Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) fórum

ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)

❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
3753. tschilla
2015. jan. 28. 13:58

Én el tudom képzelni, hogy a te orvosod nem akar ilyesmivel foglalkozni. Gondolom ő is tisztában van vele, hogy mások simán odaviszik a nem oda tartozó kismamáikat.

Valahányszor ott vagyok vérvétel miatt, vagy a dokival egyeztetni, mindig megüti a fülem, hogy már megint teltház van. Múltkor az orvosom egyik kismamája épp beíratta vele a terheskönyve hátuljába, hogy mentős szállítás esetén ez a kórház fogadja majd őt, mivel egyébként nem éppen a környéken lakik. Erre odaszólt az orvosomnak egy másik doki, hogy jó lenne, ha ma senkit nem hozna ide pluszban szülni, mert már állóhely sincsen a szülőszobán.

Ki tudja, hogy a háttérben ezt nekik hogyan kell intézni. Elég leterhelt a kórház így is, gondolom nem lehet a végtelenségig magánbetegeket odavinni. Talán nem is mindenkinek engedik, vagy van valami limit.

Én is terhesség előtt beszéltem erről az orvossal, és neki nem okoz problémát, hogy közöm sincs a kórházhoz, az állandó lakcímem nem is budapesti, a tartózkodási helyem meg a város másik felében van. Nekem annyit mondott az orvosom, hogy ne aggódjak, első gyereknél onnan is bőven beérek. Azt pl. meg sem kérdezte, hogy hol dolgozom. Nem foglalkoztatja ez a jogosultságos kérdés.

3752. siba22 (válaszként erre: 3750. - Okcamsik)
2015. jan. 28. 13:49
ő nem közeli hozzátartozó sajnos.nekem a párom dolgozik a MÁVnál így nekem rajta keresztül lett meg a Honvédba ami átvette a MÁV kórházat.viszont lehet kérni magától a kórháztól is kérni ilyet.de viszont azt nem értem,hogy az ide írok sokan nem alanyi jogosultak hanem magán dokihoz járva tudtak szülni a Honvédba akkor téged a dokid miért nem tud ott szülésnél fogadni.a mentősök már más kérdés.a Monoriak nem indultak volna oda ha nem tudtuk volna igazolni,hogy fogad maga a kórház minket.az igaz,hogy " csak " tarcsáig jutottunk.Zalánom egészségét köszönhetem a 2 mentős óvatosságának.az ápoló választotta a 2 perces kitérőt és kért vizsgálatot biztos ami biztos alapon,csak már onnan nem a Honvédba vettük az irányt hanem a császáros műtőbe így megelőzve a nagyobb bajt a köldökzsinór és meconiumos magzat víz miatt :)
3751. mgesa
2015. jan. 28. 12:27

Szerintem nem közeli hozzatartozo.

Én a helyedben inkább a dokival tisztáznam, hogy ő miért nem akar/tud Téged így odavinni, vagy esetleg nincs képben, hogy lehet-e. Mert az nem kérdés, hogy lehet-e, tucatnyian vagyunk csak itt a fórumon, akik ott szültek így, szóval valami sántít... Esetleg Ő személy szerint valamiért nem tud odavinni. Nyugodtan emlitsd meg, hogy többeket ismersz, akik ott szültek magandokin keresztül (én Spaniknal).

3750. okcamsik
2015. jan. 28. 12:00
Köszi! Utána járok a jogosultságnak is! Eszembe jutott, a férjem a vám-és pénzügyorségtol szerelt le 3 éve, gondolom ez már nem számít, viszont anyukám testvére a mávnál dolgozik. O közeli hozzátartozónak számít szerintetek? Ha igen, akkor így simán meg tudnám oldani.
3749. siba22 (válaszként erre: 3746. - Okcamsik)
2015. jan. 28. 07:11
lehet kérni magától a kórháztól kérni jogosultságot.csak azt nem tudom ez hogyan lehet intézni.de a nőgyógyászaton is ki van függesztve erről egy papír.azt tudom lehet kérvényezni is.szerintem erre kérdezz rá mindenképpen!!
3748. siba22 (válaszként erre: 3742. - Vszani)
2015. jan. 28. 07:09
én nem rég szültem pici fiamat Zalánt.nem pestiek vagyunk,ergó egyik kerületben sincs címem.a mentős el sem indult volna pest felé ha nincs jogosultsági igazolásom a Honvédba.igaz,mi tarcsáig jutottuk mert / óriási szerencsénkre / óvatosságból megnézettek az ottani szülészeten.páromnak mondta a mentős,hogy jártak már pórul amiatt,hogy nem volt jogosultsága a kismamának oda és nem sok híján menniök kellett tovább.csak a Honvédos dolgozók emberségén múlt nekik ez az egész.tehát ha mentő viszi a kismamát akkor számítani kell rá,hogy benne van a pakliba az illetékes szülészetre viszik.
3747. A.drienn
2015. jan. 27. 22:23

Érdekes. Nekem a kórházban 3 olyan szobatársam is volt, aki ott szült, és más kerületekben lakik, az egyik még csak nem is BP-en, mivel ott volt a magánorvosuk.

Nem értem, tényleg. De kíváncsi vagyok, úgyhogy ha lesz valami fejlemény írd meg légyszi!

3746. okcamsik
2015. jan. 27. 15:30
Mindenki ezt mondja, kivéve a kórház és a doki. Nem értem már. :( nem szeretnék ezért orvost váltani, ha ott leszünk. :(
3745. panndi
2015. jan. 27. 15:04
Hát ez így akkor fura. Nekem is magándokim volt, és nem kellett kerületi lakcím.
3744. okcamsik
2015. jan. 27. 13:56
Nem vagyok még kismama, csak tervezzük már. Múlt héten voltam éves szurésen, hogy minden rendben legyen, mielott probálkozunk. Akkor beszeltünk a dokival ezekrol, o kerdezte meg, hogy szeretném-e, ha o lenne az orvosom es nála szülnék, mondtam igen. Azt mondta, akkor intézzek 4 vagy 13 kerbe tartózkodási címet, különben nem tud vállalni. Teljesen magánban járok Kiss Attilához.
3743. panndi
2015. jan. 27. 12:56
Hova jársz terhesgondozásra? Teljesen magánrendelőbe, vagy a kórházba, csak épp felfogadtad a dokit?
3742. vszani (válaszként erre: 3741. - Okcamsik)
2015. jan. 27. 12:39

Szia,

Lehet, hogy csak nem mondta világosan a dokid, hogy mik a lehetőségek. Ha ezekben a kerületekben van a lakcímed, akkor oda tartozol, viszont, ha máshol van a cím, akkor meg kell beszélned a dokival, hogy vállalja-e a szülést. Amennyiben igent mond, akkor a kis könyvedbe (amit a védőnőtől) fogsz kapni be kell írnia, hogy a mentő hova vigyen majd szülni. Ha nem mentővel mész, akkor sincs gond, mert a szülőszobán meg fogják kérdezni ki a dokid és már hívják is Neked. A terhesgondozás alatti vérvétel és egyéb kórházi vizsgálatokra pedig a doki fog beutalót adni ami a ebbe a kórházba szól. Szóval ha a dokid vállal, akkor minden megoldható. Megmondod ki az orvosod?

3741. okcamsik
2015. jan. 27. 12:20
Felhivtam a korhazat, azt mondtak, tenyleg igy van, kell a lakcimkartya. Baratnom is 2 hete szult ott, de nem azokban a keruletekben lakik. En mar nem ertem :(
3740. mgesa (válaszként erre: 3737. - Okcamsik)
2015. jan. 27. 10:00
Ez nem így van, ha ott a magandokid, akkor odavihet, én sem vagyok oda jogosult semmilyen formaban amúgy.
3739. tschilla
2015. jan. 27. 01:15
Ez biztos nem így van, de lehet, hogy a te orvosod nem szeret odavinni magánbeteget úgy, hogy nem stimmel a cím. Ki tudja, hogy ők ezt ott bent milyen feltételekkel, hogyan rendezik el.
3738. mrssecret
2015. jan. 26. 22:32
Ez nem így van szerintem. Én sem a 4. sem a 13. kerületben nem lakok semmiéyen formában és a magándokimnál szültem a MÁVban.
3737. okcamsik
2015. jan. 26. 22:11
Sziasztok! A magán dokimmal beszélgettünk a terhesgondozásról, szülésröl, a honvéd (máv, áek, már nem tudom) kórházban rendel. Azt mondja, csak úgy szülhetek nála és a kórházban, ha 4. vagy 13. kerületi lakos vagyok, vagy legalább tartózkodási címem van oda, de sajnos máshol lakom. Ez tényleg így van? Még nem vagyok kismama, csak tervezzük és ajánlotta a doki, hogy kezdjek el utána járni és megszervezni. Az egyetlen (biztosnak hitt) lehetőségem sajnos nem szeretné, ha átmenetileg is oda lennék tartózkodásira bejelentve, így most aggódom, ha oda kerülök, válthatok emiatt dokit?? :( nincs valami kiskapu? Hátha ti tudtok valamit, köszönöm!
3736. siba22 (válaszként erre: 3730. - Panndi)
2015. jan. 19. 08:06
Köszönjük :)
3735. siba22 (válaszként erre: 3728. - A.drienn)
2015. jan. 19. 08:01
:)) a gyorsaság nem is lett volna gond nálunk,hajnali fél 4kor ébredtem valami nem igazán stimmel.viszont a magzatvíz kakis lett és a köldökzsinór Zalán nyakán volt ami miatt a szívhang sajnos 110 körül mozgott.nekünk szerencsénk volt a mentősökkel.direktbe beszóltak Kistarcsára van egy kismamájuk aki Honvéd jogosult előre haladott vajúdással,de óvatosságból kérnének 1 vizsgálatot.ez volt a szerencsénk,hogy fogadtak.ki tudja mi lett volna ha nem ejtik meg ezt a kitérőt.Zalán 30 grammot fogyott csak,de 60 gramm plusszal jöttünk haza a 4ik napon :)azóta is csak anyatejesek vagyunk.se pótlás se forralt víz vagy bármi egyéb nem kell.védőnéni és a doktor néni nem győzték dicsérni :)
3734. panndi
2015. jan. 18. 06:27
De, egyre durvabb volt. A negyedik után szenvedtem a legjobban, mert ő PIC-re került, második nap már szoptathattam, de egy széken ülve az utófájásokkal nem volt túl vicces.... :)
3733. mgesa (válaszként erre: 3730. - Panndi)
2015. jan. 17. 21:09
Amúgy Neked nem voltak nagyon durvak szülés után a mehosszehuzodasok? Tényleg minden gyerek után egyre rosszabb? Mert én így a második után is nagyon szenvedtem, akkor milyen lehet az otodiknel??? Vagy ez vajon egyénfuggo is...?
3732. mgesa (válaszként erre: 3727. - Siba22)
2015. jan. 17. 21:05
Gratulálok, jó egeszseget Nektek!
3731. mgesa (válaszként erre: 3729. - Panndi)
2015. jan. 17. 20:57

Köszi, kedves vagy!

Hát igen, ez nem olyasmi, amit sokan megertenek... Még a párom sem igazan, aranyos, meghallgat, vigasztal, de tudom, hogy nem teljesen érti. Azért most már eltelt 4 het, kicsit mas, de a nosztalgia és a vágy mindig maradni fog, azt hiszem 😃

3730. panndi
2015. jan. 17. 13:58
siba, gratulálok :)
3729. panndi
2015. jan. 17. 13:58

mgesa, köszi, elolvastam, és a vége... szívemből szóltál, pont ugyanezt érzem, csak nem híresztelem, mert biztos hülyének néznek...

Szép volt nagyon :)

3728. A.drienn (válaszként erre: 3727. - Siba22)
2015. jan. 16. 22:08

Húúú, nagyon gyorsan történt akkor? Majd írsz róla, hogy volt? Kíváncsi lennék.

Hatalmas gratula Zalánhoz. Tényleg kis törpe :) Blankám szintén 50 cm-rel született, és 2700 g-mal, de visszafogyott 2480-ra a kórházban. Most 4 hónapos és 5 kg :)

3727. siba22
2015. jan. 16. 20:53
sziasztok.pár napig távol maradtam :)) múlt szombaton megszületett csepp törpénk Krnács-Winkler Zalán 2490 grammal 50 centivel :)) Sajnos a Honvédba már nem tudtunk beérni időben a mentővel, így a tarcsai kórházban születtünk.
3726. 36cbbb8db0 (válaszként erre: 3713. - Mgesa)
2015. jan. 16. 07:21

Szia!

Én is szívesen elolvasnam ha lehet:)

3725. A.drienn (válaszként erre: 3724. - Mgesa)
2015. jan. 15. 22:14
Köszi! Gyönyörű!
3724. mgesa
2015. jan. 15. 21:15
Mindenkit beengedtem, panndi, Téged még nem látlak, gondolom van egy kis csúszás.
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook