Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! fórum

Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)

9961. Derya (válaszként erre: 9959. - 364992754b)
2012. jan. 19. 11:41
lehet hogy konkrétan olyan endokrinológushoz kéne menned szerintem, akinek szakterülete a meddőség.
9960. Prezida (válaszként erre: 9945. - Csincsi44)
2012. jan. 19. 11:33
köszi, megtaláltam, csak vakegér vagyok :)
9959. 364992754b (válaszként erre: 9955. - Derya)
2012. jan. 19. 11:32
Ezt én is így hallom mindenkitől, hogy a magas TSH vetélést okozhat. De ha belegondolunk, hogy hivatalosan 4-ig jó és ha a doki azt látja, hogy 4 alatt van akkor nem érdekli más. Már sok endokrinológussal beszéltem ez ügyben és nem értenek a lombikosokkal egyet, de mivel nagyon terjed ez a 2 alatti TSH, így nehezen, de elfogadják. Szerintük nem szabadna mesterségesen egy jól működő TSH-ba gyógyszerekkel beleavatkozni. Mindkét oldallal egyet értek,mert van benne valami és ha nekem a 2 alatti TSH sikerességet produkál a lombik terén, hát akkor legyen. Az igaz, hogy idegbeteggé tesz a sok l-thyroxin, de majd csak lesz valahogy. Amíg a férjem bírja idegekkel addig nincs semmi baj. :)
9958. davider (válaszként erre: 9951. - MAJA02)
2012. jan. 19. 11:29
Gratulálok:))
9957. Derya (válaszként erre: 9956. - Pimpa81)
2012. jan. 19. 10:39

ha történt valami nagy változás az életmódodban, akkor érdemes lehet 3 hónap múlva megismételtetni, de ha nem, akkor nem nagyon. ez a magánvéleményem.

A tapasztalatom pedig az, hogy én is akartam ismételtetni 4 hónap után, de Zeke azt mondta, hogy nincs értelme és nem is szokták.

nem is írta ki a vizsgálatot.

9956. Pimpa81
2012. jan. 19. 10:20
Lányok,mikor érdemes az összes hormonális vérvételt újra csináltatni?Vagy ezt a BMC-ben megcsinálják?
9955. Derya (válaszként erre: 9949. - 364992754b)
2012. jan. 19. 10:04

a TSH-nak 1 és 2 között kell lennie a tudomásom szerint, vagyis inkűbb úgy fogalmazok, hogy úgy szeretik, ha ebben az intervallumban van, mert a magasabb vetélést okozhat.

a d vitamint szerintem is nyugodtan szedheted vérvétel nélkül is, ebben igaza van az allergológusodnak.

csak ha valami nagyon különleges életmódot élnél, vagy az utóbbi időben sokat tartózkodtál volna a trópusokon vagy nem tudom mit képzeljek el, hogy ezen az éghajlaton most mitől lehetne jó a D-vitamin szintje valakinek. :-)

9954. 364992754b (válaszként erre: 9950. - Pimpa81)
2012. jan. 19. 09:50

Pimpa,

Nekem az a tapasztalatom, hogy akinek inszeminációval kezdik annak ha nem is sikerül az inszemináció, de a lombik biztosan.

A TE ismerős. Igaz nekünk nem az orvos javaslatára, de voltak időzítések, hogy na most van peteérés, akkor most csináljuk. Hát nem kellemes az biztos. :))))

9953. 364992754b (válaszként erre: 9951. - MAJA02)
2012. jan. 19. 09:39

Gratulálok én is.:))) Ezek szerint nálad nem volt semmi baj.

Nálunk mindkettőnkkel baj van. Nekem kevés petesejt, és férjemnek egy két jól mozgó. Azt szokták mondani, hogyha csak a férfival van baj és a nő egészséges akkor nagyobb a siker, akár mindjárt az elsőre sikerül is. Ezek szerint nekem rossz minőségű lehet a petesejt. :(

Barátnőmnek is így sikerült a BMC-ben elsőre a Skriba doktornőnél, hogy csak a férjevel volt baj. Még sok fagyasztott is maradt, így mehetnek a következő gyerekért hamarosan.

9952. Pimpa81 (válaszként erre: 9951. - MAJA02)
2012. jan. 19. 09:34

Gratula!Akkor nagy drukk nekte(k)d.

Itt van még egy sikertörténet!

9951. MAJA02
2012. jan. 19. 09:24

Sziasztok.

Mostanában nem voltam erre, és nagyon sokat kellett olvasnom, hogy utolérjelek benneteket.Mindenkinek nagyon drukkolok. Én nem nagyon tudok rosszat mondani a BMC-re. Igaz, hogy nálunk "csak" kevés sperma szám volt a probléma. 4-8 db, de most terhes vagyok, egy lombik után. Rövid protokollal. Múlt héten 2 petezsákot láttak, a jővőhéten megyek uh-ra.

Ha szívhangot, hangokat hallanak akkor elengednek terhesgondozásra.

9950. Pimpa81 (válaszként erre: 9944. - Prezida)
2012. jan. 19. 08:37

Sziasztok,

Prezida, nekünk az első stimu után terminált együttlét volt.kb ugyanazok a problémáink mint neked(nektek)Bár a férjemnél volt egy kis eltérés,és nekem is mondták (MM-ben)hogy nincs peteérésem,meg PCO gyanú.Ehhez képest a diéta hatására javult az IR-em és az ultrahangon sem volt már sok éretlen tüsző. Szóval a diéta nagyon hasznos :)Na nekem azért nem jött be a terminált együttlét mert nem tudunk időre szexelni.Főleg így 2 év sikertelen próbálkozás után nem megy a dolog.Folyton idegesek voltunk ha együtt kellett lenni,mert veszekedtünk.Szóval én már kértem az inszemet most.Nem akarom az időt sem húzni.Azt hogy mennyire eredményes a TE azt én sem tudom :(

Ugyanazt az injekciót szúrom most mint a TE-nél (merional).Aztán jön a tüszőrepesztő injekció,2 db (kb a 8. napon)és utána a progi tabletta hüvelybe naponta 3x.És aztán imátkozz hogy sikerüljön. Annyi most a különbség hogy most kevesebbet kell szúrnom mint TE-nél.Nem is értem...

Mi az Aldiban találtunk nagyon finom diab édességeket(csoki),meg sütöttem már muffint is teljes kiörlésű lisztből, xilittel.Nincs annyira intenzív íze mint a cukorral készült édességnél de megteszi.

Remélem segítettem :)

Augusztus (éhgy): cukor 4,1 mmol/L, Inzulin 9,0 mIU/L

Szeptember:

Glükóz fluoridos 4,8 mmol/L

Glükóz terhelés 60' 6,0 mmol/L

Glükóz terhelés 120' 3,9 mmol/L

Inzulin 4,2 mIU/L

Inzulin terhelés 60' 41,7 mIU/L

Inzulin terhelés 120' 18,6 mIU/L

2012. jan. 19. 08:25

Sziasztok,

Én tegnap voltam az allergulógusomnál aki szintén immunológus és megkérdeztem tőle ezt a D vitamint. Az egész országban ő a leghíresebb. Azt válaszolta, hogy nyugodtan szedjem vérvétel nélkül, mert Magyarországon legtöbb embernek hiánya van és ezért nem érdemes vérvételt csinálni. Azt mondta annyit úgy sem veszek be, hogy túladagoljam magamat.

Én azért megnézetem,mert nem szeretném túladagolni magamat. Ha jól olvastam súlyos vese problémákat okozhat a többlet.

Megmondtam neki a TSH 2 alatti értéket is. Erre azt válaszolta, hogy nem feltétlenül kell ennek 2 alatt lenni, ez nagyon megosztott. De azt is mondta, hogy jó, hogy mondom, mert úgy is megy egy konferenciára és felveti ezt a témát is, hogy vajon ott mi a többi doki véleménye.

9948. Zsanetta
2012. jan. 19. 01:23

Sziasztok!

Van egy 2012.02 hóban lejáró Suprafact bontatlan ampullám.

Akit érdekel ingyen oda adnám,mert nekem nincs rá szükségem most!

9947. Derya (válaszként erre: 9944. - Prezida)
2012. jan. 18. 22:47

de csinálják.

4200 forint a vérvétellel együtt. legalábbis Pesten.

9946. Derya (válaszként erre: 9939. - Prezida)
2012. jan. 18. 22:47
köszi szépen.
9945. csincsi44 (válaszként erre: 9944. - Prezida)
2012. jan. 18. 22:45

25-OH-D-vitamin néven keresd a csontmarkereknél.

Az IR fórumon pont volt erről szó pár napja. :)

9944. Prezida
2012. jan. 18. 21:53

nem látom a centrum lab árlistájában a D vitamint.

nem csinálják? háziorvostól kérjek akkor beutalót?

9943. Prezida (válaszként erre: 9942. - 1c92396beb)
2012. jan. 18. 21:25

oké, köszi.

bár szedek kismillió multivitamint, meg az elevitet is, de attól még lehet bármilyen hiányom.

nem néztek soha semmi ilyesmit

9942. 1c92396beb (válaszként erre: 9941. - Prezida)
2012. jan. 18. 21:14

Nos én annak idején , még a B12-t nézettem meg, de az azoknál kell inkább, akik IR-esek és már legalább egy éve szedik a Merckformint, vagy társait.

De ha soha nem néztek neked ilyet, akkor is megnézetheted.

9941. Prezida (válaszként erre: 9938. - Tigrisné)
2012. jan. 18. 21:08

van ilyen. az egyik barátnőm a húszas éveiben szeretett volna babát az akkori férjétől, de nem jött össze. meddőségi központban azt mondták neki, nem lehet spontán gyereke, mert nincs peteérése.

mire a végére jutott a hormonkezelésnek, el is váltak útjaik. kb. 10 év múlva spontán terhes lett egy másik pasitól, másodjára már az első próbálkozásra :))

utólag ő azt mondja, hogy még nem volt érett az anyaságra, és a párkapcsolata se működött jól, ezért nem esett teherbe.

elolvastam, amiket a D vitamiról írtok, gondoltam, megnézetem én is.

viszont ha már szúrnak, akkor lehet, érdemes lenne mindent megnézetni, ami fontos lehet.

ajánlotok még valamit a D vitamin szinten kívül?

9940. csillagp (válaszként erre: 9859. - Davider)
2012. jan. 18. 21:00
Köszönöm :) Nekem is Szűcs a dokim, a nőgyógyászom azt mondta, hogy jó szívvel ajánlja, így őt választottam. Én PCO-s vagyok, áprilisban diagnosztizálták. 2010.októberben hagytam abba a fogamzásgátlót 10 év után, novemberben voltam nődokinál, ő vette észre az ultrahangon, hogy valami nem stimmel. Ezután mentem el endokrinológushoz, és a hormonok is alátámasztották. Az inzulinom is magas volt, bár ezt fél év diéta és Merckformin után sikerült visszatornáznom a normál tartományba, csak éppen a többi hormonom nem stimmel. Mai napig diétázom szigorúan, gondoltam, ha az inzulin rendbe jött, utána rendeződik majd a többi is, de sajnos nem úgy tűnik. Hát így jutottam ide, és nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mit tudnak velem kezdeni. Valakinek tapasztalat hasonló problémával?
9939. Prezida (válaszként erre: 9865. - Derya)
2012. jan. 18. 20:41
hűűű, gratulálok!! és drukkolok, hogy veletek maradjon! :)
9938. tigrisné (válaszként erre: 9936. - Prezida)
2012. jan. 18. 20:40
Hú most nagyon megnyugtattál! Igen teljesen igazad van amit írtál, lelkileg én akkor nem álltam még készen erre (főleg az akkori párommal). Nem sztk-ban a Szabolcs utcai kórházban csinálta a dokim.
9937. tigrisné (válaszként erre: 9934. - Prezida)
2012. jan. 18. 20:38

Én is kíváncsi vagyok, nekem is enyhének minősítette a doki, a közeledő lombik miatt írt fel gyógyszert.

köszi

9936. Prezida (válaszként erre: 9933. - Tigrisné)
2012. jan. 18. 20:36

köszönöm a drukkot :)

én Rencz Ritát kérdeztem a PCT tesztről, azt mondta szinte felesleges megcsináltatni, mert sokan + eredmény ellenére is spontán terhesek lesznek.

mondjuk azért kíváncsi lennék rá, de az sztk-ban ilyet nem végeznek, és egyelőre nem találtam neten infót arról, hogy ki hol csinál ilyet.

szerintem tuti, hogy lelkileg is számít, hogy termelsz-e ellenanyagot, gondolom, tudtad, hogy vége lesz a kapcsolatnak..

9935. Prezida (válaszként erre: 9932. - Kr73)
2012. jan. 18. 20:27

:)) köszi, aranyos vagy.

igazság szerint nem szoktam sütögetni, mert akkor képes lennék az egész tepsi sütit megenni :), inkább csokit eszem, étcsokit, talán az valamivel egészségesebb. meg most vettem diabetikus kekszet, és tök finom :)

9934. Prezida (válaszként erre: 9864. - Pimpa81)
2012. jan. 18. 20:25
Pimpa81, leírnád mi volt az IR és cukor eredményed? csak kíváncsi vagyok, összehasonlítanám az én enyhe IR-emmel :)
9933. tigrisné
2012. jan. 18. 20:22

Hajrá Prezida!

nagyon drukkolok, hogy összejöjjön szinte spontán. Én csak reménykedem ebben ezért most mindent megteszünk! Ami eszembe jutott így ma, hogy annak idején az első férjemmel nálunk végeztek pct tesztet ami sajnos pozitív lett (szintén monitoring és a terminált együttlét után reggel bementem és megnézték, hogy mennyi sperma van a hüvelyemben - nulla volt tehát valszeg ellenanyagot termeltem ami megölte őket.-( így akkor csak inszemmel sikerülhetett volna (de az a kapcsolat még azt sem bírta ki...)Szóval vajon ez mindig így marad? A mostani párommal is? Gondoltam megér egy kérdést a nődokimtól,bár annak idején amikor az akkori doki megtudta, hogy új párom van csak annyit mondott, hogy vigyázzak nehogy egyből terhes legyek...hát 4 év után sem.

Hajrá mindenki újnak aki most kezd bele! Amikor már benne van az ember, csak egyre szabad gondolni, hogy sikerülni fog!!!

9932. kr73 (válaszként erre: 9931. - Prezida)
2012. jan. 18. 19:56
Akkor bőven van esélyed! Szuper! Az édességről sem kell lemondanod, simán lehet IR-esíteni szinte mindent! Csak jó cukorpótló kell hozzá, meg neked megfelelő liszt. Szóval nálatok akkor minden adott, hogy akár elsőre összejöjjön. Csak hajrá! :-))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook