Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! fórum

Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)

9841. Bogica977
2012. jan. 17. 17:51

Tigrisné

Nem haragszom))

Olyan butaságokat beszélsz!! Hogy lennél te megtűrt vendég??

Ha nem is idejársz per pillanat,de tudsz segíteni azoknak,akik épp itt vannak az intézményben.Akkor???

Itt a helyed!!! Na meg nehogy már lemaradjunk a babásodásodról))))

Ölellek))

9840. tigrisné (válaszként erre: 9837. - Moncsy73)
2012. jan. 17. 17:33

Szia Moncsy!

Bogica inkelte be de szerintem nem haragszik ha belinkelem helyette:

[link]

9839. tigrisné
2012. jan. 17. 17:05

Sziasztok Lányok, Szia Bellomo!

nos amiért eddig nem nagyon akartam írni ebben a témában az az, hogy ennek a fórum-nek mégiscsak az a neve, hogy Akik a BMC-be járnak ide! beszélgessünk! Azt látom ugyanakkor,hogy lassan már lehetne egy fórumot indítani azzal, hogy Ex-BMC-sek beszélgessünk. És mivel én itt csak megtűrt vendég vagyok mert ugyan BMC-s ként kezdtem de visszakerültem a Kaáliba - de ezt a társaságot nagyon szeretem - ezér semmilyen negatív kritikát nem akartam itt nyíltan megfogalmazni a BMC-vel szemben (ami volt részleteiben leírtam vagy a naplómban).

Ugyanakkor valamiért nagyon egyet kell, hogy értsek az ex-ekkel mivel ha visszaforgatnám az idő kerekét lehet, hogy megspóroltam voltam 3 havi szenvedést pluszba és 600e Ft-ot is - de ez utóbbi ahogy bellomo is írja a legkevesebb...

Zeke dr.-ban hatalmasat csalódtam és az egész intézetben is. Etikátlannak tartom utólag a doktor úr és az intézet viselkedését is. Bármilyen nyílt fórumon hajlandó vagyok ezt vállalni. Ugyanakkor meggyőződésem, hogy a sikeres lombik legkevésbé függ a dokitól mert a mi esetünkben minden egyéb tényezőt nem vettek figyelembe a kromoszóma hiba okán, minden egyéb nem tipikus vizsgálatot mi végezettünk el a sikertelenségek után. Elfogadhatatlannak tartom azt is, hogy a rossz napjai miatt legyen valakivel alaposabb mással meg nem. Elfogadhatatlannak tartom azt is, hogy 2 sikertelen lombik után azt mondja, hogy nem vállal minket (sem ő sem az intézet!). Elfogadhatatlannak tartom azt is, hogy mint ciroka esetében is egyből donort ajánljon fel! Miért??? Amit még tisztességtelennek tartottam, hogy 100e FT a fagyibeültetés, a doki hétfőn megígérte, hogy pénteken reggel fél8-kor meg fogjuk tudni az eredményt (vagyis, hogy beültethető-e vagy sem?) ehhez képest akkor eresztették fel...Én úgy gondolom 100e Ft-ért igenis jöjjön be valaki 5 re és kezdje el a procedúrát ha bevállalták! (drágának számít az intézetek között)

Zeke mint orvos szerintem nagyon okos és ügyes is, de mielőtt bármiben belekezdtek nála tisztázzátok, hogy meddig megy el veletek? Mikor fogja azt mondani, hogy nem foglalkozik veletek tovább?

Ahogy tegnap a nődokim is mondta, nekünk akiknek valóban olyan problémája van amit csak lombikkal lehet megoldani nekünk kéne segítsenek, de mi sajnos nem vagyunk elég eredményesek a statisztikához! Ez az igazság. Nem vagyunk 30 évesek akiknek valamiért 1 év után nem jött össze a baba de a lombikkal azonnal (vajon miért?)

Hozzáteszem én is, hogy magánrendelésére jártunk és ben is soron kívül tök normálisan fogadott mindkettőnket! Azt, hogy miért az általa könnyebbenek ítélt verziót erőltette arról mindenkinek megvan gondolom a saját véleménye...Én nem jöttem rá...

