ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)
Köszönöm a válaszokat! Mondták munkahelyen, meg tudtam is, hogy előtte 28 nappal igénybe lehet venni, csak próbáltam sakkozni, hogy minél később vegyem igénybe, így ha nem is sokkal, de egy kicsivel tovább maradhattam volna itthon a babával. Viszont azt nem tudtam, hogy csak táppénzre vesznek fel, így persze meg már anyagilag nem éri meg a dolog.
miért mennél betegszabira amikor a TGYÁS-t szülés előtt 28 nappal már igénybe veheted??ezt a munkahelyeden nem mondták amúgy??bár nem csodálkoznék ha nem.szerintem kérd már most ki nyugodtan az oep.nél ezt.szülés után pedig a baba taj - lakcím kártyát és anyakönyvit kell másolva leadnod.nekem már le van adva dec.17i kezdéssel.
Így van, terhesség alatt nem tudsz betegszabadságra menni, csak táppénzre (kivéve, ha mondjuk meg vagy fazva, mert ez nem függ össze a terhesseggel), ami kevesebb pénzben, mint a betegszabadság. Terhesség alatt, ha terhességgel összefüggő a távollét, akkor 9-es kódot kell a táppénzes papirodra írnia az orvosnak, ez a "veszelyeztetett terhesseg" kódja.
Persze ha jó fej a doki, akkor akár elintezheto, hogy betegszabira vegyen, mondjuk pl. torokfajassal, így kicsivel magasabb összeget kapsz, de.csak 15 napig, ugyanis ennyi az éves betegszabi keret, utána mindenképp táppénzre kerülsz.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Február közepére vagyok kiírva. Febr. 2-ig szabadságon vagyok. Utána betegszabadságra mennék a szülésig, majd a szülés napjától lennék GYÁS-on. Az orvosom múltkor olyasmit mondott, amin meglepődtem, hogy táppénzre tudok menni, de ugye az jóval kevesebb, mint a betegszabadság. Tudja valaki, hogy ez hogy is van pontosan???
Köszönöm
ugyan oda a Dózsa György úti telephelyre kell menned csak a fél emeletre.
Sziasztok:-) én májusra vagyok kiírva. Újpest révén ide tartozunk, és örömmel olvasom a sok pozitív dolgot, a gátvédelmet meg mindent:-) megnyugtató :-) most 22 hetesek vagyunk, oda kellett menni a 12 és a 18 hetes uhra is. Egy kötelező még van biztos. Asszem 30. Hét körül. Arra hova fog vajon utalni a doki? Van vkinek tapasztalata?
Én sem értettem, mert mikor megkaptam a beutalót, mondták, hogy akár mehetek is (ez dél körül lehetett, ctg után, természetesen már ettem aznap). Végül úgy döntöttem, hogy majd valamelyik másik nap visszamegyek, akkor éhgyomorra mentem. Megkérdeztem azt, aki vette a vért, hogy ide amúgy hogy kell jönni, azt mondta, hogy orvostól függ. Van aki azt szereti, ha éhgyomorra jön a kismama, valakinek meg mindegy, ehetsz simán. Szóval ezen igazodjon ki az ember.. (Amúgy nekem nem is kellett időpont, csak odamentem, és egyből be is hívtak.) Hajrá! Engem nem izgatna, ha ctg-n ennem kéne pár falatot a vérvétel előtt.
gratula a gyorsasághoz :)
Gratulálok, jó egészséget Nektek!
Sziasztok! Csak roviden szeretnem leirni, hogy mennyire pozitivak a tapasztalataim a MAV szuleszettel kapcsolatban. Elso kisbabank szuletett itt december vegen es nyilvanvolan en is nagyon feltem az ismeretelentol. Mivel eleg hosszura nyult a vajudasom, ez ido alatt 3 kulonbozo szuleszno foglalkozott velunk, akik maximalis kedvesseget es segitokeszseget mutattak, ugyanugy az aneszteziologus is. A szuloszoba nagyon szep, baratsagos volt. A szules utan a gyermekagyas resz szinten teljesen ok, haromagyas szobak vannak. A csecsemos noverek barmilyen keresre valaszolnak, illetve segitenek (pl. ha nem megy a szoptatas ugy ahogyan kellene). Az anyakonyvezes miatti papirok teren is rugalmasak, tolunk pl. nem kertek a 300 napnal fiatalabb hazassagi anyakonyvi kivonatot. Barkinek nagyon szivesen irok reszletesebben privatban ha szeretne, ha vannak kerdesei ezekkel kapcsolatban.
Sziasztok! A 36. héten lévő vérvétel az éhgyomri? Reggel fél 8-ra kaptam időpontot a CTG-re, és utána mennék vérvételre, de olyat hallottam, hogy ha nem mozog a baba, akkor a CTG-n kérik, hogy rágcsálj valamit, hogy felébredjen. Viszont így bukik az éhgyomri vérvételem....Kérjek szerintetek más időpontot? Köszönöm!!!!
Sziasztok!
Előre is elnézést mindenkitől, a téma nem ide vág, de mivel itt elég nagy az aktivitás kérdezném, hogy valaki nem járatos-e Dunakeszi bölcsiket illetően.
Előre is köszi szépen mindenkinek a választ.
Végül sikerült telefonon időpontot kérnem,29re kaptam,de.... 28án reggel megszuletett a baba :)
köszi az infót :) a nagy fiamnál 99ben beöntés és a borotva kötelezően meg volt a nyírőben,azóta ugye eltelt 15 év és eleve máshol szülünk :)borotvát azt inkább most én intézem,valahogy nekem ez jobb.a beöntés kellemetlen az igaz.de lehet,hogy jobb a baba miatt :)
Beontes: megkérdezik, mikor "produkaltal" utoljára, ennek függvényében van, vagy nincs. Elsőnél nekem volt, most nem kellett. Biztos lehet nemet mondani, de őszintén szólva én örültem, hogy kaptam és ott intezodott el, mint a szulesnel legyen baleset... Nem volt gáz amúgy maga a művelet.
Borotvalas: én is elinteztem otthon, de a szuleszno az mondta, hogy akinek nem, annak borotvalnak, de csak a gatat, ha esetleg varrni kell utána, akkor szabad legyen.
nincs mit :) nagyon interaktív az egész,nekem nagyon tetszett az egész.valahogy nagyon átfogó az egész dolog és alapos a doki.legalábbis amikor mi voltunk.ha jól emlékszem maga az osztály vezető főorvos volt aki tartotta. először amikor megláttam az ajtóba a mérete alapján beteghordónak néztem az alkata alapján.
minden hónap 2ik szerdáján 18 órától és 3ik szerdán 14 órától.a podmaninczky u.ai bejáraton kell felmenni a 2ik emeletre és sréhen balra menni az előadó terembe.
Sziasztok!
Februar kozepere varom az elso babamat:)
Nemtudjatok veletlenul hogy a mav korhazba mikor van szulesfelkeszito?
vissza olvasta mert lassan nálunk is eljön végre a babó kibújásának :)) a szülőszobán borotválás,beöntés van-e???? gaz a borotválást itthon megcsinálom magamnak mert ez valahogy jobban fekszik.nem egyszerű nagy pocakkal az igaz. de azért igyekszem :))
Oké,rendben.Köszönöm szépen!
Vagy lakcím, vagy jogosultság alapján juthatsz a kórházba, illetve a harmadik opció, ha maganorvoshoz jársz és ő ott dolgozik, én is így voltam.
Ebben az esetben minden vervetelre, ctg, stb. jogosult vagy a kórházban.
Szerintem pár oldalt olvass vissza itt a forumon, sokan szultunk mostanában és írtunk utána ide, a legtöbb kérdésedre meg fogod találni a választ 😄
Nincs mit.Viszont kérdezz/járj utána,hogy hogyan juthatsz be mert ahogy olvasom a többieket nekem a protokoll slang szöveget mondták és tényleg van lehetőséged másképp is bejutnod a Honvédba.a Marigtba nem csodálom,hogy nem akarsz menni.
na ezt én se tudom.csak azt amit mi is kaptunk választ erre a kérdésre amikor valaki feltette.
siba: elcserélni a műszakot? Na de hogyan? Mert mi most utoljára kb 11-re értünk be a kórházba éjszaka, nyilván nem megy haza műszakból a benn lévő a kedvemért, nem?
Gratulálok az ikrekhez :) Tök jó, hogy nem kerültek PIC-re :)
Nem kell semmi papír, én ugyan Bm dolgozó vagyok,d e barátnőm is oda járt dokihoz és neki köze nincs sem címügyileg, sem máshogy a kórházhoz
Ezek szerint van remény. :) Én területileg a Margithoz tartozom,de oda nagyon-nagyon-nagyon nem szeretnék menni.
Ezért gondoltam,hogy a Honvédba keresek orvost,mert akkor talán jó eséllyel bejutok.
Megkérdezhetem,hogy ki a dokid?
Huhh, hát remélem nem kell majd mentőt hívni :) Nyilván, ha vészhelyzet van, akkor azt elfogadom, hogy a legközelebbibe visznek. Csak attól félek, hogy nem vészhelyzet esetén is úgy lennének vele, hogy ez nem taxi, meg nem városnéző körút :)
A kiskönyved hátuljába írja be az orvos, hogy a Honvvédba vigyenek. Ez az egyetlen lehetőség, de ez sem biztos. A mentősök fogják felmérni a helyzetet, ha pl. úgy látják, hogy már nincs sok idő, akkor úgyis a legközelebbibe visznek. Más opció nincs, én megkérdeztem az orvosokat erről.
További ajánlott fórumok: