ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)
Szia, a Farkas doktorhoz nem sikerült sajnos, de nagyon kedves volt a hölgy, így még épp febr.27-re Dr. Kása Dánielhez kaptam. (elfogadtam, mert a hónapban is meg kell lennie a kötelező vizsgálatnak) :)
Jövő héten meg telefonálok, akkor már meg lesz a márciusi, és akkor kérek a Farkas doktorhoz :)
Szia!
Sok jóval nem biztatlak, mert én ma délután kértem (volna) hozzá időpontot, és azt mondták, hogy már egész februárra nincs! :( Én mondjuk rákszűrésre mennék, tehát nekem jó lesz márciusban is. De azért telefonálj hétfőn, olyan lehet hogy valaki épp lemondja, hátha szerencséd lesz.
Én arról nem hallottam, hogy a 20. hétig kell fogadni, bár nem vagyok érintett a témában, nem volt fogadott orvosom. Ha később is kerülsz be hozz, kérdezd meg. Nem tudom, hogy ha megfogadod, utána hogyan ad időpontot, szerintem minden alkalommal ad a következő alkalomra.
Annyira nagyon nem ismerem, mivel a szülőszoba+osztály után még csak 1x voltam nála, a 6 hetes kontrollon. De ezek alapján: a világ legjobb dokija! Nekem villámszülésem volt, mondhatni, de ő is sokat hozzátett ahhoz, hogy a lehető legproblémamentesebb legyen. Mondjuk sok dolga tényleg nem volt velem, csak a szülés előtti vizsgálat, egy burokrepesztés, és aztán maga a szülés, majd varrás. Úgy értem, semmi komplikált. Maximálisan kedves, emberséges! Mindennap bejött a szobába az osztályon is a 3 nap alatt (pedig ugye nem volt fogadott).
Majd írd meg, sikerül-e hétfőn időpontot kérni. Kicsit csalódott voltam ma, hogy nekem nem sikerült. Mivel a márciusi beosztás még nem volt meg, majd újra kell hívnom az időpontkérést.
Szia, nagyon örülök, hogy válaszoltál.
Őt ajánlották nekem, hogy egy maximálisan megbízható orvos.
Ha hétfőn hívom a kórházat szerinted sikerül szerdára időpontot kapni hozzá?
Nehéz bekerülni hozzá (mivel olyan jó orvosnak tűnik)?
Szülésre fel lehet fogadni? És ha már fogadott orvosom lesz, akkor hívhatom Őt is időpont ügyben? (de gondolom első alkalom után ezeket már tudni fogom, ha megbeszélem vele)
Kedves? Megbízható? Odafigyel?
(annyira csapongok, izgulok, félek kicsit az ismeretlentől) :)
Az igaz, hogy mindenképp a 20. hét előtt kell felfogadni dokit, mert utána már nem vállalnak el? Ezt ma olvastam valahol.
18 hetes vagyok, remélem gond nélkül sikerül átkerülni hozzá.
Szia! Én nála szültem, ő volt az ügyeletes! Minden téren felsőfok!!!!
Van itt a hoxán külön topik is róla, keress rá, de ha nem találod megpróbálhatom belinkelni.
Az 1-es telephelyen rendel (Róbert Károly körút), általában szerda délelőttönként. Kórház száma:06-1-465-1800. Ez a központ szám. És sosem hívok melléket. Itt mondom hogy időpontot kérek szakrendelésre és kapcsolnak. Légy kitartó, én is épp időpontot akarok kérni, ma már 3x hívtam és mindig foglaltak voltak az időpontosok.
Egyébként van vmi konkrét infó, amire kíváncsi vagy róla?
Sziasztok :) Kezdő MÁV-os ként (most váltok dokit és kórházat is) érdeklődni szeretnék, hogy van-e valami infótok Dr. Farkas Bencéről?
Annyit tudok, hogy magánrendelúője még nincs, csak a MÁV-ban rendel, sok jót olvastam róla.
Időpontot kell kérni a szakrendelőbe? Megtudnátok adni a telefonszámát a kórháznak? Mellékkel együtt esetleg?
nagyon sépen köszönöm előre is a válaszokat!
Sziasztok!
Volt kérés, hogy írjak helyzetet a máv kórházas jogosultsággal kapcsolatban. Nos, ma beszéltem az orvossal ismét, hiába támasztottam alá a dolgot nevekkel (kismama és magánorvos oldalról is), hogy ez nem 4. / 13. kerületi és nem jogosult kismamáknál is tud működni, azt mondja, hogy azok valahogy fű alatt oldották meg, esetleg régen volt jogosultságuk, de ez szabály ellenes, ő ebben nem lesz partner.
Ha ragaszkodnék a kórházhoz, akkor nézzek másik orvos után? Vagy járjak hozzá terhesgondozásra majd és a legközelebbi kórházba beesek, ha itt az idő....?
Terhesgondozásra Dr. Kiss Attilához jártam, és Dr. Farkas Bencénél szültem.
Én azt mondhatom neked, hogy a tisztességes ellátás megvolt/megvan. Farkas Bance doktor úrért meg máig hálát rebegek az égnek!
Neked ki a terhesgondozós dokid?
A 13. ker. a MÁV kórház körzete, nekem azt mondta a védőnőm. Én nem magánorvos révén kerültem oda, de terhesgondozásra is végig odajártam. Az egyik szobatársam meg a 13. ker.-i sztk-ba járt terhesgondozásra, szülni meg a MÁVban szült.
Nekem nem volt saját orvosom, és tapasztalat, hogy jobban foglalkozott velem, akinek az ügyeletében szültem, mint a szobatárs fogadott orvosa vele. Hozzám az osztályra még az az orvos is bejött, akihez terhesgondozásra jártam, csak nem kértem fel szülésre.
Ez az én tapasztalatom, de persze ez orvostól is függ nyilván.
Szia! A TGYÁS hivatalos neve januártól CSED.
Nekem a foglalkoztatói igazolást megcsinálta a munkáltató, majd azzal és a kiskönyvvel együtt mentem az OEP-be (+személyi okmányok), és ott kitöltöttem az igénylőt (ami végülis a honlapról is letölthető). Ennyi.
Aztán a baba születése után be kellett vinni a születési anyakönyvi kivonatát. Ezután kaptam meg a határozatot.
Lehet h attól függ az adott orvos alkalmazásban áll e kórházban vagy számlásan dolgozik.
De ha full magánrendelésre jár valaki, akkor elég fura h még legyen lakcímkártya is a MÁV-ba.
Szerintem meg kell tőle kérdezni kerek perec.
Ez a mentő dolog meg úgy van h oda visz, ami a legközelebbi ügyeletes kórház. Ha külön be van írva valami, akkor az más. De azért szerencsére elég ritkán van szükség mentőre...és sztem nem árt mérlegelni h egyszerűbb e a férjjel autóba pattanni -még ha menet közben tesókat kell is leadni- mint ki tudja mennyit várni a mentőre és utána egyezkedni h hova visz. Mert nagyon gyakran nem azonnal jönnek sajnos :-(
sya.nekem a munkáltató töltötte ki az oep honlapján található papírt,ezt adtam le az oepnek még decemberben vittem a kiskőnyvet is hozzá a szülés várható időpontja miatt.a dokitól is kértem erre vonatkozó igazolást.igaz a baba papírjait szülés után be kell adni ugyan úgy.a nyomtatvány linkjét hirtelen nem találom sajna.az egyiket a munkáltató tölti ki a másikat pedig te.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A TGYÁS szülés előtti megindítását, pontosan, hogy kell intézni? A munkáltatóm által adott információ elég homályos, és kíváncsi vagyok, hogy aki már túl van ezen, az anno hogy is igényelte?!
Köszönöm