Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)
Visszaolvastam. Hajna, tudom, milyen érzés, hogy vmi van a levegőben, és majd egyszer megtudjuk, villámcsapásként. Nem irigyellek. Kitartást!
Bea! Zabálnivaló fiacskád van! :-))
Szalma! Én vidéki vagyok, nem járok Pestre dokihoz (a tegnapi terhelést is csak azért csináltam meg magánban Pesten, mert idehaza elcseszték, azaz az inzut nem csinálták meg és megsemmisítették már a mintát).
Zsuga! Köszi a biztatás!
Hajna! Aláírom, hogy az lenne a szép. De én még nálad is öregebb vagyok. És (talán ami a legfontosabb:) nem fogom stimuláltatni magam! Ha amúgy is van PÉ-s, akkor mi a fenének?
Szalma! Tisztában vagyok vele, hogy nem jók az értékeim, de ahhoz képest, ami volt, talán megvan a felezés (váltószám miatt nem bizti).
Mosolyka! Várlak, mint a Messiást! (Ja, el vagyok maradva több mint 3 hónappal, de sebaj.) :-D
Ja, és a gyógyszeradagomon nem változtatott a doki: ezres meforálból szedek reggel-este 1-1szemet.
Nagyon sokszor előfordul, hogy két vagy még több orvos különbözőképp értékeli ugyanazt az értéket, leletet.
Mindenkinek más a felfogása, máshol mást tanult, tapasztalt stb...
Az nekem se tetszett, hogy nem küldött IR vizsgálatra, de megcsináltattam magánban, és ennyi.
Nem várom el, hogy ápolgassa a lelkem, meg mesélje el A-tól Z-ig a kezeléseket, utánanézek mindennek, és kész.
A stílusa teljesen normális, kedves, még mosolyogni is tud, ez nekem épp elég.
Én úgy tapasztaltam, szakmailag inkább óvatos, körültekintő, valaki mesélte, hogy őt külön elküldte valamilyen vizsgálatra, amit csak 3 sikertelen lombik után szoktak.
Az meg, hogy az IR-t nem tartja olyan fontosnak, hát istenem, rengeteg ilyen eset van, ezért jó, ha az ember elmegy még egy endokrinológushoz is.
Hozzászólva a dokikhoz , a Zeke hagyjuk ahogy láttam , hogy viselkedett más paciensekkel már bele....tem volna a fejét az illemkódex keménykötetes változatába...
Mint írtam egyszer a Konc bácsihoz kerültem 5. napi rákukkantásra , kapásból megemelte a hormon adagokat ennek következtében 8. napon leszívás10.en beülti és nem maradt fagyasztható baba , akkor dokinénim kicsit ideges lett ---én is.
A Szűcsről semmit sem tudok se jót se rosszat , tipikusan megalszik a tej a szájában... Én IR és prolactin beteg vagyok a dokinő profin megmondta , hogy mik azok az értékek amíg nincs értelme a 2. lombiknak és a hormonok beadása közben is folyamatosan figyelni kell majd , hogy mi legyen a norprolac-merckformin adagolása.
Szia , én az IR vizsgálat tapasztalatait tudom csak elmondani Neked.
Ha komolyan gondolod és komoly probléma akkor keress egy meddőségi endokrinológust.-ezt általában magán úton mert normál endokrinológushoz is minimum3-4 hónapra van időpont és a szakosodott látja át igazán , hogy milyen értékek kellenek neked.Ha a BMC-ben felírják a vizsgálatokat azok ott helyben aznap kész vannak és át is küldik a dokidnak.
Éhgyomri IR vérvétel a 120 perces a lényeges , és ne tegyél hozzá citromlét se. A köztes időben történjen ne mensi alatt.Nekem a magándoki így kérte.
A hormonokat pedip 3.5.21-napon vette le. Ha felmerült az IR gyanuja akkor rá kéne állnod a 160 CH diéta betartására és a heti minimum 3 aerob edzés...
sziasztok! nem is szólt be semmit a Szűcs, nem ezért ripacs. Persze nem az ő betege voltam, de olyan dologra állította, hogy az teljesen normális amire a Dokinő egyből külön vizsgálatra küldött és külön injekció kúrát írt ki. SŐT kihangsúlyozta, h ez így nem normális!!!
Amit a Szűcs nem tud, h én is tanultam biológiát szintén egyetemen (tisztában voltam vele, h a gondomat orvosolni kell), így nem vagyok teljesen hülye, de mikor vissza kérdeztem, h szerinte ez normális akkor is csak bólogatott...én így jártam vele. Azért örülök, h veletek rendes és megfelel nektek, nem bántani akarom, de az akkor is fa...-ág volt amit velem művelt.
Észrevettétek hogy mennyire felment a gyógyszerek ára?Legalábbis a Merionalt 10E forinttal többe került mint januárban?Akkor valószínűleg a tüszőrepesztő is drágább lesz.
Szűcs dokival nekem sincs semmi bajom,el nem tudom képzelni hogy valaha is beszóljon vagy bunkó legyen velem.
Sziasztok Lányok,
lenne néhány kérdésem, hátha tudtok segíteni.
IR vizsgálatra lehet mensi közben menni? Nem kavar be?
János laborában a normál határidős vv-k kb mennyi idő alatt vannak meg?
Még mindig minden doki a cukros terheléses vizsgálatot kérik amikor többedszerre kell menni, nem a kajásat?
Volt valaki a G1-ben összeférhetetlenségin, ahol a nő véréből kicentrifugázott savóval engedik össze a spermiumokat, és állítólag így látszik hogy van e ellenanyag a spremium felé? Mondjuk itt csak azt az egyet nem értem, hogy ilyenkor lombiknál már embriót kapunk vissza...
Köszönöm a segítségeteket előre is.
Kittus, hajrá!! Facen ismerjük egymást :))
Szűcs ripacs???
Hát nem tudom, nálad mit jelent ez a szó, de szegény csak akkor mukkan meg, ha kérdezik :)
Legalábbis én ezt az arcát látom.
Hát ha a dokinő úgyis csak április végéig van, szerintem kezd egyből másik dokinál.
Ha csak emiatt halogatnád. :)
Köszönöm a biztatást lányok,jó hogy átrugdossuk egymást a rossz napokon :)
Kittus,szurkolok nagyon.
Most én is bajban vagyok az inzulinnal,szeptember óta nem voltam terheléses vizsgálaton.Remélem ezen nem fog múlni.
Akkor volt a 60'41,7 a 120' 18,6
most beszéltem a BMc-vel a dokinő április végéig van ha minden igaz , telefonon felvilágosítást nem adnak ki..áááááááá , ezt mondjuk nem igazán értem .
Spórólnék 1 napot magamnak 2 órát a központnak ha nem mennék feleslegesen.Ti kit ajánlanátok mint doki ha választhatunk , vagy lesz helyette más?
Pimpa! Na tessék szépen összeszedni magad! Te is tudod, hogy ha negatívan indulsz neki az nagyon nem jó! Ha így nem lenne esélyetek akkor a dokid már most sem javasolta volna! Szóval csak pozitívan, sikerülni fog! :)
Kittus nagyon drukkolunk! :):)
Nitanita, nekem ha a terhelt inzulinom 40 körülire lemegy akkor mehetek vissza. De nekünk fagyibabás beülti lesz. Stimulációnál úgy tudom 30 körülire le kell vinni, mert ott a stimu alapból sokat ront az inzulinon.