Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)
Szia,
Látom már régi motoros vagy itt, vagy szerencsére csak voltál. És nagyon rendes tőled hogy tanácsot adsz a mostani áldozatoknak. :)
Mi a X. emeleten lakunk, felső és jobb szomszéd nincs, ahogy észrevettük egyből végigrohantam az egész tömböt, emeletenként 8 lakó. Kiderült hogy a földszinten ketten is várják a második írtást. Az elsőn volt egy fertőzött lakás, de már elköltöztek és állítólag mostmár tiszta. Ugyanez volt a 3. emeleten is. A 9-en állítólag tavaly volt, de nekem gyanús az ember. A többi meg kussol, gondolom van aki észre sem veszi, mert ugye alig látni, lehet őket nem is csípi. Kihívtuk a ház írtóját, kb. szart sem ért, fújkáltak össze vissza, aztán kerestem egy normális fazont aki drágább de lelkiismeretesnek tűnt. Várjuk a második írtást a jövő héten. Mostmár vannak kicsit, csípnek. Remélem ezek csak a petékből jöttek és nincs nagy. Most tartunk kb. 100 ezer forintnál....Már mindent lesziloztam, ragasztottam, kúsztam, másztam. Sajnos a parketta nagyon hézagos, szerintem ott vannak a rohadékok. Hőkezelésre is gondoltam, az lesz az utolsó dobás...Te melyik írtót tudnád ajánlani, aki tényleg jó ? Hogy sikerült megszabadulni tőle ? Az új lakók nem reklamáltak hogy visszajött hozzájuk ?
98 as vagyunk egy tömbben, mindenki tagad, valaki elismerte, és hárman irtattak. Kifüggesztettem nagy nehezen egy papírt a közös képviselettel, hogy akinél van az jelentkezzen.
Hát senki nem jelentkezett...... köcsög emberek...
Mindenki kussol. Csak nem értem hogy őket nem zavarja ? Földönfutóvá teszik az embert
Ha a ház tele, akkor te egyedül kevés ha irtatsz, nem? Nem másznak vissza a többi lakásból?
Mindenkinél kell irtani.
Szia.
Kitartást neked. Nálunk 9 írás volt mert a felettem lakó későn vette észre hogy ágyi poloskával van lefertőzve. Összesen 2 strang 8 lakás amiről tudtunk. Ezek a 6 írástól egyszerre lettek írtva. 9 írtás 4 különböző céggel. Mi a végén elköltöztünk. 6 hónap kínlódás és rémálom után. Költözés előtt 1 héttel szólt a felettem lakaó hogy megint van nála bogár. Egy hét gyomorideg hogy nehogy lejöjjenek a bogarak. De lekoppogom tisztán jöttünk el. Az a baj hogy az írtás kevés. Szigetelni kell a lakást minden hol. Konnektorok fűtécső. Konyha vizes blokkok. Ablakra pollenháló. Mert nyáron nyitott ablakonnál kívűlről is lejön....
Szia,
Tudnál segíteni hogy működik ez a penészgombás dolog ? Nem is tudom elképzelni..... köszi a válaszod.
Szia.
Nem értem mit szeretél volna irni.
Szép napot.
Köszönöm az ötletet.ma ki probáltam és aztán meg látjuk.
Sziasztok.
Nálunk is van ágyi poska .Sok mindeent el olvastam.szinte mindent tudok róluk.Nappal el bujnak.éjszaka támadnak.többféle irtó szert vettem már.Ami nem kis pénzbe kerül.itt olvastam a Hoxán teafa olajjal csöpögtete a lepedöt és az éjjeli szekrényre ki tette.Azért teafa olajat mert nem birják a szagát.szerintem érdemes kiprobálni.
Zasita Bt-t tudom ajánlani Bp-n:
Nálam ők voltak tavaly 2 írtás volt a másodiknál kész Auschwitzot nyomtak a lakásba, hidegködölés, írtószer, ami csak kell. Már 1 éve ennek és azóta nem nagyon van semmi, csótányok, hangyák sem, előtte pedig volt itt minden időszakosan.
Sziasztok!
Engem is elért ez a "vég"! Először én is szúnyogra gyanakodtam, amikor megjelentek a kiütések, mivel mindig is szerettek csípkedni. Amikor már napról napra egyre több lett, és változó nagyságú rajtam, ráadásul őrülten viszkettek és szúnyog se duruzsolt a fülembe,allergiára gondoltam.... Viszont egyik este megjelent az ágyamon egy kifejlett példány...rágugliztam és felállt a szőr a hátamon, ahogy olvastam, hogy mi ez....és mennyire elterjedt, szinte kipusztíthatatlan.... Az elejétől kezdtem olvasni itt a posztokat.... le vagyok döbbenve és nagyon kétségbeesve..... azt szeretném kérdezni, hogy megbízható, lelkiismeretes irtó céget tud-e valaki ajánlani??? Előre is köszönöm
Egyszer itt nyaralt az egyik unokám.. elmondása szerint az osztálytársának valamilyen élősdi lakott a hajában, biztonsági okokból őt is lekezelték.
Na, több sem kellett, vettem egy ózongenerátort, aztán a szobámban, majd a lakásban totális ózonágyúzást végeztem.
Tudom, ez nem ágyi poloska, de ha volt valami, ha nem, minden kipusztult.
Vegyszereket nem mertem, nem is merek használni.(a lakásban)
Nem jó ötlet nekimeni házilagos rovarírtókkal ha szakembert hívsz hozzá.
Kiirtani nem fogod vele, viszont az ellenálló képességét növelheti, egyes dögök nemhogy a boltban kapható szabadforgalmú szerekre immunis, de sokszor a hivatásos írtószert is kiröhögi. Ha van csípés és van élő bogár is akkor már tuti a fertőzöttség, nincs kérdés, és nem szabad semmit csinálni, ameddig a rovarírtó nem jön max. ragasztós csapdázás, ill. elpakolni azt, amit a rovarírtó mond, zsákolás, hőkezelés.
Tipikus hiba és én is belestem mikor voltak hívatlan hálótársaim, hogy szétkap az ember mindent ágyat miszlikre, porszívó, fújkálás minden szarral, chemotox, biokill, protect-b stb. meg pakol ész nélkül. Ezzel jól szétkergeted a poloskákat, nehezítve az írtást. Ha már megvan baj, csípés is van, bogár is van, akkor rovarírtó és csak azt elrakni, amit mond, ágyat nem piszkálni ,nem szétszedni, ragasztó meg befőttes üvegbe rakott ágyláb az üvegbe víz módszer max. mehet más ne. Ennek se lesz sok haszna, mert az ágyban is van már tuti, de legalább, ami máshol bújt el az talán nem tud felmászni így. Majd jön a rovarító ő pakol bútort ha kell, szed szét ágyat, lefújja, amit kell, aztán majd elmondja mit nem szabad csinálni. Készülj fel ,hogy majdnem biztos ,hogy 2 hét múlva kell még egy irtás, hogy a közben kikelt petéket is kinyírja. Ha ennyivel megúszod akkor szerencséd volt, nálam 4 irtásra volt szükség, utolsó kettőnél hidegködös gázosítás is volt, szerintem kérd meg akár jattolva is neki pluszba, hogy már az elején csinálják meg. Akkor is ha szerintük nem kell. Az a biztos. Én még utoljára azért is jattoltam zsebbe 2000ft-ot hogy még egy patront toljon el a szobában igazi Auschwitz lett, reggel csinálta estig haza se mentem had dolgozzon, a faltól az ablakig nem lehetett ellátni.
Szobából kiköltözni is max. pár napra szabad, tovább nem, hogy ne vándoroljanak el a dögök. Ha az ágy környékén koncentrálódnak akkor van a legjobb esély írtani.
Elzsákolt dolgokat meg min. 50 fokon hőkezelni ( ruhákat 60 fokon mosni vagy szárítógépben min. 60 fokon szárítani) azt nem élik túl. Nem gyúlékony hasznlati tárgyakat meg bele a sütőbe légkeverés 60-80 fok. Ha van gőzpingvin akkor azzal. Ilyen melegben az is elég ha sittes zsákba zárod és kirakod a napra ahol rásüt pár napig simán felmelegszik 50 fokra
Sziasztok.
Sajnos a rémálmom valóra vált. Ágyi poloskánk lett. Az egyik gyereken jött elő pár pöttyös csípés mikor a tesója ágyában aludt. A tesót ki kérdeztem most és azt mondja kb 2-3hete vannak a kezén főleg pöttyös csípések. El mentünk nyaralni pár napra. Tegnap Este a párom hozza a fiam párnáját hogy ez milyen bogár ? Én rögtön tudtam mi az. A huzatba is találtunk egyet. Aztán a tesó befeküdt az ágyába és lámpa fénynél a feje alatt a párnáján el kezdett 2 bogár rohangálni. Ezeket mond meg öltük. Utána le húztam mindent az ágyáról kimostam kiporszívóztam át néztem a matracot ágyat de nem találtam se petét se ürüléket se több bogarat. Tudom hogy van több is de reménykedek hogy az elején sikerült észre vennünk mert szerdán jön egy rovarirtós és remélem mivel hamar észre vettük ki írtjuk. Azért biokillel meg poloska elleni sprayel fújkálom jó alaposan az ágyakat és környékét.
Így hogy csak egy ágyban lehet annyira nem lehet el szaporodva ugye? A teafa olajat is fogok alkalmazni.