Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)
Közös képviselő nálunk 5.írtástól szállt be a dologba úgy hogy a ház írtás jött írtani. Nálunk ahogy megjelentek a dögök jeleztem neki erre az volt a válasza hogy mindenki oldja meg magának... Írtásonként 15000 fizettem. 60000 fájt mire a ház írtósa jött. 4 írtást fizetett a ház 8 lakásra utána megint mindenki magának írtatott. Sok kis jövedelmű nem akar ebben élni csak nem tudja megfizetni az írás költségeit....
Nálunk 2 hullámban jöttek este 10-11 és éjjel 1-2 között. De sajnos nem egyesével hanem tucatjával minden féle méretben és a plafonról támadtak. De jöttek nappal is a nagyon kiéhezett dögök...
Amúgy megértem az érzést, ha panel, sajnos számítani kell a visszafertőződésre :/ duplán ragasztós szalagot az irtás után tehetsz esetleg az ágy köré, hátha az már ilyen vészcsengőként megmutatná egyből, ha van megint. Vagy lehet, hogy szólnék a közös képviselőnek, hátha van, aki leszarja a lakóközösségből, és mindig visszafertőzi a többi lakást... (mondjuk ezt sose fogom megérteni, hogy lehet, hogy valaki ilyen lényekkel él együtt és ez neki jó...)
Úgy tűnik, mindig jó ütemben kelek fel... láttam egy kisebbet, csak sajnos későn értem oda a lámpával, így mire észrevettem, bezúzott a matrac alá. Most gondolkozom, mennyi időt várjak, hogy úgy kapcsoljam fel a villanyt, hogy megölhessem, de még ne szívjon vért :D
Nállunk 9 hete volt írtás,én is aggódtam a szer nehogy ártson a babának,akkor volt 6 hónapos.Azt mondta az írtó nem árt se gyereknek se háziállatnak.Ok elhiszem,de kegyetlen érzés,hogy lefújják a kiságyat,aztán a kislányom bekapja a rácsot,mert mindig eut csinálja.Azért én se vagyok nyugodt.Ma találtunk megint egy picikét a falon.Ezuttal nem kockáztatunk 3 hét múlva újra lefújatunk.Legszívesebben elköltöznék 😞
Én nem kockáztatnék, mindenhol csinálják meg.
Ja, amúgy mióta rájöttem, hogy ágyi poloska, egy éjszakát sem aludtam normálisan végig. Én is szörnyen érzem magam, csak annak örülök, hogy már csak a ma éjjelt kell túlélnem valahogy.
Elvileg csak ott kell, ahol alszotok, mert a bogár az alvóhelyetek 3 méteres körzetében van valahol. Én meg amiatt aggódom, mert ugye kisbabát várok, remélem, nem árt neki az anyag :( egy nyuszink is van, gyakran kinn van, remélem, vele sem lesz baj... hozzánk szombaton jönnek.
Amúgy elővigyázatosságból annyit megtehettek hétfőig, hogy gőzvasalóval végigmentek a matracokon, és az ágyneműn, ha arrafelé van pete, azt legalább a hő megöli. Nálunk 4 éve bevált, egy irtás elég volt.
Én Debrecenből írok,egy 10 emeletes panelből.Nagyon elvagyok keseredve.Reggelre az ágyban levedlett bőrt találtam,este találtunk egy kifejlett példányt megint a falon.Hétfőn jönnek írtani.A kérdésem az lenne,hogy 3 szobás lakásban élünk,de csak az egyik szobában alszunk,muszály mindhárom szobát lefújni?Arra gondoltam,hogy a nappalit ezuttal nem fújatnám le,a kisbabám pont csúszó mászó korszakában van,legalább egy szoba lenne ahová letudom rakni.
Hát ez szomorú, mindenesetre bizakodó vagyok.
Nyáron 2-3 naponta esznek télen heti 1. Attól függ hogy éheznek meg mennyire vannak elszaporodva.
Nagyon remélem, hogy mi nem szomszédtól fertőződtünk be :/
Amúgy létezik, hogy napokig nem csípnek? Kedd éjjel levadásztam egyet, tegnap kb 10 percenként ébren voltam, elemlámpával csekkolás körbe (minden fehér, így szerencsére pikk-pakk észrevenni őket), de semmi, csípés sincs új. Minden nap zabálnak, ha vannak, vagy pár nap kihagyás normális?
Lina, ti melyik város, kerület?
Szia. Ez már új szerzemény. Szomszédból jöhetett át hozzátok...
Sziasztok.Nállunk 9 hete volt írtás.Azt hittük megúsztuk,azóta se csípés,semmi.De tegnapelőtt megjelent rajtam két csípés,először nem gyanakodtam mert délután jött ki a csípés,azt hittem szunyog.De este ott mászott a falon egy bogár.Létezik,hogy az előző írtás után kelt ki a pete,vagy új szerzemény lenne?Kezdhetjük előről 😞
Ja, és még annyi, hogy Bp belváros társasház, nagyon tartok tőle hogy valamelyik szomszédtól mászott be hozzánk (kb mindig van nyitva ablak, szúnyogháló nincs). Mikor érdemes szólni a közös képviselőnek? Egyből, vagy próbálkozzunk egy irtással, hátha csak valamelyikünk szerencsétlenül hazahozta? (Ebben bízom alapvetően...)
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Megjelentek nálunk is ezek a dögök, 3 hete először, de akkor nem gyanakodtam ágyi poloskára (azt hittem, pók). Ruhatetűre is gondoltam, ezért átnéztem az ágyneműt, matracot, apró koszok után kutatva, semmi. (Fehér az egész, így könnyű ezeket észrevenni). Anyukám persze kérdezte, hogy csak nem poloska megint? Mondtam, hogy tuti nem, mert akkor hónapokig tartó fájdalmas viszketést okoztak. (Az egy másik lakásban volt 4 éve, sikerült tőlük megszabadulni egy elég brutális szerrel, egy hétig nem mehettünk vissza a lakásba...) Erre tegnap este levettem a nadrágom, és kiesett belőle egy vérrel teli hatalmas példány! Szinte semmit sem aludtam, nagyon el vagyok keseredve, úgy érzem magam, mint egy leprás.
Kiket ajánlanátok rovarirtásra? Nem akarok sokat sz*rakodni, meg persze pénzt sem kidobni.
Illetve tudja valaki, hogy a kinyomott szer káros-e a terhesség során? Ugyanis 5 honapos terhes vagyok, csak hogy még kevésbé érezzem jól magam.
Köszi előre is!
Nincs macskám. A csípések alapján azt mondták ágyi poloska csak nekem gyanús volt hogy a poloska nem ugrik. Van róla fotóm , de nem tudom hogy kell ide feltölteni:(
Nem tudnád lefotózni és ide feltölteni ami csíp téged?
Nincs macskád esetleg? Ez tuti hogy nem ágyi poloska lesz a leírásod szerint. Ágyi poloska nem ugrig mászik. Én bolhára hajaznék inkább
Szia. Köszönöm a gyors választ. Akkor már tényleg nem tudom mi ez mert reggelre lettem tele a csípésekkel este az ágyba éreztem hogy valami csíp,de ezek ugranak és rengeteg van belőle:(
Szia. Az ágyi poloska nem tud ugrani csak mászni. Olyat tud hogy a plafonon föléd mászik és rád "dobja" magát. Ugrani ami csípni is tud az a bolha.
Még egy kérdés a poloska ugrik?
Sziasztok. Nálam júniusba kezdődtek a gondok. Rengeteg csípéssel ébredtem, és napközbe is jöttek ki rajtam újak. Elmentem bőr gyógyászhoz, azt mondta még életébe ilyet nem látott pedig nem volt mai csirke. Közbe elkezdtem utána nézni, rájöttem hogy ágyi poloskával állok szembe. Előtte még csak nem is hallottam róla. Nagy nehezen tálaltam valakit aki kijött csinált egy irtást, egy nagyot találtam,tobbi kicsi volt, de rengeteg. Most szombaton harmadszorra fognak kijönni mert még mindig vannak. Teljesen tanácstalan vagyok , megkeserítik az életemet. Érdemes lenne másik szakembert hívni? Köszi
Egyébként mi is zuglóban lakunk egy 10 emeletes panelban, ti melyikben laktatok ? lehet hogy szomszédok voltunk ? :)
Szia,
Látom már régi motoros vagy itt, vagy szerencsére csak voltál. És nagyon rendes tőled hogy tanácsot adsz a mostani áldozatoknak. :)
Mi a X. emeleten lakunk, felső és jobb szomszéd nincs, ahogy észrevettük egyből végigrohantam az egész tömböt, emeletenként 8 lakó. Kiderült hogy a földszinten ketten is várják a második írtást. Az elsőn volt egy fertőzött lakás, de már elköltöztek és állítólag mostmár tiszta. Ugyanez volt a 3. emeleten is. A 9-en állítólag tavaly volt, de nekem gyanús az ember. A többi meg kussol, gondolom van aki észre sem veszi, mert ugye alig látni, lehet őket nem is csípi. Kihívtuk a ház írtóját, kb. szart sem ért, fújkáltak össze vissza, aztán kerestem egy normális fazont aki drágább de lelkiismeretesnek tűnt. Várjuk a második írtást a jövő héten. Mostmár vannak kicsit, csípnek. Remélem ezek csak a petékből jöttek és nincs nagy. Most tartunk kb. 100 ezer forintnál....Már mindent lesziloztam, ragasztottam, kúsztam, másztam. Sajnos a parketta nagyon hézagos, szerintem ott vannak a rohadékok. Hőkezelésre is gondoltam, az lesz az utolsó dobás...Te melyik írtót tudnád ajánlani, aki tényleg jó ? Hogy sikerült megszabadulni tőle ? Az új lakók nem reklamáltak hogy visszajött hozzájuk ?
98 as vagyunk egy tömbben, mindenki tagad, valaki elismerte, és hárman irtattak. Kifüggesztettem nagy nehezen egy papírt a közös képviselettel, hogy akinél van az jelentkezzen.
Hát senki nem jelentkezett...... köcsög emberek...
Mindenki kussol. Csak nem értem hogy őket nem zavarja ? Földönfutóvá teszik az embert
Ha a ház tele, akkor te egyedül kevés ha irtatsz, nem? Nem másznak vissza a többi lakásból?
Mindenkinél kell irtani.
A silica gélt, a kilósat, hol lehet megvenni 2500 Ft-ért?
További ajánlott fórumok: