ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)
Nekem se császár volt, csak a gátvarrás."csak" :)
Ha nincs fogadott doki, akkor az ügyeletes vagy bárki adhat, de ha van fogadott, aki állítása szerint mindjárt ott lesz akkor csak ő járhat el ügyekben. Persze nyilván más ha vészhelyzet van, akkor csak segít valaki :)
Nekem nem császár volt,de a varráshoz a dokim szintén felszívódó varratokat használt.
A 6 hetes kontrollra kellett mennem hozzá-igaz, a szülésem utáni héttől szabin volt majdnem egy hónapig. Szóval nem, nem hívott be vagy küldött kollegához a felszívódó varratok ellenőrzése végett. De ez nem fest jó képet az ügyeletesről sem, mert a fájdalomcsillapításhoz nem kell a saját doki engedélye. Mikor én szültem, a szobatársamnak nem volt fogadott dokija, mégis kapott EDA-t.
Igen, nappal volt..bárhonnan oda ért volna..vagy legalábbis telefonba mondta volna,ha messziről jön,de nem így volt, csak simán letojta...:/
Köszönöm, jól esik, aranyos vagy :) Hát nem rajta múlottak a dolgok az biztos..Azt még hozzáteszem,hogy a kórteremben vizsgált meg (2 szobatársam előtt, nyitott ajtónál), majd amikor ott se kapott borítékot akkor közölte,hogy 1 (!!!) hét múlva menjek kontrollra,hogy megnézze a varratokat. Felszívódó varratokat..hogy minden rendben van-e velük.Egyértelműen ez is csak arra utalt,hogy fizessek...senkit nem hívnak 1 hét után be (én úgy tudom)
Ez aztán pofátlanság de tényleg :-(((
Nekem csak uh-kat csinált amúgy nem ismerem.
1. miért nem jött be időben v. miért nem volt ott olyan kollégája aki "engedélyt" adhatott volna az EDA-ra??? Nem is éjjel vajúdtál hanem nappal ha jól értem....
2. "Elégedettségi díj"???? Ráadásul úgy h elég húzós a magánrendelése és még külön fizettetek valamikért? A magánrendelésén 3 perc egy kismama? Nem tudom, számomra ez annyira kiábrándító :-(((
De örülök h jól vagytok és zárójelben annak is h nem adtatok neki! Hiszen nem voltatok elégedettek.
Óh! Én csak a genetikai uh-ról a kórházból ismerem a doktor urat. És adtál neki "borítékot"?
Örülök, a fentiek ellenére jól vagytok, és gratulálok a babához!
Sziasztok!
Szeretném leírni a történetem,hogy ezzel segítsek másoknak az orvos választásban vagy váltásban.Megpróbálom dióhéjban:) Én HARSÁNYI LEHELnél szültem. Jártam a terhesgondozásokra..az elején 10.000.-/vizit, majd ahogy elköltöztek a VIP magánrendelő részlegbe, onnantól kezdve 12.000.-/vizit díjért (volt,hogy 3 percet se voltam bent) és persze a külön UH, genetika..stb plusz pénzekért. Ezzel nincs is semmi gond, magánorvos, én választottam, hogy a legjobb kezekbe legyünk. (gondoltam én) Ahogy a szülés időpontja közeledett kb minden viziten elmondta,hogy van ám elégedettségi díj szülés után ami a vizit 10x-ese szokott lenni (120.000.-)
.... Reggel fél 7-kor elfolyt a magzatvíz egy része, 8-kor már bent voltunk a szülészeten..CTG,vizsgálat és irány a szülőszoba. A szülésznő mondta,hogy maradjak nyugodt, majd ők tájékoztatják az orvosomat. Lényeg a lényeg,hogy egész álló nap nem került elő az orvosom, hiába hívta a szülésznő és mi is, mindig csak az volt a válasz,hogy már úton van. Délután 4-kor már könyörögtem a fájdalomcsillapítóért, de nem kaphattam, mert ahhoz kell a fogadott orvosom engedélye. REGGEL 8-TÓL ESTE 6-IG NEM KERÜLT ELŐ !! Beesett 6kor, amikor már javában beindult a szülés, majd leültetett egy vajúdó labdára amíg ő velem szembe sms-ezett vagy kitudja mit nyomkodott a telefonján! Miatta nem kaphattam fájdalomcsillapítót és érzéstelenítőt, mert nem volt képes egész nap beérni.Borzasztó volt.Este 9kor megszültem a kisfiam, szerencsére jól vagyunk mindketten, de nem az orvosomon múlott. Amíg bent voltam a kórházban 2x nézett rám, elég egyértelműen csak a borítékra várva...Köszönöm,hogy elolvastad :)
Szia :)
Öt babát szültem Zilahi dokinál, és egyszer műtött is. Mi nagyon szeretjük őt!
Mazsu.
Úgy tudom, hogy nincs szülésznő fogadására lehetőség.
Viszont én is gátvédelemmel szültem, pedig nem is szóltam érte ;-)
Valamint engedik a homeopátiás bogyókat is, igaz én teljesen megfeledkeztem róla, mire oda jutottunk:-)
Szia! Igen, legutolsót én tavaly és van még itt egy lány aki nála szült már több babát. Szerintem nagyon szuper orvos!!! Sajnos nekem mind2 szülés császár lett; de vajúdtam nála, teljesen normális volt. De igaz én sem ordibáltam és elfogadtam amit mond/csinál.
Szülésznőt nem lehet választani.
Szerintem amit lehet kérdezz meg tőle előre, h te hogy gondoltad, ő mit szól hozzá, stb.
Az az igazság, h de szerintem van különbség a között h van e saját orvosod, persze lehet mázli is az ügyeletessel és az se mindegy h ki az a saját orvos. De persze azért tévedhetek is, csak nekem mind2 szülésnél ez volt a benyomásom.
A szülésfelkészítőre nem kell bejelentkezni, igaz mi tavaly nem voltunk, csak a 6 évvel ez előttin. Valami előadóban volt, de h hol azt már nem tudom.
Sziasztok :-)
Zsófi!
Én így szűltem és semmi gond nem volt :-)
Nem volt fogadott orvosunk, szakrendelőbe jártam orvosi orvoshoz, akivel szintén 100 %-osan megvoltam elégedve (Dr.Szunyoghy János).
Január 28-án született a kisfiúnk.
Mentővel érkeztünk, mivel nincsen autónk. (ha valamiben ez felmerülne, mint opció ;-))
Felvették az adataim, kaptunk egy szobát, aztán vártunk.
A vajúdás egy napos volt, így éjjel született meg a babánk.
Közben volt műszak váltás is.
Nekem a szülésznő nagyon sokat segített, az orvos is sokszor rámnézett (Bálint Koppány).
A varrással sem volt gond
Úgyhogy nem szabad emaitt aggódni, semmiben nem kaptam rosszabb ellátást így ;-)
Sőt.. Szülés után, két nappal, a doki ugyanúgy megkérdezte hogyan vagyunk :-) Pedig aztán nem sok közünk volt egymáshoz.
Összességében nagyon elégedett voltam a kórházzal, az ellátással, a biztonsággal, akár még az étellel is. Nagyon örülök, hogy ott szültem.
Egy nővérke meg egy csecsemős volt, akit nagyon nem szívleltem, de hála az istennek velük csak az első nap találkoztam.
Amúgy érdekes, mert annyit olvasom, hogy kinek ki a dokija és a kórházban egy lánytól hallottam, hogy volt saját dokija :-)
Pedig akkor tele volt az osztály, nem tudták hova rakni a friss anyukákat szinte.
Ha bárkinek van kérdése, nyugodtan tegye fel :-)
Könnyű szülést csajok :-)
A legszebb dolog a világon :-)
En is igy jartam az elso gyerkoccel. Vegul "egesz veleltlenul" pont ugyeletes volt a dokim:)
Egyebkent en szinte csak pozitiv tapasztalatokrol olvastam az ugyeletes szulest illetoen:)
Szeptember közepére vagyok kiírva. Első babámat várom. A MÁVba szeretnék szülni, járok a Honvédba dokihoz, de ő nem vezeti le a szülést, az lenne a kérdésem, hogy valaki ügyeletbe szült-e a MÁVba és ha igen, milyen volt a tapasztalata.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Sziasztok!
Január 8-án született meg a lányom a 2.telephelyen. Utólag visszagondolva minden téren jó volt az ellátás, kivéve a gyerekorvosok meg a csecsemősök terén nem. Sajnos tejem nem nagyon van, napi kb. 1,5-2 deci, amit elektromos mellszivoval tudok csak szedeni, illetve kézi fejessel de azzal vért izzadok (gyogyszertarbol bereljuk mert az aventes nekem semmit nem ert). Gyerekem 4 napig nem kapott szinte mmit enni...Csutortok este szuletett császárral. Azonnal mellemre tették. Elso gyerek, fogalmam se volt semmirol. Ereztem, ahányszor probaltam szoptatni, hogy sziv, es azt hogy fáj de nem gondoltam hogy ez baj,gondoltam ennyire erolkodik stb. Nagyon furcsa volt, hogy rengeteget aludt a baba a korhazban., Ha sirt akkor nem lehetett megnyugtatni. Utolag mar tudom miert. Ehes volt, és mivel nem kapott enni ezert alvasba menekult. Utana mar annyira le volt gyengulve hogy azert nem evett. Midnennap jott egy gyerekorvos es megnezte a gyereket. A furdetesnel allitolag mertek a sulyat. Érdekes, senkinek nem tunt fel hogy tobb, mint 10%-ot veszitett a sulyabol. VAsarnap mar johettunk volna haza. A gyerekorvos azt mondta haaat elegge sokat veszitett a sulyabol a gyerek. Megijdedtem. Mondam maradok még egy napot. Aznap jott oda hozzam az egyetlen csecsemos (ICA), aki segitett fejni kezzel. Azt hittem elsirom magam annyira fajt. És o volt aki tépszert adott a gyereknek, amit kiskanallal szuszakoltam bele. Szegeny, annyira ehes volt hogy pikk-pakk megette a kemény 10 ml-t. Utana is mindig mentem és kértem. De persze azt senki nem mondta hogy emelni kell az adagot. Eljott a hetfo. Jott az X-ik gyerekorvos. Nem akarta hazaengedni a gyereket mert ennyire sokat fogyott. Ő volt az egyetlen, aki megnezte, hogy szopik a gyerek, vagyis bedugta az ujjat a szajaba. Kiderult nagyon elol sziv ezert nem jut tejhez. Akkor meg reménykedtem benne hogy késobb csak beindul, sajnos ahogy az abra mutatja nem jott be. Egesz nap alig evett. a 20 ml tapszert 2-3 ora alatt tudtam lenyomni a torkan. Nem hitte el senki hogy nem tudom felkelteni a gyereket barmit is csinalok vele. Aztan a gyerekorvos elvitte, hogy majd ok megetetik. Na, ok is megszenvedtek vele mire felkeltettek és beletukmaltak egy kis kajat. Mai napig nem ertem hogy birta ki kaja nelkul 4 napig a gyerek. Aztan felirtak tapszert, és jol felidegeltek hogyha tovabb esik a gyerek sulya akkor korhazba kell majd vinni. Persze nem kotozkodtem, hogy ez megis kinek a hibaja lenne? Valami S betus Éva volt ez az orvos...Alacsony, szemuveges barna haju. Természetesen elmondtak a tankonyvi szoveget: szoptatás, fejes. Kovetkezore szoptatás, majd az elozoleg lefejt tejet oda adni ha kevés akkor tápszer és vegul megint fejés. Na tudjatok ki tartotta ezt be!!! És persze a gyereket ha kellett ha nem 3 orankent kelteni kellett hogy egyen. Ezt csinaltam egy hetig, amig el nem erte a 3 kilot. Utana mar hagytam aludni ejszaka. Egyszer kelt fel, es ma már atalussza az éjszakat, reggel 5 ora korul kel elsokent. Szoval hazaertunk a korhazbol. A gagyi 500 Ft-os cumisuvegbol tudtam etetni. Mellbol nem szivott semmit semmi ereje nem volt szopizni. Az aventes uvegbol se evett mert ahhoz is erot kellett kifejteni. Szoval maradt a gagyi, azon viszont onlott a torkaba a tapszer...De letojtam. Evett és ez volt a lenyeg es elkezdtett gyarapodni is. Az elso nap 150 grammot hizott!!!! Ma már 4,5 kilo. Nincs napirend, nincs 3 orankenti eves. Eszik amig ebren van. Nem egyszerre eszi meg az adagot. De nem is erdekel. egy het utan mar at tudetunk terni az aventes cumisuvegre, szepen eszik belole. Hajnalban tudom szoptatni, kulonben nincs hozza turelme.
Tanács minden elso babás anyukáknak: Ne torodjetek azzal amit mondanak a vedonok, gyerekorvosok, stb. Hallgassatok a babátok igényeire. Ok tudnak mindent. Én pl. nem keltem fel a gyereket, hogys hékás, már 3 oraja nem ettél azonnal kelljél fel és egyel!! Mert tobbet artok vele. Mivel nyugos lesz azert nem fog enni mert meg almos. Csak megy a siras. Tapasztalat...Igen, mindenki erolteti a szoptatast. Koszi. Nem nekik nkell szenvedni. Én pl. ahogy lattam hogy napkozben nem akar szopizni, nem eroltetem. Megprobaltam nem ment. Békén hagyom. Minek eroszakoskodjak vele? Aztan megutalja az egeszet mert egy nyug lesz az eves neki. ÉS nincs rend kezdetben az életében. Legalabbis nalunk. Lehet vannak olyanok akiknek ez sikerul. De tobb baratnom is mondta akiknek tobb gyerekuk van, hgoy legalabb fel ev mire valami rendszer kialakul naluk. Egy par hetes, honapos csecsemonel hogy??? Én hetekig gorcsoltem rajta hogy a gyerek nem eszi meg a napi adagot (testsuly kg x 150 gr) Frászkarikát!!!! Majd o tudja mennyi kell neki. Pl. most 670 grammot kene ennie. Van hogy megeszi a 700-at, De tegnap csak 580.at evett. És akkor mi van? Mi sem eszunk egyforman. Ha tukmaljak a kajat belenk, kihanyjuk meg azert se kell. Folyadék: vagy iszik vagy nem. Nem tudok helyette inni. Nem kell semmit eroltetni.
Csak azért irtam le mindezt, hogy ne strasszeljetek ilyeneken. Tudom konnyu mondani utolag, de en is ezt csinaltam, es csak rosszabb volt, mert a baba erzi rajtad hogy tiszta feszko vagy. Miota ezt leraktam, Dori sokkal nyugodtabb baba. Igaz az idojarast meg az oltas utani par napot nyugosen eli meg, de nekunk is vannak rossz napjaink, ahogy nekik is. Csak ok sirassal kommunikalnak...
Mindenkinek nagyon szep babavárást és babázást kivanok.
De osszességében a korhazi személyzettel, osztallyal, kajával elégedett voltam :)))
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy az áprilisi szülésfelkészítő mikor lesz? 8-án?
Előre is köszönöm!
Sziasztok:)Règóta olvasom a fórumot, de csak most regisztráltam.A második banámat várom 14+5 napja.Az elsőt is ÁEK- ban szültem 2010 ben.Akkor csak úgy odakerültem, mert korán jött a baba, most Dr.Benkő Zsófihoz járok terhesgondozásra.
Ismeri őt valaki? írjatok köszönöm.