Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)
Szia. dr Szentivány Z.-hoz kerültünk. A szurkáláson kívül más mellékhatás is jelentkezik a"hormonágyúzástól"? Fejfájás, félelem, fáradékonyság,pánik stb??
Remélem a rövidebb eljárást kezdi el.
Szia :)
Ugyanúgy sorban állás, recepción beutaló, és csúccs az orvosnál. 10 előtt nem igazán van labor eredmény, de nekem volt hogy megvizsgált az orvosom, és utána tovább csüccs még labor nincs. Majd utána konzultálunk.
Az értékeid alapján az orvosod fogja eldönteni, hogy milyen protokollt fog alkalmazni. Nálam volt rövid és hosszú protokoll is.
Túl lehet élni, úgymond a célért mindent :), ha nem bírod a szúrkálást, tűt, kérd meg a férjedet, hogy segítsen. A Youtube-on is nagyon sok oktató videót találsz.
Fennáll sajnos a túlstimulálás veszélye, ami nem túl kellemes, nálam egyszer sikerült, hogy elkerüld, sok vizet kell inni és sok fehérjét enni.
Sok sikert!
Ki a dokid?
Sziasztok!
Tegnap voltunk. Mammográfiát vagy emlő ultrahangot kérnek még, aztán ha megvan a következő ciklus harmadik napján jelentkezzünk soron kívül és elvileg indítják a stimut. Sikerült csütörtökre időpontot kapni egy másik helyen, ahol elvégzik az emlő Uh-t. Addig várunk. Kérdés a stimu kinél hány hétig tartott? Ki lehetett-e bírni? Nem ellenkezett a szervezet, nem lett senki rosszul? Amúgy AMH 0,4 volt decemberben......
Szia Niki!
Ne keseredj el, nem ennyire tragikus a helyzet. Terheléses vizsgálaton voltál már? Mert a PCO általában együttjár az inzulinrezisztenciával. Keress egy jó endokrinológust vagy dietetikust, ő személyre szabja a diétát. A diéta mellett a mozgás is nagyon fontos, minimum heti 3 óra kardioedzést szoktak javasolni.
Sziasztok! Ma voltam meddőségibe nőgyógyászati ultrahangon és kiderült hogy PCOM van így most a lombik elhalasztva
Dietaznom kell és gyógyszert szedni hiába bujom a netet értelmeset nem találtam
Azóta élni nincs kedvem egyszerűen úgy érzem hogy lassan feladom... Valaki tudd vmit erről a betegségről? Kezelés stb lehet még gyerekem? 🤔
Azt szeretném kérdezni, hogy stimu alatt az olyan kontroll aminél vérvétel is van, az hogy zajlik?
Reggel ugyanúgy sorban állás a recepción és ott kapok majd vérvételre papírt?
Leveszik a vért, utána felmegyek a váróba gondolom és ezután mi van? Mikor kapja meg a doki a vérvétel eredményét? Amíg nincs eredmény uh-ra se hív be? Vagy hogy megy ilyenkor?
Nekem kellett neki is a beutaló. Leletet elfogadott mástól is. Így csak egyszer kell mennie mintát adni.
Recepciós kéri el őket. És a házassági anyakönyvi kivonat másolatát is.
Lányok, a BMC be tényleg mindkét félnek kell beutaló?
Nem elég a nőgyógyászom által írt?
Ő ezt írta a papíromra:
"Tekintettel partner andrológiai leletére, meddőségi központba jelentkezzen további kezelésre."
Diagnozis
Férfipartner tényezőivel társult női infertil
Annyira nincs kedvem ücsörögni megint a háziorvosnál.....
Ha szerencséd van,akkor az "ügyeletes" a saját dokid...nálam egyszer sem saját doki csinálta az ET-et...
Nem azon múlik:)
Köszönöm :)
Elméletileg akkora fog esni, bízom benne lesz is rá lehetőség ;)
És azt nem tudod hogy ilyenkor ügyelet, vagy "saját" doki van?
Nekem volt szombaton ET.,megcsinálják,ha akkorra esik:)!
Sok sikert!
Sziasztok :)
Csak egy kis kíváncsiság. Ha valakinek az ötödik napos beültetés szombatra vagy vasárnapra esik, azt hogy oldják meg a BMC-be?
Van ügyeletes orvos? Vagy majd bejön az akár szombaton, akár vasárnap akihez járok? Legutóbb elfelejtettem a dokimat megkérdezni...
Szép napot mindenkinek!
Szia,
Lassan 31 leszek. Másfél év próbálkozás után derült ki az azoospermia, további fél év az első műtét utánig,amikor kiderült hogy kis eséllyel probálkozhatunk a lombikkal.
A dokihoz én magánba jártam (alapvizsgálatotok kívül nálam más nem kellett), csak a stimu alatt a kórházba, de szerintem ott van minden nap, nagyon sokan vannak nála is. Szabadságra megy komolyan?? Én január elején voltam konzin ahol a kb. Dátumot beszéltük meg, akkor még nem mondta hogy szabadságra menne.
Akkor nem olyan rémes doki?
Magánrendelőbe megbeszélem vele a zárókonzin a dolgokat és ott belemegy akkor a BMC-be megcsinálja a lombikot támogatottan?
Basszus-basszus...ne csináld...
Szerintem nála eléred,amit akarsz...főleg magánban.
Ott jobban rábólintana vajon?
Neked tudom, hogy ő a dokid. Milyen amúgy? Miattad nem mertem őt választani.
Első ránézésre Szabados szimpibb volt.
Menj el hozzá magánba,25.000ft egy meddőségi konzi.
Ott mindent megtudsz vele beszélni.
Gondolom van már "számod"...azt bemondod a telefonba,amikor időpontot kérsz és ennyi...
Sziasztok!
Ma voltam első konzultáción. Szabados dokihoz kértem magam, de Szentiványihoz irányítottak. 4 sikertelen inszemináción vagyunk túl(Honvédba)Szerettem volna lombikot. De csak 33 éves vagyok így szeretne még 2 inszemet.
Kaptam tőle névjegykártyát..... Mennyi nála egy kenet vétel rákszűrés konzi? És magánba mehetek hozzá záró konzira, hogy az inszemmel hamarabb haladjunk? Ha fizetek a lombikért akkor is kell a 2 inszem?
Más doki is ellenezné a lombikot még? Vagy ők rábólintanának?
Köszönöm szépen a segítséget!
Nádasdladány :)
Ti?