Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)
A teljes szakmai protokolt kellene megváltoztatni nemcsak itt, hanem más intézményben is.
Először ki kellene vizsgálni a PCOS-t, annak hátterében álló IR-t, D vitamin hiányt, ételintolleranciát (ha van, akkor sem marad meg a baba, nekem a belgyógyász derítette ki a laktózérzékenységet), aztán átjárhatósági, a férjnél herevisszér, hormonok, D vitamin, IR (ez náluk is lehet, a sógoromnak volt, kezelés után helyrejött, és született meg a baba).Férjnél is ételintolleranicia.
De ez egy kicsit hosszabb, és ennek még a felét sem támogatja a TB, mert még a végén helyre jönnél, és akkor kinek adnák el a sok-sok hormonális injekciót, amit a gyógyszergyárak gyártanak. Ha pedig helyrejössz, akkor sokáig nem vagy beteg, és nem szedsz további gyógyszert, nem keresed fel az orvosokat.
Nekem már az is gyanús, hogy évről-évre növekszik a gyermektelen párok száma, és már lassan Dunát lehet rekeszteni a sok meddőségi intézettel, de egyik sem jobb mint a másik, csak egyiknél többet a másiknál kevesebbet fizetsz. Közben mennek a hónapok az évek, a te pénztárcád pedig egyre ürül, majd végül lemondasz mindenről, és beállsz az örökbefogadni szándékozók sorába, ahol rájössz arra, hogy ott is éveket kell eltölteni, mert olyan hosszú a sor. Ha annyira sikeres lenne a lombik és az inszem, akkor nem lenne az a sor is olyan hosszú, pedig azok közül akiknek nem lesz gyerek, nem mindenki akar örökbefogadni.
sajnálom Mártika. :-(
Természetesen megillet.
Ha úgy gondolod, valóban fordulj betegjogi képviselőhőz.
Tudjátok csak azt nem értem ez mire jó nekik .
Miért nem illet meg minket a saját leletünk.
Mártika
Nagyon sajnálom,ami veletek történt! Igaz mi egy másik intézetet hagytunk ott hasonló problémák miatt((
Remélem hamarosan megtaláljátok azt az intézményt,ami nektek a legjobnban bejön,és sikerülni fog hamarosan a baba!!!!
Ölellek!
Sajnálom!
Mondjuk én csodálkoztam volna rajta, hogyha megkapod a többi papírt is. Annak idején nekem sem adtak mindent oda.
Tegnap megkaptam a levelet hát persze , hogy nem azokat küldték.
Kaptam egy stimulációs lapot amin volt 2 db uh eredmény persze nem 2* voltam uh.
Ha nem 6* csak nem tudom akkor hol a többi.
És nem egy stimuláciom volt.
És kaptam még egy papírt ami kilet javitva , hogy megtermékenyült a petesejt csak nem volt jó így
nem volt beültetés.
Vagyis a papírjaimat minden nem is kaptam meg.
Csak az időt a pénz sajnálom amit végül is kidobtam az ablakon mert hittem egy orvosnak aki ezekszerint végig csak hitegetet.
Csak azt nem tudom miért nem adják ki a papírokat mivel szerintem az engem meg illetne.
Nagyon sumákolnak valamit ......
Összegezve nagyott csalódtam a BMC-be és az biztos senkinek nem fogom ajánlani.
Szia Pimpa!
a metypred egy szetroid ami az immunrendszeredet blokkolja le egy kis időre, hogy ne tegyen semmit sem pl. sperm. ellen. A lényeg, hogy ne nagyon tudjunk védekezni az következő napokban, hogy ne hason semmi ellen sem a szervezet.
Beültésnél kaptam én is pl.
tigrisné
Sziasztok,
Mehet sz inszem :)Megkérdezte hogy melyik választom,naná hogy az inszemet.
1/2 merionalt kell szúrnom,+matypred tabletta végig egy fél. na már most ez egy gyulladáscsökkentő gyóygszer.Ezek szerint van valami gyulladás a szervezetemben?Olyan s*gg vagyok hogy nem kérdeztem rá hogy milyen gyógyszert írt fel.De majd pénteken rákérdezek.Azon is kivagyok hogy csak fél ampulla merionalt kell szúrni.Az elsőnél 3/4-et kellett és csak 1 tüsző érett meg.Vagy ez most azt jelenti hogy több van már most?
Dóri, az IR gyorsan gyógyulhat.Nekem már egy hónap után is sokat javult mind az UH eredményem mind az éhgyomri inzulinom (csak diétával)Szóval fő a pozitív hozzáállás.Minden szervezet más és más...
Balázsné
Dokinak szerintem igaza van. Szerintem aprotokoll olyan, hogy addig nem kezdhet el semmit sem (akár stimut sem) amíg nem jár le a 3 hónap.
Ebben az esetben ez nálad sajnos több.
Nekem szep. 20-án volt a 2. beülti és akkor ha megvártam volna a 3 hónapot azt mondta a doki, hogy a januári menzi 10. napján jelentkezzek.
Egyébként szerintem kell is a pihenés a szervezetnek 3 hónapig..de lehet, hogy ez egy tévhitt részemről.
sok sikert!
szia!
A TSH-d jó szerintem. 1 és 2 között kell lennie a terhességhez.
a többihez nem tudok hozzászólni.
Sziasztok Lányok!
ellenőrzésképpen csináltattam aegy vv. (doki is javasolta, hogy januárban mejnek el) de most nem a szokásos dolgokról.
Ha van tapasztalat vélemény szívesen veszem!
TSH 1,69
Tesztoszteron 1,5 (ref: 0,4-2,6)
DHEA-szulfát 5,25 (ref: 0,62-7,22)
A D vitamin még folyamatban van! (ciroka tanácsára megcsináltattam).
köszi!
tigrisné
Dóri
Inzulin rezisztenciát vérből nézik.Egy (ált) 3 pontos terhelt cukor viuzsgálat mellett nézik az inzulint is.
Sokan csak úgy magunknak csináltattuk meg,ezt lehet tb alapon is,de nem nagyon szeretik a dokik kiírni a vizsgálatot,vagy magánúton.Én magánúton csináltattam egy magánlaborban és 5700 ft volt a 3 pontos terhelés.
Nem sikerül a megtapadás,vagy ha igen,akkor ált vetélés a vége(( Szóval érdemes megnézetni,mert PCOsoknál mindig társul.
Diáéta és gyógyszer kell hozzá,van akinek elég a diéta is csak magában,de sokan utána spontán is babások lesznek.
Ált 3 hónap után már javulás van az értékekben.
Vizsgálata meg annyi,hogy elmész éhgyomorra,vesznek vért,ebből nézik a 0 perces cukrot és inzulint.Majd iszol cukros lötyit,és 60 és 120 perc után is vesznek vért.Közben enni -inni nem szabad.
Nekem a cukor jó volt mindig,viszont az inzulin magas lett.Mi most ezért vártunk.
Kitartást)
Balázsné
Attól függ,hogy tb támogatottra mész vagy saját pénzzel?
Ha sajáttal,magyarul te kifizeted,akkor a tb támogatást nem nézik,akkor mehet akár havonta is.
Ha viszont tb támogatással mész,akkor nézik a 3 hónapot a 2 beülti között.
Fagyisat általában ki szokták fizetni maguknak a páciensek,mert az 100 ezer ft,és nem megy el akkor egy tb támogatás.
Szerintem kérdezz rá erre mindenképp.
Üdv.
Szia Tigrisné!
Pontosan a beülti 2011.okt.20 volt.
A dokinál voltam ma konzin Koncz tanár úrnál és azt mondta hogy 2012 feb 20. után tudja beültenni a fagyikat ami azt jelenti az én esetembe kb márc 8 jön meg a menszim és akkor mennyek az első napján vissza.Erre 14 napra durván ülteti vissza a fagyikat.
Azt nem értem akkor hogy jön ki a 3 hónap?(vagy ő tévedett?)
Jelen esetbe jan 16 kellene megjönnie utána feb 11-én és azt nem értem hogy okt20-feb11. között ő véleménye szerint nics meg a 3 hónap így nem kezd heti el feb 11.-től.
véleményed? Válaszokat várok!
Szia!
a beültetés hónapjától számított 3. hónapban lehet újra kezdeni a folyamatot.
tigrisné
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy a lombik után pontosan
mennyi idő múlva lehet újra menni lombikra.Aki tudja pontosan attól válaszokat várom.
előre is köszönöm.
Ne félj! Ahogy az előttem szóló is leírta inzulin vizsgálat kell, mozgás, diéta, gyógyszer.
Nem árt D vitamint is nézetni, mert hiánya meddőséget okoz.
De ezzel tilos a lombik, mert túlstimulációt okozhat, illetve, ha rossz az inzulinod, akkor nem marad meg a baba, és fölöslegesen doppingolod magad hormonokkal. Viszont gondolj arra, hogy előtted már nagyon soknak sikerült.
Mi örökbefogadásra is várakoztunk a vizsgálatok ideje alatt, aztán helyrejöttünk én is és a férjem is, és most itt rúg a pici a pocakomban.:)
Úgyhogy fel a fejjel, állj hozzá pozítivan!
Sok minden fejben döl el. Nekünk a pcos és IR mellett azért lelki tényezők is rontották a teherbeesés esélyeit. Szóval csak pozitívan! Sikerülni fog!
Inzulinrezisztencia vizsgálaton voltál már? Mert én úgy tudom pco nincs IR nélkül. És ha van akkor sajnos nagyon minimális az esély a teherbeesésre, illetve ha sikerül akkor a vetélés kockázata is jóval nagyobb. De diétával, gyógyszerrel, mozgással lehet rendezni, csak sajnos időigényes.
Itt elég sokan küzdünk ezzel.
Dóri
Nem kell félni,mert hamarsona babázhatsz!! Mindig pozitívan kell hozzáállni,azt mondják,az fél siker!
Pár hét alatt rendbeteszik a hormonokat és mehet is a lombik))
Pimpa
Hajrá holnap)))Majd gyere mesélni)
Kr
Édes vagy))) Semmi baj)
Sziasztok,
Márti, szörnyűlködve olvastam mi történt.Nagyon sajnálom,várom a fejleményeket.
Én is kikértem a papírjainkat de nekem mindent kiadtak,kivéve UH képet.Azt egyáltalán nyomtatnak?
még csak az kellett volna ha balhézni kelett volna velük.Ez a baj hogy fenyegetőzni kell hogy komolyan vegyenek.
Gratula a babásoknak,jó egészséget mindenkinek!
Holnap megyek Szűcs dokihoz.Remélem zöld utat kapunk az inszemre :)
Puszi