Összességében nem tudom sajnos ajánlai a BMC-t mint intézményt sem...Én ha megtehetném (megtehetném) és nem kellene ez a genetikai vizsgálat egy független magánintézetben csinálnám végig az egészet. (pl. ciris, forgács intézet). De ez az én véleményem.

Megkérdezhetem, hogy a kaáli-ból miért jötél el? Nekem ott Kováts dokinő volt (van) az orvosom, az első után telefonof közölte, hogy bocs nem sikerült ezért nem mentünk vissza, de most kénytelenek voltunk - mindent meg lehetett beszélni vele, ugyanolyan mint volt és beláttam, hogy nem tőle függ a sikeresség...

ha valaki nem ért egyet vagy pozitív tapasztalatai vannak nyílván ajánlani fogja neked az intézetet - én csak azt tanácsolom, hogy már az elején beszéljétek meg azt, hogy mit várhatsz tőle ha nem sikerül (de erre most ne gondolj inkább!!!)

nagyon sok sikert kívánok!

9838. 364992754b (válaszként erre: 9831. - Juliska76)
2012. jan. 17. 15:48

Köszi. Én is hallottam, hogy ha rossz napjai vannak akkor nem túl kedves. De az engem már nem nagyon érdekel. Az előző dokim sem volt a kedvességéről híres, így megszoktam. Habár ő inkább szűkszavú volt és én voltam túl érzékeny! :)))) (férjem szerint)

Fő, hogy tud segíteni és gyerekem lesz a végén. Nekem ez a legfontosabb. Igaz nagyon érzékeny vagyok és könnyen megsértődöm, de egy életre!

4 sikertelen lombik után már egyáltalán nem érdekel milyen a doki stílusa, csak segítsen. Azt szeretném tudni, hogy mennnyire kitartó, mivel nagyon nehéz eset vagyok, ezért nem szeretném ha feladná.

"A pénz nem számít, a sírba úgy sem vihetem" alapon gondolkodom az utóbbi időben. Viszont a hálapénzhez nem vagyok nagyon hozzászokva, ugyanis ahol éltem ott nem volt szokás. Itt pedig elég gyakran ezzel szembesülök. A forumon is elég gyakran olvasok erről.

A személyes megbeszélésnél nagyon elégedettek voltunk vele és maximálisan meg voltunk győződve a férjemmel, hogy ide kell jönnünk, mert itt tudnak rajtunk segíteni. Csak megerősítést szerettem volna hallani azoktól akik hozzá járnak szintén. De mikor tigrisné leveleiből azt olvastam, hogy nem akart további kezelést, hát ez egy kicsit megijesztett, mert nem szeretném ha velünk is ez megtörténne. Ha megosztanád velem, priviben is lehet, akkor hálás lennék.

Nálunk kevés spermaszám és ingadozó FSH van. Szóval mindkettőnkkel probléma van elég komoly és lehet, hogy még donor is lesz belőle. De már ezt is elfogadtam, csak szülhessek egy egészséges gyereket! Több mint valószínű, hogy még a donort is meg tudjuk oldani baráti vagy rokoni alapon, ha szükséges.

Szóval csak bírjam energiával és talán pénzzel! :)))))))

9837. Moncsy73
2012. jan. 17. 15:39

Elovastam az utolsó 4 oldalt. Hááát...ez a lelet(nem)kiadásos dolog elég lehangoló. Bár én pár éve fizetős intézetbe jártam, ott is át kellet nézni , hogy mit adnak ki (pedig nem is intézetváltás volt) Nem tudom miért jó ez nekik...No comment!

........

Tigrisné - azt hiszem (bocsi ha nem) te tettél fel egyszer egy linket, ahol meg lehetett nézni, hogy a laboreredmények mit jelentenek. Megadnád még egyszer? Köszi

........

D vitaminos dologról nem is hallottam, okosabb lettem - köszi Nektek.

9836. TURBOLYA0 (válaszként erre: 9812. - Bogica977)
2012. jan. 17. 15:00
SZIA! HÁT EZ NAGYON BIZTATÓ AMIT ÍRTÁL, JÓ HALLANI HOGY NINCS MINDEN VESZVE.
9835. 8f3c54052d (válaszként erre: 9834. - Pimpa81)
2012. jan. 17. 14:53
Szerintem csak a tüszők indultak be. :)
9834. Pimpa81
2012. jan. 17. 14:42
Folyamatosan szurkálást érzek a hasamban,most vagyok ez az 5. stimus napom.De még nem puffadok,remélem nem túlstimu.Bár 1/2 rész Merionallal nem hiszem...
9833. Moncsy73
2012. jan. 17. 14:42

Sziasztok! Kicsit elmaradtam...sajna természetes úton ebben a ciklusban sem lett babó - iszom a teáimat, de hát csak ott az a polip vagy mi a méhnyálkahártyán. Azaz a nődokim, akar még egy UH-t a műtét előtt, hogy változott-e valami. Méhtükrözés max februárban lesz.

Volt valamelyikőtöknek már inszem-je? Itt a BMC-ben a milyen gyógyszerek vannak alatta? Closty gondolom kell, meg Choragon tüszőrepesztő? Puregon-t adnak? (Nekem azzal jött össze) Remélem adnak most is-bár elég drága.

Majd visszaolvasok, remélem csak jó híreket írtok!

9832. tigrisné
2012. jan. 17. 13:49

Sziasztok Lányok!

Elsősorban köszönöm a sok biztató hozzászólást nagyon sokat segítettetek! Nagyon sokat jelent nekem!

Amit el kell, hogy mondjak, az az, hogy nem vagyok elkeseredve! Azért mert ezt el tudom fogadni, vagy valamit tenni tudunk ellene, hogy ez a helyzet most van és lehet, hogy kell a műtét, de az, hogy a kromoszómahiba miatt nem lehet gyermekünk azt azért nem mert az nem zárja ki a termékenységet...Csak a technikának köszönhető, hogy most ki tudjuk zárni a leendő fiúgyermekünk részére de amikor a párom született akkor ugye nem volt erre lehetőség (pedig megszületett annak ellenére, hogy ez öröklődő dolog, akkor ő hogy is fogant meg?...).

Hétfőre meglesznek a véreredmények és a többi vizsgálat is, akkor mondtam a páromnak elmegyünk a dokinőnk által javasolt noname kis andrológiai rendelőbe és egy hereultrahanggal (ezt a dokinő is hangsúlyozta, hogy ez kell - köszi ciróka:-) meggyőződünk arról, hogy kell-e a műtét vagy sem.

Ha kell akkor lesz, addig is nyomjuk a vitaminokat (fer 14-et javasolt, D vit Q10-et akkor adok mellé folsav stb..) A maca vibe ötlete is köszönöm, azt eddig is szedtünk és amikor az első lombikra mantünk akkor 1millióról(ez volt a kiinduló szám, ennél rosszabb bcsak a tegnapi volt)10 millióra ugrott! Most is ebben reménykedtünk, mert már szeptember óta szedte a párom.

Jelentkezünk a fejleményekkel.

tigrisné

9831. Juliska76
2012. jan. 17. 13:24

Sziasztok!

Bellomo: Én Zekéhez járok, és inkább jókat tudok mondani, mint rosszat. Persze neki is vannak rossz napjai, és persze neked kell mindent megkérdezni, de tapasztalatom szerint ez a többinél is így van. Nagy rohanásban vannak állandóan, és szerintem már Ők sem tudják, hogy kinek mit mondtak. Nagyon profi, és most nekem a szaktudása az elsődleges. Én már hallottam a tanár úrról is olyat, hogy majd hanyatt estem.

Tigrisné: annyira jó, hogy találtatok egy megbízható, jó doktornőt. Nagyon sokat jelent, ha nyugodtan úgymond kinyithatod még a lelked is.

Maja: mizu veletek?? régen írtál.

9830. Bogica977
2012. jan. 17. 12:28

Zeke doktorról annyit tudok,hogy a barátnőmnek vele sikerült a vegyespárosa. Nagyon szűkszavú,de ha kérdezed,akkor elmondja a választ,magától nem nagyon.

Nála még nem voltam vizsgálaton,én szerencsére "jókezű" doktort fogtam ki,és nem éreztem eddig semmi fájót))

Na ezt szépen megfogalmaztam))

9829. Bogica977
2012. jan. 17. 12:26

Tigrisné

Mi amikor kb 7 évvel ezelőtt szembesültünk az azoospermiával,akkor az első doki,aki nagyon aranyos volt,pénzt sem vett el,mert "szükség lesz még maguknak erre".. azt mondta,megnézi biopsziában is,hogy mit talál?

Na talált egy pár darab fej vagy farok nélküli kiskatonát.Eredmény végülis nulla lett,mert egyik sem volt használható(( Mondta a donort is egyből,hogy gondolkozzunk el azon is,mint lehetőség.

Ha teljesen elzárkózunk előle,akkor felküld pestre a Kopa doktorhoz.

Na mentünk inkább oda. XY kromoszómát néztek a páromnál,hormonokat,de sehol sem volt semmi eltérés. Nincs elzáródva a herevezetéke sem.Nincs visszértágulata sem.Szóval tanácstalan volt a doki,mi legyen?

Azt javasolta,hogy ha saját babát szeretnénk,spontánra így semmi esély,viszont javasol vitaminokat és olyan ételeket,amik segítik a termelődést,és meglátjuk,mi lesz így?

Párommal elkezdtem szedetni a fer 14 et,abból eddig az évek alatt 3 adagot szedett be (9 doboz)

sikerült olcsóbban is átvenni olyan pártól,aki megvette,majd spontán babáslett,vagy amikor akció volt a gyártónál,akkor rengdeltem meg közvetlen tőlük,és nem a gyógyszertárban.

Közben etettem az urammal a sok sütőtököt (krumliba keverve,levesként,másfajta köretként),a halakat,tengeri herkentyűket..zellert,mindenfélét,amit csak erre találtam,hogy jó.

Közben pesten mondták a Q10 koenzit,mellette az E vitamint napi 1000 mg-os adagban,meg a C vitamint,szintén így.

Ebből egy hónapos kúrákat csináltunk és idővel most legutóbb már 7 milliónk volt.

Elvileg a páromnak kiskorában volt mumpsza,és arra akkoriban olyan gyógyszert adtak,amitől rejtett heregyulladása is volt,így emiatt nem termelt annyit,amennyit kellett volna.

Hogy mi változtatott ezen,nem tudom,lehet így az összes együtt,de a lényeg a mostani érték.

Remélem ha mennünkkell legközelebb,akkor nem fogunk megincs csalódni az eredmény miatt!!

Bár a doki mindig is azt mondta,hogy egy babához egy katona is elég)))És ez így is van))

Akinek herevisszérműtétet javasolnak,nagyon sokaknak utána sikerül a baba spontán is.

Bár pont most gondolkoztam,ahogy olvasgattalak titeket,hogy a barátnőmnek a férjét is műtötték,és akkor 60%-al javult az eredménye,most meg megint nagyon rossz,pár év múlva((

Neki a vérnyomása is nagyon magas,gondolom ez is nagyban befolyásolja ezt.

Kitartáást csajok!!

9828. 1c92396beb (válaszként erre: 9823. - 364992754b)
2012. jan. 17. 11:08
Én akkor sem mennék soha többet vissza hozzá, ha ő maga fizetne érte.Szerintem nem hangulatemer, hanem egyszerűen bunkó. Akárhányszor voltam nála, még amikor fitettem is, akkor is durva volt, és nagyon bunkón beszélt. Arról nem is beszélve, hogy donort akart nekem, ahelyett, hogy kivizsgált volna.
9827. 8f3c54052d (válaszként erre: 9826. - Kr73)
2012. jan. 17. 11:05
Van jó hangulata is? Mert én mindig csak rossz hangulatban találtam. Bár lehet, hogy az volt a baja velem, hogy más betege voltam és helyettesítenie kellett. Bár olyantól is hallottam rosszat, aki hozzá járt és a magánjába hívta folyamatosan, hogy fizethessen a csajszi.
9826. kr73 (válaszként erre: 9825. - 8f3c54052d)
2012. jan. 17. 11:01
Ehhez képest előttem meg megvédte a tanítványát (a nőt). Akkor ő is hangulatemberke.
9825. 8f3c54052d (válaszként erre: 9818. - 364992754b)
2012. jan. 17. 10:55
Én Cirókához hasonlóan nem tudok róla jó véleményt mondani. Egyszer voltam nála uh-n, majdnem kijött a torkomon a műszer, annyira durva volt, majd leb.szott, hogy miért azt a hormont szúrom és olyan arányban, ahogy (első lombikom volt, fingom nem volt semmiről), mondtam, hogy azért, mert Skriba azt mondta, erre közölte, hogy az egy hülye, én meg egy kripli vagyok, mert nem reagálok sehogy. Ami ebben a formában nem volt igaz, csak lassabban ment a stimu - és itt megvédeném Skribát, bár őt is utálom - mert elsőnek azért kaptam kevesebb hormont, mint más, mert endóm volt, ezért nem lehetett tudni, hogyan reagálok. Szóval nekem csak negatív tapasztalatom volt vele, majdnemhogy sírva jöttem ki tőle. Én senkinek nem ajánlom.
9824. 1c92396beb (válaszként erre: 9823. - 364992754b)
2012. jan. 17. 10:14
Nekem nagyon rossz tapasztalatom volt vele, de ezt korábban valahol ide leírtam. Mi otthagytuk őt.
9823. 364992754b (válaszként erre: 9821. - Kr73)
2012. jan. 17. 10:12
Köszi az infot. Nekem egy barátnőm ajánlotta és nagyon elégedett volt vele. De szeretnék több infot. Mi korábban a Kaáliban voltunk, az utolsó elég megrázó volt és nem szeretnénk többet visszamenni.
9822. Derya (válaszként erre: 9809. - Pimpa81)
2012. jan. 17. 10:02

szia!

"Lányok, a D vitamin problémáig hogy jutottatok el? "

emlékezetem szerint úgy, hogy Ciróka bejelentkezett és elújságolta, hogy neki hogy sikerült a baba spontán. :-)

9821. kr73 (válaszként erre: 9818. - 364992754b)
2012. jan. 17. 09:51
Én csak kétszer találkoztam vele: 1) a kötelező BMC-s előadáson, ahol 1-1poént eleresztett, szimpi volt nekünk, így őt választottuk, 2) a kezdeti kivizsgálások utáni első (és eddig egyetlen) konzultáción, ahol közölte a PCO-t, és eltanácsolt IR-vizsgálatra. Na, ott már vegyes érzelmek voltak bennem, mert totál megijedtem és felhúztam magam a PCO-n, de egyébként továbbra is szimpi maradt, mint orvos. De itt bőven vannak olyanok, akikhez azért már hozzá is nyúlt. :-)
9820. Pimpa81 (válaszként erre: 9814. - Tigrisné)
2012. jan. 17. 08:43
Szia,Minden rendben lesz.Mindig kapunk akadályokat,de aztán megsegít.Bízom benne :)
9819. hhvv (válaszként erre: 9814. - Tigrisné)
2012. jan. 17. 08:27

Sziasztok!

Férjeknek/pároknak ajánlom a MACA VIBE tablettát (DM-ben lehet kapni) a Fer14, Pepponen mellé.

CSODÁKRA lépes!

Próbáljátok ki.

2012. jan. 17. 08:18

Sziasztok,

Most jelentkeztünk be Zekéhez. Ha bárkinek valami tapasztalat vagy véleménye van Zekéről kérem írja meg nekem. Priviben is lehet.

Köszönöm.

9817. csincsi44 (válaszként erre: 9814. - Tigrisné)
2012. jan. 17. 00:17

Ez az egész lelkiállapot, hozzáállás, egy kis gyulladás stb., stb. függő is. Nekünk is volt 14 milliós és 4 milliós eredményünk 3 hónap különbségekkel. Persze meg tudom érteni, hogy nagyon elkeseredtetek, de semmiképp nem feladni, pozitívan hozzáállni, és minden rendben lesz! :)

Legalábbis én nagyon szurkolok! :)

Szuper, hogy találtál egy olyan dokit akiben megbízhatsz (megbízhattok)!

9816. 1c92396beb (válaszként erre: 9814. - Tigrisné)
2012. jan. 16. 21:53

Örülök, hogy jó nőgyógyászt találtál.

Nyugi, lesz az 20 millió. Nekünk is sikerült.

Igaz a férjemnek a D vitamin előtt másfél évvel volt herevisszér műtéte, de kibirható, csak a műtét után be kell tartani a 2 hét ágynyugalmat, és a 6 hét fizikai megeröltetés kerülését.

Amikor elmondta a főnökének, hogy ilyen műtétre megy, akkor mondta meg neki, hogy nekik is a műtét után sikerült a baba. Volt még kollegája, aki ugyanezt bevallotta, sőt a családban is a műtéthez közeledve vallotta be a nagybátyja, hogy 30 évvel ezelött neki is volt ilyen műtétje, és ez örökletes a családban, és neki is így lett a két gyerek.

Menjetek el másik andrológushoz. Ha az is javsolja a műtétet, csak akkor csináltassátok meg.

A herevisszér herezsugorodást okoz, mely később más problémákhoz is elvezet, de ezt telefonban nem szokták közölni. Ehhez egy hereultrahang is kell. Reméljük nálatok mütét nélkül megoldódik a gond.

A D vitamin a folsav sokat fog segíteni. A férjemnek volt mindenféle eredménye, azoospermia, asterospermia, stb. Szerintem a skálán mindent végigjártunk, mégis lett a végére 20 millió, úgyhogy fel a fejjel.

Még hozzátehetitek a Q10-et, és a halolaj kapszulát.

9815. tigrisné
2012. jan. 16. 20:40
Ja és a D-vitamin eredményemről, csak annyit kérdezett, hogy én magam csináltattam? Mondtam igen, magam jártam utána. Mondta is, hogy azért nem írják fel a dokik mert drága...hát erre no comment.
9814. tigrisné
2012. jan. 16. 20:37

Sziasztok Lányok!

Hááát nem is tudom, hol kezdejm...Bogica majd számítok a segítségedre, hogy sikerült a 7milliót elérni.

Szóval nálunk tudjátok kromoszómaprobléma miatt kevés van,a DE van (6-10-15mill mikor hogy). Éppen odaértem a nődokimhoz mikor hív a párom, hogy most közölte vele a doki (azonnal megvizsgálták a mintáját), hogy a júliusi 10 mill. eredmény utn most SEMMMI...javaslat: herebiopszia+visszérműtét...

Gondolhatjátok, hogy el volt keseredve:-(((

Úgyhogy bejött hozzám a nődokihoz, akinek csak ezt el kellett mondani, és a kérdése az volt, hogy meg tudták mondani az okát? Hát nem..Kicsit furán éreztem a magam, mert a párommal többet foglakozott mint velem, de örültem is neki nagyon! Szóval mi már úgy mentünk be hozzá, hogy kérünk egy másik andrológus javaslatot, mert azért gondolhatjátok milyen szar egy pasinak, ha a legnemesebb részét kell nyisszantani...Szóval dokinő teljesen egyetértett, szerinte óvatosan a műtéttel, vitamont írt fel (fer14 folsav+Dvitamin!!!) és azt mondta nézzük meg 3 hónap múlva az eredményt, és adott egy másik andrológiai elérhetőséget. Nekem is felírt a D vitamint most 2000-el nyomjuk egyelőre. LH tesztet kell csinálnom és látni akar 1 hónap múlva is a lombikig minden hónapban! Konkrétan neki volt egy betege akinek uez a problémái voltak a férjével, és spontán sikerült (igen a férjtől:-) 2 baba is.

Komolyan ennyire jó dokinőm nem volt még, egy bibi van: júniusban elmegy szülni...de addig én is terhes leszek azt mondta:-)Mondtam a dokinőnek, hogy ja valami csoda folytán, mondta, hogy az nem kell ehhez!

Nagyon pozitívan és a főleg a férjem megkönnyebbülve jött ki (persze ha bebizonyosodik a műtét szükségessége akkor az lesz) tartunk, bízzunk benne és a Jóistenben!

űgyhogy, mst itt

9813. Bogica977
2012. jan. 16. 18:31

Pimpa

Lombikos hormonkezelés után,amikor a leszívás megtörtént,akkor szokták javasolni a sok fehérjebevitelt,hogy a felesleges hormonok jobban kiürüljenek a szervezetből,ne legyen túlstimu.

9812. Bogica977
2012. jan. 16. 18:30

Turbolya

Nekünk is azoospermiáról indult a dolog.

Biopszia is volt.Abban sem volt semmi((

Jelenleg 7milliónál tartunk))

Mi életmódváltást csináltunk.Rengeteg zöldség,vitaminok.

Mi is Kopánál voltunk.

Van,akinek sikerül feltornázni az eredményt,van akinek sajnos nem(

Remélem,nektek sikerülni fog!!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook