Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)
Miért ne lenne rendben!
Írj,ha végeztél,hogy mi a szitu!!!!
Várunk a jó hírekkel...
6-án megyek első konzira (nagyon izgatott vagyok :D )
Szóval valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag Szabadoshoz szeretnék kerülni. Ezt mondhatom a recepción mikor megérkezek?
Talán hasznos lehet, itt ahol igen nagy költségek vannak...
Az egészség és önsegélyező pénztárak... érdekes és nagyon megfontolandó lehetőségek... sajnos nagyon kevesen tudnak létezésükről. Korábban csak egészségpénztárak léteztek, ma már általában együtt működnek. A lehetőségekről olvasni kell, mert azért valahol mindegyik más... Ez itt nem a reklám helye, aki kiváncsi a legjobbra, keressen meg privátban - nekem sem érdekem amúgy csak mint a lehetőség, amely komoly támogatást jelenthet az élet minden területén.
A lényeg: ez egy befektetési forma, amely után tavalyig a saját befizetések után 20% SZJA-t lehetett visszakérni a saját ep-s számlára, hogy aztán azt szabadon elkölthesse gazdája. Tudtommal, 2019-ben a munkahelyi befizetések után is lehetőség lesz visszaigénylésre, mert változtak az adótörvények. Visszaigényelni azonban csak az tud, akinek van befizetett SZJA-a. Max 750 ezer/év érdemes befizetni a 150 ezer HUF visszaigénylése miatt. Házastárs/élettárs, szülő/nagyszülő/gyermek/testvér - mind megteheti és ezeket a hozzátartozókat a saját számlán meg lehet jelölni szolgáltatásra jogosultként, ahogy az illető is lehet rokonai más számláján szolgáltatásra jogosult.
Termékek/szolgáltatások árának kiegyenlítése történhet kp-s kifizetés vagy egészségpénztári kártya - hol mit fogadnak el. Kp-s fizetésnél számlát kell kérni, és azt beküldeni a pénztárba kifizetés kérésével.
Önsegélyezős kifizetések esetén számla nem mindig kell, viszont igazolni kell a kifizetés jogszerűségét - pl keresetveszteség betegség vagy GYES-GYED, munkanélküliség miatt. Szülési kifizetéshez általában számla sem kell, csak a baba anyakönyvi kivonata... általában ilyen esetben 1-2 milliót lehet igy kivenni, de mindig csak a saját számlán lévő szabad elkölthető egyenleg erejéig. Sok esetben nem azonnal fizetnek ki dolgokat, hanem min 180 napig állnia kell bent a pénznek. Előtakarékosság várt vagy nem várt eseményekre, amelyek az élet szinte egész időszakában végig kisérik az embert a születéstől az eltávozásig
Sziasztok!
Aki a beultetes utan crinonet es prolutexet hasznalt, az hogyan hagyta abba? 12. het utan egyik naprol a masikra vege, ettol nem lesz semmi baj?
Az első ciklusnap,a piros vérzés,nem a barnázás-pecsételés!
Úgyhogy totális jó a hétfő!
Sok sikert!
Kedves Betszi!
Köszönöm szépen az infot :)
Kedves Andi!
Köszi,hogy leírtad.Engem nem fognak altatni,akkor nem is foglalkozom ezzel a köröm témával.Novemberben volt egy laparoszkópos műtétem,ott senkit nem érdekelt a műkörmöm. Itt meg rá vannak erre feszülve...
Szia
Engem sem altattak, ékszereket leszedtem, de a körmöm nem. De akkor épp rövid volt, kB 1 mili.
Ezek azokra vonatkozik, akiket altatnak.
De szerintem jobb a békesség, és leszedni a körmöt, meg nem viselni ékszert.
Sziasztok!
Jövő héten megyek petesejtleszívásra.A tájékoztatón az áll,hogy 2 ujjon ne legyen műköröm és ne viseljünk ékszert.
Ezek a dolgok azokra is vonatkoznak,akiknél nem altatásban történik a beavatkozás?
Szia!
Szabados doki szerintem figyelmes és precíz! Sok páciense van de ennek ellenére is nagyon türelmes, csak jót tudok mondani róla 😊
Ahogy eddig olvasom akkor én kilógok a sorból. Én minden vizsgálaton, és beavatkozásokon adok pénzt. Nem azért mert elvárja az orvos, hanem mert én így döntöttem.
Nekem Kanyó, az orvosom, és a biológus is azt mondta hogy 40 év körül ajánlják az embryo gluet vagyis ragasztót. Igaz 1-2 százalékkal javít szerintük. De a nullánál az is több. Az a ragasztó, igazából egy fullos fehérjedús tápanyag, amibe "megfürfetik" őket beültetés előtt 10 percel.
Szia
Nem kötelező.
Szia,
Nekem 0,6 körül volt.
Hát nem reagáltam valami túl jól még sok hormonra sem...
Linda
Lányok!
Esetleg valaki nem tudja,aki mostanában csináltatta a papírt,hogy a bejegyzett élettársi kapcsolathoz kötelező lakcimkartyan egy címen lenni?