 szint eléréséhez.

9489. kr73 (válaszként erre: 9488. - Níra74)
2011. dec. 8. 13:53

Az tény, hogy egy idő után át-átbillen(het)nek az értékek, de ezeket években kell számolni - legalábbis ténylegesen alul/felülműködők esetében. Gondolom, 50-est vagy 25-öst írt fel a dokid, avagy 2naponta szedeti veled, nem? Nyugi, nem lesz baj! (Szerintem.) Csak kell pár hét/hónap, mire a változást látni: ált.3havonta nézik a labort, ha nincs beállítva még/rendesen az ember.

Ha meg nagyon nem akarod a gyógyszert, akkor tudom ajánlani a talpmasszázst, az nagyobb aktivitásra serkenti a megnyomkodott területhez tartozó szerveket/mirigyeket... Akár a neten is találsz lábtérképet, megtalálhatod, hogy hol van a PM és a mellékPM területe, s csak kitartás kell hozzá, otthon saját magadnak is nyomkodhatod.

9488. Níra74
2011. dec. 8. 13:27

SZiasztok Lányok! Bocsánat, de sajnos nem tudom napról napra követni a fórumot, de igyekszem.

Lécci segítsetek. Vam közöttetek olyan, akinek a TSH-ja a normális értéktartományban volt mégis kapott rá gyógyszer? Ugyanis nekem mindig 2,6-2,8 között volt a tsh-m, amire nem is mondták a bmc-ben hogy rossz lenne. Az endokrin dokim viszont azt mondta, hogy mivel a T4em elég alacsony, (14) ezért jobb lenne ha azt feljebb tudnánk vinni, ami által ugye lejjebb menne a tsh érték. Én is nagyon sok oldalon olvastam, hogy a TSH -nak 1hez kellene közelítenie, és az lenne a jó a babához. Ma már bevettem az első gyógyszeremet és picit félek, hogy nem -e baj belenyúlni egy tul.képpen normális pajzsmirigyműödésbe. Egy leányzótól azt is hallottam, hogy a gyógyszertől neki ugrált a tsh értéke, igaz mások arról számoltak be, hogy szépen be tudták állítani vele. Kérlek írjátok le a tapasztalaitokat, mert kicsit izgulok...

köszönöm

9487. web81
2011. dec. 8. 11:09

Sziasztok,

Megmaradt stimulációs és tapadás elősegítő szurik, gyógyszereim vannak.

Ha valakit édekel kérem írjon privibe.

Személyesen is át tudom adni.

Üdv.

9486. 8f3c54052d (válaszként erre: 9485. - Pimpa81)
2011. dec. 8. 09:37
Igen, ezekre kell gondolni ilyenkor, mert van, akinek még ez sem adatik meg, úgyhogy ha ezt az oldalát nézzük, másokhoz képest szerencsések vagyunk. :) Pl. van egy pár barátnőm, akik helyesek, okosak, és évek óta egyedül vannak.
9485. Pimpa81 (válaszként erre: 9483. - 8f3c54052d)
2011. dec. 8. 09:28
Így van ez,de a LEGFONTOSABB hogy a férjecskéinkkel boldogságban és szeretettben élünk.
9484. 8f3c54052d (válaszként erre: 9479. - MAJA02)
2011. dec. 8. 08:53
Maja, írd majd meg, mi volt az uh-n. Drukkolok neked!
2011. dec. 8. 08:52

Babika, de jó, hogy túl vagy rajta és nincs baj! Nagyon örülök neki. :))) Végülis miből állt a vizsgálat? Csak hüvelyi uh volt? Kia doktornál voltál? Igazából nem tudom hányas fokú endóm volt, mert ez sehová nincs leírva és nem is mondta senki. Én meg nem is tudtam, hogy ezt osztályozzák egyáltalán, csak a neten olvastam.

Pimpa, ne legyél elkeseredve, nemsokára te is boldog kismamaként mosolyogsz majd. Ilyenkor én is jobban el vagyok kenődve, mind máskor, mert rájöttem, hogy a karácsonnyal is azért állok hadilábon, mert valahogy mindig várok az ünneptől valamit, hogy majd most biztos sikerül és már hárman leszünk a fa alatt. Aztán megint eltelik egy év és még mindig ketten vagyunk. Aztán bízok abban, hogy jövőre már nem így lesz. De most megint itt egy karácsony és megint maradtunk kettesben. Nem jó ez.

9482. Pimpa81 (válaszként erre: 9480. - Babika79)
2011. dec. 8. 08:20

Szép jó reggelt,

Tegnap esteére kicsit megint elromlott a kedvem,nézve a sok ismerőst boldog kismamaként a FB-on.

Amúgy lényeges hogy a ciklus mely napján mész erre az endó szűrésre?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook