Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)
Köszönöm!
Erről nem tudtam. Egyébként az én utcámban nincs bejelentett eset.
[link]
ajánlom figyelmedbe....
Nincs ilyen térkép.
A rovarok bárhol felbukkannak, ahol nem járnak utána a lakók a dolgoknak.
Az egyszerre írtás sajna csak így tud megvalósulni. Addig is gőzölök mindent szigetelek és szerzek decist. Saját lakást egyenlőre nem tudok venni. Másik albérletbe gyerekkel menni esélytelen....
Költőzéskor mostmár a poloska térképet is figyelni kell. :(
Amúgy elgondolkodtam, hogy jövőre a XVIII. kerületben (
[link] vásárolok lakást, mert jó árban vannak, de ezek szerint megvan az áruk. :-)
Ez horror, amit itt leírtatok.
Hogy kerültem ide?
Az alsó lábszáraimon csalánkiütésszerű dolgok jelentek meg, amiket elvakartam, és azt hittem, hogy poloska van itt, de nincs.
Az autóklíma által kifújt levegőt nem bírja a szervezetem, volt már ilyen, állítólag hidegallergiám van. Ennek ellenére a nagyon nagy meleget én sem bírom. A kocsit mindenesetre elvittem egy ózonos tisztításra, hogy nehogy az legyen a csalánkiütés oka, hogy esetleg baktériumokkal fertőzött a klíma.
Amúgy minden érdekel.
A lakógyűléses kolléganőnek én inkább individualistább módszereket ajánlanék, sokkal hamarabb ér el azokkal eredményt, mintha a lakóközösségre számít, szerintem.
Én már kezdem azt hinni hogy sosem lesz vége ennek és költözés lesz a vége :( Jövőhéten megint írtás lesz nálunk. Nem várom meg hogy a 10 nap leteljen...
18.ker. Félek,de most szombaton jönnek az írtók meg majd 2 hét múlva és kihívom a költözés előtt is. Az ágyat nem visszük
Melyik kerületben laksz ahol ennyire gázos a dolog? Nem félsz hogy viszitek magatokkal a bogarakat?
Hm...hát itt ezt sajnos nem lehetne kivitelezni...van egy gyűjtögető szomszéd....Mind1 mostmár nem idegesítem magam szombaton jön az írtó aztán novemberben meg költözünk
Na ez érdekes dolog hogy rendes. Ehhez az kellett hogy elkezdtem gyűjteni az aláírást a rendkívüli közgyűléshez. Ugyanis eddig nem akartak írtatni oldja meg mindenki magának! Csak ugye sokan félnek és el kezdtek reklamálni meg aláírni a papírt. Erre lett az a hogy írtatják a lakásokat addig amíg kinem pusztul az utolsó is. Eddig tiszta ház volt. Lomtalanítás után került be hozzám és a falszomszédomhoz a bogár....Tőlünk meg felfelé. Eddig ez a kompcepció. Az meg más kérdés hogy felettem az elsőn dugig van/volt a lakása bogarakkal. 2 hónapig nem vette észre... Pénteken írtottak nála először nálam 4-re. A baloldali szomszédom másodjára. Mert hiába mondtam neki már az elején hogy gáz van attól vannak a csípései nem hitte el. Megrendelte az írtást vissza mondta majd 2-3 hete írtatott először....
Akkor nagyon korrekt a közös képviselő. Régóta laktok ott? Akkor ott nem rendszeres az ágyi poloska. Nálunk az egész lakótelep fertőzött...itt komplett tömböket kéne írtatni. És milyen renszerességű lesz az írtás?
Ahol nincs bogár azokat nem irtják. A ház pénzéből történik majd a dolog.
Igen akinél még nem volt fogalma sincs,h milyen. Ezeknek az embereknek nem is mondom....elképzelésük sincs...
De ezeket a lakásokat rendszeresen fogja a ház írtatni? Lemegy a közös költségből? A többi lakással mi lesz?
Sziasztok! Meg volt tegnap a 4.írtás. Ködölt a srác meg fújt. Este másztak is elő a rohadékok azt se tudták merrem menjekek én meg mutattam nekik az irányt. Nagy balhé árán sikerült elérnem hogy a ház írtasson mostantól. Úgy hogy a 4 fertőzött lakást amiről tudunk a ház fogja írtatni.
Azért ezt nem gondolhatja komolyan, hogy 1 flakon elég...
Míg nálunk nem volt, én sem gondoltam hogy ennyire szívósak...
Azt hittem annál rosszabb, hogy tetűt hoz haza a gyerek az oviból nincs. Hát tévedtem.
Ha nem volt még önnél, akkor nem is értem hogy került erre a fórumra. Tudatlanul nem kellene az észt osztani.
Tudod vannak olyanok sokan akik titkolják hogy bogár van náluk. Kiadásnál eladásnál egyaránt...
Nem volt olcsóbb egyébként. A ház egyébként rendezett, jó környéken van.
Gondlom picit olcsóbb volt a lakás a piaci árnál.
Sziasztok! 2 hónapja olvasom a fórumot, akkor jelent meg a frissen vásárolt lakásomban ez a szörnyű jószág. Sajnos, nálam már 3 irtás volt két hetes turnusokban megbízható céggel, de csak nem tűnnek el. Ekkor jöttünk rá az irtó szakikkal, hogy főleg a fűtéscsöveknél találom a döglött polikat, illetve sajnos a közlekedőben a szellőzőnél. Kiderült, alattam egy idős poloskatelep ember lakik, azóta elterjedt a házban. Volt nála is irtás azóta kétszer. Vettem K-Othrine irtószert e-bayről, azzal permeteztem, 2,5 % Deltametrin. Már leszigeteltem nagyjából mindent amit tudtam, szilóztam, gletteltem sajnos nem tudom mennyi sikerrel. Már ott tartok, nem merek a lakásban aludni. Szörnyű, hogy az ember nem érezheti otthon magát a saját lakásában. :(
Igen és a felettem lakó a góc ő nem írtatott eddig...
Akkor nem csoda, hogy eddig nem sikerült nálatok kiírtani.:(
Sziasztok! Estére kiderült hogy már a mienkkel együtt 4 poloskás lakás van. Gyűjtöm az aláírásokat a lakógyűlés összehívásához. 10% kell az nagyjából 30 aláírást jelent.
A másik pedig hogy eddig ágyi poloskához nem volt szerencséd. Kívánom hogy ne is legyen...
Ez attól is függ mennyire van elfertőződve a lakás... :(
Nem kell 4 flakon. Egyetlen Protect irtószer elég kell, hogy legyen egy lakásra, ha megfelelően ki lett előtte takarítva, a hely előkészítve, a rések feltárva stb.
Nem kell a csodát várni a profi irtóktól, ezt egy alapos ember szépen el tudja végezni, ha akarja.
10 emeletes panelban földszinten.
Hány emeletes társasházban laktok? (Ha szabad kérdeznem.)
Én laktam már 10-emeletesben, és 4-emeletesben is.
Az újpalotai 10-emeletes volt szerintem a veszélyesebb, mert ott sok ember él egymáshoz közel.
A négyemeletesek ilyen szempontból jobbak.
Jó pap is holtáig tanul. Mivel vidéken nőttem fel 35 éves koromig azt sem tudtam mi azaz ágyi poloska. Az idei születésnapi ajándékom ez volt az élettől ezt megtanulni.
További ajánlott fórumok: