Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) fórum

ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)

❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
3873. Nyuszmoo (válaszként erre: 3872. - Tschilla)
2015. márc. 13. 12:06
Elmentünk köszi:-) mindent sikerült megtudni:-)
3872. tschilla (válaszként erre: 3871. - Nyuszmoo)
2015. márc. 12. 19:11
Én áprilisban megyek, szóval ha addig még nem szülsz meg, csak nem tudsz eljönni, akkor szólj, és szívesen beszámolok.
3871. Nyuszmoo
2015. márc. 10. 14:41
Volt valaki idén szülésfelkészítőn? Átadná esetleg az infókat?úgy tűnik nem tudunk holnap menni, áprilisban pedig nem tudom mi lesz:-(
3870. Brembi (válaszként erre: 3860. - Gabi.sz35)
2015. febr. 28. 22:43

Köszi, hogy leírtad és a tanácsokat is! De tényleg!Sajnálom a történteket, hogy át kellett, hogy éld! Kár hogy nem egyidőben voltunk terhesek és szültünk! Biztos másként vettem volna azt a pár napot ha ilyen a szobatársam! :)

Nálunk a legfőbb baj az volt, hogy a gyerek mint utólag kiderült már az első 24 órában elérte a minusz 10%-ot fogyásban. Hát istenem! Nem várta meg a protokol szerinti 48 órát! :) De később is ilyen dupla gyors volt fejlődésben. 9 hónaposan 18 hósokra való ruhát kellett vegyek neki. Mérni ugye meg csak a második napi viziten mondta a doktornő, hogy mérjem. Ja azt is mondta a doktornő hogy délután 4-re várjuk a tejbelövelésemet mert ekkor telik le a császárom utáni 48 óra. Hát ezt meg valószínüleg a hormonális rendszerem nem fogta fel mert ez meg elmaradt. De ez majd csak később derült ki:)Szóval megkértem a vizitelő nővért mutassa már meg hol a mérleg, így elblatyogtunk a folyosó végére és rátettem a gyereket. Szóval amit kiírt a mérleg, ráadásul ruhástól mérve meg ugye a kocsin ott volt a születési súly meghült az ereimben a vér. Láttam a nővéren is, hogy azonnal felfogta hogy gáz van. Kivette a gyereket a kezemből és rámparancsolt hogy menjek vissza pihenni, ugyanis az előző napi ülva szoptatási kisérleteim miatt - fekve nem tudta bekapni a gyerek a mellem, megugye az elapult bimbó miatt bimbóvédővel - többszörösére dagadt a lában, és szigorúan pihentettnem kellett trombózisveszély miatt.Majd 15 percután hozta vissza, hogy anyuka ez a gyerek alszik, nem fog sírni, láttam, hogy hasonfekve alszik békésen és csördogál a tápszer a szájából. Persze, hogy nem örültem, de felfogtam, hogy ebben a helyzetben ez a legjobb amit történhet, mert ha tovább erőltetetem a szoptatást az anyatejért való küzdést, én trombózist kapok a gyerek meg infúzióra kerül kiszáradással.

Abban a helyzetben ez volt legtöbb amit gyerekem egészségéért tehettem.

3869. mgesa
2015. febr. 28. 19:20

Szia!

Szulesfelkeszito:

[link]

3868. Tim86
2015. febr. 28. 15:01
Sziasztok. Új vagyok a fórumon, nem ismerem sajnos egyáltalán a Honvéd szülészetét, ahogy olvasom pozitívokat írtok róla. Augusztusban születik az első babánk így abszolút tapasztalatlanul minden tanácsot elfogadunk. Elsőként azt érdekelne, hogy van e a kórházban szülés felkészítő , egyéb tanfolyam és ezekről hol lehetne informálódni mert a honlapon sajnos nincsen semmi. Köszönöm előre is!
3867. katie_rose (válaszként erre: 3866. - Brembi)
2015. febr. 28. 08:25

Kb 8 orat volt kek feny alatt a kisfiam, ugyanugy 3 nap utan hazamehettunk.

Egy alap spinalis erzestelenitesben tortent csaszar utan ha protokoll lenne nem szoptatni, az azert erdekes lenne, nem?:)

Nem vitatkozni akarok es nem vagyok osanya sem. 3 honapig tudtam csak szoptatni, onnatol tapszeres volt a kisfiam (senkinek nem tunt fel h le van tapadva a nyelve...).

Viszont ha a faradt, hormontultengeses anyukakra biznak a dontest, hogy az elso 3 napban mikor kell feltetlenul tapszer, valoszinuleg fele annyi anyatejes baba lenne.

Aztan lehet oktoberben majd nem ezt irom nektek :D

3866. Brembi
2015. febr. 27. 19:11

Az újszülöttkori sárgaság okairól itt olvashatsz a Bethesda kórház honlapjáról egy rövid de velős cikket:

[link]

A doktornő legalább korrekt, leírja, hogy igen is van olyan állapot amikor az anyatej bizonyos összetevői elnyújthatják a sárgaságot. Ilyenkor abba kell hagyni a szoptatást, tápszert kell adni és pár nap után lehet folytatni. Bizonyos összetvő alatt nem hinném, hogy az előző napi borsófőzelék átmenő dolgokra gondol...

3865. siba22 (válaszként erre: 3863. - Gabi.sz35)
2015. febr. 27. 13:01
a nagy fiam A pozitívos lett egyáltalán nem sárgult be annak ellenére,hogy én 0 negatívos vagyok.kisebbik fiam pedig 0 negatívos lett.egyiknél se lépett fel sárgaság :)
3864. panndi
2015. febr. 27. 11:10
Én első nap nem szoptathattam, annyira rosszul volt :( Délben született, és másnap délelőtt szoptathattam meg először..
3863. gabi.sz35
2015. febr. 27. 10:12
Ami nekem még nagyon nagyon furcsa volt, h az ikreknél szülés után "leszívták" a vizet/folyadékot, a kicsinél pedig aki légzési nehézséggel született, NEM. Ezt a férjem mondta aki ugye látta az ellátásukat. Hagyták h magától nyögje-préselje ki...Nem tudom ez mindenkinél most így van e (tehát ez a protokoll) v csak nála hagyták ezt így direkt. Lehet ezért (?) de hetekig nagyon "rekedten" kezdte a sírást...és mai napig kicsit furcsán nevet. De tényleg ez legyen a legnagyobb bajunk :-) Főleg h látom nagyobb gyereknél mennyire az a divat h beleférjen a "skatulyába". Mikor mászott, mikor járt, mikor kezdett beszélni, tud e nyugodtan ülni 45 percet, mennyire érti a mesét, szeret e rajzolni, stb, stb. És ha valami nem o.k., akkor hordd fejlesztésre. Ezek miatt inkább örülök ha feleslegesen kapott légzéstámogatást, hátha tényleg nem ártott; bár a szülési élményt elrontotta, 5 percre hozták be a műtőbe, se a szülőszobán nem kaptam meg, sem az őrzőben, mikor tudtam mehettem szoptatni a PICre (este 8kor, reggel 9kor született), de szerencsére mindez nem látszik az anya-gyerek kapcsolaton, sőt sokkal anyásabb mint az ikrek, bár ő fiú és a kisfiúk anyásabbak állítólag. Más kórházban nem rohannak el vele, maximum ha óriási a gáz elszállítják, sőt a barátnőm lánya sima inkubátorban volt (3x volt a nyakán a köldökzsinór), PIC a kórházban nem volt, és nem volt türelmük valami vérteszt eredményét megvárni és adtak neki antibiotikumot. Utólag kiderült nem kellett volna. Egyébként a sárgaság valóban vércsoport függő is, a kisfiúnál mondtak valamit h persze h sárga mert magának ilyen- a gyereknek meg olyan a vércsoportja.
3862. panndi
2015. febr. 26. 21:25
Nálunk is hasonló volt, bár neki kellett egy napig a CPAP, és még amellett sem javult, szóval antibiotikumot is kapott. Nekünk azt mondták, nem lesz utóhatása, hát lassabb fejlődésű lett. Viszont őt nem vitték el azonnal, mi szóltunk többször, hogy nincs jól a baba, valami fura, így egy órásan kapott ellátást. Meg annyiból is más volt, hogy nála utána még többször rossz volt a szaturáció, tartósan gyógyszert is szed, szóval ki tudja mi lett volna vele, ha akkor nem kap intenzív ellátást, így én a jobb félni mint megijedni pártján vagyok :)
3861. katie_rose (válaszként erre: 3859. - Brembi)
2015. febr. 26. 19:05

Azert eroltetik (ami logikus egy bizonyos hatarig), mert ha tapszert kap a pici, akkor jollakik. Ergo nem fog intenziven probalkozni a szopizassal. Igy nem indul be rendesen a tej es el is lehet koszonni a szoptatastol.

Csaszaros voltam amugy, sok tejjel, sarga gyerekkel. (De ez a vercsoporttol is nagyban fugg! parom is sarga volt, en is... Nem a gyogyszereken mulik)

3860. gabi.sz35
2015. febr. 26. 18:14
A PIC-en kapnak tápszert, ha kéred, ha nem. Aztán az osztályon meg ha kikerül, akkor NEM. Egy bizonyos pillanatig. Nekem 3 gyermekem született a MÁV-ban -elsők ikrek- és végigasszisztáltam magam mellett pár Anyukát a szomszéd ágyakon, a tapasztalatom a következő. Császár után sajnos nem első pillanattól van tej, ez saját tapasztalat is. A gyerekorvosok iszonyú anyatejpártiak és a szoptatási tanácsadók is, a csecsemős nővérek annyira nem, mert szeretnék ha inkább csend lenne. Ha valakinél abszolút semmi probléma nem volt és egyből az osztályon a gyereke, addig húzzák a tápszeradást amíg csak lehet, inkább hamarabb "kiteszik" a gyerekkel együtt és a tápszer recepttel. Ami úgy látom működhet, hiszen császárral nekem a másodiknál is csak 3. napon lett tej; h rengeteget van mellen a baba (aki bejön a szobába attól kérdezed h neked nem olyan a melled mint amúgy, jól van e ott?, tök mind1 h nem hozzád jött), te rengeteget iszol és ezen kívül viszont én nem piszkáljuk a mellet fejéssel (én úgy tudom csak akkor szabad fejni ha már beindult a tejtermelés-megvolt a belövellés, azt jelzi a folt a hálóingen). Sajnos kézzel engem sokan tanítottak, nem sikerült, viszont kézi fejőm volt mindig, nem elektromos és jó kis mennyiségeket tudtam fejni már a kórházban, de csak a belövellés után. Előtte érdemesebb mellre tenni, mert csak pár csepp jön, azt 1xrűbb ha megkapja a mellretételnél mint h "elvesszen" a mellszívó alkatrészei között. Ha semmi probléma nem volt és minden megy a maga útján, második nap kezdd mérni! Ha még nincs tej és második-harmadik napja pár cseppet eszik, fognak adni tápszert. Sajnos nekem is az összes gyerek besárgult, de mire ez megtörtént addigra volt tej. De el tudom képzelni milyen lehet ha még nincs tej, ellenben a baba már sárga, ébreszteni is nehézkes olyankor őket és akkor még jönnek h Anyuka nem próbálkozik eléggé....Tehát az én tanácsom h ha méred időről időre és meg tudod mondani h mióta nem kapott érdemben kaját, fognak adni tápszert. Persze szuper dolog az anyatej és próbálkozni kell, de azért van az a pont....Így utólag a másik fiatal a Dr. Balla Borbála lehetett, -mert a Dr. Schill idősebb- ő is nagyon anyatej párti; de nálunk nem sok probléma volt a tejjel (ill a csecsemősök megsajnálták a PICről átkerült éhes gyereket éjjel...ordított úgy a gyerek h nem bírták hallgatni, aztán másnap megjött a tej, úh ez rendeződött). Szóval erre a doktornőre egy kicsit azért berágtam, mert totál beparáztatott minket és a folyósón álló családtagokat szülés után :-(. A fiam nem sírt fel szülés után azonnal -mint kiderült az üvegablakon átadáskor már sírt magától!- ettől viszont a pulzusszám határértéken mozgott, ezért elrohantak vele a PICre ahol inkubátorba tették és tápszert kapott 3 óránként. Másnap rájöttek h nagy és hangos és kutya baja nem volt, úh kiadták mellém. Azért vitték oda, h kapjon egy kis oxigéntámogatást, mert nyögve préselte ki a tüdejéből a vizet; az oxigéncsövet mind2x kb. 1/4 óra után szedte ki az orrából. Közben mindenki totál rendes volt, h van ilyen és "fiú" és "császáros", de ez a doktornő azért többször elmondta h "figyeljük nagyon" és "jó helyre vigyük csipő és egyéb szűrésre" mert lehet h oxigénhiányos lett, de ezt senki nem tudja megmondani jelenleg, úh figyeljük. Azóta megtudtam h más kórházban bizony e miatt nincs PIC, kvázi természetesnek tekintik. A gyerek 9 hónapos: 3 hónaposan forgott 1 irányban, -a másik irányban forgás kb. csak fél évesen volt, o.k.-, 4 hós kora óta négykézlábazott; 6,5 hónaposan ült; mászott; 7 hónapos és kb. 1 hetes volt mikor felállt. Azóta bútorok mellett kapaszkodva jár. Érti a nevét, a családtagjai nevét, a nem szót, pápázik, tapsol (bár ezeket akkor ha neki kedve van). Tehát bár valami tanulási zavar még előfordulhat ugyan 6-7 évesen, egyelőre úgy tűnik oxigénhiány nem volt. Szóval mindenki nagyon támogató és kedves volt, de erre a nőre nem olyan jó szívvel gondolok, mert megijeszett és úgy gondolom indokolatlanul. Ráadásul úgy volt h hazamehetünk, az ő kolléganője kvázi elengedett előző nap, aztán a reggeli vizitnél amit ő csinált derült ki h "ja mégsem mert volt a gyerek a PICen" és meg kell legyen a "betöltött 5 nap." Utólag kiderült a kórház így kap pénzt :-( Annyi volt a válasza h "ezt elkommunikáltuk". Arról nem is szólva h a gyerek 6/8-s Apgar értéket kapott, ami rossz, nagyon rossz; holott magától sírt fel, nem kellett újjáéleszteni, nem esett le a cukra, semmilyen oldatot nem kellett kapnia, sem antibiotikumot :-( A saját gyerekorvosunk és maga az utógondozást végző orvos is azt mondta, bár ez utóbbi nem ilyen nyíltan; h kicsit túl volt ez reagálva. Szülészorvos sem ilyen nyíltan, de mondott valami nagyon hasonlót. Persze tudom h "jobb a biztonság" és inkább túlaggódjuk mint nem vesznek észre egy oxigénhiányt, csak mikor már a csípőszűrésen hipoton egy gyerek v még később, csak ez egy felfokozott érzelmi állapot és az aggodalom nagyon be tudja árnyékolni ezt a gyönyörű élményt. Úh sztem ne vigyél tápszert meg vizet, tegyél meg mindent és ha látod h "no milk" mérd, mérd, mérd és jó hangosan panaszkodj...nem evett, megint nem evett, Úristen nem sárga ez a gyerek?...És fognak adni tápszert, nekik sem kiszáradt baba a céljuk. Drukkolok h minden rendben menjen és 2. császárnál hamarabb van tej kb. 1-1,5 nappal mint elsőnél.
3859. panndi
2015. febr. 26. 15:01
Nekem nem volt korababám :) A negyefik volt PIC-en, fe nem voltkora :)
3858. Brembi (válaszként erre: 3857. - Panndi)
2015. febr. 26. 13:48

Igen, azt én is tapasztaltam, hogy a korababásokkal már a hangnem is egészen más. Az egyik szobatársam az volt...c

Sebaj másodikra már sokkal dörzsöltebben megyek be, és azt is tudom kinek "szóljak" oda hogy a " normális" hangnemet üssék már meg velem is, meg a gyerekemmel is... na meg kinek mit "mondjak" a csecsemősök közül.

3857. panndi
2015. febr. 26. 09:24
Na hát, hozzám sokszor odajöttek, tudnak-e segíteni, plusz önkéntes szoptatási tanácsadó is jött és kb egy órát velem töltött, hogy segítsen :) És mindezt ötödik gyereknél... :)
3856. Brembi (válaszként erre: 3849. - 36cbbb8db0)
2015. febr. 25. 21:47

Szia!

Nagy gratula a babához!Sok örömöt, és jó egészséget kívánok Nektek!

Jó hallani, hogy fejlődőképesek valamilyen szinten az osztályon Igaz akkor is volt 2 csecsemős nővér akik megpróbálták józanészre téríteni a tisztelt doktornőket. Minden esetre nyugodtabb vagyok egy kicsit, mert sógornőm is ott fog szülni, és nem szeretnénk még ezért is aggódni. Köszi mégegyszer!

3855. katie_rose (válaszként erre: 3846. - Brembi)
2015. febr. 25. 20:27

Cumisuveget vihetsz de dugd el! Vihyel egy kis uveg babavizet es ha gaz van, akkor itasd meg a picit!

Nagyon tapszer ellen vannak (ez jo dolog, de valoban tulzasba esnek neha).

Nalam nem volt ilyesmire szukseg, a csaszar ellenere volt tejem de a szobatarsamat is nagyon megalaztak minden egyes alkalommal mikor tapszerert konyorgott az ikreinek:/

Ezzel egyutt nekem abszolut pozitiv tapasztalataim vannak az osszes ottani orvossal es noverrel.

3854. katie_rose (válaszként erre: 3848. - Brembi)
2015. febr. 25. 20:25

Szia!

Egyelore most eleg szimpatikus Spanik doktor. Meglatom mi lesz. :)

3853. 36cbbb8db0 (válaszként erre: 3850. - Nyuszmoo)
2015. febr. 25. 20:24
Szia!Persze írj nyugodtan:-)Igen valentin napi baba lett:-)
3852. panndi
2015. febr. 25. 20:14
Amúgy nem szeretik a tápszeres kiegészítést, Peti anno a PIC-en kapott tápszert, de ott is az volt az első, hogy megtanítottak kézzel fejni.
3851. panndi (válaszként erre: 3845. - Gabi.sz35)
2015. febr. 25. 20:12

Sztahovits Petra, Bodrogi Eszter

Mi is voltunk PIC-en, Velkey doki tényleg fiatal :)

Nádor Csaba az újszülött osztályt is vezeti, fantasztikus ember :)

3850. Nyuszmoo (válaszként erre: 3849. - 36cbbb8db0)
2015. febr. 25. 17:33
Zsani! Zaklathatlak holnap pár kérdéssel priviben? Egyébként nagyon szép napon szültél:-) gratula:-)
3849. 36cbbb8db0 (válaszként erre: 3843. - Brembi)
2015. febr. 25. 17:13
Szia!Én most 14.én szültem a mávba:)A doktornőt nemtudom hogy hívták de a szobatarsam babajanak adtak tápszert mert nagyon visszaesett a súlya 1 nap alatt.A csecsemősök jó fejek voltak,nem jártak a nyakamra de ha kellett segítettek:)
3848. Brembi (válaszként erre: 3837. - Katie_rose)
2015. febr. 25. 08:45

Szia!

Olvastam, hogy a Bálint dokihoz szeretnél járni csak a pénz miatt nem...

Én magánba kezdtem hozzá járni, és a honvédban szültem nála tavaly. Nem tűnik nekem sokkal többnek mint a Spánik,pedig veszélyeztetett voltam, több vizsgálattal. Szóval nyugodtan írj privit, ha még érdekel. de azt is értem ha nem szívesen táncolnál vissza.

3847. Nyuszmoo
2015. febr. 25. 08:31
Köszi a válaszokat:-) mi akkor 31 hetesek leszünk, úgyhogy márciusban esedékes:-) áprilisban már csak a nagyon muszáj helyekre mennék:-) kedden megyek a 30 hetes ultrahangra, remélem akkor meg tudja valaki mondani, hogy hol merre, mikor stb:-) mindig eltévedek ott, még jó, hogy párom el szokott kísérni:-) annyira kíváncsi vagyok már a szülőszobákra, meg mindenre:-) második baba, szóval mi inkább arra megyünk:-) ja, amúgy apa is bejöhet, ugye?
3846. Brembi (válaszként erre: 3845. - Gabi.sz35)
2015. febr. 24. 22:36

Nagyon köszi! Igen segített! Valószínüleg a szőkés doktornő lehetett a Szabó Tímea. Na Őt szeretném elkerülni! Neked mik a tapasztalataid a felsorolt dokikkal? Esetleg van tapasztalatod, hogy hogy viszonyulnak a tápszeres kiegészítéshez?

Velünk nagyon csúnyán elbánt a Szabó Timea és valamelyik másik fiatal doktornő ( nem mutatkozott be)Közös erővel sikerült nekik 2 nap alatt a kiszáradás szélére küldeniük a 3700g-mmal született lányomat,hiába kértem folyadékot vagy, tápszert látva a gyerek állapotát. Ehelyett rosszindulatú megjegyzéseket tett rám amikor a lányom sárgaságával kapcsolatban kérdeztem, amikor meg a tápszeres tápláláshoz kértem segítséget- császáros voltam,, nem volt és nem is lett tejem- akkor ocsmány módon kioktatott.

3845. gabi.sz35 (válaszként erre: 3843. - Brembi)
2015. febr. 24. 18:53

2014 májusában a következők voltak:

Dr. Schill Beáta, Dr. Balla Borbála Dóra (magas, vékony) és úgy láttam volt még egy szemüveges szőkés doktornő is.

Mi a PIC vendégszeretetét is "élveztük" ott volt még Dr. Velkey Ábel (nagyon fiatal, lehet még rezidens?) és a PICet a Dr. Nádor Csaba vezeti (sztem már nagyon régen). Egyéb gyermekorvosra nem emlékszem. Olyan 5 éve a Dr. Szentpéteri Mária volt, ő most utógondozást végez, nála voltunk a fiammal hasi és koponya uh-n; valamint sztem csak utógondozást csinál Dr. Fekete József (mert osztályon soha nem láttam). De lehet én nem vagyok képben, mert annyiszor azért nem szültem :-) Remélem ez kb. azért segítség.

3844. kzsv87 (válaszként erre: 3842. - Mgesa)
2015. febr. 24. 15:26
A doki mondta az 1 órát, de mindegy mert mind a kettő ránk fér első babánál :) teljesen kezdők vagyunk mindenben :)
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook