Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) fórum

ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)

❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯
3723. panndi
2015. jan. 15. 20:43
Én is :)
3722. okcamsik
2015. jan. 15. 19:54
Én is jelentkeztem! :)
3721. A.drienn (válaszként erre: 3719. - Mgesa)
2015. jan. 15. 15:20
Én is szeretném elolvasni, ha szabad.
3720. A.drienn (válaszként erre: 3717. - Zsófi1988)
2015. jan. 15. 15:20

Ha nem titok, ki az orvosod?

Igen a szülésfelkészítő szerintem is felért egy stand up comedy-vel (júliusban is). :)

3719. mgesa (válaszként erre: 3718. - Zsófi1988)
2015. jan. 15. 13:49

A naploimnal megtalalod, jelentkezz olvasásra és adók jogot!

Szerintem majd ott helyben meglatjatok a szülés függvényében, hogy adtok-e a szulesznonek és mennyit, a lényeg, hogy nem várják el.

Nálunk amúgy a doki is nagyon sokat bent volt mindkét szulesnel, nem csak a végén, a legtöbb talán fel óra lehetett, ami eltelt két bejovetele között.

3718. Zsófi1988 (válaszként erre: 3713. - Mgesa)
2015. jan. 15. 09:29
Ha van rá mód, én nagyon szívesen elolvasnám! :)
2015. jan. 15. 08:59

Sziasztok!

Először is, nagyon szépen köszönöm a tanácsokat!!! Őszintén szólva én a kissé problémás kórtörténetem miatt választottam egy nagyon tapasztalt, elismert hírű orvost, és egy pillanatig nem bántam meg, nagyon odafigyel rám, és mind emberileg, mind szakmailag egy rossz szavam sem lehet! Mindemellett én is sokat járok hozzá, és mivel utálom a kétes helyzeteket, és direktbe megkérdeztem, pontosan azért, mert tudtam, hogy egy ilyen kategóriájú orvos nem a két szép szememért fog bejönni miattam. Őszintén szólva meglepődtem, hogy csak 10x pénzt mondott, én többre számítottam. Hadd szögezzem le, a 10x összeg egy 100.000 Ft közelében lévő összeg, amitől már sokkal-sokkal hátborzongatóbbat is hallottam. A szülésznő azért a dilemmám, mert ahogy többen is említettétek, ő az, aki végig veletek/velünk van, és azért a munka nem túl szép részeinél is ő segít, nem az orvos. Mégis az orvos az, akit honorálunk (tudtam a feltételeket, én választottam Őt, ezzel semmi probléma nincs!), és bennem az a gondolat fogalmazódik meg, hogy ez rohadtul nem fair a szülésznőkkel szemben. Hát igen, meglátjuk, hogy jön ki a lépés, mert mint megtudtam, a szülésznők reggel 7-től 19-ig és nyilván 19-től 7-ig vannak műszakban. 1-1 óra tolerancia fér bele náluk, ha mégis megcsúszna a szülés. Jaaa, és a másik!! Kedd este a szülésznők azt mondták, hogy az osztályos főnővér, vagy valaki fontos emberke RAGASZKODIK a 300 napos házassági anyakönyvi kivonathoz, ez ki is van írva az ajtóra. Ám tegnap felkerestük a helyi anyakönyvi hivatalt, ahol megmondták, hogy ilyen papírt már NEM ÁLLÍTANAK KI, és el kell fogadni nem csak az eredeti, hanem a fénymásolt házassági anyakönyvi kivonatot is. Tehát akik a közeljövőben szülnek, ne ijedjenek meg, nincs ilyen jogszabály, ami kötelezné a szülőket a 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat beszerzésére. Egyébként tegnap volt szülésfelkészítő, a doki megint hatalmas forma volt. "Tudják, nekem az ujjaim a szemeim. És ha bedugom az ujjaimat, azt nem azért teszem, hogy megmelegítsem őket odabent." :D

3716. Ankamacko (válaszként erre: 3711. - Zsófi1988)
2015. jan. 14. 11:09

Szia Zsófi!

Október 1-én toxémia gyanúval kerültem be a kórházba. Egyből a szülészetre vittek, ahol egy nagyon kedves szülésznő foglalkozott velem. Kiderült, hogy nem súlyos az állapotom, így nem császároztak meg, de haza nem engedtek. 3 hétig benn tartottak a terhespatológián. 22-én született a lányom és a szülésznő, mikor meglátta a nevem, külön kérte, hogy ha már velem volt az "elején", akkor a végén (a műtét utáni őrzőben) is had legyen velem. Segítőkész, vidám, kifejezetten jópofa volt, pedig én irtó rossz formámat futottam. Tuti, hogy nem várt el semmit...

3715. Engie87 (válaszként erre: 3711. - Zsófi1988)
2015. jan. 14. 08:58
Szia! Én is kicsit bizonytalan vagyok ezen a téren, de nem gondolnám, hogy a 10x-se. Az én esetemben a magánrendelés drága, 20 e körül van egy alkalom, eddig nyolcszor voltam, és még megyek kétszer. Nem hiszem, hogy még 200 e kéne fizetnem szülésért. :S Amikor megkérdeztem a dokit még az elején, azt mondta, hogy annyit adjunk amennyit gondolunk. Végül a párommal is úgy egyeztünk meg, hogy a szülés kimenetelétől függ, mennyit adunk még, de én úgy gondolom, hogy ilyen ár mellett, szerintem már ,,megfizettük" előre.
3714. panndi
2015. jan. 14. 06:01

Mi sem a magánrendelés 10-szeresét adtuk... Oké, bejött miattam éjszaka, de egy órát volt benn összesen, azért 100.000 Ft-ot fizetni... szóval mi kevesebbet adtunk. De nálam is kritérium volt, hogy ne legyen tarifája.

Szülésznő: az első kettőnek adtunk (az első hosszú szülés volt, a második szülésznőnk meg egy hiperszuper, aki még öt év távlatából is megismert :) ), a többinek semmit sem adtunk. A harmadik nevére nem is emlékszem, a negyedik nem volt ott, kb épp odaért a kitolásra, az ötödik sem hagyott bennem túl mély nyomot...

3713. mgesa (válaszként erre: 3711. - Zsófi1988)
2015. jan. 13. 21:35

Ezek az összegek durvak nagyon szerintem, mind orvosnak, mind szulesznonek.

Nálam mondjuk elvi kérdés volt, hogy nem valasztok olyan dokit, aki ELŐRE kikoti, hogy mennyi a "HÁLApénz", ezt nagyon etikátlannak tartom. Elég szomoru, hogy rakenyszerulnek, hogy elfogadjak, de akkor az legyen tényleg annak függvénye, hogy mennyire vagyok hálás, tehát elégedett voltam-e, extra be kellett-e jönnie miattam éjszaka/ hétvégén és volt-e valami komplikácio és azt hogy oldotta meg, stb. Amúgy aki nem mond összeget doki, annak annyit adsz, amennyit tudsz.

Egyébként leírtam most is a szüléstortenetemet, ebben sok minden van a kórházrol, ha valakit érdekel, a profilomnal megtalálja, nem nyilvános, de szívesen adok olvasási jogot annak, aki kéri.

3712. mrssecret (válaszként erre: 3711. - Zsófi1988)
2015. jan. 13. 20:50

Nem, emiatt igazán ne parázz. :) Amúgy én is gondoltam rá, hogy adok valamit a szülésznőnek, akinél végül született a babám, (az elsőnek nemigen volt velem dolga), de így, hogy nem tudtam a nevét, utólag olyan bénán jött volna ki. Majd legközelebb. :)

Remélem jól vagy(tok).

3711. Zsófi1988 (válaszként erre: 3707. - 36cbbb8db0)
2015. jan. 13. 20:00

Szia!

Igen, nekem is amit mondott, az a magánrendelés tízszerese. A SOTE-n, ahol a sógornőm szült, ott a nőgyógyász kerek-perec megmondta, hogy a választott szülésznő a doki pénzének a fele (tehát magánrendelés x5). Ezért vagyok zavarban, mert mindenhol más, és tudom, hogy vannak olyan kórházak, ahol kimondva-kimondatlanul a hálapénz elvárás. Mindenesetre ma volt egy kis 'vészhelyzet', volt szerencsém a szülőszoba vendégszeretetét élvezni, és a szülésznők/nővérkék, illetve az ügyeletes orvos valami elképesztően aranyos és segítőkész volt. Mivel éppen senki nem szült, kaptunk egy rögtönzött körbevezetést is az osztályon. Mivel konkrétan semmi nem volt nálam, így nem is tudtam volna mit adni, de olyan természetes szívélyességgel segítettek, hogy nem hinném, hogy elvárás lett volna bármilyen anyagi kompenzáció. Én megjegyeztem őket, talán viszek nekik 1-1 tábla csokit, vagy valami figyelmességet, ez a minimum, a mai esti kedvességük után :) Egyébként az osztály is nagyon rendezett, kulturált, remélem a mai esti pozitív tapasztalatok igazolódni fognak a szüléskor is :)

A többieknek is nagyon köszönöm a válaszokat, még gondolkodom, de örülök, hogy nincs megkötve a kezem e téren!

3710. mgesa (válaszként erre: 3706. - Zsófi1988)
2015. jan. 13. 18:24

A szulesznok nagyon rendesek és nem várnak el "juttatást". 2 éve is igy ereztem és most is, most két szulesznovel is találkoztam muszakvaltas miatt.

Más kérdés, hogy mivel elégedett voltam és úgy éreztem, hogy extra dolgokat is megtett értem (aki másodszorra volt velem), adtunk neki minimális összeget, de alig akarta elfogadni.

3709. panndi
2015. jan. 13. 14:23

Szerintem nincs egyágyas szoba, háromágyasok vannak, meg kétágyasok :)

Nálunk is úgy volt, hogy a szülőszobáról szóltak a dokimnak, de amikor meghallották, hogy ötödik baba, rögtön hívták :D

3708. mrssecret (válaszként erre: 3706. - Zsófi1988)
2015. jan. 13. 13:51

Én nem adtam a szülésznő(k)nek és a nővéreknek sem semmit. Az első szülésznő eltűnt, mikor lejárt a műszakja, a második szintén, mikor végzett velem, mert telt ház volt. A nevükre nem emlékeztem-így jártak (pedig rendesek voltak). A nővéreknek csak megköszöntem távozáskor, mosolyogtak, jó egészséget kívántak, nem volt semmi elvárás a részükről.

A dokinak sem adtam 10Xest, mert szerintem az pofátlanul magas összeg. Ő sem tűnt elégedetlennek. Igaz, mikor előtte kérdeztem a "feltételeket",azt mondta,rám bízza.

3707. 36cbbb8db0 (válaszként erre: 3706. - Zsófi1988)
2015. jan. 13. 13:34
Szia!En is februar kozepere vagyok kiirva:)Meg en se beszeltem meg a dokimmal h mennyi lesz a szules de en ugy tudom h amennyit fizetsz a maganrendelesen annak a tizszerese a szules ara.De azert majd en is rakerdezek:/A szulesznonek is fogunk adni ,de nemtudom h mennyit illik:/
2015. jan. 13. 12:58

Sziasztok!

Ha minden igaz, én is a Honvédban fogok szülni február közepén. Őszintén szólva egy kissé zavarban vagyok, mert az orvosommal tisztáztam az anyagi kérdéseket, de mivel itt nincs szülésznő-választás, nem tudom, illik-e, elvárás-e 'honorálni' a szülésznő részvételét és segítségét, amennyiben igen, akkor mekkora összeggel. Hasonlóan kérdés, hogy a nővérek részéről mennyire áll fenn ez az igény. Elsőgyerekes kismamaként sokat olvastam, de a Honvéd eléggé specifikusnak tűnik, én meg nem szeretnék 'adós' maradni. (Egyébként rohadtul utálom ezeket a mocskos anyagiakat... :/)

3705. Bogi33
2015. jan. 12. 22:49

Sziasztok!

Vajda doktornál szült valaki?Vagy jár hozzá valaki?Mi a véleményetek róla?

3704. A.drienn (válaszként erre: 3702. - Engie87)
2015. jan. 12. 22:37
Ez nem így van. A tgyás után a gyermek 2 éves koráig jár a gyed. Ha előbb kezded meg a tgyást, ha később, a gyed akkor is 2 éves korig jár. Utána 1 év gyes a gyermek 3 éves koráig. Ennél tovább nem "maradhatsz" otthon, még hetekkel sem.
3703. okcamsik
2015. jan. 12. 19:31

Sziasztok,

nagyon szépen köszönöm a kimerítő válaszokat! :)

3702. Engie87 (válaszként erre: 3694. - A.drienn)
2015. jan. 12. 10:53
Minél később kezded meg a Tgyást, annyival tovább ,,maradhatsz" otthon. Esetemben nem sok időről lett volna szó, max két-három hét, így két-három héttel tovább húzhattam volna. Mivel a Tgyást legkorábban szülés előtt 28 nappal lehet megkezdeni, 168 napig jár, utána gyed, így ha minél később kezdem meg, annál később kezdődött volna a 168 nap+a gyed. Esetemben kalkuláció alapján 2017. február 15-ig tartott volna a gyed, de mivel korábban kezdem meg, így február 2-ig leszek rá jogosult. Tudom nem sok idő, de próbáltam sakkozni. Hát nem jött be, mert nem éri meg.
3701. Engie87 (válaszként erre: 3696. - Okcamsik)
2015. jan. 12. 10:41

Szia! Nekem is fogadott orvosom van, mivel célzottan az ÁEK-ben szeretnék szülni. Nálunk ez úgy működött, hogy felkerestem az orvost a magánrendelésén, és megkérdeztem, hogy vállalja-e a terhesgondozást és a szülést is. Ez fontos, mert nem minden orvos vállal szülést. Előtte egy másik orvosnál próbálkoztam, ő elutasított azzal az indokkal, hogy már több kismamát jelen pillanatban nem tud fogadni. Az első magánrendelés alkalmával adott egy protokollt, melyik héten milyen vizsgálat lesz, nagyjából körvonalazta magát a menetet, de inkább mindig célzottan a következő ,,pontra" koncentrált. Szerintem amúgy orvos- és felszereltségfüggő, hogy ki milyen vizsgálatokat tud elvégezni kórházon kívül. Mi esetünkben a vérvétel, a genetikai uh a kórházban volt. CTG-re nemsokára fogok menni, azt is kórházban csinálják. Genetikai uh-ra, CTG-re magadnak kell időpontot kérni, vérvételre pedig az orvosod ír beutalót. Van egy EKG vizsgálat, azt a házi orvosom által adott beutaló alapján intéztem, de nem a kórházban kértem időpontot. Magánrendelésen mindig elmondja a következő teendőket, megvizsgál, ultrahanggal folyamatosan követi a baba növekedését. 26. héttől kezdve folyamatosan nézi a méhszáj állapotát, baba fekvését, mérteit. 26. héttől 4 hetente találkozok vele, így a kórházba már nem is kell mennem uh-ra. Én úgy tudom - de javítson ki valaki ha tévedek - 12. 18. héten van kötelező ,,genetikai" uh, és 28. 36. körül van még két uh vizsgálat, de ez csak akkor ha nincs fogadott orvosod. Mivel nekem van, így csak a 12. 18. -ra kellett mennem a kórházba. Amúgy nagyon kedvesek, segítőkészek, nagyon szép a szülészeti ambulancia. Tényleg úgy érzed, hogy foglalkoznak veled, nem futószalagszerű. Szülésfelkészítő tanfolyamra érdemes elmenni. Ez minden hónap második szerdáján van, Vermes Doktor Úr tartja jó hangulatban. :) Nekem úgy rémlik, mintha azt mondta volna, hogy nincs egyágyas szoba, tehát nincs VIP, viszont ha van rá lehetőség ( kihasználtságfüggő ), akkor megoldható, hogy a kismama kétágyas szobába, legyen egyedül. Ha zsúfoltság van, akkor nem tudnak biztosítani, de nem is ajánlotta, mondván, hogy jobb, ha az ember lánya ilyenkor nincs egyedül.

Szülés beindulása is orvosfüggő. A felkészítőn elmondták valóban, hogy miután beértél a szülőszobára, akkor majd az ügyeletes orvos, szülésznő fogja értesíteni az orvosodat, viszont amikor én megkérdeztem az orvosomat, hogy esetében ez igaz-e, azt mondta mások így szokták, ő viszont jobban preferálja, ha mi értesítjük mikor beindulunk a kórházba, tudjon kalkulálni, mivel állandó mozgásban van. Állítólag szülőszobáról akkor jeleznek a dokinak, ha már közel van 2-3-4 óra maga a tényleges szülés. Előtte 12 órával nem fogják felhívni. :) Viszont az én orvosom szeretne róla tudni. Ő dolga, nem mászok bele a magánéletébe. :) Szerintem mindenképp egyeztess az Attilával. :)

3700. Léna79 (válaszként erre: 3696. - Okcamsik)
2015. jan. 12. 08:08

A VIP szobának (bármelyik kórházról legyen is szó) kétféle elérésimódja van.

-Mázli,ha éppen szabad,amikor szülsz (felmész a szülőszobára azonnal szólsz az igényedről)

-Ha dokid az adott kórházban atyaúristen kategóriában van,akkor is lehet szerencséd.

Mindkét esetben a legfontosabb,hogy azonnal szólj,hogy igényed van a szobára.

3699. mrssecret
2015. jan. 11. 23:30
MAgánrendelőben nincs UH?!! :O
3698. A.drienn (válaszként erre: 3696. - Okcamsik)
2015. jan. 11. 22:35

Szia!

Én úgy láttam (egy éve volt kb.) hogy Dr. Kiss Attila magánrendelőjében nincs uh, ctg. Úgyhogy nem ott fogja megcsinálni, hanem beutal a kórházba/szakrendelésre (Honvéd/MÁV kórházba).

Igen, ha ő az orvosod, a MÁV-ban szülhetsz szerintem.

Alapból tényleg úgy van, hogy a szülőszobáról, ha bemégy, fogják az orvost értesíteni.

A kórházat hívni kitartás kell! Előbb-utóbb felveszik.

Egyágyas szobáról nem tudok, bár én nem foglalkoztam ezzel a kérdéssel, úgyhogy lehet hogy van.

3697. mgesa (válaszként erre: 3696. - Okcamsik)
2015. jan. 11. 22:01

Szia!

Alapjaraton úgy működik, hogy ha maganban jársz a dokidhoz, akkor automatikusan abban a kórházban jogosult vagy szülni és minden vizsgalatra, ahol ő rendel, ezt nem kell külön kérni. Ha pl. vervetelre, stb. mész a kórházba, megkérdezik ki a dokid és ennyi.

Az, hogy milyen vizsgalatokat csinalnak meg a maganrendelesen rendelő függő. Nekem mindent ott csináltak, a vervetelt, uh-t, ctg-t,egész terhesség alatt 1x kellett vervetelre mennem a kórházba, mert az ehgyomri volt. Ezekre kérdezz ra a dokinal.

A MAV-ban úgy működik, hogy nem Te hívod a dokidat, ha szülsz, hanem bemesz a szülőszobara, ott megvizsgalnak és ők értesítik majd a dokidat - azért erről is kérdezd meg az orvosod, lehet, hogy nála másképp működik.

Én egyagyas szobarol nem tudok, de hátha majd valaki segít 😄

3696. okcamsik
2015. jan. 11. 20:44

Sziasztok! Kb fél évre visszamenőleg tudtam most visszaolvasni, sok kérdésre választ kaptam tőletek, ezt köszönöm! J Azonban lenne néhány kérdésem, amik még kicsit homályosak, lehet elég primitívek, de nálam valahogy nincs még meg az összkép.

Magánorvosom van (Kiss Attila), mindenképpen nála szülnék, reméljük el is vállalja, következő alkalomkor kérdezem meg. Kórházként a MÁV-ot (Honvéd, ÁEK, ki tudja már) szeretném, ami épp jó, mivel Kiss Attila ott is rendel. Kérdésem az lenne, hogy ha én magánban járok hozzá, ő tud segíteni abban, hogy abba a kórházba vegyenek fel, mehessek szülni? A múltkor hívtam 2 napon át kb 5 perceként a kórházat, de egyszer sem vették fel a telefont!! L Nem tudom, hogy ennek mi a menete így.. A másik, ha magándokim van (függetlenül attól, hogy rendel ott is), akkor ha szülök, értesíthetem, és ő akkor jön? Vagy hogy működik ez, hogy kell elképzelni? A szoba kérdés a következő, lehetőség szerint szeretnénk 1 ágyas szobába kerülni, úgy tudom erre van lehetőség a kórházban, hogy lehet erre „jelentkezni”? Ha magánrendelésre járok, ott meg tud a dokim csinálni mindent szükséges vizsgálatot úgy, mint a kórházban? (nyilván nem vérvétel, stb), uh, ctg, ilyesmi. Azt hiszem egyelőre ennyi, ha valami még eszembe jut, írok. Köszönöm nektek!

3695. A.drienn
2015. jan. 10. 21:47
Gratulálok a mostanában született babákhoz, és jó egészséget babáknak, anyukáknak egyaránt!
3694. A.drienn (válaszként erre: 3693. - Engie87)
2015. jan. 10. 21:46
Nem, értem, miért maradhattál volna otthon tovább a babával, ha később igényled a tgyást?A tgyás 168 napig jár, utána gyed, a baba 2 éves koráig. Semmivel sem lesz több, ha később igényled.
❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook