Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! fórum

Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)

9871. 8f3c54052d (válaszként erre: 9870. - Derya)
2012. jan. 18. 12:04
Akkor nagy a boldogság, gondolom. Nagyon klassz, hogy spontán sikerült :)
9870. Derya (válaszként erre: 9869. - 8f3c54052d)
2012. jan. 18. 12:01

köszi szépen.

2 héttel ezelőtt.

9869. 8f3c54052d (válaszként erre: 9865. - Derya)
2012. jan. 18. 12:01
Ez szuper! Nagyon jó hír, gratulálok! :))) Jó egészséget nektek és vigyázz magatokra! Mikor teszteltél?
9868. Derya (válaszként erre: 9867. - Virág1234)
2012. jan. 18. 11:56
köszi szépen. :-)
9867. virág1234 (válaszként erre: 9865. - Derya)
2012. jan. 18. 11:55
Szia! Azta!!!! Gratu!!!!! :-))))
9866. virág1234 (válaszként erre: 9860. - Tigrisné)
2012. jan. 18. 11:54

Szia!

Először is szorítok Neked és kitartást kívánok!

Folsavat nem is néznek, a folsav anyagcsere-zavart homocisztein vérvétellel kontrollálják.

9865. Derya
2012. jan. 18. 11:53

gondolkoztam, hogy írjak-e véleményt Zekéről és mivel szinte csak rossz vélemény van róla, főleg ezért úgy döntöttem, hogy írok. :-)

én is őt választottam az előadás miatt, mert ott nagyon szimpatikussá vált.

aztán az 1. konzultáció nem jött létre, vagyis létrejött, csak nem vele, mert neki sürgős dolga volt, de hagyott nekem üzenetet és elküldött endokrinológushoz a TSH-mmal.

a 2. randi összejött, nagyon sietett volna, de nem hagytam, és igenis kikérdeztem az engem érdeklő dolgokról.

továbbá kértem tőle kontroll IR vizsgálatra is beutalót és adott is végül. :-)

ezen kívül megkerestem e-mailben a HSG vizsgálattal kapcsolatban és ott is nagyon készséges volt, kielégítő információt adott.

szóval én azt kell hogy mondjam, hogy elégedett voltam vele, most meg már egyenlőre legalábbis úgy néz ki, hogy a kérdés elnapolva, mivel nekünk is összejött a baba spontán. :-)

reméljük, hogy velünk is marad.

a miénk is szintén valószínűleg egy D-vitaminos, paleo életmódos (siccccc!!!) sikertörténet.

9864. Pimpa81
2012. jan. 18. 11:41

Sziasztok,

Üdv az újjaknak.Én még máshol nem jártam, egyenlőre semmi problémám nem volt az intézettel sem a dokimmal(Szűcs).Amikor kikértem a papírjaimat,mindent kiadtak,de akkor még semmiféle stimum,kezelésem nem volt.

Én is megcsináltattam az IR vizsgálatot saját kontóra.Enyhe IR állapítottak meg,de nem akkora az eltérés hogy ne eshetnék teherbe. Most készülök az 1.inszemre.

mayke; én inszemnél csak fél adag merionalt szúrok.Előtte az egyszerű stimunál 3/4 volt.Kicsit ledöbbenek itt mennyien mekkora adaggal csinálják végig....

Szóval kitartás mindenkinek,nem feladni és fő a pozitív hozzáállás.Puszi

9863. Derya (válaszként erre: 9851. - Tigrisné)
2012. jan. 18. 11:40

a 2000 erre szerintem elég kevés.

ez csak 30 ng/ml.

9862. 1c92396beb (válaszként erre: 9860. - Tigrisné)
2012. jan. 18. 11:38

Sajnálom, hogy már nem csinálják meg. Ennél sokkal költségesebb vizsgálatokat pedig megcsinálnak tb-re.

Majd írd meg, hogy milyen lett neki az eredménye a Centrumlaborban.

9861. Derya (válaszként erre: 9843. - Csillag80)
2012. jan. 18. 11:37

szia!

ng/ml-ben kell azt érteni, hogy 75 felett jó.

szerintem igen, még folytathatod a 6000 NE-t, ha ennyi az értéked.

nagyon nem mindegy a mértékegység....

9860. tigrisné (válaszként erre: 9858. - 1c92396beb)
2012. jan. 18. 11:25

Igen cirokám ott közlte az asszisztennő, hogy sem D vitamont sem folsavat nem csinálnak...Na ez utóbbit szeretném én elkerülni (mármint újabb homongyógyik)

irány a Centrumlab.

9859. davider (válaszként erre: 9842. - Csillagp)
2012. jan. 18. 11:10
2007.12.31. született meg a kislányom BMC be jártunk igen van siker történet is ne add fel én teljesen meg voltam velük elégedve az én dokim Szücs volt sajnos a Zeke doktor úr sokszor futószalag szerűen foglalkozik az emberekkel ha van módod válasz mást mind amellett nagyon jó orvos csak kicsit nyers...
9858. 1c92396beb (válaszként erre: 9856. - Tigrisné)
2012. jan. 18. 11:06

Nem csinálták meg a MÁV-ban(bár most már a Honvéd kórházhoz tartozik)?

Nekünk kétszer is megcsinálták.

Hm. Elgondolokodtató.Nem az államnak a drága, hanem a gyógyszergyártóknak. Még a végén helyrejössz és nem veszed meg a drága hormongyógyszereket, mert már nem lesz rá szükséged.

2012. jan. 18. 11:01

Hát nem is tudom mivel kezdjem. Először is köszönöm, hogy megosztottátok velem a tapasztalataitokat. Nekem is voltak hasonlók az előző intézményben, de én inkább magam végeztettem el a vizsgálatokat és természetesen minden tökéletes csak petefészek kimerülésem van amit az ingadozó FSH- m is igazol és ahogy a kezelésekre reagálok. Nekem is csak a második kezelés után derült ki, hogy PM alulműködésem van és azt is csak azért,mert allergiás reakciót váltott ki a méhpempő és megdagadt a nyakam. Azt hitték, hogy pajzsmirigy ciszta és elküldtek endokrinológushoz. Az igaz, hogy 2 alatt nagyobb az esély a megtapadáshoz, de sikerült már másnak 2 feletti értékkel is. Amíg az anti tpo és az FT4 FT3 jó addig nincs baj. Nem jó túlgyógyszerezni magát az embernek,mert azzal is csak árt és autoimmun is lehet belőle feleslegesen. Én azóta szedem a gyógyszert a pajzsmirigyre, de nagyon ritkán tud 2 alatt megmaradni,mindig felmegy. Néha azt érzem, hogy talán nem is kellene szedni.

Minden más kivizsgálást saját magam csináltattam meg saját pénzből, mert láttam,hogy csak így lesz meg. Nem számít a pénz alapon, majd kevesebb virágot veszek a kertembe. :) Mikor elvittem neki akkor örült és azt mondta, hogy ő is akarta kérni. Ahányszor mentem hozzá mindig vittem neki érdekes dolgokat és soha sem ellenkezettc csak szorgalmasan jegyzetelt. Még esetleg annyit mondott, hogy " a legjobbhoz ment a tanár út" és jót nevettünk. Így összeségében nem is volt vele semmi bajom. Sajnos ezt így kell, már én is rájöttem, hogy neked kell utána járni. Én is sok mindent másképp csináltam volna, de hát így sikerült és el kell fogadnom valahogy. De olyanról is tudok, hogy csak a 3. kezelés után a beteg vette észre, hogy IR-s is, és a beteg továbbra is hozzá ment és elvégezte az 5-ik sikertelen kezelést majd úgy döntöttek, hogy elég volt a lombikból és örökbe fogadnak. Szóval van mindenféle.

Hogy miért is szeretnék elmenni a kaáliból. Hát ez most elég kényes téma. Majd egyszer részletesen leírom mi is történt velem, de még nem vagyok olyan állapotban, hogy mindenkivel megosszam, még túl friss élmény. Csak néhány hete történt. De annyit mondhatok röviden, hogy az utolsó kezelésnél komplikációk merültek fel és még nem tértem észhesz és talán a dokim sem. Összeségében ugyan olyan mint bármelyik doki a kaáliban, csak talán annyi, hogy nem a szavak embere és nem tudja mikor mit kell mondani. Ezt még gyakorolnia kell. Már a 4-ik kezelésnél láttuk, hogy nincs semmi változás és ha tovább folytatjuk itt akkor sem lesz semmi új. Tiszta fejjel átgondoltam és megbeszéltük férjemmel, hogy Kaáli nem a mi helyünk, itt nem tudnak nekünk segíteni. Már a doki sem szívesen akarta folytatni, mi pedig nem fogjuk valami olyanra kényszeríteni amit már ő sem akar. Azért jó, hogy elmentünk,mert így van egy utolsó TB támogatott kezelés amit máshol is megpróbálhatunk. Először féltem elmenni, mert attól tartottam, hogy sokat kell majd várni a következő TB támogatásra, de szerencsére nem így alakult és hamarosan kezdhetjük is.

Igaza van Hajna-nak, hogy nagyon sok függ a biológustól, mivel ő választja ki, hogy melyik életképes spermával fogja megtermékenyíteni a petesejtet. Ez már az ő kezében van.

Voltunk már külföldön is véleményt kikérni és ő is ugyanezt mondta, mint a korábbi doki vagy Zeke is. Nagyon kevés esély van arra, hogy sikerüljön, de nem szabad feladni, mert volt akinek így is sikerült. De petesejt donorral nagyobb lenne az esélyünk.

Amint látom akkor BMC teljesen másképp működik mint a kaáli. Kaáliban hetente összeülnek a dokik és megbeszélik az következő hétre a kezeléseket és eszerint működnek, amint utólag kiderült. Ezért nem is jó intézeten belül orvost váltani,mert mindent megbeszélnek és együtt döntenek. Én is furcsáltam, hogy mikor más orvos betegeivel beszélgettem akkor gyanus volt, hogy mind ugyanazt a gyógyszert szedi csak más dózisokban. Mintha valaki kiadta volna parancsban, hogy most ezt kell csinálni és lesz ami lesz, majd időközönként váltanak. Hát igen valakinek beválik, de valakine nem. És nekem ez fajta protokol nem vált be. Mikor mondtam neki,hogy próbáljunk ki más gyógyszereket akkor csak annyit mondott, hogy hát mit, mondjam meg neki én! Most már értem,mert ebben állapodtak meg és kész. Az első kettőnél jóval kevesebb adagot kaptam és sokkal jobb eredményeim lettek mint az utolsó kettő maximum adaggal.

Zeke és a külföldi doki is megmondta, hogy teljesen mindegy milyen dózist kapok, nem feltétlenül a nagyobb dózist kell kapnom, mert ugyanis nálam már ez van megadva és bármit is csinálnak akkor is csak ennyi petesejtet kapok a végén. Különben is nem a mennyiségre hanem a minőségre kell menni.

Még egy vizsgálat nincs meg az pedig a D vitamin. Ciróka most kiváncsivá tett. Ezt még megcsináltatom, hátha beválik. Semmit sem veszíthetek alapon gondolkodom már. :)

Bocs de most elég hosszúra nyúltam, próbáltam dióhéjban megfogalmazni.

9856. tigrisné
2012. jan. 18. 10:56

Köszi Lányok!

Annyit még hozzátennék, hogy nekünk is ő írta fel (konkrétan a beutalóra) a D vitamin szűrést a férjemnek, de másnao reggel vv-en közölték vele, hogy ők D vitamin szűrést nem végeznek...tényleg drága lehet az államnak.

9855. 1c92396beb (válaszként erre: 9852. - Tigrisné)
2012. jan. 18. 10:18
Szerintem mindegy.Amikor eszünkbe jutott, akkor szedtük. Volt, hogy kaja előtt, volt, hogy közbe vagy utána.
9854. 8f3c54052d (válaszként erre: 9852. - Tigrisné)
2012. jan. 18. 10:17
Nekem úgy mondta RR, hogy kaja közben vagy utána. Szóval ne éhgyomorra. Örülök a sikertörténetnek, ez annyira jó hír :)
9853. 1c92396beb (válaszként erre: 9851. - Tigrisné)
2012. jan. 18. 10:16

Ezek szerint van más D vitaminos sikertörténet is nemcsak az enyém és az unokatestvéremé. Ennek nagyon örülök.

Ha már írod az ultrahangot, mi két helyen voltunk uh. Az egyik helyen nem mutatta ki a hereviszeret a másik helyen igen.

Igaz, az első helyen mondták is(SZTK), hogy nekik elég elavult gépük van, úgyhogy tanácsolják, hogy menjünk máshová is uh-ra.

Meg azt is mondta az az orvosnő, aki az első helyen csinálta az uh-t, hogy van akinek uh nélkül is látszik a viszér, attól függ, hogy mennyire előrehaladott állapotban van. De minket megnyugtatott, hogy nincs annyira nagy gond, mert, akkor uh nélkül ő is látná.

Szerintem is kérjétek ki más doki véleményét is. Mi is voltunk másnál is, de mivel ugyanazt mondta mint Kovács doki, azért maradtunk Kovácsnál.

Végülis ő csináltatta meg a D vitamin vérvételt a férjemnek. (Nekem meg a belgyógyászom)

9852. tigrisné
2012. jan. 18. 10:01

Szeretnék segítséget kérni, hogy mikor kell a D vitamint szedni? Kaja közben vagy előtte vagy éhgyomorra vagy mindegy?

Köszi

9851. tigrisné
2012. jan. 18. 09:54

Sziasztok Lányok!

köszönöm a biztatást továbbra is , meg, hogy így álltok hozzá(m):-)

Csillagp, Mayke szerintem vannak sikertörténetek is de ők valószínűleg nem éltek át ennyi sikertelenséget ezért nem járnak ilyan blogokra, vagy már kismamák ezért már máshol fórumoznak vagy volt olyan szerencséjük, hogy olyan dokit fogtak ki aki mindenre kiterjedő figyelemmel kezelte őket. De ettől függgetlenül, mindig mindeb bevatkozás előtt úgy állunk hozzá, hogy ez sikerülni fog! Csincsi testvéremmel teljesen egyetértek mi sokan azrt vagyunk itt mert máshol nem kaptunk választ a kérdéseinkre...

Csillag80 nekem a D vitamin nmol/L mértékegység volt ahol 75 volt a min. nekem 535,5 erre szedek most 2000-et.

És akkor jöjjön egy sikertörténet is (ami szintén minket igazol és cirókát!). Kedves Barátaink ciróka által ajánlott dokinál voltak szintén (ciroka ne haragudj nem akarlak összefüggésbe hozni vele ezért inkább kiírom a nevét ha nem gond)szóval Kovács Róbertnél, ítélet: (ultrahang néklül) herevisszér, műtét nélkül semmi esély. Most hívott tegnap a lány, hogy E és D vitamint szerdtek mindketten egy ideje és most 10 hetes terhes:-))) És csak tanácsolta, hogy ha mi is a Kovács dokinál voltunk azért kérjük ki egy másik doki véleményét is...

szép napot

tigrisné

9850. 364992754b (válaszként erre: 9846. - Mayke)
2012. jan. 18. 09:47
Ne aggodj! Hozzám képest te nagyon kevés adagot kapsz. Én napi 250 adagot kaptam gonalból, de volt mikor 300-t és még sem szálltam el. Mellé pedig 3 ampulla merionalt. Az hogy az egészségemre hogyan hat, hát azt még nem tudom, de annyit tudok, hogy másfél éve nem tudok ennni szinte semmit. De ezt természetesen a meggondolatlan antibiotikum kezeléseknek és a felelőtlen gasztroenterológusomnak is köszönhetem. (Azóta már váltottam)
2012. jan. 18. 09:42

Teljesen egyetértek Csincsivel és Tigrésnével is. Amúgy én is kakukktojás vagyok a fórumon, mert már több mint egy éve nem jártam a BMC-ben és hogy őszinte legyek, nem is biztos, hogy vissza megyek újra. Pont a negatív tapasztalataim miatt. Ha annyi pénzem lenne, amennyi nincs, akkor biztos a Cirisbe nyergelnék át. A lombik szerintem a legkevésbé a dokin múlik. Itt kizárólag a biológusoknak jár az érdem, nem egy dokinak, aki felvezet egy katétert és pont szarik rád.

Csincsi, írod, hogy nem mindenre kiterjedőek a vizsgálatok. Ezzel is teljesen egyetértek! Csak az a baj, hogy az ember nagy bizalommal megy, hogy na majd itt aztán mindent kiderítenek, pedig dehogy... Aztán mikor nem sikerül x inszem, meg x lombik, akkor elkezd gyanakodni, hogy mi a fenéért, mikor a többieknek meg első, második rögtön összejön? Pedig nekid azt mondták, hogy "minden rendben van" vele. És akkor beleássa magát a fórumokba, és rájössz, hogy nekem ilyen vizsgálatom se volt, meg ilyen se, meg ilyen se. Meg ez az érték is rossz, meg az is. Na ez a szomorú.

9848. csincsi44 (válaszként erre: 9846. - Mayke)
2012. jan. 17. 22:58
Én úgy tudom, hogy inszemnél csak pár darab tüszőt érlelnek meg, míg lombiknál a minél több tüsző a cél, emiatt jóval nagyobb a hormondózis amit kapni fogsz.
9847. csincsi44
2012. jan. 17. 22:41

Itt valóban nem érdekel már minket, hogy most éppen ki hová, melyik intézetbe járt, úgyhogy Tigrisné nagyon is jól jönnek a Te és mindenki más tanácsai is.

Szerintem nem célunk elrettenteni, elkeseríteni senkit, sem az intézettől sem az orvosoktól. Azonban én azt hiszem, hogy egy valamiben mindannyian egyetértünk, és az pedig az, hogy teljesen mindegy ki volt az orvosunk, egyikünk sem esett át mindenre kiterjedő vizsgálaton. Sokunk saját maga nézetett meg egy-egy dolgot és derült ki, hogy ez sem jó, az sem jó.

Mindenkinek aki új itt csak azt tudom javasolni, hogy ne törődjön bele semmibe, és amit lehet és nem horrorisztikus összeg azt ha nem kérik az orvosai csináltassa meg magánban (legfőképp az IR amivel gond szokott lenni, és a TSH).

Leírnám én is a tapasztalatom Zekével, mert én is nagyon nagyot csalódtam benne. Volt egy 3. napi vérvételem, 2,86-os TSH-val, és mint később megtudtam 1-2 között szeretjük ha babát akarunk. Az első konzultáció alkalmával kért egy IR vizsgálatot is, mivel voltak ráutaló tüneteim. Mikor legközelebb visszamentem hozzá és rákérdeztem minden leletem rendben van-e, és ha igen elkezdenénk a lombikot, akkor írta is a stimus cuccokat. A lombikom nem sikerült. Ekkor egy véletlennek köszönhetően láttam meg itt a fórumon, hogy a TSH-m nem épp a legjobb babásodáshoz (és ezt is csak azért tudtam, mert a 3. napi vv-em máshol volt és a kezemben volt a lelet). Ekkor döntöttem úgy, hogy bemegyek és kikérem az IR leletem. Ez volt novemberben, az IR vizsgálat júniusban történt. A lányok itt a fórumon mondták, hogy ez IR, majd ezt az endokrinológus is megerősítette, kaptám rá gyógyszert, diéta azóta is. Kérdem én miért kellett átesnem egy lombikon amikor az orvosom kezében ott volt a leletem? Már azt sem értem, hogy miért nem végzik el mindenkinél ezt a vizsgálatot, hiszen vannak itt páran akiknél 2-3 sikertelen lombik után derült ki, de könyörgöm, ha már kérte akkor miért nem nézte meg??? Szóval ennyit Zekéről. Egyébként sokan nagyon jó szakembernek tartják, és elhiszem, hogy mindenkinek vannak rossz napjai, lehet figyelmetlen, de akkor legalább mikor kiderült, hogy nem sikerült rágta volna át magát a leleteimen, és nem csak annyi, hogy ő nem tudja mitől nem jött össze.

A lényeg, hogy ne keseredjetek el, de legyetek résen, kérjétek ki a leleteket, nézzétek meg, és ne kövessétek el ugyanazokat a hibákat amiket mi, hogy bíztunk az orvosunkban. Lehet, hogy ijesztően hangzik, és lehet, hogy kivételek is vannak, de sajnos az én tapasztalatom ez ebben a szép magyar egészségügyben.

(Bocsi a kisregényért! :))

9846. Mayke
2012. jan. 17. 22:38

Sziasztok!

Én is a BMC-be járok már lassan egy éve. Túl vagyunk 3 inszemináción és most már a lombikra készülünk. Én úgy érzem, h körültekintően kivizsgáltak, igaz nem találtak semmi problémát, de remélem a lombik meghozza a várva várt eredményt :) Már csak arra várunk, h megjöjjön és kezdődnek a szurik. Csak attól tartok picit, h nagy adaggal kezdünk. Az inszemnél 75 egységet kellett beadnom ,most pedig már 150-et. Megosztanátok velem, h nálatok hogy alakult?

9845. 1c92396beb (válaszként erre: 9842. - Csillagp)
2012. jan. 17. 22:09
A mienk sikertörténet, de nekünk spontán sikerült. Sokat javult a D vitamin értéketek, lehet, hogy nemsokára te is spontán leszel babás, és a tied is sikertörténet lesz.:)
9844. 1c92396beb (válaszként erre: 9843. - Csillag80)
2012. jan. 17. 22:07

Nem semmi, milyen kevés volt a szinted. Igen, nekem is így volt a referencia érték 29-100 között. A belgyógyász azt mondta, hogy 75 az ideális, de én ezt nem értem el 45 nél terhes lettem.

Mivel tél van szerintem szedheted nyugodtan a 6000NE-t.

9843. csillag80
2012. jan. 17. 21:01

Sziasztok!

A D-vitaminnál különböző határértékeket írtok, írnátok hozzá mértékegységet is?

Mi ultranulláról indultunk, amire totál véletlen derült fény és ezt is én vettem észre, nekem 10, a férjemnek 5 volt a d-vit. szintje, a mértékegység ng/mL. Egy hónapig szedtünk napi 4400-6400 körülit, mikor hogy sikerült, akkor lett 41, utána vissza 3400Ne-re, így novemberben már 46nál tartottam, sajna a férjemét nem tudjuk nézetni, jelenleg 3400NE-t szedünk, most lesz friss eredmény. Az én laboros papíromon az van, hogy 30 felett kell lennie, gondolom akkor ez az ng/ml-es mértékegység lehet a 29-100-ig, jól sejtem? Ebben az esetben viszont még nyomhatnánk egy havi 6000NE-s kúrát. Vélemény?

(előzmény: 4 inszem, 3 lombik, semmi durva eltérés)

9842. csillagp
2012. jan. 17. 20:55

Kedves Fórumozók,

én kezdő bmc-s vagyok, egyéb intézetben előtte még nem jártam. Néhány napja olvasom a fórumot, és meg kell valljam, elég elkeserítő, amiket olvasok. Nyugtassatok meg, hogy a sok rémtörténet mellett azért van nagyon sok sikertörténet is. Sokat segítene egy kis biztatás, így az elején pláne.

Köszönöm!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook