ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)
A szülőszobán én is maximális kedvességet tapasztaltam.
Sziaztok!
Barátnőm ma éjjel szült a MÁV-ban, elismeréssel nyilatkozott a "személyzet" kedvességével kapcsolatosan. REmélem, császárnál is ugyanilyen lesz a hozzáállás, mint amit ő tapasztalt sima szülésnél.
Tegnap viszont nagy front lehetett, első körben haza is küldték, azt mondta, baromi sokan voltak.
köszönöm!!! : )akkor ennek megfelelően csomagolok.
Én 3 db hosszú ujjú bodyt meg 3 db hosszú ujjú rugdalozót vittem be,de nagyon meleg van egyébként.
Aztán ez a mennyiség kevésnek bizonyult,mert bénáztam a pelenkázással és mindig beleért a kakis pelusba:D plédet kértek Tőlem,de mondtam,hogy nem vittem így a kórházit használtam. Szóval ha van még hely a csomagban akkor érdemes sajátot vinni.
a takarónak mindig rajta kell lennie.
Gratula az új babásoknak és jó egészséget!
Nektek is jó egészséget! :)
én 6 hétig voltam a Margit kórházban,volt fogadott orvosom is akinek nem pár forintot adtunk addig.6 hét alatt összesen 2x láttam,akkor is viziten.Ott a patológián 8 ágyas szobába tettek be ahol futószalagon mentek az abortuszosok,kinek spontán vetélés után szimpla küret volt volt aki a karrierje miatt nem akart szülni.Ezeket mind végig kényszerültem nézni/hallgatni stb.Elég szélsőséges volt sajnos az okok.A nővérek is nagyon vegyesen voltak.Volt aki tényleg oda figyelt,rendes és korrekt volt.Volt aki tojt minden beteg/kismami fejére bármi is volt,Szóval nem volt akkor ez olyan mint ahogy magukról állítják.Az utolsó csepp a pohárba nekem az volt,hogy semmit nem mondtak mi a gond,az orvosok hümmögtek és latinnal dobálozva mentek tovább.Nagyon nehezen adtak választ,na akkor saját felelősségemre haza jöttem mert az orvosi hozzáállás,ellátás stb nálam nem feküdt.Akkor váltottam orvost,kórházat.A sport kórházba jártam a térdem miatt rengeteget,így egy ottani jónak mondott dokit fogadtam aki a Nyírőben vezette a szüléseket mert a sportban már egy ideje nem volt szülészet.Az utolsó hétre befektetett mert a vérnyomásom az egekbe szökött hirtelen,de vissza állt 1-2 napon belül.A doki mondta ha vissza is állt inkább maradjak nehogy baj legyen.Júli 25.én este 6 körül elfolyt a magzat víz a patológiás nővérnek szóltam valami nem stimmel.Azzonal CTG.re tett és kaptam egy kis csomagot a víz szivárgás ellenőrzése miatt.Mondta van,hogy az utolsó napokba a vizelet szivárog,de menjünk biztosra és nézzük meg egy teszt csíkkal,hogy ez vizelet vagy magzat víz.Míg a 20 perc CTG lemegy addigra ez is kiderül.Hát a magzat burok repedt meg és a szülés megindult.Irány a szülőszoba,a volt férjemnek és a dokinak ment a telefon.A doki szólt a szülésznőnek magnézium infúziót kössön be,na a szülésznő ezt értetlenül fogadta mert egyértelmű volt minden a szülés megindult.Nem is kötötte be.Este 7kor volt a váltás.Az éjszakás szülésznőt reggel kb 5ig 2x láttam,végig hanyatt fekve vajúdtam a CTG zsinórjaival a pocakomon.Elég hosszú,nehéz vajúdásom volt.Az ügyelet doki jött valamiért és addig nem is tudta van kismami a szülőszobán.Ő figyelt fel a szívhangra,hogy többször leesik.Innét gyorsult fel minden és hétfőn hajnali 5.20ra sürgősségi császárral született a fiam.A fogadott orvosomat este 11től már nem lehetett elérni.ráadásul szerdán a patológián keresett hol a kismamija.Mondták neki sürgősségi császárral szültem még hétfőn hajnalba.Na onnét oda sem mert jönni hozzám.Még vizitelni sem jött.Ez 2 kórház két nagyon rossz élménnyel.Itt a Honvédba fogadott orvosom nincs,de ennek ellenére mindenki rendes,korrekt,ha kell ereszteni elmagyaráznak mindent és emberségből tengert lehetne fakasztani.Ezt se a Margitban se a Nyírőben nem lehetett tapasztalni.
Szia Wycked! köszi a részletes választ!!! utólag vettem észre, hogy rohanva olvastam, hogy van-e valami új info és Barbi24 szült császárral. De valóban nem semmi méretű volt a babád!!!
Amikor én voltam bent, sajnos nem ablakhoz kerültem, különben behúzva lett volna a függöny, de aki ott volt, hozzá folyamatosan jöttek a látogatók. A mellettem lévő ágyon meg anyuka már a kórházban megkezdte a "suttogó" szerinti kiképzést, szopi után kiságy, a gyerek ordít és ezt egész éjszaka gyakorolták. na csak azért írom, hátha más is olvassa, alvás nélkül több nap elég brutál... meg amikor én voltam bent, akkor első éjszakára sem vitték el a babát, nagyon kimerültem bent.
Babának milyen cuccot vigyünk be? úgy értem, hogy plüss rugdalózó + meleg takaró, vagy ez így sok elég egy könnyebb rugi plusz vékony hálózsák? mennyire van meleg? az első bébim nyári volt : ).
Kedves Blue_berry,
köszönöm! :) tudom hihetetlen,de nem császárral szültem :D és nem kérdezd,hogy ekkora baba hogy jött ki természetes úton mert fogalmam sincs :D:D szerencsém volt a kórházzal és a jó orvosokal!!!
DR Bálint Koppány volt ügyeletben,nála szültem.
Én hétfő du-n szültem és csütörtökön már jöhettem is haza. szerintem a császárosok is 72 órát vannak bent. az oltást az utolsó nap kapta meg.
Én pont ablaknál voltam,de nálunk be volt húzva egész nap a sötétítő. csak az ajtóhoz toltuk oda a piciket. Nekem csak picit sárgult be Marci,de szerencsére emiatt nem tartottak bent. ha bármi kérdés lenne,itt vagyok :)
Kedves Engie87,
Hát nem is tudom hol kezdjem... hajnal 3 órára mentünk be,hogy elfolyt a magzatvíz (első baba) és du-n 16:00-kor már a karomban tarthattam :) úgy induktam neki a szülésnek,hogy Én aztán érzéstelenítőt soha! háááát, én áldom,hogy létezik eda :D amikor megkaptam az érzéstelenítőt órákig nem éreztem a fájdalas vajúdást és mosolyogva tudtam a férjemmel az idő múlását várni! szóval igen lehet kérni!!! amikor megérkeztünk felvették az adatokat,bekísértek egy szobába ami a miénk volt szülés végéig. utána egy kicsit még megborotváltak és megkaptam a beöntést. ettől a résztől tartottam a legjobban,de amikor már ott vagy annyira csak arra tudsz koncentrálni,hogy nemsokára megszülsz,hogy semmi sem kellemetlen :):) szóval én a beöntést is jó dolognak tartom,nekem sokkal rosszabb lett volna,ha szülés közben történik baleset :S nem volt fogadott orvosam,így ügyeletesnél szültem,de minden elismerésem az ott dolgozóké,nem éreztem azt,hogy ettől Én most kevesebb vagyok!!! sőőőt, minden szülőszoba tele volt,mégse éreztem azt,hgy le akarják gyorsan tudni a szülést! Végül természetes úton sikerült megszülnöm,de nem volt jó a nyomótechnikám így rá kellett könyökkel segíteni... de még mindig jobb volt mint a császár.
a babák végig veled vannak,engem mondjuk az első este hagytak pihenni és reggel 6-kor hozták be.
babának: popsitörlő,pelenka,body,rugdalózó,
Lehet apróság de fontos: evőeszköz az ebédhez :) törölköző,hálóing,papucs,betét,töltő..
ha bármi kérdés lenne csak nyugodtan :)
Szia! gratulálok a bébihez!!! de jó ilyen híreket olvasni!!! én január elejére várom a kislányomat, valószínűleg császár lesz. hány napot kellett bent töltened császárral? el lehet hamarabb jönni, mint három nap? mikor adják be, hányadik nap a bcg oltást? van egy nagytesó is, aki ott született, én annak idején nagyon nehezen bírtam azt, hogy állandóan kirakatban voltunk, ugyanis a függönyök szét voltak húzva a látogatók meg bámultak befelé egész nap. ki is borultam, többször sírtam, 5 napot bent kellett akkor töltenem, mert besárgult a pici, sajnos nincsenek jó emlékeim.
En is csak ot ajanlanam!Mi is Nala szulettunk csaszarral.Olyan egyenes a vagasom mintha vonalzoval csinalta volna es gyonyoru.O tenyleg kedves es inkabb az mindanam,hogy nagyon fiatal,de nagyon jo doki!😉
Sziasztok!
2014.11.04-en megszuletett a mi pici fiunk!
En tokeletesen meg vagyok elegedve a korhazzal!Tenyleg mindenki kedves es segitokesz.A csecsemosok us pedig rajuk szoktak panaszkodni,en nem tudok rosszat mondani.
Valahol olvastam,hogy pl az atazott lepedot nem szeretik cserelni alattunk.Hat de igen.Engem a fonover majdnem lecseszett,hogy miert nem szoltam.Ugy napi 4-5 alkonmal is kicsereltek!
Kerdezzetek nyugodtan,szivesen valaszolok! 😉
igen, ő is azért akar jönni mert a szülésnél is bent akar lenni, fel akar készülni :) Szerinted miben más a Honvéd más kórházakhoz képest? Én nem sokat jártam bent, csak vérvételre és uh-ra mentem oda, más kórházba meg még ennyit se, így nincs viszonyítási alapom.
hogy szokás-e avagy sem azt én se tudom,de mivel apa is velünk lesz a szülésnél így jó ha ő is jön :))) na meg ha már van ilyen akkor miért ne jönne el??sőt apának hiába van 2 lányzója a volt feleségétől ő akkor is szeretne jönni hisz Viki 11 Flóra pedig 18 éves és ők nem manapság születtek.arról nem is beszélve a Honvéd azért mégis csak más az átlag kórházhoz képest szerintem :)
:) Köszönöm! Akkor becammogok.
igen,este 6kor kezdődik.épp 2-3 napja itt olvastam érdemesebb kicsit előbb érkezni,hogy le tudj ülni :) mi január első felére agyunk kiírva :)
de jó, én is köszönöm a választ. És akkor ezek szerint jöhetnek apukák is, mi is ma megyünk kettesben de volt bennem egy kis félsz hogy az apukákat nem szokták bevinni.
Kedves Siba22! 18 órakkor kezdődik ma a felkészítő? Köszi! Február közepére vagyok kiírva én is:)
juj,most olvasom már babáztok :) GRATULA NEKTEK és jó egészséget :))
Gratulálok!
Én február közepére vagyok kiírva, minden információt, élményt szívesen fogadok. :)Milyen volt a szülés? Kinél szültél? Lehet kérni érzéstelenítés? Beöntés? Mi az amit feltétlen magaddal kell vinni (mivel nem adnak) a kórházba magadnak, plusz a babának? Szülésznőnek, csecsemősnek ajándékozás vagy inkább a hálapénz elterjedt? Babák végig veletek vannak? Császár esetén is? Előre is köszi a választ. :)
a Podmanincky u. felöli bejáratom kell bemenni / ha jól emlékszem a / 2ik emeleten van.a lifttel felmész és balra kell menni,ott az össze kötő folyosón van egy előadó terem.ott tartják.ma megyek én is :)) remélem párom is oda ér időben ma :))
Én nem tudnám felidézni, hogy mi merre, de a bejáratnál a portás (?) nagyon szépen elmondja mindenkinek egyesével, hogy hol a terem.
Gratulálok, jó egészséget! :)
Sziasztok.
2014.12.01-jén megszületett a kisfiam szépen egészségesen,58 cm-el és 4210 grammal :)
Mindenkinek csak azt tudom mondani,hogy nagyon jó helyen lesz,az orvosok kedvesek,a csecsőmsök normálisak. kérdeznek mindig,de ne féljetek Ti sem kérdezni,mert ott bent a kórházban a legkönnyebb biztos információhoz jutni :)
Ha bárkinek bármi kérdése lenne szívesen válaszolok,amíg még frissek az élmények :)
Sziasztok! Valaki meg tudná mondani, hogy a szülésfelkészítő tanfolyamot a kórházon belül helyileg hol tartják? Honnan kell megközelíteni?
Köszönöm szépen
Én meg itt azért irigykedem ám, hiányzik a terhesség... :)
További ajánlott fórumok: